Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Fujifilm X
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala77
tag
Most nézem, hogy ez a ketyere 4,5kg... hát elsőre nem valami bíztató
De a dizájn az szimpatikus, és gondolom az egy mérőmikrofon a képen, az sem lehet rossz dolog. -
Lala77
tag
Beszállok én is egy Yamaha RX-v496RDS-sel
Ez is van vagy 10 éves.
Gondolkodtam a cseréjén, de mostanában minden héten jön valami új ketyere ezekbe, hdmi-nél is 1.4nél járunk, pedig alig pár éve van, a videó formátumokról nem is beszélve
Szeretném kivárni mikor lesz vége a technikai változás őrületnek, de mintha egyre csak nyomnák hogy minden héten változzon valami. Ha így folytatódik akkor 2 év múlva elavultnak érzem majd.. persze gondolom ez a cél..Most cseréltem kábelt a front hangfalak és az erősítő között, és a különbség akkora, hogy sokszor visszakapcsolom sztereóra inkább. Pedig csak méterenként ezer forintos kábel volt. Szóval van még benne tartalék... Úgyhogy egy darabig még marad a kicsike
Addig meg csak csitulnak a dolgok.
Mondjuk kíváncsi lennék egy ilyen régi erősítő és egy új elektronikával telerakott hasonló kategóriás erősítő összehasonlításra, hogy a hang (a lényeg) vajon javult vagy romlott?Emlegetitek azt a JBL szettet olcsóért, hát én egyszer hallottam, hát... azért ahelyett inkább használtan valami jó kis sztereó hangfalat vegyetek.. pedig nem vagyok egy audiofül ember. De lehet hogy csak én vagyok nagyon kritikus, és persze a 2 hangfal az nem vesz körbe.
-
hpeti2
aktív tag
Azért ennyi hangformátum kezelésével már jópár évig akár évig kiszolgálja az átlag embert. Főleg, hogy még mindig sok filmhez a DTS-t sem adják ki magyarul. (Tudom hogy nem magyar piacra szánják de akkor is.)
-
törölt tag
Mi a fenének vak teszt mikor simán kihallani??? Anyyi mintha egy Samsung belépő tn-filmes monitort vaktesztelnél egy csúcs Eizoval vagy kb samu E4000 és E8xxx-es szériát vaktesztelgetnéd egymással... Ahhhoz nem ez a Yamaha kell, ezért nem is hiányoltam belőle.. HD is csak anyit ér benne kb hogy kiirja a kijelzőre. Semmiben se ad töbet HD hangzásban mint a core DTS.
-
andrxs
csendes tag
Nekem egy RXv 363-asom van már évek óta, akkoriban elképesztő jó áron sikerült szerezni, azóta is nagyszerűen teszi a dolgát. Egyébként MP3 vs Flac kérdésben, pont a mostani hétvégén teszteltük öcsémmel. ugyan azt a számot játszottuk felváltva mp3 és Flac-ban. Simán ki lehet hallani a különbséget, sokkal tágabb a tér érzet Flac mögött.
Feleségének is próbáltuk bemutatni....simán hülyének nézet minket
Szóval, 265 dolcsiért hifi buzéria még csak nem is várható el. akinek ennyire kell a Flac, kapja elő a bukszát és vegyen magának jobbat.
Mindig ez a bajom az itteni kommentekkel (bocs ez nem személyeskedésnek szántam), hogy ha a a cím azt mondja: Hamarosan a boltokban a Yamaha legolcsóbb idei AV erősítője!!!!!!
akkor ne sírjon senki hogy ez nem egy csúcstermék. -
lambda5
tag
Yamaha RX-V 440 ... anno EISA díjas volt.
A havernál próbáltuk ki amikor megvettem és összehasonlítottuk a Marantz 5.1 -es AV erősítőjével, ami 1.5x annyiba került ... Egy darabig hümmögött, és a hibákat kereste... aztán megegyeztünk, hogy sokkal több pénzért kapni csak sokkal jobb hangú AV erősítőt. 1 hónap múlva eladta a Marantzot...A legjobb ár/érték arányú erősítőket a Yamaha gyártja.
-
régen, sok-sok évig volt egy DSP-A5-öm - lehetek klubtag?
-
Dragon27
senior tag
Nekem is volt 1 Yamaha AV erősítőm de a procia kiégett javítani
alkatrésznek elkelt **
Már 1 ideje gondolkozok jó gépen de a régi vágyam sztereó erősítő :: ha most AV erősítőt vásárolok (Yamaha) ami film hangzásilag nagyon tetszik .. de ezzel ég veled sztereó
Ha mindkettőt megvenném
sok (pénz) hangfal 1 helyen ., front a sztereónak + én lennék magneto
De lehet maradok pl. Philips HTD3510/12 , LG NB2430A
+ sztereó erősítőnek Pioneer A-30sztereó erősítő moziélmény ? a filmek úgyis tartalmazzák az effekteket sztereó csak felerősíti olyan rossz nem lehet ......
-
törölt tag
Ez nem ABX-en mulik, rendszerfüggő. Ezzel a yamahával világ végéig keresheted, akkor se találsz.De Yamaha 1xxx-tól (és hozzávaló hangfaltól) nem kérdés a különbség.Élő példa egy forumtárs (ha érdekel priviben megirom ki volt) akinek hangfalvezetéket vittem eladásra azt kötötte uj hangfalaira, és akkor halgatva Flac vs. mp3-on döbbent meg a különbség létén és szóhoz se jutott a különbség mértékétől, annyira elütő volt, amit addig nem tapasztalt. Természetesen megvette a vezetéket.
-
dabadab
titán
-
törölt tag
Én csaka súlya miatt nem venném kezdő szett elé: nem biztató számomra...
-
BatchMan
senior tag
Üdv a klubban
RX-397. Sztereo. 2.0
Amíg a kép nincs mögöttem, addig a hang se jöjjön összevissza mindenhonnan. Meg nincs pénzem 7 db minőségi összeválogatott hangfalra. Az a kettő is elég sokba volt. Bassreflex? Brrr.
-
gianni85
veterán
Hát igen, fordítva nekem egyszerűbb dolgom lenne. Akár vehetnék egy belépő 2011-12es házimozi erölködőt, belépőszintű center és háttérsugárzókkal, és a front csatornáit pre-out-on keresztül a stereo erősítővel hajtanám. Kijöhetnék bőven 100e alatt is, de nem érzem szükségesnek egyenlőre.
-
Steady74
addikt
válasz
gyuribácsi88 #13 üzenetére
Akkor mondom én is: DSP-A2-t adtam el tavaly ősszel, vettem egy Marantz 7007-et... hát nem találtam meg benne azt a természetes erőt, hangzást, ami a Yamahában megvolt
-
embe
nagyúr
-
mzso
veterán
"WAV, MP3, WMA és MPEG4 AAC"
Ezek a sz@rok még mindig a kilencvenes években hiszik magukat? -
-
sparc
tag
Szép, de valahogy inkább egy sztereó erősítő kellene.
-
szab.tam
nagyúr
nemrég teszt alá került az lg-nek az az egybeépített csodája 140k-ért.
na, akkor erről beszéltünk.
egy ilyen erősítő, egy bd lejátszó, és hozzá egy belépő szintű, fadobozos hangfalszett. (igaz már nem kapni, de akár ez még ez is, amit 55-60k-ért meg lehetett kapni anno.)
nagyságrendileg ugyanannyiból kijön... -
Nekem is Yamaha erősítőm van 6 éve, egy RX V363
Átlagos felhasználásra tökéletes és minden célnak megfelel.
-
P@ly
tag
+1
Anno amikor vettem a Denon 5.1-es erősítőmet, próbából meghallgattam egy NAD sztereó erősítőt is. Döbbenet volt a különbség!
Azóta is itt motoszkál a fejemben, hogy valamikor össze kellene rakni majd egy sztereó rendszert zenére
Csak akkor az egész hangfal koncepciót újra kellene gondolni (a háttereket eladni, helyette meg normális frontokat venni --> ezek lennének a zenei célt szolgáló. A meglévő front hangfalak meg menne háttérnek. De ehhez kellene új lakás is)
@RetepNyaraB:
Meghallgattam én egy olyan erősítőt, talán pont egy Yamaha "hibrid erősítő" volt (diszkrét tanyós végfok is volt benne, amikor átkapcsoltál "zene üzemmódba" akkor semmilyen processzoros belekeverést nem végzett az erősítő). De az ominózus NAD hangjától messze elmaradt. De a Denon-hoz képest sokkal szebb volt a hangja. Szvsz egy sztereó erősítő mégis megéri a macerátDe igazat adok neked!
-
gianni85
veterán
válasz
RetepNyaraB #5 üzenetére
pedig zenére érdemes külön stereo erősítő és stereo dac-ot használni. Kapásból nem is tudnék olyan erősítőt mondani ami mozira meg zenére is "tökéletes", de ha tippelnék többszáz-ezertől egészen milliókig áraznám be. Nekem pl fontosabb a zene, ezért stereo rendszerem van, és azzal hajtom a filmeket is.
-
madgie
titán
válasz
RetepNyaraB #5 üzenetére
Ezért hallgatok zenét fülessel, usb-s dac segédletével. Filmre meg valóban bőven jó a V371-em
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
osztraksajt #3 üzenetére
nekem 565-ös van, mozira tökjó, de zenében (főleg akusztikus, vagy komolyzene) azért nagyjából bárhova tekerem nem tetszik. Nem tudom melyik az az árkategória, ahol megvan a 7.1 is, de zenét halgatni is öröm vele. Valószínűleg azt én már nem fizetném ki. Külön erősítőt használni külön célokra meg oly macerás.
-
A teljesítményén kívül (ami nyilván kevesebb, mint drágább testvéreinek) mivel kevesebb egy ilyen erősítő?
-
osztraksajt
őstag
Akkor én mit mondjak az RX-V592-vel?
Igaz csak prologicos, de dinamikában még mindíg nagyon ott van.
-
embe
nagyúr
A jelenlegi erősítőm egy Yamaha modell, már majd 10 éve megvan. Előtte azért nem volt meg 1 évnél tovább egy sem. Adtam/vettem őket.
Azóta lenyugodtam...meg már másra kell a pénz.
Szeretem a Yamaha cuccait, ez is elég jó ár/érték aránnyal rendelkezik szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 265 dollárért vásárolható meg a 3D tartalmak kezelését biztosító, csatornánkénti 135 wattos maximális teljesítményt produkáló RX-V375.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest