- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chello
tag
Sziasztok.
Micro sd kártyával vagy valami max 2-3 cm hosszú penyával, de inkább sd-vel szeretnék 4k írási sebességből minél többet.
Szerintetek melyik márka/típus esélyes ebben leginkább.
Olyan ötletek is érdekelnek amikkel egyéb sávszélt tudnék fokozni.
Bármi jöhet, de főleg az alapvető kérdésre válaszok. -
Bismarck24
tag
Sandisk Extreme 16GB pendrive teszt. Formáztam fat 32-re, majd a cristaldiskark 3.0.1 segítségével leteszteltem. Sajnos csak usb 2.0-ás csatlakozó felülettel rendelkezek, így nem tudom kihasználni az eszköz maximum sebességét. A tesztről a jpg:
Na és nézzük a másolás és az írási sebességet:
4,36 gb pendrive-ra másolása: 3perc 5másodpercet vett igénybe
4,36 gb pendrivról gépre kivágása: 2perc 12másodperc1,137gb pendrive-ra másolása: 45,4 másodperc
1,137gb pendrivról gépre másolása: 11,3 másodpercMindezek az adatok Win7 alatt történtek. Win8 alatt hasonló eredmények születtek.
Nagyobb kiterjesztésű 1080p-s hd filmet 7 perc alatt raktam fel (9,3gb). A filmet egy ue40eh6030WXXH tévén játszottam le, melyet akadásmentesen futtatott. Viszont azt vettem észre hogy a filmbe nem tudtam beletekerni, nem tudom miért.Végszó: összességében elégedett vagyok, bár jó lenne egy usb 3-as kapcsoló amin elvégezném a tesztet, biztos érdekes eredményt kapnék.
-
Chrys_
addikt
Én is vettem egy 64GB-st. USB3.0 csak az otthoni gépemben van, azon is csak hátsó kivezetéssel (házat kellene cserélnem az elsőkhöz, vagy moddingolni). 1m-s USB hosszabbítóval nekem 40MB/s fölé nem ment a sebesség :S
A kialakításával elégedett vagyok, egész jó a mechanikája. Eddig egy SanDisk cruzer contour 16GB-t (USB2.0) használtam, már 2008 óta folyamatosan, ezért mielőtt beadná a kulcsot, kellett helyette más eszköz. Még megvan ez is. Eddig nem találtam olyan USB3.0-s stick-t, amire lecseréltem volna. -
MasOyama
őstag
Vettem ilyet pár hónapja, és nagyon jó, napi szinten 5-8 különböző számítógépben használom, előtte is SanDisk volt, csak kinőttem, mert az csak 8 gigás volt. Az kibírt kb. 2000 csatlakoztatást, másolást, és még mindig működik. Remélem ez is kitart addig. Mondjuk a felírat kb. 1 hónap alatt lekopott róla.
16gigásat 8600 Ft környékén lehet már venni.
-
fojuzer
aktív tag
Hm"szerkesztöi tévedés??!"" mert van új 4 havis laptop,s nincsen rajta csak 2 dB usb-2 ES HELY! mÉG AZ ÚJABBAKON SEM NAGYON TALÁLNI,HA NINCS nYÁK KIVEZETÉS AZ ALAPLAPOKON ERE A CÉLRA. MIG NEM TESZIK KÖTELEZÖVÉ MINDEN TIPUSON LEGALÁBB 1 dB usb3-AT ADDIG EZ CSAK MELLÉ IRÁS BESZÉLÉS,aSZTALI GÉPEKEN SINCSENEK ELTERJEVE.IGAZ KELLEN TUDNI HA SZAKMÁHOZ ÉRTÖ /INFORMATIKUS-MÉRNÖK/ AZ IRÓ!
-
tök jó, hogy 20ért van 64 GB-os Kingston ami 130 MB/sec-el ír és 230 MB/sec-el olvas... így ez értelmét veszti.
-
kromatika
veterán
köszi a tesztet.ez jól jött nekem.
-
cer
tag
Hát, attól körözi le, hogy lekörözi... mérd le te is.
Én egyébként ezt csak bánom, mert így natívan lehetne drive-okat csatlakoztatni és nem lenne plusz vezérlés, hanem egyszerűen ott lenne a chipset és ugye a SATA 6.0, ami ugyan úgy visszafelé is kompatibilis.
Hogy így oldották meg hogy nem ad le áramot az sajnálatos... ezért is csak sopánkodom.... na mindegy....
-
MZperX75
addikt
válasz
#16939776 #17 üzenetére
"Családi fotók nagy része negatívon is meg van, és digitálisan is. 3 hdd-n egyszerre, külön helyen eldugva, biztos ami tuti"
Látom nem csak nekem van üldözési mániám +1
így is mostanában 2 HDD-m már beadta a kulcsot sajna,de még így 2 példány van a családi kollekciókból de már viszketek kell egy vinyó+mentés.....
Kellene valami kőbe vésni ,hogy soha ne vesszen el.
-
törölt tag
válasz
djculture #16 üzenetére
40-es néni, tök remegő kézzel, eléd rakja a "pendrájvját". Mert azon van az előadása, és ő lesz a következő előadó(aki most ért ide Malajziából).
Te meg közlöd vele hogy olvashatatlan.Na azt az arcot nem kívánom senkinek...
Családi fotók nagy része negatívon is meg van, és digitálisan is. 3 hdd-n egyszerre, külön helyen eldugva, biztos ami tuti
-
djculture
félisten
válasz
#16939776 #15 üzenetére
Pedig milyen jó ha pl ráraksz családi pótolhatatlan képeket és 2-3 év múlva eszedbe jut hogy megnézd. Ja csak szőrén szálán eltűntek.
Ez heti dolog felénk hogy valaki mindig így jár hogy elpusztult a pendrive vagy eltűnt róla az adat de a kürtre pénz nincs.
Valahogy nem e lehetne esetleg megmenteni mert amúgy meg istentelenül fontos a rajta lévő adat.
Mikor meg előhozzuk hogy akkor nem kellett volna esetleg lementeni? Ne okoskodjunk már a válasz. -
törölt tag
Egyszer csak kínai usb3-as 2,5"-os tok is lesz háromezeré, ott meg csak a 9,5mm-es belmagasság szab határt hogy milyen kapacitást lehet belerakni. Aztán ha tönkremegy vesz egy másikat 3K-ért, de addig is olvasható marad az adat a lemezen.
Annyiszor hallottam már usert a -kezében egy olvashatatlan pendrive-al- hogy: otthon(200Km-re innen) még működött...
Még egy vírust sem bíznék egy ilyenre nem hogy "számomra fontos" dolgokat. -
bteebi
veterán
Lenyűgöző tempó, bár "kicsit" tényleg drága. Ennyiért egyébként már akár ki is nézhetne valahogy
. Meg ha jól láttam, "kicsúsztatós" megoldás, az meg nem valami tartós
.
18-20k-ért már amúgy 60 GB körüli SSD-t lehet venni, persze az nem pen drive. Mondjuk a régi SSD-men van mini USB port, mégse használom pen drive-ként. Zsebben elfér ugyan, és relatíve gyors is, de azért nem a legideálisabb
.
-
dabadab
titán
Mitol korozne le? A sebesseget itt mar a flash chipek korlatozzak, nem az interface.
Raadasul az eSATA-val eleg nagy benazas ment, messze nem olyan elterjedt, mint az USB3 (raadasul az USB3-as pendrive-okat bele lehet dugni az USB2-es portokba is) es alapbol aramot se ad, hogy tovabb bonyolitsa a dolgokat. -
cer
tag
Én azt nem értem miért nem az eSATA felé fordul az ipar?
Miért nincsen eSATA pendrive?Az még mindig lekörözi 3.0 is ezeket az eredményeket.
-
Findzs
addikt
nem olyan vészes ennek az ára
a 17 ezres ár alatt lehet kapni [link]a szomszéd országból olcsóbban is megvan
-
Ereshkigal
őstag
"a régi gépek tulajdonosai pedig pár ezresért vehetnek USB 3.0-s bővítőkártyát"
Úgy látom, tucatjával vannak ilyen kártyák, és árban/sebességben azért nem ugyanolyanok. Valaki tudna 1-2 konkrét típust ajánlani, milyet érdemes most venni? Nincs semmi extra igényem, legyen rajta 2 db port; persze legyen gyors és olcsó.
-
pusszycat
nagyúr
Én meg amióta lecseréltem a gépemet megduplázódót a pendrive-om sebessége szóval sok mindenen múlnak a dolgok ezek szerint.
-
djculture
félisten
Engem kb nem izgat a sebessége, a tartóssága annál inkább.
A kingston dt100-101 g2 pendrive-ok fél évente bedöglenek, most a-data vettem kiváncsi leszek meddig bírja. -
GIJoe
addikt
Nem rossz, de az ADATA USB 3.0ai sem elvetendőek, főleg h olcsóbbak...
-
zoleek
tag
Nekem egy Silicon Power 16Gb-s USB 3.0-ás penem van. Az is hozza közel ezeket a teljesítményeket...
A hoppá a dologban az annyi, hogy cirka 4k-ért vettem élettartam garival.Tehát majd a fele ennek.
-
Surfym@n
senior tag
igazából én már a TP 430u tesztjét várom...
mikorra ígéritek? -
Spancho
senior tag
Nekem most otthon van egy 'transcend 760'-as (32bg /usb3) innen az apróról.
USB2-vel használom kb 20-25mb írási sebességet tud ,és már az baromi gyors az eddigi 4-5-höz képest.
De ez a 150mb-s írás... elég komoly sebességeket tudnak már az USB3-as eszközök.
10K Huf meg nem is olyan vészes a 16 gigásért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a SanDisk leggyorsabb pendrive-jának 32GB-os változatát.
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest