Hirdetés

Gyors Hitachi HDD sok tárkapacitással

A Hitachi egy igazán érdekes merevlemezt jelentett be, amelyet a cég elsősorban a nagyvállalati szférába szán, ennek megfelelően olcsó megoldásról nem lehet beszélni, de a termék paraméterei sem átlagosak. A 2,5 colos HDD 1,2 TB-os kapacitást kínál, ami önmagában már nem mondható komoly fegyverténynek, de ha ehhez hozzávesszük, hogy az újdonság motorja percenként 10 000 fordulatot tesz meg, akkor nagyon is egyedi megoldásról beszélhetünk. A beépített gyorsítótár kapacitása 64 MB, ami megszokott ebben a kategóriában.

Az Ultrastar sorozatba tartozó C10K1200 jelzésű, 6 Gbps-os SAS interfésszel dolgozó merevlemez MTBF üzemideje kétmillió óra, ami jelzi, hogy a szerverekbe szánta a gyártó. A termék terhelés nélkül 5 wattot fogyaszt, továbbá rendelkezik olyan technológiával, amely képes kivédeni és korrigálni a sok adattárolót használó szerverekben a vibráció által okozott zavarokat.

A világ első 1,2 TB- kapacitású, tízezret pörgő motorral szerelt merevlemezét már szállítja a Hitachi a kiemelt OEM partnereknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés