- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
westlake #733 üzenetére
Lehet hogy rosszul gondolom, de egy gyártósoron mindig van minőségellenőrzés. Ha egy termék prémium kategória, akkor ott sokkal magasabbak az elvárások. Gondolom ez így van a Titan X-nél is, mivel drága termékről van szó a gpu is a jobbak közül való. Ha így van akkor valószínű hogy kiegyensúlyozottabb gpu-t kapnak mint más termékek. Én ezért írtam azt hogy szerintem nagyobb eséllyel lesz jobban tuningolható egy TX mint egy Ti. Természetesen ezek csak feltételezések, de általában ez így szokott lenni.
-
Joshi
titán
válasz
westlake #731 üzenetére
"Az viszont tény, hogy a 980 Ti-ben 9.1%-kal kevesebb a shader, mint a TX-ben. Ebből kiindulva egy adott MHz-en a TX-nél mindig 9.1%-kal több lesz az esélye annak, hogy instabil lesz a működés. "
Itt pl a TX mintha negatív megvilágításba került volna, de úgy általában így beszéltél, aztán hirtelen fordult a kocka. Érdekesen válaszolt kenwood fórumtárs is.Na mind1 a tényeken ez nem változtat, mindkét kártya jó.
-
Joshi
titán
válasz
westlake #729 üzenetére
Jó de akkor miért írtad hogy semmivel se jobb a TX mint a Ti? Én pont ezért nem értem hogy most mit is akarsz mondani. Arról most ne beszéljünk hogy ki mit mennyiért ad el, mert lehet valamit árulni és eladni is. A kettő között óriási a különbség. Ha valakinek kell a lóvé akkor hidd el hogy ki lehet fogni hasonló boltokat.
-
Joshi
titán
Hagyjuk, nem kezdem elölről.
(#726) westlake na így már azért kezdem érteni hogy te nem akartad érteni.
Pedig egy vga teljesítménye adott, miért is ne lehetne megmagyarázni egy szóval? Én végig azonos árról beszéltem, nem az új árakról. Szerintem abszolút nem rugaszkodtam el a valóságtól azzal, hogy a TX-et ne lehetne most meghirdetni 260k-ért mondjuk 2,5év garival. Szerintem ennyiért lehetne most eladni, többért nem nagyon. -
Joshi
titán
válasz
westlake #723 üzenetére
Ezzel elismered hogy jobb a TX, akkor eddig mit írtál? Ha fölösleges a 12GB vram meg a plusz shader, akkor miért is ne lehetne annyiért eladni mint a Ti?
#724: Bocsánat, de én elvesztettem a fonalat. Valószínűleg már fáradt lehetek.
Ez a baj, az egyik pillanatban még azt írtad hogy semmivel se jobb a TX a Ti-nél mert úgy is a GPU számít, aztán most azt írtad hogy miért is adnád annyiért mint egy Ti. -
Joshi
titán
A Titan X esetében ez azért felelőtlenség volt, mindenki tudta hogy lesz egy Ti is és akkor még hol van a Radeon. Én értem hogy kit érdekel a pénz ha van, de vannak olyanok is akik i5-2500 mellé vették.
(#720) westlake jó rendben te nyertél, de áruld már el hogy azonos áron miért nem jobb egy TX mint egy Ti? Légyszi magyarázd el nekem.
-
Joshi
titán
válasz
westlake #714 üzenetére
Ne nekem mond hanem azoknak akik megvették és most érvelnek hogy ez mennyire jó vétel volt. Igazából innen indult ki az egész beszélgetés, én csak leírtam hogy szerintem milyen esetben lenne jó vétel egy TX. Na mind1 hagyjuk mert fölösleges a semmit hajtani.
ui.: ha visszaolvasnál, akkor leesne hogy a használt vételről írtam, egy szóval se említettem az új árat. Használt TX lesz még ha nem is sok de lesz, pont ezért hoztam fel hogy egy 980Ti áráért simán jó vétel még használtan is.
-
Joshi
titán
Azért mert van, nagyjából ezért vették meg azok is akiknek TX van. Én is tisztában vagyok azzal hogy jelenleg játékokra fölösleges 12GB vram, ha 8GB lett volna azt még megértettem volna. De ha úgy is leveszed a hűtést, azonos áron inkább egy TX mint egy Ti. Ja és amit még nem tudunk, hogy melyikben van nagyobb tuning tartalék, szerintem a TX ilyen szempontból lehet hogy jobb.
-
Joshi
titán
A prémium kártyák nem jó befektetések, általában azok veszik akik gyakran cserélnek kártyát és mindig a leggyorsabb kell nekik. A Titan X-et a 12GB vram miatt fölösleges volt megvenni főleg 350k-ért. Mindent meg lehet magyarázni de azt, hogy ez a kártya egy jó vétel volt azt nem. Gondolj bele hogy a TX-et kb annyiért lehetne eladni használtan, mint amennyiért egy új 980Ti kerül vagy majd egy HBM-es Radeon Fury-t. Ez majd annak lesz jó bolt aki használtan hozzájut egy TX-hez annyiért mint amennyibe a 980Ti kerül.
-
Joshi
titán
A 980Ti 6GB-ja sem elég? Én azért ezt kétlem, egyébként létezik 290x is 8GB-al csak éppen nincs értelme. Oké hogy a Titan X erős kártya, de ha belefutsz egy SLI-ra nem éppen kihegyezett játékba, akkor ismét cumi van. Az érveiddel az a baj, hogy ezt mindenki elfogadta volna a 980Ti megjelenése előtt, na de most inkább meg se mernék szólalni.
Nem kötekedni akarok csak ez a valóság, van egy jó és értékét vesztett kártyád ennyi.
-
Joshi
titán
válasz
akoska07 #453 üzenetére
Ha visszabutítom a grafikát akkor a jelenlegi 290-em is elég lehet, kivéve a 4k-t mert nincs HDMI 2.0. Mindenképpen váltok, mert a jelenlegi kártyámnak már meg van az új tulaja, egyenlőre az új Radeonra várok mert csak akkor fogok dönteni. Ha az új Radeon WQHD és UHD felbontáson hasonló teljesítményű lesz mint a 980Ti, akkor egyértelműen 980Ti mivel az említett autós játékoknak jobban fekszik az NV. Meglásssuk.
ui.: nekem meg az nem kerek, hogy az AMD mi a francra vár. Minden egyes nap elvesztegetése potenciális vásárlók elvesztését jelenti számukra. Most vagy valami nincs rendben az új kártyával, vagy most nagyot fognak virítani. Szerintem előző pedig AMD kártyám van.
-
Joshi
titán
válasz
akoska07 #447 üzenetére
Szerintem az AMD pont a magas felbontásnál lesz jobb és nekem arra lesz szükségem, ha FHD felbontásban játszanék már rég vettem volna egy 980-at. A SLI-ról hallottam jó és rossz véleményt is, de inkább rosszat. Az aprón lenne 2db 980 fc vizesblokkal 145/db áron igaz gari nélkül. Nehéz a döntés, ha egy mód van rá akkor inkább maradnék single kártyás rendszernél.
-
Joshi
titán
válasz
akoska07 #445 üzenetére
Na ez már okés különbség, habár 4k-ra még ezek a kártyák is kevesek. A monitorom wqhd de a TV amin az Assettót és a Project Cars nyomom az 4k. Az új AMD-t mindenképpen megvárom, de szinte hihetetlen lenne hogy pl a 980Ti-nél sokkal jobb lenne ráadásul még hasonló árfekvése is legyen. Most már tényleg várom a végjátékot.
-
Joshi
titán
válasz
westlake #442 üzenetére
Hoppá, nem vettem észre.
Az egyébként nem olyan vészes, csak ha ez lesz 650€ az már 200k felett van. Ezzel csak az a baj, hogy ha az AMD csúcskártyája erősebb lesz, akkor bőven 200k fölött lesz annak is az ára. Megint kompromisszumot kell kötni, még a vége az lesz hogy veszek egy sima 980-at vizesblokkal aztán 1-2 év múlva meglátom mi lesz.
-
Joshi
titán
Nézegetem a teszteket, és mivel engem csak a 2560x1440-es felbontás érdekel valahogy nem túl meggyőzőek az eredmények. Most egy 290-em van és arról kellene váltanom valami jobbra és ugye a sima 980 nem annyival erősebb kártya hogy megérje a váltást. Ez a 980Ti viszont vélhetően nagyon drága lesz. A játéktesztekből is hiányolom a Project Cars, Battlefield 4-et és mondjuk a Crysis 3-at vagy mondjuk a Witcher 3-at, de mondhatnék sok más játékot is. Egy ilyen tesztbe betenni az Alien Isolationt tök felesleges volt.
Most már nagyon várós lesz az AMD kártyája, na majd annak a teljesítményével együtt lesz érdekes a kép.
A 980Ti induló áráról vannak pletykák? Az amcsi árakra gondolok. -
-
Joshi
titán
Az NV nagyon magabiztosan közli a kártyáit, szerintem tudják hogy az új Radeon nem is annyira ütős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA legújabb VGA-ja 100 000 forinttal olcsóbban kínál csúcsteljesítményt. Lássuk, mit is tud pontosan!
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest