- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS ROG Ally
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
(#56) Linem: Nem is árulhatnák drágábban, ha simán csak felskálázzák, illetve a törvények szerint jelezni kellene a borítón
Nem szoktam dabadabbal egyetérteni, de most mégis. Nem tudom te milyen világban élsz, de ebben itt minden megtörténhet. Tök lelkiismeret furdalás nélkül felskálázzák, nyugodjál meg!
(#60) Linem: Minden állítás amit ott írnak a tesztekben telefon viszonylatban értendő. Nagyon jó képeket és videókat csinálnak a csúcs Samu telefonok DE csak telefonok közt. Ha előveszel egy középkategóriás fényképezőt, rögtön odab@sz a te kis szeretett S7 S8 cuccaidnak és még csak meg sem erőltetik magukat. Egyszerű. Nagyobb optika, nagyobb érzékelő.
-
dabadab
titán
"Számodra a négyszeres felbontás nem elég ehhez?"
Minek a négyszeres felbontása? Mert amit a mostani telefonok produkálnak, ott leginkább csak zajos, elkenődött pixelekből lesz négyszer annyi, információtartalma nem lesz több.
Nyugodtan nézd meg, hogy hogyan néznek ki a pixelek egy 4k-s videóban: katasztrófa.
Nem véletlen, hogy a filmeket nem középkategóriás telefonokkal forgatják, hanem baromi drága kamerákkal - és nem azért, mert ne akarnának spórolni.
-
dabadab
titán
"Azt is cáfolom, hogy a filmeknél nem jobb a 4k, mint a FullHD. [...] Csak egy pár új filmet sorolnék fel, ahol leesik az ember álla:"
Szerintem a tied fog leesni, mert a felsorolt filmek jó része fullHD (a 2K kifejezés ne zavarjon meg, az a fullHD moziipari neve):
"Mélytengeri pokol"
2k"A majmok bolygója Forradalom"
2k"Warcraft"
"Kong koponya sziget"
"Karib-tenger Salazar bosszúja"
"Star Trek 3"
És akkor a ténylegesen 4k-k:
"X-men apokalipszis"
"Mentőexpedíció"
Szerintem az, hogy nem tudtad megkülönböztetni az igazi 4k és a 2k-s masterről felskálázott anyagokat, elég jól mutatja, hogy nincs igazán látható különbség a TV-den a 4k és a fullHD forrás között.
Egyébként az igazi 4k-s filmek inkább a régiek, mert ott a komplett filmet 35 mm-es nyersanyagra forgatták, digitális utómunka nélkül és a filmnek általában van akkora felbontása, hogy legyen értelme 4k-n is beszkennelni.
-
dabadab
titán
"Az eddigi hozzászólásoknál nem találtam, hogy valaki saját tartalmakban is gondolkodna. Hiszen már egy alsó-középkategóriás telefon is 4k-ban rögzít videot."
Nagyjából teljesen feleslegesen, hiszen se az érzékelő, se az optika nincs azon a szinten, hogy bármi értelmeset adjon a 4k a fullHD-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS ROG Ally
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest