- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #98 üzenetére
Azért a tökéletesen megy nem teljesen biztos
Lehet, hogy van eltérés egy pár helyen sebességben a Windows 10-hez képest. Kár, hogy erről nincs teszt
Illetve olyan képességekről, hogy működik-e YouTube alatt a hardveres VP9 videógyorsítás.
-
Yézi
aktív tag
Ahogy előttem is írták, játékokban már más a helyzet.
Most így hirtelen csak A10 7890K-val találtam pár játéktesztet, szóval ezekből az értékekből még egy keveset le kell vonni.
Illetve van itt egy videó amiben i3 6100 szerepel, de ez is jó referencia lehet, mivel saját tapasztalatok alapján is max ~5FPS-sel marad el tőle a G4560.
-
Polllen
nagyúr
válasz
feregember #92 üzenetére
Játékokban sajnos az intel 1,5-2x több fps-t produkál. A G4400 ellen lehet, hogy jó.
pilu85
G4500 2 mag 2 szál. A ps4 teljesítményét nem tudja hozni/tartani bizonyos játékokban.
Anno amikor megjelent a ps4, több olyan játék volt, ahol a G3258/i3-4xxx 750ti társaságában pariban volt a ps4-gyel. Azóta eltelt némi idő.Az jó, hogy neked elég, csak ne terjeszd azt, hogy ps4 szint. 4 szál ma már kell ehhez.
-
pilu85
őstag
aki 4560-t vesz az kocajátékos. aki kocajátékos az oylan grafon játszik hogy ne legyenek nagy fps droppok.nekem egy g4500am van 3,5 ghz-n amit 13ért vettem , 1050ti társaségában,az 41 volt. nekem mindenre kifogástalanul elég, nem kell itt ps4 et venni mikor egy iylen gép is megvan annyiból.
-
Yézi
aktív tag
válasz
feregember #92 üzenetére
Hát az teljesítményben kicsit messze van a G4560-tól.
-
Yézi
aktív tag
„Megjegyzés: Az árak kb. 2-3 héttel ezelőttiek. Mivel 1155-ös lapot és processzort már csak használtan lehet kapni (esetleg boltban, beragadt áron, amit senki sem vesz meg), úgy döntöttem az általam arany középútnak vélt opciót választom; LeC fórumtárs áraival számoltam.”
Egyébként a cikk írásakor kb. 15-16 ezerbe fájt valamelyik Crucial 8GB DDR4 2133/2400MHz-es memória.
A cikket is kibővítettem az alábbi mondattal: „Egyik fórumtársunk áraival számoltam, véleményem szerint talán ez így a legkorrektebb.”
-
Chaser
legenda
több helyen van annyiért
viszont az itt feltüntetett árak tényleg nem fedik a valóságot, 14-ért nagyon nincs 8 gigás ddr4 és 10-ért sem 8-as ddr3
egyik lapnál láttam írva, hogy használt, ez így elég vegyes köretViZion azért akkora különbség meglepne, 200mhz-cel gyorsabb a 6100, kb 5%-kal gyorsabb a kl ipc-ben c2c, a kis pentium sl órajelen kb 3600-700, cache ua., i3-ban van avx ami játéknak mindegy
-
philoxenia
MODERÁTOR
Értem én, csak a sarkos kijelentésekkel érdemes vigyázni.
Mivel a fák nem nőnek az égig, valahol megáll az fps nyilván, csak Te 4k felbontást írtál, arra meg gondolom nemigen elég ez a proci bármilyen kártyával. A régi játékokban azért, mert ott nincs 4k nyilván, az újabbakban meg gondolom 4k felbontásban azért többet kell a procinak is számolnia, mint fhd-ban. Elvileg videokártya limited lesz hamarabb, de nem feltétlenül. Mindent többletet azért nem a vga számol úgy sem, ha nagy részét nyilván igen. (Persze szvsz.)
-
ceia
őstag
Kiváló processzor a G4560, ár / teljesítmény arányban a legjobb. De nem véletlenül ilyen olcsó, a M$ kizárólag a Win10-el támogatja. Amennyire én tudom, lehet ilyen rendszerre is telepíteni a 7-et, 8.1-et, de nem kaphatunk rá újabb frissítéseket.
-
apa111
aktív tag
Én csak azt füzném ehez fél évig ment nálam cori3 6100 gtx 1060 6gb 3,8 ment proci 16 g 3033 ment a memo,el lehetett játszani vele,még 4k is de a mostani konfigomon látom ,hogy min fps -hez hogy magasabb legyen kell a több mag.A max fps-t acori3 6100 is hozta elég szépen, de min elég jól le eset és igy az átlag is romlott most sokkal folyamatossabb minden játék igy .És ezt mondhatom full hd,2560x1080,4k ban mindegyiken stabilabb lettek a játékok.
-
apa111
aktív tag
-
KRoy19
őstag
-
ViZion
félisten
Sztem félreérted amit a kolléga írt. A min FPS-el van a baj, hirtelen FC primal tesztet találtam:
G4560: min 19, avg 39, max 45
i3-6100: min 29, avg 40, max 46
Szal hirtelen ránézve azt mondhatnánk, h felesleges a jobb proci, de IRL a 19 vs 29 minimum FPS már rohadtul nagy difi...
A többi elméleti dologba nem mennék bele, annyit nem ér. -
KRoy19
őstag
válasz
philoxenia #75 üzenetére
Ne haragudj, de ebből semmi nem látszik, csak az hogy a G4560 kegyetlenül visszafogja az 1080ti ami nem tudom, hogy kinek volt meglepetés.
Nem azt állítottam, hogy a g4560 elég egy 1080ti alá, írhattam volna bármilyen másik processort is.
Akkor leírom kicsit részletesebben, hátha így meg tetszik érteni amit mondok.
Szóval azt ugye mindenki tudja, hogy játékok alatt kritikus a CPU és a GPU viszonya.
Az is egyértelmű, hogy mindenképp van vagy CPU limitünk, vagy GPU limitünk, olyan nincs hogy egyik sincs.Egy játékon belül különböző helyszíneken előfordulhat hogy CPU limitbe ütközünk, ugyanezen játék másik helyszínén pedig GPU limitbe.
Tegyük fel hogy adott jelenetben tudjuk, hogy CPU limitünk van és mondjuk azt hogy ez egy i5 7400 és egy GTX 1060-al történt meg 1080p-ben és az értékünk 80fps.( a GTX 1060 tudna 100 fps-t is, de csak 80-at fog megjeleníteni és 80%-on fog dolgozni mert limitálja a CPU)
Ha feljebb állítom a felbontást 4k-ra akkor egyértelmű, hogy kell egy erősebb VGA nevezzük GTX1080ti, hogy meg tudjuk tartani a CPU limitünket. Ha ugyan úgy létre jön a CPU limit, akkor én eléggé bizos vagyok abban hogy ugyan úgy 80fps lesz ez az érték ahol lehasal az i5 7400.
-
medve1
csendes tag
Köszönöm a tesztet.
Megerősített a választásomban. Otthonra szeretnék valami best buy és 'olcsó' konfigot.
A proci (utolsóként) megvan. -
Chaser
legenda
ipon-nál 17-18k-ért van 2400mhz 8gb-os modul, eddig is volt
cikket később olvassam - ezt magamnak:d
szerk: Csupingo sok játéknál kevés ez a cpu, de sokhoz elég
min. fps-ek viszont jóval i5 alatt lesznek, ha az fontos akkor i5, nincs más megoldás
több itteni, kinti fórumon is láttam, hogy használják 1060/480-nal -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Feruendios #76 üzenetére
Igazából arról szólt a teszt, hogy most árban még használtan sem kapsz jobbat annyi pénzért.
Nekem is Sandy i5 van, pont jó érzés, hogy anno (fiatal koromban) jó vétel volt, ha csak most érték utol....
Gondold el, van olyan itt lehet, aki mikor a Szendit vettem még csattogós lepkét tologatott...
-
Feruendios
tag
Azért nem valami durva eredmények, hogy az őskövület i5-2400-at leveri pár játékban.
-
Skeleton01
aktív tag
válasz
cskamacska #49 üzenetére
Teljes mértékben adom! Én pontosan ilyen helyzetben vagyok, a jó öreg 2500K-ról szeretnék feljebb váltani lassan, de sem a 3770K, sem a 4770K csere (itt már ugye 1150-es lapra is szükség lenne), úgy gondolom nem érné meg a felárat. X79-es platform lehetne még alternatíva, de ott is bocsánat, pofátlanul túlárazott lapokkal és procikkal találkozni, 1-2 alkalmi vételtől eltekintve. Múltkoriban pl. az 5 éves Rampage IV Extreme deszkát nem volt hajlandó egyik aprón hirdető fórumtárs 60k-ért sem odaadni, pedig annyiért lassan X99 van újonnan...
Én is csak abban bízom, hogy a kisebb Ryzenek lenyomják az árakat... -
shteer
titán
Nálunk is hasít már egy G4560 konfig
-
Yézi
aktív tag
-
PuMbA
titán
Hardware Unboxed G4560 tesztben sem számoltak be microlagokról, csak GTX1080, illetve hasonló csúcskártyák esetén
-
Yézi
aktív tag
Ha már úgyis 'összegyűltünk' ennyien...
Jelen pillanatban egy i7 860 van nálam. Mit gondoltok, a Hyper Threading és a tuning skálázódásáról érdemes lehet összedobni egy cikket? Esetleg még kétmagos teszteket is bevonni? -
KRoy19
őstag
válasz
Pete55555 #65 üzenetére
Szerintem pedig igaz, mondok egy példát.
G4560, GTX 1060, 1080p. nincs GPU limitünk, tehát cpu limitünk van. legyen 55fps
ugyan az a környezet
G4560, GTX 1080ti, 4k. szintén nics gpu limitünk, tehát újra cpu limitünk van ami ugyan úgy 55fps-lesz.
De ha nincs igazam, akkor cáfolj meg és akkor tanultam ma is valamit.
-
papi77
addikt
Jó a teszt,pont időben jött.
Gondolkodom,egy 4560-on,nagyon jó az ár-érték aránya! -
Nirvanus
aktív tag
Köszönjük a tesztet, tanulságos volt.
-
távcsőves
senior tag
Pont az I5 3470 az a proceszor amit ez a kis pentium már nem tudd lelépni, kettéhugyozni, keresztbevágni..
Egy szálon 3.6ghz-ig gyorsul, 5 teljes Ivy mag khmm 3.2ghz-en is minnimum vele megy,de inkább kicsit előtte, ha sandy I5 tudott vele menni, azokban a játékokban ahol a HT nem volt az igazi. Nagyon grammra mérte az Intel a teljesítményt most is. Ennek az írásnak (már leírták mindjárt az elején) az a lényege, nulláról nem érdemes már 1155-re építeni. De ha van valami alapod akkor a 2500K és felfelé még mindig jó frissítés lehet maradva az öreg platformon. Mivel ha ezt az új platformra lépést megléped, semmivel nem vagy előrébb sebességben 2500K-tól felfelé. (DDR4 árakat is írták már, nevetséges az is. Őőőő I7 2600 meg van már bőven 40 alatt. I5 3470 meg 22 gurigáért van most is HA-n.)
-
dugo_
veterán
Placebonak mindenképp.
http://techreport.com/review/30813/samsung-960-pro-2tb-ssd-reviewed/5
OS alá aztán tök mindegy mekkora szekvenciális maximum értékek repkednek.
-
dugo_
veterán
-
ViZion
félisten
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #54 üzenetére
Kár hogy 1151-es lapból nincs dual procis..
Vennék is 2 g4560-at -
cskamacska
addikt
De milyen játékhoz? Most épp van valahol kényelmetlen CPU limited hogy váltani kelljen?
Csak úgy poénból szvsz nem érdemes, DDR4 és a Kaby i5 már most túl drága hogy egy gyors váltást be lehessen vállalni, és egy jó Ryzen R5 eredmény nagyobbat nyomhat az árakon mint amennyit a te procid értéke csökken az aprón.
Az sem mindegy milyen játékhoz kellene, mert pl DCS meg Steel Beasts Pro legszívesebben egy 10GHz-es kétmagos Pentiumon futna
, de a GTA V egy kiselejtezett 12 magos 2GHz-es Opteron(Phenom II) gépen is jól fut 32GB DDR2 667 memóriával, mint azt az aprós szerversefterek szeretik hangsúlyozni, szóval játéka válogatja.
-
Tertius
tag
Szerintetek egy Sandy i5-öt (i5 2320) GTX1050Ti-vel érdemes Kaby alapokra cserélni (i5), ha nagyrészt single-t nyom az ember?
-
törölt tag
válasz
cskamacska #49 üzenetére
Egyébként S1151-en is csak addig van jó világ míg a teszkógazdaságos i3 szint a cél...
Pontosan erre akartam figyelmeztetni azzal az utolsó a pár sorral
I5K nem nagy ugrás a mostani I5K-hoz képest, I7 meg nem minden helyzetben előny(utaltam rá imént) mind ezt kapnám irreális felárral. 8C/
168T Ryzen lesz a megoldás erre... -
ribizly
veterán
Teszthez:
Köszönjük szépen! Még emésztem a látottakat.Kommenthez:
De ez csak azért igaz, mert nehézkes a jó állapotú hardver beszerzése. A garanciális meg gyakorlatilag lehetetlen.
Akik viszont normálisabb i5-i7-et tartanak magjuknál ezeken a platformokon (mint én is) azért nagyon nem tűnik sürgősnek egy váltás... De nyilván a tesztnek sem ez volt a célja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Új népprocesszor a láthatáron?
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest