- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gratzner
tag
Lehet, hogy nincs is
nem tudom, de mintha NAS-oknál némelyiken lenne hdmi kimenet, bár lövésem sincs, hogy ez esetben a NAS játsza a tartalmat, vagy csak háttértárként szerepel. Mindegy is.
Külső 3,5-ös hdd-vel még megpróbálom, a 2,5-essel sajnos nem ment rendesen, de valószínű azért mert az 5400-as volt, talán egy 7200-es már elég gyors lesz. Illetve annak még utána nézek, hogy a tv-n usb2 vagy 3 port van-e. -
gratzner
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb topik a kérdésemhez, de az is lehet, hogy mégis
Adott egy LG 55UJ-670V TV, és meggyűlt a bajom az UHD tartalmak normális lejátszásával.
Kábelen és WIFI-n a Youtube-os UHD tartalmak mennek röccenésmentesen. Viszont pendrive-ról akad.
Egy végleges megoldást szeretnék, lehet az akár gyorsabb pendrive, vagy NAS, vagy media player, PI, mittomén, amit biztosan javasoltok.Köszönöm
-
Jó esetben ....
Ismerősöm kb 2 hete vett egy Samsung 55 colos UHD TV-t.
Öröm bódottá , este tolták ezerrel a filmeket majd hajnalba kikapcsolták az új csodát.
Reggel azzal szembesültek hogy a TV nem indul . Semmilyen trükkel nem lehetett működésre bírni.
Az is érdekes nüansza a történetnek hogy egy hetet kellett várni a cserére ..... -
nkmedve
őstag
Értem én, hogy folkonvertált filmekről van szó, de ez az egyenlőségjel így kicsit viccesen hat
Amúgy szerintem nincs semmi gond azzal sem ha egy 2K anyagot minőségi módon felskáláznak 4K-ra és kedvezőbb tömörítéssel rakják a lemezre, mint a normális FullHD-t. Összességében kicsit jobb lesz a kép, csak éppen ne kérjenek érte hatalmas felárat egy normál Bluray-hez képest.
(#71) atike Jó dolog a H265, én már jóformán csak azt használom. Azonos bitrátán ég és föld a különbség a H264-hez képest, arról nem beszélve hogy sokkal nagyobb felbontásokat is megenged mint a H264, így szépen el tudom tárolni a 20Mpixeles timelapse eket is. H265-öt mindenhova! (főleg az Adobe Media Encoder-be, mert a legutóbbi verzióból nagyon hiányzik)
-
Nexave
tag
Megveszik az UHD tv-t aztán fosásig töltik magukat SD Hun filmekkel!! 😂😂😂😂😂😂
-
wolfman
veterán
Alapvetően itt nem azzal van a baj, hogy jó-e a 4K vagy sem. Jöhet az, nincs vele baj, csak a "felmérés", ami inkább hasraütésre készült egy ku..@ nagy fasság! Mi az hogy a 4K fogy jobban? Mert csak az készül alsó középkategória és felfelé, nem tudsz egyáltalán FullHD-t venni, ha megszakadsz se.
Meg a másik, hogy mindenki tenne magasról a 4K-ra ha lehetne inkább OLED-et választani FullHD-vel. De nem lehet, mert irreálisan magasak az árak, meg már ott sincs FullHD. Szóval ez a "felmérés" ilyen megvezetés a vásárlóknak, hogy látjátok, másoknak is erre van igénye, közben meg nincs más választásuk és egyáltalán nem jár jobban az egyszeri tévénéző 4K-val mint a FullHD-val. Sőtt!
Engem ez kifejezetten dühít!
-
wolfman
veterán
(#56) Linem: Nem is árulhatnák drágábban, ha simán csak felskálázzák, illetve a törvények szerint jelezni kellene a borítón
Nem szoktam dabadabbal egyetérteni, de most mégis. Nem tudom te milyen világban élsz, de ebben itt minden megtörténhet. Tök lelkiismeret furdalás nélkül felskálázzák, nyugodjál meg!
(#60) Linem: Minden állítás amit ott írnak a tesztekben telefon viszonylatban értendő. Nagyon jó képeket és videókat csinálnak a csúcs Samu telefonok DE csak telefonok közt. Ha előveszel egy középkategóriás fényképezőt, rögtön odab@sz a te kis szeretett S7 S8 cuccaidnak és még csak meg sem erőltetik magukat. Egyszerű. Nagyobb optika, nagyobb érzékelő.
-
atike
nagyúr
De most komolyan ismét arról megy a vita, hogy van-e értelme a 4K-nak?
Van aki számára igen, van akinek meg nem. Ezen nekiállni vitatkozni... Úgy érzi bárki is, hogy meg tudja győzni a másik oldalt a saját igazáról?
Anno a FullHD bevezetése elején is ugyanaz ment. Ma meg már alap. Igen, a tévészolgáltatók még a mái napig nyögvenyelősen használják - tény. De mára már szerencsére elég sok alternatíva van a tartalomszolgáltatásra...
A 4K még az elején tart. Per pillanat kevés natív tartalom van még rá - tény. De egyre jobban terjed, egyre több minden jön ki rá és talán egyszer még a szolgáltatók is használni fogják...
De ilyen vitatkozni, hogy ki mennyi és milyen pixelt lát és milyen távolságról... Jó-e ez vagy nem, van-e értelme vagy nem. Szerintem értelmetlen vita. El kell tudni fogadni mind a két oldal véleményét - ugyanis eltérő felhasználások vannak...
Uff.
-
nkmedve
őstag
Jogos, de nyilván UPC és kábeles társaira gondoltam ahogy az eredeti kommentben a kolléga is
(#48) Linem A képeket/videókat én is írtam. Azért nem mindegy, hogy egy 10-20 MPixeles DSLR képet 4K-ra vagy FullHD-re leméretezve nézel. Videók szintjén én timelapse-ekkel szoktam szórakozni néha, ahol ugyancsak 4K a cél.
Filmek esetén én azt mondanám, hogy ha valaki stream-el (Youtube, Netflix), akkor nagy különbség tud lenni FullHD és 4K között. Mindkettő agyon van tömörítve, de tapasztalatom szerint 4K-ban a tömörítési hibák nem látszanak annyira. Ha viszont nincs erős tömörítés (pl. BluRay) akkor a FullHD nekem elég.
-
Linem
senior tag
Dehogy katasztrófa.. Telefontól függ. Két telefonom van S7Edge és S8+. Éppen itt a prohardveren tesztelték mindkettőt, és más teszteken sem írták, hogy katasztrófa lenne, vagy elmosódott pixeleket venne fel, de gondolom ők sem értenek annyira hozzá, mint te. Ezt Te mindenkinél jobban tudod, értem..
Élvezet volt veled a párbeszéd, de sajnos most lépnem kell. Üdv. -
Linem
senior tag
Te a kákán is csomót keresel.. Értem, hogy találtál egy oldalt, ahol szerintük a 4k FullHD, de ezt cáfolhatod, ha megnézed saját magad is a filmeket. Én néztem, és továbbra is állítom, hogy ég és föld a kettő.
Az arcon látható milliméteres bőrhibákat, vagy a 4k felbontással előkerülő szőrpihéket nem tudják elővarázsolni felskálázással. Tehát én a szememnek hiszek, nem pedig egy ismeretlen lehúzó oldalnak. Nem is árulhatnák drágábban, ha simán csak felskálázzák, illetve a törvények szerint jelezni kellene a borítón, ahogy jelzik is sok filmnél. Szóval ez átverés.
-
dabadab
titán
-
Alg
veterán
A kutatásból az is kiderült, hogy az FHD (Full High Defintion) felbontású televíziók helyett egyre inkább az UHD (Ultra High Definition) felbontású tévéket választják a vásárlók.
Persze, mert nincs más...
Most vettünk szülőknek újat a CRT monstrum helyett - kerestem volna max. 50"-ig FullHD-t valami értelmes panellal az alsó-középkategóriában (~150k), de nem b+, 43-asok között is csak az UHD-t tolják. Lett egy IPS LG, sötétben úgyse nagyon van nézve, a CRT után amin még az SD tartalmaknál se lehetett elolvasni a kicsit kisebb betűméretű feliratokat ez is hiperűrugrás...
-
dabadab
titán
"Számodra a négyszeres felbontás nem elég ehhez?"
Minek a négyszeres felbontása? Mert amit a mostani telefonok produkálnak, ott leginkább csak zajos, elkenődött pixelekből lesz négyszer annyi, információtartalma nem lesz több.
Nyugodtan nézd meg, hogy hogyan néznek ki a pixelek egy 4k-s videóban: katasztrófa.
Nem véletlen, hogy a filmeket nem középkategóriás telefonokkal forgatják, hanem baromi drága kamerákkal - és nem azért, mert ne akarnának spórolni.
-
dabadab
titán
"Azt is cáfolom, hogy a filmeknél nem jobb a 4k, mint a FullHD. [...] Csak egy pár új filmet sorolnék fel, ahol leesik az ember álla:"
Szerintem a tied fog leesni, mert a felsorolt filmek jó része fullHD (a 2K kifejezés ne zavarjon meg, az a fullHD moziipari neve):
"Mélytengeri pokol"
2k"A majmok bolygója Forradalom"
2k"Warcraft"
"Kong koponya sziget"
"Karib-tenger Salazar bosszúja"
"Star Trek 3"
És akkor a ténylegesen 4k-k:
"X-men apokalipszis"
"Mentőexpedíció"
Szerintem az, hogy nem tudtad megkülönböztetni az igazi 4k és a 2k-s masterről felskálázott anyagokat, elég jól mutatja, hogy nincs igazán látható különbség a TV-den a 4k és a fullHD forrás között.
Egyébként az igazi 4k-s filmek inkább a régiek, mert ott a komplett filmet 35 mm-es nyersanyagra forgatták, digitális utómunka nélkül és a filmnek általában van akkora felbontása, hogy legyen értelme 4k-n is beszkennelni.
-
Linem
senior tag
Számodra a négyszeres felbontás nem elég ehhez?
Mondjuk abban igazad van, hogy a szomszéd Mariska nénit felesleges 4k-ban tárolni, mert csak helyet foglal, viszont rengeteg felvételem van a természetről is, makro videok. Jelenleg nem tudom feltölteni, hogy megmutassam, de hidd el, hogy gyönyörűek a régi FullHD felvételekhez képest.Természetesen nem arra gondoltam, hogy a telefonok képviselik a felvett 4k videoknál a minőséget, hanem csak jeleztem, hogy a legtöbb telefon már 4k-ban rögzít. 4k kamerája vagy minőségi fényképezője kevés embernek van, mert csak az ad ki erre összeget, aki hobbiból foglalkozik a témával. Viszont telefonja mindenkinek van, így értettem..
-
dabadab
titán
"Az eddigi hozzászólásoknál nem találtam, hogy valaki saját tartalmakban is gondolkodna. Hiszen már egy alsó-középkategóriás telefon is 4k-ban rögzít videot."
Nagyjából teljesen feleslegesen, hiszen se az érzékelő, se az optika nincs azon a szinten, hogy bármi értelmeset adjon a 4k a fullHD-hez képest.
-
Linem
senior tag
Igen, a mostani állapotok szerint, ha valaki csak a tv csatornákra használja a tv-t, akkor nincs sok értelme a 4k-nak. Legalábbis rövid távon. Ha hosszabb távban gondolkodik, és nincs pénze kiadni 1-2 évente új tv-re, akkor viszont már érdemesebb mindenképpen a nagyobb felbontásút választani, hiszen árban nincs túl nagy különbség. Külföldön már jó ideje vannak UHD tv adások, tehát rövidesen felénk is terjedni fognak.
Az eddigi hozzászólásoknál nem találtam, hogy valaki saját tartalmakban is gondolkodna. Hiszen már egy alsó-középkategóriás telefon is 4k-ban rögzít videot. Én évek óta 4k-ban veszem fel a családi videokat, a fotókról nem is beszélve, hogy sokkal látványosabban jeleníti meg a nagyfelbontású képeket. Ha valaki szokott nézni youtube videokat, akkor egyértelműen szintén már 4k-ban töltenek fel többségben. A PC és konzol játékok szintén 4k-ban sokkal élvezhetőbbek. Arról nem is szólva, hogy már itt van a nyakunkon a 8k: [link]
Persze ezek használhatóak FullHD-ben is, de ha valaki tv vásárlás előtt áll, akkor mi értelme a múltat választani, ha a jelen és egyben a jövő nem drágább. Sosem értettem a fejlődés ellenes véleményeket. Például sokan még most is elakadtak a DVD minőségnél. Persze, ha valakinek nincs egyáltalán pénze ilyen eszközökre és nem érdekli a minőség, akkor érthető, hogy megakadt az akkori technológiánál. Viszont, ha a jelenben akar élni, és érdekli a minőség, akkor miért venne olyat, ami felett már eljárt az idő..
Azt is cáfolom, hogy a filmeknél nem jobb a 4k, mint a FullHD. A régi filmeknél, amit felskáláztak, azoknál érthető, de én naponta nézek 4k filmeket és egyértelműen ég és föld a különbség az új filmeknél. Már többszáz film jelent meg 4k-ban. Csak egy pár új filmet sorolnék fel, ahol leesik az ember álla: Mélytengeri pokol, A majmok bolygója Forradalom, Warcraft, Kong koponya sziget, Karib-tenger Salazar bosszúja, Star Trek 3, X-men apokalipszis, Mentőexpedíció, stb-stb...
-
joey04
titán
A vásárlók szerint az egyik legfontosabb tényező a tévé kiválasztásakor, hogy a készüléket egyszerűen és könnyen lehessen használni.
???
bekapcsolom és megy.
-
negyedes
addikt
es nezi rajta az sd retekklubot.
-
Just486
senior tag
válasz
Kolondrum #30 üzenetére
Asztali gépre lesz kötve, TV adást a legritkább esetben nézünk rajta, olyankor is teljesen igénytelen módon, valami esti sorozat vagy vetélkedő, forma 1, ilyesmi. Főleg az időtállóságra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem a következő 1-2 évben bőven elterjed a vásárolható / letölthető 4k tartalom, a TV-t meg inkább 5 - 6 év múlva cseréljük leghamarabb.
-
nkmedve
őstag
válasz
Kolondrum #30 üzenetére
"Amit a szolgáltatók adnak tartalom az egy 4K-s tévén olyan pixeles h egyenesen undorító, akkor meg?"
Manapság egy tévénél már legkevésbé számít az, hogy a szolgáltatók mit adnak. Nekem van UHD tévém néhány éve, de szolgáltatói kábel soha nem járt még benne, és talán soha nem is fog. Cserében megy rajta Blu-Ray, játékok, saját képek/videók, Youtube, Netflix és egy halom más dolog mivel monitorként is használom (és úgy a laptopom mint az asztali gépem ki tudja nyomni a 4K-t).
Filmek esetén egyre gyakoribb a 4K, az már más kérdés, hogy nem feltétlenül jobb, mint egy minőségi FullHD anyag (ilyen szempontból egy egyszerű 2D Blu-Ray még nagyon sokáig elég lesz, és a 4K tévén felskálázva is nagyon jól néz ki).Szóval összességében én azt mondanám, hogy a 4K-nak már egy ideje van létjogosultsága, hacsak valaki nem kizárólag UPC-t akar nézni rajta. Ennél nagyobb felbontásnak viszont már nem látom értelmét otthonra.
-
válasz
-Skylake- #36 üzenetére
"szerintem kizarolag a penz itt is a hatraltato tenyezo a tv meretek kapcsan. "
Biztos? Szerintem meg nem fontos, hogy a nappalit a tévé uralja, csak azért mert volna rá pénzem.
Másik az UHD, én továbbra sem értem, miért volna erre szükség, ha az eszközt 2-3 méternél közelebbről sohasem nézzük. Ebből a távolságból már nem észlelhető a különbség az FHD és az UHD között - de tegye már fel valaki a kezét, aki számolgatja a pixeleket...
-
-Skylake-
addikt
Na, ha nem is csuszott be az elso 3 kommentbe (erre tippeltem volna), azert az elso 10ben csak elojott, hogy mindenki monnyon le, a plazma a legjobb. Barcsak lottozni tudnek ilyen pontossaggal.
On: szerintem kizarolag a penz itt is a hatraltato tenyezo a tv meretek kapcsan. Nekem a haloban 46-os a nappaliban pedig 65-os tv van, kizarolag anyagi okok miatt. Haloba (agytol 2,5-3 meterre) szerintem az 55, nappaliba (alapbol szellosebb ter, nagyobb tavolsagok) a 75-77+ a jo meret. En 84et vennek, ha olyan anyagi helyzetbe lennek. Irtak feljebb 22-24 tv monitor ? De minek ? Egy 34-es ultrawideot nezek 60 centirol es az egyetlen gondom, hogy kicsi. Nem is ertem miert kellene 22ot gyartani, inkabb adjunk halat az egnek hogy van mar eleg regi a technologia ahoz, hogy viszonylag olcson lehet ertelmes meretu panelt gyartani.
-
atike
nagyúr
válasz
Kolondrum #30 üzenetére
A családban már mindenki telefonja 4K-ban rögzít videót... Öröm lenne 4K tévén nézni natívan...
Sokszor szoktunk még fényképeket is nézegetni tévén - ekkor is elég jó lenne.... Filmezünk is épp eleget, oda sem lesz hátrány. Tervben van a PC elfelejtése játékra - azaz érkezik egy konzol majd - ott is előny lesz a 4K... Nyilván nem a tévéadás miatt szeretném én is lecserélni a jelenlegi tévét...
-
Keem1
veterán
válasz
Kolondrum #30 üzenetére
Háát, szerintem hazai kábelszolgáltatókhoz venni UHD tévét az olyan, mint egy kátyús falusi úthoz egy úttestre fekvő Lamborghini Aventadort
Én ugyan csak FHD tévét nézek, de amikor leadták az Avatart pár éve, átváltottam BD ripre. Siralmas volt a különbség
Azóta nem nézek tévécsatornát, csakis filmeket, sorozatokat. -
Aha sztem a kulcs az mire kell! Sport tőlem ki is kapcsolható felesleges gombnyomás a távon..., natgeo, dis, stb itt max HD-ben megy, de drága marad a sima, ezen kívül a tv monitor, filmeknek. Másra van használva nálam. Fater örül a HD-nek annak a kb 8 adónak, minden más pixelháború.
-
Amit a szolgáltatók adnak tartalom az egy 4K-s tévén olyan pixeles h egyenesen undorító, akkor meg? Én max full HD tartalmat nézek, mert nincs is jobb filmek szintjén. Az elérhető minőség és a tv tudása közötti űrt kitölteni.... Vagy ti mit néztek mire használjátok?
Monitornak jó volt (82-es samu) annyira h eladtam a monitort, de a noti is full hd felett nem ad jelet. -
Abus2
tag
Érdekes, hogy az ábra alapján a legfontosabb negatívumok között sehol sem látom a képminőséget. Azért tv-nél szerintem elsők között kellene lennie. Helyette van rossz hang, meg bonyolult kábelezés, meg távirányítók száma. Most vagy a felmérés komolytalan, vagy az emberek nem normálisak.
-
hemaka
nagyúr
Van mar normaéis 4K tartalom egyebkent? Nincs TV-m, gepen meg 1080p-t nezek, azert kerdezem.
-
válasz
arnyekxxx #17 üzenetére
Értem amit kérdezni szeretnél, és arra a részre a válaszom egyértelmű nem.
De mondjuk egy természetfilmnél nem mindegy. Hidd el. Én sem hittem el, de most már az ellentábor véleményét osztom. Az tényleg olyan, mintha kinyitnám az ablakot, és kinéznék rajta.(#20) dabadab:
Sose hittem volna, hogy lesz bennünk egy közös vonás -
leslieke
Jómunkásember
Egy 65” UHD tv-m van, előtte egy 46” FHD volt. A méretkülönbség miatt előbbin látványosabbak a filmek, de az UHD-t nem venni észre.
-
dabadab
titán
"Kimutatják, hogy hűdejó, mennyi UHD tv-t adnak el és ezzel bizonyítják a létjogosultságát, de már középkategóriában is szinte csak UHD-t kapni"
Az, hogy miért fogy jobban, teljesen mindegy, ha az a kérdés, hogy van-e elég 4k-s TV ahhoz, hogy a tartalomgyártóknak érdemes legyen rendesen ráfeküdniük a témára.
-
dabadab
titán
válasz
arnyekxxx #17 üzenetére
"biztos, hogy a filmek minőségét felbontásban érdemes mérni?"
Persze, A Kopár sziget Sindó Kanetótól még egy fekete-fehér (mondjuk ott legalább ez nem korlátozó tényező) Videoton kistévén is jobb, mint a Transformers aktuális része 4k TV-n, de itt elég nyilvánvalóan képminőségről, nem pedig filmesztétikai szempontokról van szó.
-
wolfman
veterán
Pont ez fogott meg engem is. 2012 óta nem lehet a felső kategóriában (és azt hiszem 55" és felette) FHD-t venni, csak és kizárólag UHD (4K) televíziókat! Akkor hogy a francba lehet felmérést csinálni, hogy jobban fogy? Perszehogy, mert nincs FHD!
Ez olyan mintha felmérés azt hozná ki, hogy az emberek sokkal szívesebben utaznak Boeingeken mint Concorde-on. -
RobeeK
tag
Érdekesek ezek a kimutatások. Kimutatják, hogy hűdejó, mennyi UHD tv-t adnak el és ezzel bizonyítják a létjogosultságát, de már középkategóriában is szinte csak UHD-t kapni, úgyhogy ha az ember nem belépőszinten keresgél akkor nem igazán van választása mást venni. Aztán kimutatják, hogy az emberek azt veszik amit árulnak...mert nincs is más.
-
UHD-sek táborát gyarapítom egy 50-es EX700-al.
Napi gyakorlatban nincs sok értelme a 4k-nak, a promó videók viszont leteszik az álladat a padlóra.
Van pár 4k-s filmem, jobbak mint a "sima" 1080-asok.
Sok anyag nincs hozzá, a sávot viszont zabálja a netes 4k.Fene tudja.
Én nem bántam meg, kisebbet meg nem vettem volna.
Minden igényem kielégíti.
Nagy is, de nem kezelhetetlenül, penge képe van (nem tudom, hogy ugyanilyen felbontás mellett egy 60+oson mennyivel lenne "rosszabb" (?) a kép.
Jó ez. -
nkmedve
őstag
válasz
Kolondrum #11 üzenetére
Nem kell nagy szoba ha figyelembe veszed, hogy viszonylag közelről kell nézni a megfelelő moziélmény érdekében (és, hogy a 4K-nak legyen valami értelme). Az már más dolog, hogyha a szobában már eleve minden négyzecentiméteren valami bútor van (pl. régi nagy szekrénysorok) akkor nehéz neki helyet találni - pont ezért is amikor legutóljára albérletet kerestem akkor a fő feltétel az volt, hogy ne legyen agyonrakva bútorokkal.
-
törölt tag
4k tartalom többsége is vagy felskálázott vagy agyontömörített. Még a natív 4k között is van olyan, hogy annyira zajos a kép, hogy felkeveredik az ember gyomra tőle
Számomra a 4k nem bír akkora hozzáadott értékkel a FHD -hoz képest, hogy 4k BD -t és lejátszót vegyek hozzá. Elég nekem a FHD is.
-
Just486
senior tag
Mi most cserélünk tv-t, és egyáltalán nem gondolom feleslegesnek, hogy UHD típust választottunk. Az elődöt valamikor 2010 környékén vettem, és abban bízok, hogy a következő is legalább 5-6 évig (vagy tovább) meglesz.
Szerintem Saját akaratból 1080p-t venni ma olyan, mint pár éve a 720-asokat. Van létjogosultsága, de a tartalomgyártók 4K-ban is kiadnak majd mindent, így lesz előnye a nagyobb felbontásnak.
-
atike
nagyúr
Magam is ezt szeretnék...
55 vagy 60 col (e fölött azért nem reális álmodoznom
) és 4K. HDR legyen a 3D nem lényeg. Ívelt kizárva...
-
arnyekxxx
veterán
mennyivel szivesebben vennék egy 55ös fhd plazmát ...
-
Mióta fater meglepte magát egy LG UHD-val (123cm) azóta látom, hogy totál felesleges! Maga a méret abszurd, de az UHD alap felesleges. Amikor a s#@s UPC meg Té HD-t ad részben és az is ronda akkor minek? Alig találtam hozzá UHD tartalmat. Kell egy nagy full HD és hozzá már lesz tartalom. Aztán ott van, hogy a Szolgáltató dobozba miatt HDMi port és a TV tudása semmit nem ér kb vagy alig. A fenti esetben a web os kihasználatlan. Nekem 32-es van full HD és ha kap egy hozzá való tartalmat sokkal szebb mint a fater UHD-s csodája ugyan azzal a full HD tartalommal.
Vélemény? -
Kansas
addikt
Ha a Mo-n eladott TV-k harmada UHD, akkor elég dinamikusan csökken a piaci részesedésük... Ennyit egyelőre az UHD előretöréséről kis hazánkban.
-
Tanisz
senior tag
Hát ha jól láttam az UHD-t már ugyanolyan áron megkapni, mint az FHD-t. Szóval nem meglepő.
Bár szerintem még most is bőven elég lenne az emberek 90%nak a FHD.TROLL ON
Amúgy meg 80" alatt nem is érdemes TV-t venni, nem is értem miért mérik ezeket a miniatűr kijelzők eladásait.
TROLL OFF -
HXY
addikt
Szomorú ezt látni, hogy nem gyártanak normális minőségű 22-24" monitor TV-t, avagy TV tuneres Full HD monitort.
Az LG-nek már nincs is ilyenje, a Samsung-nak még van, de a tesztek alapján csak valami átbrandelt kínai model lehet designos külsővel és felhasználói menüvel. Kb. úgy ahogy kis noname gyártók teszik. -
törölt tag
55 col és a felett alig lehet kapni FHD TV -t, és ami van, az sem sokkal olcsóbb, mint a 4k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- E-roller topik
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Cyberpunk 2077
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest