Új hozzászólás Aktív témák
-
csillagkapu
csendes tag
Nem lennék a duplában olyan biztos. Az meg, hogy valaki bírósági adminisztrátor, vagy portás valahol... Hát, nem azt mondtam, hogy minden hivatalnok/közszféra dolgozó elhivatott, de azzal vitatkozom, hogy ne lenne értelme a fent említett pályákon dolgozó embereknek a munkájukat elhivatottan végezni. Vagy inkább hagyjuk el a szót; "elhivatott", mondom helyette azt, hogy egyáltalán nem ördögtől való az, ha valaki az általad említett munkakörökben dolgozik az tud becsületesen és teljes életet élve tenni a dolgát. Szerintem ez lenne az egész értelme. Ezek is munkák, a munka (a jól elvégzett) munka pedig önbecsülést ad, az pedig kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé teszi az embert, sőt odáig megyek, hogy az embert ez teszi emberivé (legalábbis nagy részben). Ezért én óvatosabban fogalmaznék a témában. De abban szerintem nincs vita, hogy mindig lehetne több pénz
-
csillagkapu
csendes tag
Az, hogy "lelke rajta" szerintem nem túl pozitív kicsengésű meglátás. Csak azt a gondolatot szerettem volna eljuttatni hozzád, hogy a közalkalmazotti státusz nem minden esetben kényszerből jön. Az én ismeretségi körömben szerencsére van egy csomó olyan pedagógus, akik nem fanyalognak és amit csinálnak az példaértékű lehet mindannyiunk számára. Az a hivatásuk és ráadásul jól csinálják, mindenféle fanyalgás nélkül. És ők választották, de ez csak egy példa a rengeteg közül. Mert egyébként azt írtad, hogy
"Nehezen érthető hogy aki piacképes diplomával rendelkezik az miért akar közalkalmazottként dolgozni." Egyáltalán nem érthető "nehezen". Nem mindenkit a pénz, vagy a minél több pénz motivál. Képzeld van egy csomó olyan ember, aki úgy választ szakmát, hivatást, hogy nem a várható pénzt számolgatja. Na, de most én is megyek dolgozni, gyakorolni a hivatásomat. Pacsi -
csillagkapu
csendes tag
A közalkalmazotti bértábla elég széles skálán mozog (sok minden lehetsz ilyen státusszal, pl; tanár, portás, politikus, orvos stb...), továbbá nem csak azért "megy" valaki közalkalmazottnak, mert hülyébb lenne nálad, vagy ne lenne piacképes papírja, annak számtalan oka lehet. Szóval ez is árnyaltabb egy pötit.
-
csillagkapu
csendes tag
-
csillagkapu
csendes tag
válasz
g@norbert #253 üzenetére
Nagyon jó a kérdés, teljesen releváns is. Szóval a quadro kártyák (persze, van belőlük rtx sorozat is) egyfelől jóval drágábbak, másfelől pedig az én melómhoz nincs szükség arra a minőség-többletre, amit ezek nyújtanak. Animációs stúdiók nagyon szeretik, mert megbízható és nincs hiba a renderekben. Én másra használom (3D-s modellezésre stb.), az én munkámhoz jók a gamer kártyák, de muszáj a felső polcról venni.
-
csillagkapu
csendes tag
Köszi a tesztet! De pár dolgot azért jeleznék megfontolásra;
"Nem biztos, sőt nagyon is valószínű, hogy aki ezt a kártyát veszi, azt nem érdekli majd az ár, ahogy a bevezetőben említett Maybachok esetén sem a fogyasztás, a téli gumi ára vagy éppen a kötelező biztosítás díjának mértéke befolyásolja a vásárlót."
Én például munka miatt cserélek, és igen, kell a 3090-es tudása a renderekhez, ahol egyébként minden renderperc számít.
De elnézve a különböző teszteket, megértem a felszisszenéseket, valóban túlárazták...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest