Hirdetés

2019. augusztus 19., hétfő

Hozzászólások

(#1) V!ck


V!ck
(aktív tag)

Meg sem lepődök, nem ez az első eset...

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#2) Srodney


Srodney
(senior tag)

ez az új atom is hihetettlen mekkora nulla de tele lesz velük a tesco meg a médiamárkt és azért viszik az emberek mert nem gondolkodnak hanem csak mert ez volt a polcon...

(#3) FireKeeper


FireKeeper
(veterán)

ez nagyon harmatos a Brazos-szal szemben...

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Discord: https://discord.gg/sKnPVmH || #WeAreBosch

(#4) matyi012345


matyi012345
(őstag)

nekem is volt atomos netbookom és tetű lassú. viszont tisztában voltam vele hogy ilyen, nekem az volt a fontos hogy egy 250km-es busz utat kényelmesen kibírjon akksival, kicsi könnyű és hűvös legyen. ezt tökéletesen tudta az atom. kisebb filmeket hibátlanul játszott, netezni simán elég volt. emelett még még az órát sem pörgette.
nem kéne leszólni azt aki a media marktba meg a tescoba atomos gépet vesz, ha tudja hogy mire való és hajlandó kompromisszumot kötni akkor vegye.
akinek erős kell meg normális fullHD meg krájzisz kettő az majd vesz mást.

sokan elfelejtik hogy mire is való az atom proci és úton-útfélen lenézik azt aki használni meri.

(#5) FireKeeper válasza matyi012345 (#4) üzenetére


FireKeeper
(veterán)

szép és jó amit írsz, a gond vele az, hogy a konkurencia hasonló fogyasztás mellett sokkal többet tud.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Discord: https://discord.gg/sKnPVmH || #WeAreBosch

(#6) ftc válasza FireKeeper (#5) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Azért Brazost se hoznam ki hűűű de jónak :D

(#7) matyi012345 válasza FireKeeper (#5) üzenetére


matyi012345
(őstag)

igaz de nem ugyanannyi pénzért.

(#8) proof88 válasza FireKeeper (#5) üzenetére


proof88
(addikt)

de volt idő amikor nem volt konkurencia még, akkor még tényleg jó lehetőség volt ez :) most viszont AMD-t választanék ebben a kategóriában az tény :)

(#9) Snowy_owl válasza ftc (#6) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha nem is hű de jó, de jobb sokkal. Összehasonlítási alapom is van, nem csak vakvilágba beszélek. A suliban lévő kétmagos ionos atom a brazossal szemben a mindennapokban biztosan alul marad a kétmagos otthoni brazossommal szemben. Persze ez saját tapasztalat, de én ezt vettem észre.

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#10) ftc válasza Snowy_owl (#9) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Én azt vettem észre mind a 2 alkalmatlan ha kell a HDD :D Max net s filmezés ill alap programoknak tökéletesek

De még1x nem vennék :)

(#11) FireKeeper válasza ftc (#6) üzenetére


FireKeeper
(veterán)

nem épp nyers számítási teljesítményre gondoltam, hanem funkcionalitásra.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Discord: https://discord.gg/sKnPVmH || #WeAreBosch

(#12) proof88 válasza ftc (#10) üzenetére


proof88
(addikt)

SSD :P
Persze tudom hogy drága, na de SSD-vel ultimate üzemideje lesz aksiról és rendesen begyorsul.

(#13) ftc válasza FireKeeper (#11) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Nekem a kettő egy s ugyanaz :) Annyit tudok aki jobban körbenéz a piacon s nincs szüksége hosszú üzemidőre aksiról akkor jobban jár mással mind atom vagy brazos.

Brazost sajnos megölték mem vezérlővel :(

(#14) Snowy_owl válasza ftc (#10) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is teljesítményigényes feladatokra találták ki. Hd film, netezés, htcpbe, kis fogyasztással legjobb.

Érdekes dolog viszont, hogy az l4d jobban fut mint a 8600gt e4500-as 2giga rammal megáldott régi gépemnél, bár szerintem a ram volt kevés, de pozitív, mert azt hittem rosszabb lesz. :D

Egyébként viszont az atom volt hamarabb, ami nem volt csúcs, de csak jó volt arra amire kellett. Aztán jött a brazos ami mégjobb, viszont itt van az intel új atomja, ami úgy tűnik nem jobb, de ennyi elég, csak mindig többet várunk.

[ Szerkesztve ]

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#15) ftc válasza Snowy_owl (#14) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Az a baj, hogy elég alap dolognál ki tudom akasztani :D
Ezért mondtam jó lenne ha egyszerre lenne egy kicsit nagyobb számítási teljesítmény pluszban

De mindenkinek mások az alap programok...

(#16) matyi012345


matyi012345
(őstag)

notebookcheck

(#17) Snowy_owl válasza matyi012345 (#16) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebből a sok tesztből nem sokat lehet megtudni. Fogyasztásba van különbség.

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#18) matyi012345 válasza Snowy_owl (#17) üzenetére


matyi012345
(őstag)

egyelőre nem sok de ez van. fogyasztásba rendesen van különbség és valószínű hogy a többi tesztben is jobb lesz. gyártástechnológia pedig atom 32 brazos 40nm bár ennek nem sok jelentősége van.

(#19) arty


arty
(addikt)

no, aki EZT képes lesz megvenni, annak gratulálok... (miközben brazosos gépek is kaphatók)

stadion, kisvasút, freemail

(#20) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
(félisten)

Tulaja vagyok egy Atom330+ION kombónak.

Ha a Flash nem fektetné meg, semmi gondom nem lenne vele. Böngészni, filmet nézni, irodai alkalmazásokhoz bőven sok. Még 1-2 játék is fut rajta.

(#21) Cefet válasza TESCO-Zsömle (#20) üzenetére


Cefet
(aktív tag)

Próbálj ki egy Brazost... átlagos használatra tökéletes!

(#22) Mozsa


Mozsa
(tag)

"Sajnos ez nem egyezik meg azzal, amire a hardver elméletben képes lehet, de lényegében a driverrel együtt kell a rendszernek teljesíteni, így a nem aktivált képességekkel a vásárló nem megy sokra."

Ezt a részét nem értem a cikknek. Az AMD esetében a bull majd "csak" akkor lesz igazán teljesítőképes, ha a win8 és egyéb olyan programok megérkeznek amik a nem aktivált képességeket kiaknázzák. De soha nem olvastam olyat róla, mint az intel-es hír esetében, hogy "a vásárló nem megy vele sokra". Csak arról olvastam hogy majd ekkor, meg akkor, de akkor aztán....
Pedig a helyzet ugyan az, egyik esetben nem baj, másiknál igen? :U

[ Szerkesztve ]

(#23) Marczi válasza Mozsa (#22) üzenetére


Marczi
(csendes tag)

Szia!

Szerintem nem arról van szó, hogy a cikkíró(k) jobban szeretik az AMD-t, mint az Intelt. Inkább arról, hogy az AMD fejlesztése egy előremutató dolog, csak nincs még olyan program, ami ebből profitálna. Olyan ez, mint pld. amikor a többmagos procik megjelentek. Szép, szép, de a programok 99%-a nem ment vele semmire. Az Atomnál viszont arról van szó, hogy a képesség megvan, a képességet kihasználó programok is léteznek, csak a driverírók nem engedélyezik a képességet. Magyarul jobb lenne ez, csak "gyárilag" visszafogják.

(#24) TESCO-Zsömle válasza Cefet (#21) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Tudom, csak nincs + 20k-m PicoPSU-ra.

ION-os deszkámban benne a táp.

(#25) Pug válasza Mozsa (#22) üzenetére


Pug
(veterán)

Jöttél megint trollkodni Ottoka? :DDD
Ahogy látom Te sose unod meg ;]

Tudtommal egy adott termék mellé a megfelelő illesztők prezentálása a gyártó feladata, míg azért a win7-hez az új ütemezést, vagy magát a win8-at nehogy már az AMD-n kérd számon... oh my god... ;) :N

[ Szerkesztve ]

(#26) Mercutio_ válasza matyi012345 (#18) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

Keress mellé egy Brazos adatot C-60-as procival, mindjárt más lesz a helyzet, vagy ha már 18W-os Brazos, akkor az újabb E-450 legyen ;)

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, BASS-hangsúlyos fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, Kolink 350W SFX táp, elegáns japán Orient Chronograph karóra, Panasonic 20/1.7 II, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik

(#27) Abu85 válasza Mozsa (#22) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Bullra nem írtam ilyet a hírben. Igen, a Win 8-tól gyorsulhat, és csökkenhet a fogyasztása, de ezt le is írtuk. Hozzávetőleg 3-6%-ról lesz szó, illetve maximum 10%-ról. A Bull önmagában sosem lesz ütőképes az asztali piacon, de ez a felépítés kell a Fusion architekturális integrálásához. Gyakorlatilag a Bull semmi sem igazán. Nem igazán throughput proci bár való igaz, hogy ezt a terhelést jobban kedveli (lásd Battlefiled 3). Nem is igazán latency optimized, de nyilván messze nem GPU-szintű. Relatíve nem alacsony az IPC, de közben nem is magas, stb. Semmi sem igazán a rendszer, szimplán egy optimalizált dizájn mellyel az integer teljesítmény lehet magas, és a modul nagyobb tudás mellett kisebb helyet igényel a lapkán két K10.5-höz képest. Ez a Fusionre való felkészülés, hogy több legyen a hely a GPU-résznek. A lebegőpontos részen látszik, hogy az volt a háttérbe szorítva. Az ok a GCN Radeon. Egy CU négy darab 512 bites SIMD-et tartalmaz, kétszer annyit, mint a teljes Bull, vagy a Sandy Bridge. Nem fut akkora órajelen, de ha a helyigényt nézzük, akkor a CU jelentősen jobb alternatíva. Ezért tömi a milliárdokat az Intel a Larrabee-be, amit most már MIC-nek neveznek, mert a helyigényre levetítve a Larrabee magban több GFLOPS teljesítmény van, mint bármilyen főmagban. A Larrabee mag sem fut extrém magas órajelen, de jelentősen kisebb egy Sandy Bridge maghoz képest, és ez az ami számít. A cégek által elképzelt integrációban a sok kicsi sokra megy elv érvényesül. Ez az amitől a heterogén rendszerek újra immúnisak lesznek egy ideig a dark siliconra. Idővel ugyanúgy felerősödik a jelenség, ahogy most a homogén többmagos érában is felerősödött, de akkorra majd kitalálnak valami mást. Mire a heterogén érát normálisan kiépítik, az úgyis beletelik még 3-4 évbe. Nagy lépcsőt persze nem lehet tenni, mert a jelenre is gondolni kell. Lásd például a Cell. Nagyon jó processzor, csak nem jött el az ideje (nagyon nem, kb. 10 évvel előzi meg korát), az elv viszont kiváló, és elképzelhető, hogy a Cellből sokat tanulnak majd a cégek a heterogén éra kiépítésekor. Az első részletek bemutatásakor még az egymagos éra volt, akkor küzdöttek a cégek a GHz-ekért, és az IBM-Sony-Toshiba trió bemutatott egy rendszert, ami 200 GFLOPS-ot tud. Ez anno biztos sokkolónak hatott., hiszen a procik akkor 10 GFLOPS alatt lavíroztak.

Azt a részét azért nem érted a cikknek, mert nem akarod érteni, pedig teljesen világos. A Cedar Trail platformhoz jelenleg nincs driver. Azért van két design winje az Intelnek, mert a rendszert nem merik bevállalni a gyártók. Az ASUS és a Evolio jelentett be rá netbookot, de az ASUS úgy, hogy kikapcsolták az IGP-t, és raktak a termékbe egy Radeont. Egyszerűen a gyártóknak kockázatos felvállalni egy olyan termék beépítését, amelyhez olyan csapat írja a drivert, akik a WDDM felületre még sosem raktak össze semmit. A WDDM egy bonyolult rendszer. Amikor megjelent a Vista még az NV is küzdött vele [link], pedig róluk igazán nem lehet azt mondani, hogy amatőrök. Egyszerűen bonyolult a dolog. Még az AMD is ott volt a harmadik helyen ebben a fagyásversenyben. Mára persze jó a helyzet, hiszen minimum 4 éve dolgoznak a WDDM-en, de mi van egy olyan csapattal, akik még sosem dolgoztak rá. Ez itt a fő probléma, és ezért nincs még teszt a Cedar Trailről. Ha egy picit is használható lenne a rendszer, akkor már lenne teszt, de egyelőre várni kell.
A helyzet nem ugyanaz. A Bulldozer esetében nincsen driver. Egyszerűen működik. Lassan, de működik. Win 8-cal gyorsulhat, ez tiszta sor, de mint fentebb írtam itt nem lesz csoda. A Cedar Trail esetében az IGP sebességéről tudjuk, hogy közelében sincs a Brazos tempójának. Az Intel által közölt háromszoros gyorsulás arra elég, hogy ne 18-szor, hanem "csak" 6,5-szer legyen lassabb. Ez nem baj, nem is vetettük fel a hírben, hogy az. A probléma abból adódik, hogy ezeket a különbségeket senki sem tudja kimérni, mert a termékekhez még driver sincs. VGA-kompatibilis vezérlő mellett meg konkrétan nem futnak az IGP-n a programok. A mostani hír arról szól, hogy az első driver mit fog tudni. Valószínű, hogy amit most leadtak az megkapja az aláírást, de ha nem, akkor még mindig lehet egy másikat csinálni, és az is meglehet novemberben.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#28) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#27) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Ennek a Radeonos Asus netbooknak mi a neve?

(#29) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#28) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Lamborghini VX6S. Már teszt alatt van nálunk.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#29) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Ez alapján elég ocsmány színe van.

Jó, persze... Lambo... De attól még ocsmány ez a sötét-narancssárga...

(#31) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#30) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Bárcsak a szín lenne a legnagyobb gond. :U

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#32) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#31) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Van más is? Mesélj!

(#33) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#32) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Majd a cikk mesél, de a teljesítmény nem mindig acélos. A baj a PCI Express 1.1 x1, ami megfogja a dGPU-t. Gyakorlatilag Ion 2 szindróma, csak itt ez jobban kijön, mert a HD 6400M jelentősen gyorsabb is lehetne. Az IGP-t meg nem tudjuk kipróbálni, mert le van tiltva valamiféle hard móddal. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#34) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#33) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Jaaa, akkor ez felejtő...

Cikk kb mikor jön?

(#35) Weißturul


Weißturul
(senior tag)

Hát ez nagyon gáz.... Brazost a népnek!

Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik

(#36) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#34) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Jövöget. Sok cikk van betárazva, így valahova be lesz egyszer szúrva.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#37) Plazmacucci válasza Abu85 (#33) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Epic facepalm. Milyen jó lett volna pedig egy legalább 4x pcix. Vagy a brazos tudná ezt cpu-ban 10W-ból.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#38) Abu85 válasza Plazmacucci (#37) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Van x4 PCI Express 1.1 az NM10-en, de ha mind kihasználod, akkor például a Wi-Fi kapásból ki van ütve kiütve, ami egy netbooknál nem jó. PCIe biridge pedig kvázi lehetetlen ... nincs elég hely.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#39) Plazmacucci válasza Abu85 (#38) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Kár. valami 12-13" gép kéne mobil Llanoval akkor. Ott lenne elég power mindenre.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#40) Mercutio_ válasza Plazmacucci (#39) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

Sasung Series 3 NP350U2B bár nem Llano, de van elég power, igaz GPU-ban azért sokkal harmatosabb :K

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, BASS-hangsúlyos fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, Kolink 350W SFX táp, elegáns japán Orient Chronograph karóra, Panasonic 20/1.7 II, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik

(#41) Plazmacucci válasza Mercutio_ (#40) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Fincsi. Mi van a 23.976 fps mizériával? Mert az igp csak filmezés szempontjából érdekelne. Kicsi gép 50 colos tévé mellé hdmi-vel,

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#42) Abu85 válasza Plazmacucci (#41) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

23,976 Hz-ed nem lesz. 40 másodpercenként kétszer rak ki a termék egy framet.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#43) Plazmacucci válasza Abu85 (#42) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Csak hallottam olyat, hogy ettől idővel csúszik a hang.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#44) sh4d0w


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

"Az IGP oldaláról a véglegesnek tervezett driver az előzetes adatoknak megfelelően nem támogatja majd a DirectX 10-et, és ezzel a Direct2D és a DirectDraw gyorsítást sem... A Blu-Ray 2.0-s tartalom támogatásánál már eléggé vegyes a helyzet. A GMA 3600-as IGP-k nem támogatják majd a lejátszást, így ilyen igények mellett olyan Atomot kell választani, mely GMA 3150-es IGP-t tartalmaz. Ez gyakorlatilag a HDCP hiányából ered, mivel az Intel ezt a funkciót az Atom N2600 és D2500 esetében egyszerűen letiltja... A hardver szempontjából új információ, hogy az IGP semmilyen energiatakarékossági szolgáltatást nem alkalmaz, vagyis lényegében állandóan aktív a teljes rendszer, illetve a magórajel sem változik."

Remek egy termék lesz ez, hiába, megéri intel platformot venni... :U

https://www.coreinfinity.space

(#45) Abu85 válasza Plazmacucci (#43) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Pont ezért nem csúszik, mert 40 másodpercenként ki lesz egyenlítve. Ha ezt nem tenné meg a rendszer, akkor nyilván a képanyag hamarabb véget érne, mint a hanganyag. A kiegyenlítés lényegében egy apró akadás, mivel 40 másodpercenként azonos képtartalom jelenik meg 80 ms-os időtartamig, szemben a zömében alkalmazott 40 ms-mal.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#46) TESCO-Zsömle válasza sh4d0w (#44) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Atomot! Atomot a bestiáknak! :DDD

(#47) Móci válasza sh4d0w (#44) üzenetére


Móci
(addikt)

Viccnek szerintem nagyon jó, én legalábbis jót röhögtem ezen. :DDD

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#48) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Össze kéne gyúrni a kettőt és akkor lehetne a nevük abros. :D

[ Szerkesztve ]

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#49) Plazmacucci válasza Abu85 (#45) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

ELég csúnya dolog. Szerintem én észrevenném :D

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#50) nuke7 válasza Srodney (#2) üzenetére


nuke7
(veterán)
LOGOUT blog

+1 :K

(#39) Plazmacucci lenovo x121..? :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.