Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Sok évvel késöbb. Látszik, hogy senkinek semmi nem jó. Az összes 775 procit támogatja, nincs teljesítményfelvételi korlátozás. Van rajta PCIe 16x. Van rajta HDMI is. Mindemellett Mini ITX szabvány. 5-6 évvel késöbb is öltek az ilyen felszereltségért.
És ráadálsul kaptunk egy értelmes chipsetet/igp-t..
Számom az adatlapomon.
-
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Én nemrég vettem egy ZOTAC 9300ITX-WiFi alaplapot.
Volt elfekvőben Modecom Feel 302-es házam 96W-os táppal, INTEL Q8200-as processzorom és 2x2GB GEIL 1066-os memóriám egy 500GB-os Samsung winchester társaságában.
A (processzor) hűtést kellett csak megoldani, egy Silverstone SST-NT07-775 lett véve hozzá - csak ez fért bele a házba, még a legalacsonyabb gyári INTEL hűtő is kb. 0.5cm-el magasabb volt a kelleténél.
A processzort természetesen lejjebb kellett venni - a legújabb BIOS-ban lehet már állítani a szorzót - így a gyári 2333MHz helyett most 1800MHz-en megy: http://picup.hu/49oe.jpg
Egész jó összeállítás lett, gyors, energia- és hely takarékos
https://www.ratingraph.com/
-
HookR
addikt
Újabb Mini-ITX ház, ami ATX tápot fogad, ráadásul igen barátságos árfekvéssel (10e HUF körül):
VGA-k számára a hossz már kielégítő, nem úgy a szélesség. Csak egy slot-os hűtővel szerelt példány fér el. Mitöbb az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a hosszabb nyák összeveszhet a táp szellőzésével és/vagy a tápkábellel. Mindenesetre ez is egy alternatíva.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Pedig a Lian-Li PC-Q7-ese azon kevés mini-ITX-es házak közé tartozik, ami normál ATX tápot fogad. Ellenben VGA-ból a HD4770, vagy HD4850 már nem fér bele, csak az ennél rövidebbek, mint pl. a HD4670.
Másik lehetőségnek ott a SilverStone SG05, amibe belemegy ugyan a HD4770/HD4850, azonban nem ATX-es a tápja (de legalább 80+% hatásfokú 300W-os).
Talán ez utóbbi házikó a legkiegyensúlyozottabb választás a gyáriak közül. Persze, ha nem akarsz inkább magad házat építeni...[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
"- Valójában csak 8x-os a PCIe sín"
Most lám a pontatlanságot. Tehát a 16x-os PCIe csatlakozó ezen a lapon csak 4x-es PCIe 2.0-ra képes (ami ugyan 8x-os PCIe 1.0-nak felel meg, de akkor is rosszul írtam).
-
HookR
addikt
A x1-es PCIe számomra nem elfogadható kompromisszum. Legyen képes fizikailag fogadni x16-os kártyákat és elektronikailag támogasson legalább x8-os 2.0-ás átviteli sebességet. Hogy ezt valós x16-os méretű, vagy x8-os, de kivágott végű bővítősínnel oldják meg, az már mindegy.
SATA portból az ideális szerintem 4db, plusz egy eSATA kivezetés a hátlapon. Ebből 2db SSD (pl. 2x 16GB vagy 2x 32GB Raid 0-ban) rendszernek, 1db HDD tárhelynek, 1db SATA ODD-nek, az eSATA pedig megmaradna szükség esetére.
Ugyan a Zotac-kel is megvalósítható hasonló felállás, de csak nyakatekert módon, kompromiszummal, hisz a 2db SATA-ra menne a 2db SSD Raid 0-ban, eSATA-SATA kábelre a HDD, USB-SATA átalakítóra az ODD és akkor adatmentésre leginkább egy külső USB-s adattároló szolgálhatna.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tlac
nagyúr
még van egy itx-es intel g45-ös lap is: [link]
+4 sata
+10k-vel olcsóbb a zotac-nál
+core 2 duo-k mennek bele
-pci-e x1
-tuningszerintem 2 sata bőven elég, 1 az odd-nek, 1 meg a vinyónak
jobb az úgy, ha van 1 nagy vinyó a gépben, meg a gépen kívül még archiválásra (amire ott az e-sata, ez intel-nél is könnyen megoldható)
kevesebb fogyasztás, zaj -
HookR
addikt
Ez igaz. Mindazonáltal AMD és Intel vonalon is van olyan mini-ITX alaplap, melyek kompromisszumaival már azért együtt lehet élni. Ezeket tekintem igazi első fecskéknek, s valószínűsítem, hogy 1-2 éven belül számíthatunk potenciális utódokra.
AMD: J&W MINIX-780G-SP128MB vagy Albatron KI780G (a kettő gyakorlatilag ugyanaz)
+ Az ára
+ 4db SATA, 1db eSATA, 2db PATA köthető rá
- Valójában csak 8x-os a PCIe sín
- Mérsékeltebb potenciális teljesítmény az AMD processzorok miattIntel: Zotac Geforce 9300-ITX WiFi
+ 16x-os PCIe sín
+ Intel proci, NVIDIA 9300-as chipsettel
- 2db SATA, 1db eSATA
- Az áraTehát van egy olcsóbb, szerényebb teljesítményű, de cserébe tárhely tekintetében gazdagon bővíthető, illetve van egy drágább, a tárhelyet tekintve szűkös bűvíthetőségű, ám de nagyobb teljesítményű alternatíva.
Persze ennél azért árnyaltabb a kép, mert pl. az ODD-t rá lehet kötni USB2-SATA átalakítóval egy USB portra, eSATA+SATA átalakítóval meg egy 3. HDD-t kaphat a Zotac 9300-ITX WiFi. A SATA multiplier-t a magas ára (~18k) miatt inkább elvetném.
Továbbá mini-DTX kompatibilissé tenni a házat már nem nagy kunszt (+30mm-ért cserébe már is van egy második bővítősín, jellemzően 1x-es PCI-e, ahova akár mehet egy 4-5 portos SATA raid kártya). Tudom ezzel nagyon nem növekedett a bővíthetőség esélye, de az csak jelent valamit, hogy OEM-ként már forgalmaznak ilyen alaplapot is (Pegatron IPX7A-FS).Mindezek fényében te milyen lehetőségeket hiányolnál?
-
HookR
addikt
Mert az egyik sarkalatos szempont az asztali gépekre jellemző bővíthetőség megőrzése volt, amihez értelem szerűen a legnagyobb méretű rendelkezésre álló helyből és a legnagyobb méretű alkatrészekből indultam ki, melyek még elfértek az adott térfogatban. Hogy ebben a variációban akár 6db HDD is elfér, az egész egyszerűen csak így alakult. Tekintsd szimplán egy lehetőségnek. Demonstráció, hogy akár ilyet is lehet.
Személy szerint nekem bőven elegendő a 4db 3.5"-os HDD hely (sőt, talán 2 is, ha figyelembe vesszük, hogy 3.5"-os helyre megfelelő beépítőkerettel 2db 2.5"-os HDD is elfér) és a közepes (25cm hosszú) VGA is (A képen a VGA-t elmetsző kisebb méretű áttetsző téglalap jelzi, hogy hol lenne a 25cm-es vége), de amíg az alaplap és a nála hosszabb VGA mindenképpen elfoglal egy bizonyos mértékű teret, meghatározva ezzel a ház magasságát, addig pazarlás lenne nem kihasználni a másik oldalon rendelkezésre álló teret. (Feltéve, hogy szempont a két oldal méret beli szimmetriája.) Itt is csak lehetőségről van szó, ha nincs szükség annyi HDD-re, akkor nem kötelező kihasználni.
Természetesen ezeken kívül még van néhány lehetséges variáció. Kisebb méretben, kevesebb alkatrésszel. Írtam is, hogy még képlékeny a koncepció.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Kacérkodom a gondolattal, hogy a számítógépházat a monitor mögé, annak hátfalára számüzzem, hasonlóan az All-in-One PC-khez. Ez ugyan még az előző koncepciónál is nyersebb, képlékenyebb, de a fő csapásirány már jól kivehető:
Adott egy Dell 2407WFP-HC típusú 24"-os monitor stabil talppal, 560 x 360 mm-es panelmérettel, ami mögé kerülne ez a 64 x 560 x 330 mm-es (H x Sz x M) ház. A középső U alakú kivágás segítségével 'ülne fel' a talpra, mint egy nyereg a lóra. Gyakorlatilag a panel és a szoba fala között a talp által mindenképpen elfoglalt teret töltené ki oldal irányba.
Mini-ITX alaplap, (akár) teljes méretű, két bővítőhelyes VGA kártya, ahol a PCIe csatlakozók flexibilis riser segítségével kapcsolódnának. Ezen kívül a szokásos alkatrészeket tartalmazná, úgy mint: 3 vagy 4db HDD, 1db slim, slot-in ODD, Flex-ATX-es tápegység. Illetve még vizsgálom lehetőségét egy ATX-es táp átalakításának is, hisz annak a magassága 86mm, amiből általában 25mm-t a fektetett 120-140mm-es ventilátor tesz ki, így ha szellőzést más módon biztosítom, a táp elfér 60mm-ben is. A legfőbb gondot ezúttal a CPU léghűtőjének magassága jelenti. A gyári, kis méretűek elférnek, de egy laposabb kivitelű, komolyabb változat (Nexus LOW-7000, Scythe Shuriken, Arctic Cooling Freezer 7 LP) a ventilátorával együtt 64-70mm magas, ami már komolyabb fejtörést okoz (feltéve hogy nem akarom a ház burkolatának síkján kívül lógatni).
Ebben a másik variációban a teljes rendelkezésre álló magasság kihasználásával (360mm) már 6db 3.5"-os HDD is elfér:
Még sok kérdés függőben. Pl. ha nem ragaszkodnék a monitor saját talpához, hanem a panel hátulján kialakított szabványos rögzítőpontokra (VESA 100) rögzíteném a házat, egyedi talppal, akkor az U alakú kivágásra nem lenne szükség. Márpedig anélkül lényegesen több belső térrel lehet gazdálkodni, ami fordítható akár microATX-es alaplap elhelyezésére; az alaplap és a videókártya csatlakozói ahelyett, hogy oldalra néznének, állhatnának lefele is; vagy egyszerűen maga a ház lehetne kisebb az 560 x 360mm helyett.
Mi a véleményetek?
-
tlac
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
Nekem a kepek alapjan ugy tunik, hogy nem igazan fer el ezen a lapon egy ket slotos kartya, vagy nagyon neccesen, de egy 9800GT-vel, E6750-nel 4GB rammal, jatekra is elfogadhato gepet lehetne belole osszedobni
Vajon ez beleferne egy Shuttle hazba nemi hazi barkaccsal?If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
tlac
nagyúr
vannak friss képek, kicsit változott a lap a hírben szereplőhöz képest
-
Chaser
legenda
GTA4 futtatásáról volt szó, E5200 és 4670 alatt nem érdemes gondolkodni benne, ha félreérthető lett volna, magyarul minimum ez, de erősebb procitól és vga-tól sem riadna vissza az a csoda game Ha valamennyire tuningos a lap, akkor az 5200-es kicsit megrángatva biztos nem lenne kevés neki, kérdés milyen felbontásban/szűrőkkel játszanál vele, 1680-ig talán elég lenne neki a 4670.
szerk: Teszem hozzá E2xxx proci is jól megrángatva elég lehetne, de E5200 már nem sokkal drágább, alapból 2.5Ghz, dupla L2, 45nm, szóval ha antituning ez a lap, akkor is jó választás bele viszonylag olcsón.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HookR
addikt
válasz superecneB #50 üzenetére
De ilyesmibe már igen: <DTX-Box>
Sőt, ITX vagy DTX alaplap köré lehetne akár 50mm-nél nem magasabb házat építeni, ami fogadná a 2 slotos, 270mm-es nyákhosszú videókártyákat is. Pl. LCD mögé, a falikar rögzítőfurataira szerelve.
-
nnnnn
tag
egy ilyen lappal ki lehetne építeni egy olyan konfigot amivel elfutna pl a gta 4? és ha igen akkor h muzsikálna?
ITT KERESS ---> BigG.(nnnnn)
-
tomyoy
senior tag
ez eszmeletlen jol nez ki! ara mar nem tetszik ennyire
nyiknyiknyiknyik
-
bazsade
tag
egy fórumon február közepére, 139 dolláros áron jósolják a megjelenését... (ha elér hazánkig, lesz belőle 40E )
-
törölt tag
Nem ez az első mini-ITX lap DVI-vel, egy ideje pár helyen kapható az Intel DQ45EK is. Pl itt. Ez a lap Q45 chipsetes, ami G45 csak néhány extrával. Csupán az a baj ezzel a lappal is (amellett, hogy az egyik legmodernebb Intel integrált GPU-s chipsetre épül, egyéb extrával, nem tudom pontosan mik ezek), mint sok mini-ITX-essel is, hogy drága, méghozzá nagyon (az Atomosat leszámítva), és ritkák is.
joi29: Egy GTX-szel felborulna az egész lap, ha nem házban lenne a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
bazsade
tag
a kicsi asus házamban egy 20-as atx csatlakozós alaplap van most, ill van rajta külön egy 4-es atx12v-os csati, ennek megfelelő a tápom is.
tudnám használni a jelenlegi tápomat valami átalakítóval ehhez, vagy hasonló laphoz, ahol már 24-es a tápcsati?
légyszi nem beszólni, már kerestem fórumtémaként a kérdést, ha átirányítotok oda, akkor köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Reinhardt
őstag
válasz Alvin_ti4200 #37 üzenetére
Itt londonban egesz konnyen, olyan £180 korul indul az ara.
Otthon kornyeken ahogy elnezem, ausztria, szlovakia, vagy szlovenia az ahol aruljak.
Kicsit talan draga.
A Psile olcsobb (£150), es siman belel lehet tenni egy kartyat is, de ez valahogy jobban illik egy ilyen laphoz szerintem. -
P00By
nagyúr
Ha most egy ilyen rendszert raknék össze, erősen elgondolkodnék ezen a lapon
-
helkis
veterán
ja igen, egy bizonyos kor fölött már figyel ilyenekre az ember..
addig itt egy fincsi kis házikó mini-itx fronton!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
_AnTi_
tag
Pöpec kis alaplap, valami hasonló lesz az elkövetkező gépemben.
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
törölt tag
válasz moha bácsi #32 üzenetére
Nekem is igen tetszik, de sajnos nem tudnék olyan erős rendszert építeni köré, ami játékra is kiváló.
-
jerry311
nagyúr
(további hat alaplapi kivezetések formájába áll rendelkezésre)
Formájába?
-
mephi666
nagyúr
válasz Reinhardt #29 üzenetére
igazad van... sima pc-m van, 2 vinyóval... az egyik benn a házban sata csatin, másik satás pedig usb-s rackbe... nem érzem úgy, hogy az x sata port valaha is ki lesz használva az alaplapon...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
simonzé
addikt
válasz Reinhardt #29 üzenetére
Igazad van, a célközönségnek nem kell kettőnél több SATA. Sokkal inkább az USB, amiből viszont van bőven (6+6). Szóval jó ez így. Kár hogy az olcsó gyártók nem kínálnak ilyen apró lapot. Jó lenne olcsóért megkapni. Persze ezzel a többi lap piacát vesztené el a gyártó, úgyhogy erre még sokat kell várnunk.
I don't fit in. I fit out.
-
Reinhardt
őstag
Nem ertem ezt a +2/+6 SATA kene meg ra dolgot, aki ilyet vesz az szervert akar epiteni?
En mar regota keresek vmi hasonlot, mar a hazat is kineztem hozza:
nem is nagyon ferne bele egynel tobb HDD. -
Depression
veterán
Szerintem meg kényelmesen elférhetett volna még rajta 2 Sata csatlakozó.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
mephi666
nagyúr
az a perverzió jutott eszembe, hogy milyen lenne már ilyen alaplapban prezentálni a soron következő generációs ati/nvidia kártyákban rejlő erőt valami nagy bemutatón...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
rudi
nagyúr
válasz superecneB #24 üzenetére
Igen! Van neki egy LGA775 foglalata, amibe belerakhatsz 3+ GHz-es procit, a PCI Express aljzatba betehetsz egy GeForce GTX260-at, és akkor a chipkészletbe integrált GPU dedikáltan számolhatja a fizikát. Persze, olyan tuningpotenciálra nem lehet számítani mint egy komolyabb ATX-es deszkánál.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
superecneB
őstag
Ilyen alapokra lehet komolyabb gépet építeni?
-
helkis
veterán
húúh, messze ez a legkorrektebb mini-itx-lap amit láttam eddig, aki benne van a témában ajánlhatna valami pofás házat hozzá!
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
waverider
senior tag
szép is jó is, személyszerint az N-es wifit hiányolom.
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Enton
addikt
Szép is jó is kicsi is! Árráról lehet valamit tudni?
Én egy 9800GT-et simán ráraknék egy e8400 plusz 4GB DDR2 1066ban és tádá kész a mini játék gép kis fogyasztással, mivel ha jól vágom a hybryd SLI le tudja vágni a a nagyobb konkrét kártyát, plusz még a 9800GT-ben is már benne van a takarékos üzemmód.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
bazsade
tag
majdnem jó-majdnem jó... végre lassan újíthatok a kedvenc flex-atx házamba egy alaplapot. ha nem is 4, de 3 sata még jól jönne, persze én is örömmel látnék a pci-s tv tuneremnek helyet, de sokkal jobb, hogy van pcie-x16, eddig nemigen volt ilyen lap. abba azt teszek, amit akarok
ára nagyon érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Még 2db sata nemártott volna,de amugy nagyon tetszik,úgyérzem ezlesz a következő lapom
-
Peter Kiss
őstag
2 SATA tökéletesen elég egy ODD-nek és egy HDD-nek (2,5" természetesen).
Wi-Fi is fontos, hiszen ki szeretne UTP kábelt látni a nappalijában? Senki, pontosan. Ezt a lapot biztos, hogy nem HC játékosoknak szánják (és nem is házi szervernek), hanem HTPC alapnak, és ezt a feladatot minden bizonnyal képes ellátni. (Attól eltekintve, hogy az NVIDIA féle PV HD fizetős, ha jól tudom...)
PS/2 port? Minek? Inkább legyen több USB, nagyobb hasznát veszi mindenki.
Tuner pedig szintén mehet PCIe x16-os slotba is.Szóval:
-
Nyiscsák
aktív tag
Jó lenne ha nálunk is lehetne majd kapni mert akkor tuti benevezek rá!
-
vgergo
aktív tag
Szerintem ezt htpc-nek szánják. Aki KVM switch-csel akarja használni azonak találták ki [ezt (usb kvm switch)].
Mondjuk attól még tényleg rárakhatták volna a másik PS/2-es csatlakozót is. -
vottokar
senior tag
Nem lenne ez rossz, csak szerintem ez sem lesz forgalomban nálunk...
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
törölt tag
"...és Hybrid SLI képességekkel is. Utóbbi kihasználásához, illetve a nagyobb grafikus teljesítmény eléréséhez egy tizenhatszoros PCI Express csatlakozóval is felszerelték."
Mellérak az ember egy szép nagy GTX-et, aztán olyan lesz, mint a viccben, amikor az egér meg az elefánt megy át a hídon, s mikor átérnek, megszólal az egér:
- Vááá, elefánt, azért vágod, milyen keményen dübörögtünk! -
as_Rock
őstag
Praktikusabb lenne, ha hagytak volna egy PCI- vagy PCI-express 1x foglalatot és abba teszik a wifi-t , így ha valaki TV-kártyával HTPC-t szeretne csinálni kereshet mást
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
gyiku
nagyúr
pofas kis lap, remelem lesz toluk vmi hasonlo amd-s vonalon is.
hüllő
-
Devid_81
félisten
egyre jobban tetszenek ezek nekem!
...
-
törölt tag
Jól néz ki! De kár hogy elhagyták a másik PS/2-es csatlakozót...
( Aki KVM switch-et használ annak kész öröm... ) -
vgergo
aktív tag
Nagyon tetszik. Mondjuk személy szerint én fölöslegesnek tartom a wifit, meg nem 2 db sata-t tettem volna rá hanem 4-t.
-
mephi666
nagyúr
ez szép... az eddigi mini-itx-eknek azt a hátrányát orvosolták, ami eddig nagyon szúrta a szemem: hogy csak 1nyomorult d-subot kapott az összes, amiről olvastam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
- Kingston 2x1GB DDR2-800 CL5 hűtőbordás ram párban eladó olcsón
- DDR2 ram párok, és 1 db 2 gigás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest