Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Ez igaz. Mindazonáltal AMD és Intel vonalon is van olyan mini-ITX alaplap, melyek kompromisszumaival már azért együtt lehet élni. Ezeket tekintem igazi első fecskéknek, s valószínűsítem, hogy 1-2 éven belül számíthatunk potenciális utódokra.
AMD: J&W MINIX-780G-SP128MB vagy Albatron KI780G (a kettő gyakorlatilag ugyanaz)
+ Az ára
+ 4db SATA, 1db eSATA, 2db PATA köthető rá
- Valójában csak 8x-os a PCIe sín
- Mérsékeltebb potenciális teljesítmény az AMD processzorok miattIntel: Zotac Geforce 9300-ITX WiFi
+ 16x-os PCIe sín
+ Intel proci, NVIDIA 9300-as chipsettel
- 2db SATA, 1db eSATA
- Az áraTehát van egy olcsóbb, szerényebb teljesítményű, de cserébe tárhely tekintetében gazdagon bővíthető, illetve van egy drágább, a tárhelyet tekintve szűkös bűvíthetőségű, ám de nagyobb teljesítményű alternatíva.
Persze ennél azért árnyaltabb a kép, mert pl. az ODD-t rá lehet kötni USB2-SATA átalakítóval egy USB portra, eSATA+SATA átalakítóval meg egy 3. HDD-t kaphat a Zotac 9300-ITX WiFi. A SATA multiplier-t a magas ára (~18k) miatt inkább elvetném.
Továbbá mini-DTX kompatibilissé tenni a házat már nem nagy kunszt (+30mm-ért cserébe már is van egy második bővítősín, jellemzően 1x-es PCI-e, ahova akár mehet egy 4-5 portos SATA raid kártya). Tudom ezzel nagyon nem növekedett a bővíthetőség esélye, de az csak jelent valamit, hogy OEM-ként már forgalmaznak ilyen alaplapot is (Pegatron IPX7A-FS).Mindezek fényében te milyen lehetőségeket hiányolnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest