- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi018
csendes tag
Hali!
Remélem jó helyre írok
. Nem olyan régen hozzájutottam egy Msi GT 730 hoz(eredetileg valami n730 a neve)
1GB DDR5 OC változat.Tökéletesen működik csak egy gondom van véle.Ha alapértelmezett videókártyát lát a gép a driverei közt akkor minden videó megy, bár látszik,hogy hiányzik a driver hozzá.Ha felteszem a drivert egyből az a hiba adódik,hogy a hang elkezd recsegni.Ha például elindítok egy videót youtube-on és az asztalon nyomva tartom az F5 öt akkor annyira belassul,hogy már nem csak recseg a hang,de a videó is lassítva megy.(A proci 80-90% körül mozog) Kipróbáltam driver nélkül és akkor nem adódik ez a hiba.
Valakinek volt már ilyen gondja esetleg vagy tud megoldást?A gép amiben benne van az egy Dell Optiplex 755 álló(midi talán,350W a táp)
4,5GB RAM
1 TB WD Green winchester.(5200 vagy 5400 f/p)Valahol olvastam,hogy a green változatnál vannak micro laggok pl a játékoknál,akkor is ha az fps stabil.(Lehet ez okozza a hang gondot)
Próbáltam már win7-el,win 8.1-el ,win 10-et még nem néztem (Linuxon nem csinálja de mint tudjuk az más + ha lesz időm akkor több típusú linuxon is kipróbálom)Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm
-
CARNIVAL
csendes tag
válasz
Kronos3000 #50 üzenetére
lehet nem sokkal jobb a teljesítménye egy igp-től de a driver támogatottsága sokkal jobb és ez a lényeg, sok játék else indul igp-n +igp nem támogat minden dx11 megoldást
-
Kronos3000
senior tag
Vendégeskedett nálam egy ASUS GeForce GT730-1GD5-BRK .Egy 4Ghz re húzott G3258 mellett a WOT alacsony beállítással 80-110fps-el,mediumon,30-45fps-el vitte full hd-ban.Az utóbbinál közeli növényzetnél beesett 20fps alá,ami egyenlő a játszhatatlannal.Tehát alacsony beállítással ok,csakhogy a g3258 igp-je is megy 50-70fps-el alacsony beállítás mellett,full hd-ban,tehát egy pofon a semminek.
-
Lomha 8V
addikt
SLI-be lehet kötni? Kettőt kérek!
-
Reggie0
félisten
Az SLI-t hianyolom rola.
(#33) djculture: Adoval lesz az 18-20 ezer is.
-
Mokó
aktív tag
válasz
TaylorXIII #41 üzenetére
Logikus a válasz,még a végén gondolkodóba ejt....
Ah összefűzhettem volna a 2 választ de még reggel van...
-
stratova
veterán
válasz
#32839680 #26 üzenetére
Őket sem kell félteni, de évek óta a legalsó kategóriába mindig becsúszik egy ős lapka mindkét gyártónál.
AMD-nél mentségükre legyen szólva, hogy kiemelik:
GCN Architecture (available on AMD Radeon™ R5 240 graphics only)Azaz a két lapka nem összekeverhető, Illetve asztali vonalon többnyire OEM gépekben találkozunk a 230-as családdal:
R5 220 OEM = Cedar HD 6450 GPU:80 SP/650 MHz 64 bit DDR3 800 (ef.1600) MHz
R5 230 = Caicos HD 6450 GPU: 160 SP/625 MHz 64 bit DDR3 533 (ef.1066) MHz
R5 230 OEM = Caicos HD 6450 GPU:160 SP/625 MHz 64 bit DDR3 533 (ef.1066) MHz
R5 235 OEM = Caicos HD 6450 GPU:160 SP/750 MHz 64 bit DDR3 800 (ef.1600) MHz
R5 235X OEM = Caicos HD 6450 GPU:160 SP/875 MHz 64 bit DDR3 900 (ef.1800) MHzSzerk.: Viszont mobil vonalon már az R5 M230 is GCN míg a GT 705M és GT 710M Fermi.
-
törölt tag
Inkább a 20nm lapkákat adná ki és cserélem is a 7870-et.
-
tDr1v3r
veterán
Alig várom, hogy megépíthessem belőle a 4GB-os Quad SLI-t!
-
mcs
veterán
válasz
djculture #33 üzenetére
Hiába olcsóbb a Radeon az erősebb hw ellenére, ha gyérebbek a driverei. Pont ezért nem vettem én se, mert akárhányszor volt Radeonom, mindig csak szoptam a Catalystokkal. Bizonyos játékokra marhára jól vannak optimalizálva, másokra pedig rettenetesen. Újabb neveknél gyakran kell 2-3 hónapot várni, hogy driveresen kiforrjanak.
-
djculture
félisten
-
Mokó
aktív tag
jó az 1 giga,értem én,csak szerintem 512 is elég lehet,főleg ha casual gémer vagy...szerintem ez jó bizonyiték
Mondjuk azt is hozzátenném én abban a korban élek lelkileg hogy 32 megás GF mindenre elég
-
mcs
veterán
-
törölt tag
Nagyon sokan vesznek még ilyen kártyákat, akik "újítani" akarnak, de nem akarnak sokat költeni. Meg aztán, ha eladsz Xezernyi sportszeletet, a végén lehet hogy ugyanott vagy, mintha eladtál volna 1 irhabundát sokkal nagyobb haszonkulccsal. A világon a legtöbbet a nagyon drága és nagyon olcsó dolgokkal lehet kaszálni. Porsche vs bécsifánk
-
warenzor
csendes tag
"míg a DDR3-as verziót a gyengébb IGP-k is játszva elintézik".
Csak azt nem értem h mind NVIDIA, mind AMD oldalon, miért csinálnak még ilyen kártyákat ha mára már szinte tényleg leveri őket egy IGP ? És hozzáértő felhasználó hol alkalmazza ezeket a karikat, magyarul mikor jó választás egy ilyen? -
kirukris
tag
A 2GB DDR3 jobb mert több a memória
nem is értem minek kell bántani :p -
Szergei
tag
Pedig a VeérGamerek most talán jobban járnak ezzel az átnevezéssel, mivel ez régi Kepler, így akár 32x CSAA-t is használhatnak, ha viszont pl. egy újabb Mawell GM107-magra épülnének ezek, akkor le kell mondani erről, és marad a legfeljebb 8xMSAA, ami hatalmas érvágás lehet a célközönségnek.
Persze ehhez VRAM is kell, a 64 bites memóriabusz ideális párosítás, a lehetőleg DDR3-as RAM-okhoz, amiből jó ha van 4 GB minimum, hiszen gamer cucc.Tehát ezúttal az "új" valóban jobb (a 10 évvel ezelőtti játékokban biztosan
).
morgyi: Nem rossz ötlet, a grafikát meg az integrált Intel gpu számolná.
-
Dtomka
veterán
Lassan ezt a kategóriát egy integrált is "leveri"
-
mcs
veterán
Sőt, ez a 730 egészen pontosan a Fermi alapú, GK107 lapkás GT 630 átnevezve. Amúgy abból is létezik 64-bites verzió Kepleres GK207 lapkával, és 384 darab CUDA maggal, ami meg így pont a GT 640 csonkításának számít.
-
mcs
veterán
A DDR5ös még nem tré a 40 gigányi sávszélességgel, mert annak a gpu-nak bőven elég annyi, viszont a DDR3as változatra is 64 bitet alkalmazni...uhh bázzeg!
Nekem is DDR3as a GT 640, de legalább a 128-bit nem lett a felére csonkítva, így simán visz mindent nekem 1366x768ban, amit kell. -
törölt tag
A vicc az, hogy valszeg ezekből adják el a legtöbbet
-
törölt tag
Kis barátságos kártya
-
Freiherr
őstag
Ez nem sokban különbözik attól,mint mikor a 'bótban' lemossák a zöld húst ecetes ronggyal,azt kirakják friss bélszínként a parasztnak.
-
Goblin12
őstag
Ebből is lesz supoerclocked, meg hydrochopperes kivietelzés?
-
djculture
félisten
Az a vicces mikor jönnek az ilyen szuper overclocked verziók. Asus meg a gigabyte is csinált a 630 és 640-ből is és 30+ ezerért adták a kereskedelemben mert a hűtés maga többet ért ami rajta volt, mint a kártya.
Kb olyan népetetés mintha csinálnék egy hifitornyot amibe 30 centis mélyeket tennék be és 20wattos tda2030 lenne a benne lévő végfok ic, de adnám 150 ezerért és ráirnám hogy super basszus 1000w..
-
-
vimes
senior tag
A GDDR5-höz 1 GB, a GDDR3-hoz pedig 2GB az ajánlott VRAM mennyiség. wtf?
nem fordítva kellene lennie? vagy én vagyok ehhez sík hülye?
#1 djculture: gondolom a kötelező teljesítménynövekedést hozza az előzőekhez képest, ha már új kártyáról van szó. Vannak olyan feladatok, amikhez felesleges többet költeni, illetve arról sem érdemes megfeledkezni, hogy nem mindenkinek telik ún. "normális" kártyára.
-
djculture
félisten
Megérkezett a kókány gt630 640-ek utódja amit mindenki úgy vesz hogy ezen mert új kártya menni fog minden. Utána meg laposkúszásban jönnek vissza a boltba hogy nem e lehetne esetleg kicserélni valami normálisra amin mennek a mai játékok
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA a GK107-es lapkát használja a belépőszintre is.
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest