- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunsi
csendes tag
Sziasztok, vennék egy vga kártyát, de xp-t szeretnék egyenlőre (talán váltok majd w7re ha megbízható lesz) használni, viszont 9800-as vagy hasonló kártyát vennék, arra meg azt írja, hogy Dx10 támogatás van, akkor dx9-el nem megy? 50-50% hogy játékra és munkára (programozásra) használnám. Olyan 40ezret költenék kártyára, kérdések:
- gf9800/gts250 megy-e DX9-el is (XP, mert XP-n Dx10 nincs)?
- 1M ramost vegyek inkább, vagy 512? (ablakba futattnák játékokat, lehet többet is egyszerre)
- halk gép kéne, esetleg valami ajánlás erre?köszi előre is
-
schwartz
addikt
A prionok egy resze nem is patogen. Egyesek szerint reszt vesznek a memoria kialakulasaban is... Akkor ezek is "hibas" terszerkezetuek?
Fogadjuk el, hogy vannak a prionok egy adott terszerkezettel s ezek kozul az ismert patogen formak kozrejatszanak a normalis feherjek terbeli szerkezetenek megvaltoztatasaban. Ettol meg a hibas proteinek nem lesznek azonosak a kivalto fertozo agenssel. Ha hulyesegeket beszelek, lojjetek le...
Dezz, ha komolyabban erdekel a dolog, kukkants be ide is. -
dezz
nagyúr
Szerintem előbb-utóbb a folding@home, més más hasonlók is bekerülnek a tananyagba.
Hát nem tudom, engem úgy 2 éves korom óta érdekel a dolgok belső felépítése-működése, és csodálkozom, ha másokat nem.
schwartz:
"The infectious agent in BSE is believed to be a specific type of misfolded protein called a prion. Those prion proteins carry the disease between individuals and cause deterioration of the brain. BSE is a type of transmissible spongiform encephalopathy (TSE).[10] TSEs can arise in animals that carry an allele which causes previously normal protein molecules to contort by themselves from an alpha helical arrangement to a beta pleated sheet, which is the disease-causing shape for the particular protein. Transmission can occur when healthy animals come in contact with tainted tissues from others with the disease. In the brain these proteins cause native cellular prion protein to deform into the infectious state, which then goes on to deform further prion protein in an exponential cascade."Ez alapján a betegség-okozó torzult protein maga a fertőzés-okozó (infectious agent) is, azzal, hogy az adott típusú normál proteint is a torz forma felvételére készteti. (Aztán ez láncreakció szerűen elhatalmasodik.)
-
bod101
aktív tag
Nekem gyanús file-oknak jelzi virusirtó a techdemokat. Nincs velük semmi gond ugye?
-
Eltévedtem volna? Orvosi szakforumot olvasok ?
Az előbb még azt hittem hogy a Geforce kártyákról és a fizikáról van szó, de hirtelen azt vettem észre, hogy már proteinek meg mindenféle DNS (ez legalább van infóban is
) kerül elő...
Amúgy dezz, te mindennek a belső működését így élből levágod?
Néha egy kis processzor belső működés, néha egy kicsit sejtek, rák kialakulás..
-
dezz
nagyúr
Egyébként mivel egy problémás gén (pontosabban allél) idézi elő első körben a torzulást (akár a szintézisnél, akár utólag - ez nem világos előttem), akkor a genetikai kódoltság, ill. utóbbi esetben legalábbis "eredet" is áll...
ps. na, ezt jól kitárgyaltuk.
Igazából csak arra voltak kíváncsi, hogy csak nem van valamilyen alternatív magyarázat?
-
dezz
nagyúr
(Pontosabban talán nem utólag, de mindegy.)
schwartz: A wiki sem írja, hogy ez minden kétséget kizárva bizonyított, sőt nagyon is kiemeli, hogy csak valószínűsített.
"En inkabb azt mondanam, hogy az eltorzult prionok az eredeti formaju proteineket is eltorzitjak."
Én meg azt, hogy "én inkább úgy mondanám".
Mindenesetre ezek a prionok megfelelnek a fehérjék azon definíciójának, miszerint aminosavak peptid kötésű molekulaláncai (tömören fogalmazva).
-
schwartz
addikt
Mondtam regen volt, hogy megprobaltak a fejembe verni...
Azota nem nagyon olvasgattam utana...
A Wiki-ben leirtakat viszont fenntartasokkal kezelnem, tudtommal nem tisztazott pontosan a sokszorosodas, orokitoanyag kizarva. Az teny, hogy a feltekeredes nem megfelelo modon megy vegbe (egyik jellemvonas) s valoszinu, hogy normalis feherjeket is indukalnak hibas terszerkezet felvetelere. (valamilyen modon) En inkabb azt mondanam, hogy az eltorzult prionok az eredeti formaju proteineket is eltorzitjak. -
dezz
nagyúr
Jahh, értelek. De akkor inkább úgy kellett volna írnod, hogy "már ha fehérjéknek hívjuk azokat a molekulákat".
Már azt hittem, kiderült/van valami más ok.
Mondjuk a linkelt oldalon azt írják, normál (és gondolom DNS/RNS-kódolt) fehérjék eltorzult változatai, mely változást egy problémás gén idéz elő (utólag). Aztán ezek az eltorzult proteinek a többi hozzájuk hasonló, de eredeti formájú proteint is eltorzítják.
(#33) Zso2: Talán nézz meg más ATI-s techdemókat is...
-
schwartz
addikt
-
dezz
nagyúr
Hát a TIM-nek tényleg nem kell "hw-es gyorsítás" (pontosabban GPU-n futó kód).
Bár kódolni azért kellett tudni (hand-optimized asm...), hogy jó dolgok szülessenek azokon a régi gépeken.
Viszont ezzen a Crazy Machines 2-ben gondolom, víz is van, ami sokkal több számítást igényel...
Szóval, egyátalán nem mindegy, hogy hány elemmel számolunk. Az is nagyságrendekkel növekedett. Egy komolyabb, sok-elemes fizikával egy mai CPU mag sem boldogul. Ugyanakkor a grafikához hasonlóan a fizikai számítások (nem túl bonyolult, de nagyon sok számítás) is jobban mennek a GPU-knak.
-
mephi666
nagyúr
picit utánanéztem... a tim 84-ben először c64-re jelent meg, aminek az adatai:
"CPU
6510
Clock speed
1 MHz
RAM
64 Kb
Audio
3 channel
Resolution
320 x 200 pixels"amikor kezdték ezt a "fizikai gyorsító kell!" marketingszövet nyomni, már akkor mondtam, hogy na: egy olyan eszköz, aminek szinte semmi haszna nincs és borsos ára van :S most egy dolog, hogy beleépítgetik a kártyákba ezeket a "csúcsképességeket", de kérdezem: nem lenne egyszerűbb a fizikai számításokat a proci egyik magjára bízni? lényegében egyszerű fizikai egyenletekről/egyenletrendszerekről lenne szó és a dinamikus objektumok tulajdonságainak megfelelő beállításáról :S egyszer magára az egész játékra/rendszerre kell létrehozni az "alaptörvényeket", hogy mi hat mindenre (gravitáció, szél, stb...) aztán a mozgatható tárgyak tulajdonságait (súly, anyag, stb) kell belőni, hogy reális legyen... meg vegyünk mondjunk egy párcentis fából készült falat... ha belelősz párat, akkor szakítsa át az a golyó, ha megfelelő szögben csapódott bele... simán számoltunk fizikán ilyen egyenleteket... nehogymár egy pl 2x3ghz-es proci megerőltesse közben magát
nagyon profi dinamikus környezetet lehetne megvalósítani, amit eddig nem sok helyen láttam (kivétel pl asszem red faction, amiben aknavetővel át lehetett alakítani a barlangot... és ezt 750es duronnal, gef2mx200al és 256mbyte sd-vel játszottam... azóta meg sokat fejlődött a hw)
-
-
Padisah
tag
Előre is bocsánat a hozzá nem értésemért, de a Folding@home mire jó?
-
Ahogy nézem, akkor ez megint "vakujj paraszt!" húzás nV-től.
Nekem akkor lett ellenszenves az nVidia (most is nVidia kártyám van, igaz 7800GT még midig...) amikor elkezdte nyomni a fos semmire nem jó 8600-at és a társait "középkategóriába" (pedig szopatásból simán felső kat.).Sajnos egyre kevésbé szimpatikus a cég, pedig nForce2 és a 6-os GF-ek óta mindenkinek csak ajánlani tudtam, de a jelenlegi helyzetével... hááát...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden GF 8, 9, GTX 200 szériás kártyán van CUDA és Physx. Azonban meg lehet úgy írni a programot, hogy csak a GF 9800 GTX+-on és a GTX 200 szériás termékeken fusson. Most nyilván az NV-nek is jobb lenne ha eladná azt a sok felhalmozott karit ami porosodik a raktárakban. Üzletileg ésszerű lépés, hiszen a legjobb esetben is még egy év vegetálás van hátra. Aztán a G300 sem biztos, hogy ütni fog.
-
Findzs
addikt
a badaboom támogatja a dvd -ről aviba konvertálást ?
vagy csak a hd-s cuccokat ? -
twollah
nagyúr
A GF 9600GT-t tamogatja a PhysX?
-
rup1u5
nagyúr
remélem hamarosan az ati is előrukkol valami ilyesmivel ha már lecseréltem a g92-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Depression #6 üzenetére
Megy egykarival is csak olyan GPU legyen rajta ami meg van tömve stream procival. Gyorsabb a GPU-val számolt Physx, szóval nem fogja a teljesítményt. Persze vannak kivételek. Ha GPU limit van akkor a Physx-nek negatív hatása is lehet.
-
Depression
veterán
Ez a physix most 1 kártyával is megy, vagy mindenképpen 2 kell belőle? És ha megy eggyel, akkor az mennyire fogja vissza a grafikai teljesítményét?
-
M107
addikt
Szegény Nvidia
Ezek a tech demok nagyon gondolkodok atiban
Valahogy most nem megy nekik,igazi game progikban hozzák már ki a teljelsítményt ne ilyen techdemokban
olyan ez mint a 3D mark szép szép de semmi értelme
-
Devid_81
félisten
Attól félek a jövőév közepére a G92esek kiesnek a kis kosárból.
Kevesek lesznek a fizikszhez...de ne legyen igazam
Pedig jól teljesítenek, főleg egy 88-GTS-512 ha egy kicsit az ember hozzányúl akkor elég komoly tartalék van még benne. -
Gyusz
őstag
Elvileg nem törölték a játékot, tehát a jelenlegi állás szerint valamikor majd elkészül, de hogy mikor? A Borderlands meg persze, hogy csúszik, nem is volt biztos időpont kijelölve. A Gearbox a Hell's Highway fejlesztése óta késik mindennel, nem is keveset.
Ezek a Mirror's Edge effektek jól néznek ki, bár nem hiszem, hogy a nagy ugrálásban/menekülésben észrevennék minden apróságot.
Egyébként meg egy hírben két "zöldek", ne már!
-
mephi666
nagyúr
a crazy machines 2 vagymi engem a tim-re emlékeztet (the incredible machine sorozat), ami egy 286oson is elfutott és kezdetleges fizika modellezőnek elment szerintem...
számomra kicsit savanyú a szőlő e játék kapcsán
(szerk: mármint amiatt, hogy a tim egy 24éves játék és azóta elég sokat fejlődött a hardver és ennyit akarnak kihozni a "nagy physix"-ből? maga a játék jó lehet és nosztalgiaképp kipróbálnám)
a mirrors edge jónak tűnik, de ez most egy nagyon összetett akciójáték, amiből csináltak egy ugrálós fizikamutogató demót, vagy ez egy fizikademó fps köntösben?
jól megoldottak benne dolgokat, de itt-ott azért mintha nem lett volna reális súlya a tárgyaknak... egy próbát viszont meg fog érni nekem
-
Jofi81
őstag
Most akkor nem lesz Aliens: Colonial Marines?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph CUDA és PhysX technológiákat használó programokat vonultat fel a GeForce Power Pack 2.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest