Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz Graphics #17 üzenetére

Tudtommal egy ideig vinniük kell a márkát tovább. Valamint egy gyáregység a Toshibához került. Azt nem néztem, ez a termék melyikből jött. :B

Ezen kívül, a Hita jobb konstrukció, így a felvásárlással ezt érdemes inkább tovább vinni (ha innen).

Mindenkinek: Nem véletlen ez az irány. A 15k fordulat az új bitsűrűség és ezáltal a pici légrés miatt szerintem nem lesz tartható. Oka, a nagyobb hőtermelés, és a vékony mágneses réteg. A fordulatszám csökkentése stabilabb rendszert eredményez, a sűrűbb felület meg kompenzál a sebesség vesztéséből. Nagyobb átmérőjű lemezt nem lehet használni, mert mechanikailag deformálódik a nagy fordulattól.

Az SSD csak olyan vállalati szegmensben vállalható, ahol gyorsan megtérül, és valóban iszonyúan gyorsnak kell lennie (bróker, bank, stb...). Egyébként a hosszabb élettartam, a stabilabb újraírhatóság miatt még mindig a 10-15k SAS a nyerő. Nem otthoni mp3, divx, bd tárolásról van szó, hanem adatbázisokról, folyamatosan változó adatokról, sokszoros újraírásról. Megfelelő méretű memória (cache), és jó optimalizálás (konstrukció) esetén nem szokott gondot okozni.

Én abban reménykedem, hogy a flash helyett megjelenik a memrisztor vagy mram, és a titkosítás opció lesz a vezérlőknél, nem alap. Ugyanis az adatmentést teszik lehetetlenné így. Nem a munkám féltem, mert HDD lesz még sokáig, csak ha a mostani adatok mind elvesznek, abból nagyon nagy gondok lesznek, és a gyártók rá lesznek kényszerítve a menthetőségre. De jobb lenn előbb felkészülniük, mint utólag sajnálkozniuk. Ideális lehetne egy mai HDD struktúrájú memrisztoros tároló. Ebben látok biztonságot, gyorsaságot, fejlődést.

Új hozzászólás Aktív témák