Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Sajnos az idióta árazák örökké jelen lesznek a piacon. Senki se akar bukni igy lehető legmagasabb áron hirdet mindent. (Tisztelet a kivételnek)
Én is 29E-be veszem a Zen 1600-at. Egy srác hirten Zen 1600-at gari nélkül, ár nem volt kiirva ráirtam mennyi az anyi jött a válasz 28E-be oda adja. Utána nem is gondolkoztam egy percet se hogy az új terméket vegyem.Meg pont ez az hogy a Zen 1600 sokkal olcsóbb igy kevesebb is az érték vesztés. Bár aki gépet épit az ennek annyira nem számit, azért egy gép manapság aránylag tartja magát. Ahogy észrevettem a telefonok sokkal jobban veszik értéküket és az árukat.
Egyik ismesöm huga anno megvette a Samsung Galaxy Note 8-at 350E-ért, most ha úgy nézük igy negyedét éri.Nekem is volt még akkoriban mikorn nagy szám volt Galaxy S4 utána S5. De utána rájöttem nem ér ennyit a mobil a számomra, elavul elveszti értékét. Úgy is 2 évente cseréli az ember, akkor fölösleges egyszer sokat költeni rá.
Informatikába ugyan ez a helyzet szerintem. Azért is veszek most csak Zen 1600-at, B450 lap úgy is befog majd újabb processzort is.
2-3 év múlva meg simán fejleszthetek még.De a 6600K már nem fog tudni hova fejlődni, 7700K-ra lehet cserélni maximum. De lehet 3 év múlva már kevés lesz a 4 mag 8 szál.
Mert lehet addigra a 200 dolláros kategória 8 mag 16 szál lesz.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Alpi.
addikt
Nem tudja megelőzni. 1900 mhz fclk-s 3800c12-s ram setuppal sem éri el egy 3733-as Zen+ latency értékét. Zen+ be tudott menni 60ns alá pl. Aida ram tesztnél, zen2-vel még nem láttam 60 alatt.
Igen, jogos, cache-eknél pl. nagyságrendekkel kissebb a késleltetés, én a játék fps értéket befolyásol(hat)ó, mem irányába számított latency-re gondoltam, de igen, úgy fedi a teljes igazságot, ahogy írod !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
Én valami ilyesmi dologra vezetném vissza azt a pár %-os fps hátrányt inkább, különben legegyszerűbb módot említve, órajellel el kéne, hogy lehessen tűntetni vagy legalább csökkenteni. (nyílván javul is 3.200mhz-ről 4.200-ra emelve, de úgy értettem, hogy a végén mindig látni lehet pár fps pluszt Intel mellett, hiába közelíted meg vagy akár egyenlő órajelre állítva a két platformot.)
Egyébként sztem a Zen+ -nak volt a legkissebb ez a "belső" latency-je. Zen"-nél icipicit nőtt.
Zen2 ipcje már alacsonyabb órajelen is magasabb, mint Intelé. Értem ez alatt a benchmarkokkal kimérhető egy szálas eredményeket. Egész konkrétan pl. a 3800X-em auto órajelekkel hozza, de sokszor le is hagyja a 9900K-kat. Multiban meg ugye...
Árban meg a 8700K-val van egy szinten, ami bizonyos szemszögből nézve elég nagy baj a 8700K-t gyártó cégnek. Jobban mondva egyre nagyobb, mert kell idő, mire kiderül, tényleg elhiszik a userek, hogy igen, ez bizony jó cucc. Ez a szkepticizmus egyébként teljesen érthető, nem rosszallóan mondtram. Nem kicsit szorongtam én is az elős Ryzennél, mert a múlt egy, másfél évtizedet tekintve meg úgy amúgy is olyan ajánlat, ami már kiváltja bennem (és gondolom tőbbekben) a "túl szép, hogy igaz legyen" érzést.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Reggie0
félisten
Igen, es pont ezert jo a risc, mert annal a fordito eleve tudja optimalizalni ezeket, vagy a hotspotot akar maga a programozo, mig hiaba egyszerubb a cisc-et programozni, ott a belso optimalizalas visz el teljesitmenyt. Vegeredmenyben mindegy melyik van.
Tanulmanyok is azt hoztak ki, hogy a CISC/RISC kulonbseg emiatt semmit sem szamit: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Quad Core AMD Athlon X4 740 3,2 GHz FM2 Processzor
- I5 6400 Processzor eladó 3db