- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Mikrofon topic
- Fujifilm X
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomassy00
senior tag
Ezt is értem, csak a full modularitást, a vékony madzagot meg 80+ t sem tegnap találták fel, sőt még a halk ventiket sem. Mostanra ennyi pénzért pl ez a 450wattos miért ne tudhatná mindezt egyben? Most komolyan, lehetetlent kérek?
Én a mostani tápomat 2009 ben vettem, és semmit baja, mégcsak nem is zajos.
Nem mondom hogy 20 évente kell újítani, de ez a hetente kiadok új szériákat dolog kicsit gáz... szerintem...
Lassan már az on/off kapcsolót is formatervezni fogják, és az lesz az ujítás... -
Tomassy00
senior tag
Értem amit mondotok, de akkor is... Mindig csak egy arasznyi fejlesztés van, nem bírják megcsinálni egyből rendesen, a mai kor elvárásainak ?!... Pl manapság a full modularitásnak, a 80+ hatásfoknak és a "szalag" kábelezésnek már alapnak kéne lenni, na meg a minél halkabb ventinek.
80 euróért 450 wattos tápot,,, Hát nemtudom. De lehet csak én vagyok telhetetlen.
Mindenesetre kezdi megülni a gyomrom ennyi tápos séria, hír, újdonság, bár ez amit most újdonságnak adnak be, nem is újdonság... -
nyunyu
félisten
Hany evente erdemes ujabb Seasonic tapot venni?
Corsair HX520-nak alcazott Seasonicom (~S12-520?) mar 7 eves, de eddig meg nem jart szervizben, ossz karbantartas annyi volt, hogy fel eve kifujtam belole a port.
(Elotte az FSP Zennel szoptam, mint a torkosborz, masfel ev alatt tobbet voltak a szervizben, mint itthon.
)
FX-6300 proci+GTX460 miatt 120-300W kozott mozog a gepem komplett fogyasztasa, szoval boven tul sok a tap 520W teljesitmenye, vegig alapjaraton porgeti a ventilatorat.
-
-
Ismerem a fajtáját, jobb híjján ilyet fogok venni, ehhez a projecthez hasonlóan. De igazán nyomhatnának FlexATX vagy annál is kisebb méretű "rendes tápokat" 80-100W körüli teljesítménnyel. Egy HTPC-be, home szerverbe nem kell még 150W se (akkor se, ha az ideális max 50-70%-ig terheljük).
A 300W-os bronz táp egy HTPC-nél/home NAS-nál jellemző 20W (=5-6%) körüli terhelésen sacc/kb 50% körüli hatásfokkal dolgozik, ami egy ideálisan belőtt 90%-os hatásfokú rendszerhez képest mondjuk 6-8W, azaz évi ~3kFt. Hosszabb távon, több konfit kiszolgálva meghozza az árát, ráadásul a full ATX méretű tápot nemigen teszed bele kicsi házikóba. Utóbbi ok miatt a felárat is szivesen megfizetném egy rendes gold+ 120W-os moduláris tápért ami belefér 0.2-0.3 liter térfogatba (=a szabvány SFX-nél kisebb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 450, 550 és 650 wattos teljesítményszintet kínál az új tápcsalád, ami a Hydro G sorozat alá érkezik.
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Robot fűnyírók
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest