Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Jelentem ma átvettem a felmondási papírokat (miután már aláírtam délelőtt az új helyen a szerződéseket
).
Szerencsére nem volt a kilépő papírok közt semmi turpisság, visszafizetésről szóló bármi és/vagy akármi. Csak kicsit sokáig tartott az eljárás és rettegésben tartott jó hosszú ideig. De végre fellélegezhetek!Új év, új hely, új kihívások! Remélhetőleg kevesebb meló, indulásnál több vagy legalábbis ugyanannyi pénz, továbbtanulási lehetőség! Úgy érzem mindenképp jót tett, vagy fog tenni ez a váltás! Áldás rá!
-
flymi
addikt
Hivatalosan is aláírtam az új papírokat, egyenlőre Júniusig határozott idejű szerződéssel, utána kerülök majd át határozatlanba.
A "régi" cégem még mindig nem adta ki a papírjaimat (kivéve OEP)... -
gooool
őstag
Én csak azt írom le amit láttam és hallottam...
Egyébként közöltem a főnökkel, hogy menni akarok, mire ő 2 órán belül már a telephelyen is volt, otthagyott mindent, csak hogy meggyőzzön maradjak.
Megegyeztünk, hogy mi és hogy lesz jobb, de érdekes módon nem érzem jobban magam ettől, ugyan úgy az van bennem, hogy én itt nem érzem jól magam.
Na mindegy nem vergődök itt tovább, majd az ünnepek alatt átgondolom, január 7-ig még beleférek a próbaidőbe.Köszönöm a segítséget!
-
Prémvadász
tag
-
gooool
őstag
Én megértek minden indokot és az ő oldalukat is, de ha érzem, hogy kölcsönösen nem tudunk egymás hasznára lenni, az kibaszás...velem is és velük is, mert ők profitot várnak (jogosan), amit én ezek között a körülmények között nem tudok hozni.
Első sorban a magam érdekeit nézem persze, de vagyok annyira emberséges, hogy az ő oldalukról is lássam, hogy így nem gyümölcsöző a kapcsolatunk...az volt, de aztán nagyon elmentek a sokat követelek és lóf@szt adok irányba, így pedig nem lehet. És persze ha nem úgy állok hozzá nem is jönnek a számok. -
nem enged el addig amíg át nem beszéltük...pedig mintha az állna a szerződésemben, hogy indoklás nélkül mondhatok fel...
Valoszinu ezt jo ertelemben ertette, hogy addig nem engedne el a kezed, amig nem beszeltetek meg, hatha maradasra tud birni. Jogilag termesztesen minden indok nelkul adhatsz be rendes felmondast.
-
gooool
őstag
Nem szemétkedni akarok én, vagy mással kibaszni, azt ők teszik velem egyfolytában.
Most beszéltem a főnökömmel, fogalma nem volt, hogy ilyen szerződés kikerült vagy létezik elmondása szerint. Meg közöltem vele, hogy én azt szeretném, hogy útjaink váljanak ketté. Egyből fontos lettem, nem enged el addig amíg át nem beszéltük...pedig mintha az állna a szerződésemben, hogy indoklás nélkül mondhatok fel... -
egy példányban nyomtattam ki és felismerhetetlenül írtam alá, teljesen másképp, mint ahogy szoktam. Ha követelnék, akkor letagadom, hogy ezt valaha is láttam volna...
Semmi jelentosege, hogy letagadod. Alairva leadtad, kutya nem nezegeti, hogy maskent irtad ala. Ha meg oda kerul az ugy, az irasszakerto ugyis megallapitja az irasjegyekbol, hogy te voltal es meg ennek a dijat is te fogod megfizetni, mert el fogod vesziteni az ugyet. Ha mar szemetkedni akar az ember, meg lehet oldani maskent is.
-
flymi
addikt
válasz
Geller72 #156 üzenetére
Egyik műszakvezetőm mondta egyszer: "Én mindig jeles voltam hittanból!"
Én is elhiszek bármit, csak legyünk már végre túl ezen az egészen.Írtam az igazgató (munkáltató) helyettesének e-mailt, hogy bár nem ismerem a vállalati hierarchiát
, de a diri távollétében véletlenül nem-e ő a helyettese és a kinevezett szignóvéső? A levelem továbbította a HR-nek ezzel a szöveggel: "Szerinted?"...
Egyébként kösz, igyekszem majd helytállni. A legjobb, hogy most lesz egy hosszabb időtartamú pihi.
-
gooool
őstag
Én is nagyon azon vagyok, hogy lépek, most íratták alá velem ezt a tanulmányi szerződést, hogy ha lelépek, akkor 50K/nap amit fizetnem kell nekik...
De hát emilben küldték át, így hiába van rajta a nyomtatott nevem, egy példányban nyomtattam ki és felismerhetetlenül írtam alá, teljesen másképp, mint ahogy szoktam. Ha követelnék, akkor letagadom, hogy ezt valaha is láttam volna...
Egyébként az is felháborít, hogy a főnök és az elődöm szerződött pár emberrel, aláírták a szerződést, majd odatolták, hogy innentől akkor toljad. Megcsináltam mindent, pöpec a helyzet, erre tegnap jön a főnök, hogy jó, akkor ezeknek a jutalékát majd felezzük, úgy, hogy magának számolja el...
Na menjen a tudja hova...Másik kolléga meg elvárja, hogy holnap a céges buli miatt tegyek érte egy 50 km-es kerülőt, mert ő inni akar és úgyis félúttól egyébként ő szokott fuvarozni mindig...(jah igen, de én beszállok a költségbe, és kb annyi, hogy a körforgalomtól 200 m-t gurul az autóval és felvesz, na mindegy...).
Kicsit a f@sz kivan.
-
flymi
addikt
A mai volt az utolsó munkanapom, papíron elszámolták a túlóráimat (láttam a bérpapírt), utalás csak 22-én. Szekrényem kipakoltam, minden szerszámom és munkaruhám leadtam. TB papírt ma megkaptam, a többi még várat magára.
-
Geller72
veterán
válasz
Klaus Duran #147 üzenetére
-
bambano
titán
ettől az esettől eltekintve, általában nézve:
arra figyelni kell, hogy a tanulmányi szerződés az külön szerződés, elvileg független a munkaszerződéstől.
tehát felmondáskor oda kell figyelni, hogy formailag a tanulmányi szerződés is felmondásra kerüljön és az abban foglalt feltételek szerint lezárja a szerződést. -
gooool
őstag
Igen, én is így tudom, hogy azt valamivel igazolnia kell, hogy én azon részt vettem, na most én egyszer sem írtam alá itt ilyesmit, egyszer csinált a főnök rólunk képet összesen, illetve ő magának excel táblába bevéste.
De én itt még a MSZ-en kívül semmit nem írtam alá...Ja, de a jelenléti ívet, de azt akkor is tölteni kellett ha éppen szabadnapos voltam, mivel gyere már be, mert szükség van a munkádra ugye... -
-
flymi
addikt
Tanulmányi szerződése válogatja, nálunk pölö időarányosan kell/ene visszafizetni ha felmondasz. Kivétel a közös megegyezés és a munkáltató általi felmondás, ilyenkor nem kell fizetni.
A tanfolyam minden napján aláírással kellett igazolni a részvételt és csoportkép is készült a jelenlévőkről.
Egyébként egy kész vicc az egész. Mert a munkáltató nem kevés lóvét akasztott le támop-on keresztül az állambácsitól "per kopf", a cégnek egy fillérjébe sem került az egész. Plusz még aláíratnak az egyénnel képzéstől függően 1,5-2 évet... -
Magnum_
nagyúr
válasz
Klaus Duran #142 üzenetére
Ez nem oke. Mi az, hogy kozos megegyezes alapjan? Vagy felmondas, vagy munkaviszony megszuntetes kozos megegyezes alapjan...
-
gooool
őstag
válasz
Geller72 #141 üzenetére
Köszönöm!
Illetve van még egy olyan oldal a munkaszerződésemben, hogy a képzési összeget vissza kell fizetnem minden esetben, ha egy éven belül távozok, ha én lépek ki, ha ők rúgnak ki. Na most ez 20 nap, 6.000 Ft + ÁFA / nap, vagyis 120.000 Ft + ÁFA összeg.
Most kérdem én, ha ebből az oktatásból én láttam kb. össz-vissz 5 napot, akkor hogyan tudom bizonyítani?
Ugyanis ezt már aláírtam, ebből nincs kiút és gyanítom hogy boldogan hajtják ezt be rajtam. -
gooool
őstag
válasz
Klaus Duran #142 üzenetére
Én még feltétlen beleírnám, hogy a felmondás napjáig járó fizumat kérem, illetve az esetlegesen fennmaradt szabadságom pénzbeli kiutalását is. Elvileg ez a kötelességük, de jó ha benne van.
Én ezt venném alapul: [link] -
-
Geller72
veterán
Találkoztam már olyan céggel, ahol ezt a trükköt alkalmazták. Tartottak egy belső, vagy külső tanfolyamot, amit baromira nagy összegűre értékeltek fel, majd ezzel zsarolták a kilépni akarókat. Meg kell nézned, hogy itt is erről van e szó. Két eset lehetséges itt is. vagy eltekintenek ettől és akkor minden ok, vagy ehhez kötik a te jövőbeni munkádat, akkor el kell köszönni tőlük. Nem vagy köteles aláírni semmit. A te döntésed. Ne kapkodj, ez a legfontosabb. Beszélj anyuddal is, kérd ki az ő véleményét, sokkal rutinosabb ilyen ügyekben, ha netán neki sem a mostani az első munkahelye. Egy picit elfogultabb lehet, de jó ötletet ő is adhat.
-
gooool
őstag
válasz
Geller72 #139 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Még átgondolom mindezt, január 7-ig tart a próbaidőm, addig gondolkodok rajta szerintem és beszélek a főnökkel, de ezt a tanulmányi szerződés néven futó dolgot nem fogom aláírni, mivel ezzel csak magukat biztosítják, nekem semmi előnyöm nem származik belőle (persze, kapok oktatást, de basszus, úgy gondolom, hogy ez minden helyen alapvető lenne, hogy betanítsd az új embert, hiszen senki sem vele születik. Édesanyám is rendszeresen jár, de soha egy szóval nem mondták neki, hogy fizess paraszt!, pedig nekik se piskóta a munkakör és az egy nap okozta kiesés). -
Geller72
veterán
Én első lépésben megadnám az esélyt nekik. Mégpedig úgy, hogy mivel neked ezzel vesztenivalód nincs, ellenben nekik szerintem igen, odaállsz a főnök elé, és szépen megbeszélitek a dolgokat. Te elmondod, ami böki a begyed, persze úgy, hogy nem felejted el egy kicsit árnyaltan fényezni magad, majd visszakérdezel, hogy volt e valami probléma esetleg a munkáddal, amiért erre a szintre jutottak a kapcsolatok, majd mivel nem fog tudni olyat mondani, akkor itt ismét visszakérdezel, hogy akkor miért? Ha ügyes vagy, végig irányítod a beszélgetést. Soha ne felejtsd el, hogy neked itt nincs vesztenivalód, ez megnyugtat. Könnyen lehet, hogy mivel látják a számokat és azt, hogy te itt bőven talán a legjobb vagy kezdő létedre, ha egy csepp eszük van, meg fognak tartani majdnem minden áron. És itt nyugodtan beszélhetsz egy kicsit a pénzről, vagy inkább annak a hiányáról. Megemlítheted, hogy vannak egészen közeli ismerőseid, akik hasonló helyen dolgoznak és nem éppen ilyen feltételek mellett, ilyen javadalmazással. Na most két verzió van,. neked ismételten teljesen mindegy, mert ha nem felel meg akármelyik is, akkor szépen továbbállsz. Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül tolták eléd azt a szerződést, látják, hogy nagy reménység vagy és maguk mellé akarnak kötni. Csak és kizárólag akkor írd alá, ha neked kedvező feltételeket nyújt bizonyos kötelezettségek mellett. nem mindig rossz az, ha aláíratnak veled mondjuk fix két évet, mert addig neked baromira fix a jövőd.
Légy nyugodt és nem nagyképűen, de kellően laza és rugalmas. Akármit kell aláírni, vidd haza, tanulmányozd, mutasd meg másnak is még akkor is, ha egyértelműnek tűnik. -
gooool
őstag
Az, hogy a képzésért pénzt kér önmagában nem lenne értelmetlen és felháborító, de ismerve azok színvonalát és az ellenértéket, illetve az indoklást, amit a szerződésben írtak már eléggé sántít...
És ez igazából mindenre elmondható, mivel az elején közölték, hogy az eladások után jár a jutalék. Gyorsan beseggeltem a száraz infókat, majd az első teljes hónapomban már hoztam is a megkövetelt számokat, sőt felül is múltam itt-ott. Erre jön a bérpapír és az utalás, és még az alapot sem kaptam meg, mert levonták a telefonszámlát, mert túl sokat beszéltem...(Igen, másképp hogyan is érném el az ügyfelet? Postagalamb?)
És ismerem, látom a többi új kolléga statisztikáját, sokkal nagyobb piacon sem tudnak jobbat felmutatni, mint amit nekem sikerült.
Félre ne értsetek nem fényezni akarom magam.
Csak amikor ülsz egy üres bemutatótérben, felkészült vagy, meg tudod csinálni, amit kérnek és elvárnak, és erre az a hála, hogy aprópénz a fizu és baszogatnak, holott nincs mit eladni egyszerűen, mert nem jön készlet, az az érzés felbecsülhetetlen. -
bambano
titán
"Ja és most toltak elém egy szerződést, amivel hatalmas pénzekkel húznának le, ha én netán fel merek mondani.": azt ki kellene fejtened, hogy milyen esetben húznának le hatalmas pénzzel.
"a munkám végzéséhez kötelező oktatásokra való eljárásért százezreket követelnek rajtam az kicsit sok az én értékrendemben.": tehát ha a cég tanfolyamra küld, és utána meghatározott ideig elvárja, hogy nála dolgozz, az nem kifogásolható. teljesen normális, hogyha a cég belefektet a képzésedbe egy halom pénzt, azt ne máshol kamatoztasd. ennek örülnöd kellene.ha nem erről van szó, a más esetekre való kártérítés emlékeim szerint az mt-ben szabályozva van, tehát attól eltérni nem lehet. ha teljesen értelmetlen indokokkal akarnak tőled rakás pénzt lehúzni, akkor röhögd ki őket.
szerk: az ordibálás más tészta, annak az elején kell elejét venni, mert ha megszokják, mindig baj lesz belőle. az első ordibáláskor oda kell állni az illető elé, és közölni vele, hogy ezt még egyszer ne merje, mert baj lesz.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Mesélek egyet, hátha Ti tudtok nekem tanáccsal szolgálni.
Nos októberben elkezdtem dolgozni életem első melóhelyén.
Jó döntésnek tűnt, rendesek a kollégák (főnök kevésbé), környezet is okés, de kb. ennyiben ki is merül a lista.
Ellenben feltűnt, hogy előttem sűrűn cserélődtek az emberek, ami először hidegen hagyott, majd elkezdte bökni a csőröm és mára kezd körvonalazódni miért is...
Úgy néz ki a sztori, hogy jóformán csináld ahogy akarod, ha van rád egy pici idő akkor esetleg megmutatom, de ha kérdezel vagy meg mered csinálni anélkül, hogy kérdeznél már ordibálás van, holott jól végzem a munkám, ebben sokan megerősítettek.
Jó eredményeket szállítok, ellenben fizetés sehol sincs, éppen arra elég, hogy éhen nem halok, de legalább szabadnapokon is folyton hívnak, hajnaltól estig bent vagyok, szombaton is és persze a túlóra, mint fogalom ismeretlen.
Így év végére, amikor hozni kellene a legjobb formát pedig szépen lassan eltűnnek a bemutató eszközök, így pedig nem tudom hogy várhatják hogy menjen a bolt, több milliót nem ad ki senki csak azért mert én azt mondtam neki, hogy az jó, látni akarja, menni vele és megbizonyosodni, hogy jól döntött. Ez most nem kivitelezhető jelenleg, kérném a készletre az eszközöket, de várólistára tettek, majd kapok ha jut...De persze a vezetőség meg rugdos, mert sehol sincsenek a számok, vajon miért...
Ja és most toltak elém egy szerződést, amivel hatalmas pénzekkel húznának le, ha én netán fel merek mondani.Én ott tartok, hogy a jövő héten letolom az ipart, hogy a fizetés jól nézzen ki, ne hagyjam szarba a kollégáim, aztán ezt a szerződést visszaadom egy próbaidős azonnali felmondás társaságában, mert ez így nem munka...
Oké, fiatal vagyok és biztos én vagyok eltévedve, de ha nem tudják biztosítani a munkaköröm alapvető eszközeit, de ennek ellenére rugdalnak és a munkám végzéséhez kötelező oktatásokra való eljárásért százezreket követelnek rajtam az kicsit sok az én értékrendemben.
Mit gondoltok?
-
Ugyesen tetted!
Igaz ugyvedek nem mukodnek titokban, le lehet ellenorizni, az otlet viszont jo. Anno szivoztak velunk muszaki cikkel, nem akartak visszacserelni 3 napon belul. Tesom behintette, hogy rokon fogyvedelmis es pont hetvegen volt nalunk latogatoba, alaposan atbeszeltuk mi a teendo ilyenkor es szivesen meglatogatja az uzletet, o is szereti a muszaki cikkeket.
Sok ido nem telt el es megoldodott az ugy.
-
bambano
titán
egy felmondás szélsőséges esetben pókerjátszmává alakul. annak pedig része a blöff.
-
Magnum_
nagyúr
mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt annyi helyzetelőnyöm, hogy - mivel egyébként csúnya kirúgások voltak annál a cégnél - én elhintettem, hogy apám eléggé expert ügyvéd munkajogi ügyekben (true dat, ezért is úgy álltam hozzá a saját problémámhoz, ahogy.. azaz felkészülten, mert nyilván sok minden megelőzte a közös megegyezést, pl. jogosulatlantól származó és jogellenes figyelmeztetés, amit megvédtem, de arra válasz már nem érkezett, stb). Így ők is tudták, hogy 1: nem igazán van mit felhozni ellenem 2: tudták, hogy elmegyek a végsőkig, sőt.
-
Azt gondolom ennek nincs jelentosege, ha a fonokod es meg 1-2 kollega azt mondja, hogy arrogans vagy es gyakran apolatlan. Masreszt teljesen eletszerutlennek tartom pereskedni egy munkahely miatt. Ido, energia, idegeskedes, keresni kell egy uj helyet es kesz, ott mar ugysem lesz nyugta az embernek. Maximum az onerzetunk, a becsuletunk miatt erdemes ezt vegigjarni.
-
Magnum_
nagyúr
Igen, a birosagi reszre gondoltam. Ok, nyilatkozza ezt 2-3munkvallalo, ha megfelemlitik. Es meg egyszer kerdezem: mi van, ha a kirugott kollega egyebkent jo viszonyt apolt mindenkivel es meg par napra visszamenoen is tudja pl emailekkel igazolni? Meg ugye ezt amit irsz, meg kell alapozni, pl tobbszori irasbeli figyemeztetesekkel. Ami nyilvan nem tortenhet meg 1 het alatt. Ertem, amit irsz, de rovid ido alatt kivitelezni eletszerutlen. Persze van olyan munkavallalo, aki gyoker es inkabb lelep.
-
Igazolnia akkor kell, ha birosagra megy az ugy. Szolnak ket volt kollegadnak, hogy tanuskodjon ellened, kulonben repul. De most olyan kerdeseket tesztek fel, mintha meg sosem dolgoztatok volna sehol. Szerinted melyik ott dolgozo vallana a ceg ellen? Szerintem egyik sem. Az emberek tudnak am 180 fokos fordulatot venni egy pillanat alatt, ha veszelyben erzik magukat. Lattam szep dolgokat az elmult 18 evem alatt.
-
Geller72
veterán
Mondjuk azért, mert nem szeretnél munkanélkülivé válni. A jogalkotók kb. most vannak azon, hogy mi az, ami ne jogosítson fel a munkanélküli járulék folyósítására. Az egyik biztos hogy az lesz, ha te mondasz fel. Most azon vannak, hogy a közös megegyezés is egy ilyen legyen. kizárólag akkor leszel jogosult, ha egyoldalúan ők mondanak fel neked.
-
Magnum_
nagyúr
Nekem amugy igy szunt meg a munkaviszonyom par honapja. Nem akarom most itt hoszan leirni, de a lenyeg, hogy a fonokommel gondok voltak, elmentem hr-hez meg menedzsmenthez, igazoltam az igazam, de nem en voltam az erosebb kutya, de en felmondani nem akartam, mert ami jar, az jar. Aztan oda jutottunk-mivel ez szar volt mindnekinek-hogy ok kezdemenyeztek a munkaviszony megszuntetest. A rendes felmondas tele volt kamuval, amit tudtam volna birosagon igazolni, de epp ezert ok is inkabb megegyezni akartak, en se akartam egyebkent 1.5evig pereskedni, mert sikerult megegyeznunk. Ha nem sikerult volna, akkor persze per lett volna. De nem szivesen pereskedtem volna termeszetesen (de nem kerult volna penzembe egyebkent)
-
válasz
Geller72 #109 üzenetére
Sem engem, sem az ismerőseimet határozatlannal még nem rúgtak ki.
Nem jelent semmit, jogilag lehetseges.
Elég jól meg kell indokolniuk.
Rendes felmondas, kozos megegyezessel (kifizetve a felmondasi idore jaro ber mint irtam is), semmit sem kell indokolni senkinek.
-Sajnos nem így van. Sok olyan helyet ismerek, ahol "előzetesen, szóbelei megegyezés alapján" oldották meg.
Munkaszerzodest nem modositunk szoban.
-
Geller72
veterán
Ezek többnyire tech cégek. Itt ha van megrendelés két hétre, akkor maradsz, ha nincs, akkor repülsz. Akkor is, ha két nap múlva megint lesz rendelés. Sem engem, sem az ismerőseimet határozatlannal még nem rúgtak ki. Elég jól meg kell indokolniuk. De megkérdezhetsz egy munkaügyi jogászt.
.
"Amig nem irja ala a munkavallalo nem tortenik semmi."
-Sajnos nem így van. Sok olyan helyet ismerek, ahol "előzetesen, szóbelei megegyezés alapján" oldották meg.
A sógornőm novemberben rogyásig végigmelózta a hónapot, rakás túlórával, alapból 12 órás műszakokban. Ma néztem a bérpapírját. Ledolgozott napok:10 Szabadság:11 Csúszó:1..etc..miközben végig bent volt. Az ilyen céget azért igencsak meg kellene #&@<><##ni..
-
válasz
Geller72 #107 üzenetére
Ezert szeretek ertelmes emberekkel beszelgetni, mert leirjak szerintuk/tapasztalatuk szerint mi ujsag.
Akkor irnam szerintem mi.
Jogilag sokkal rosszabb az, ha mondjuk "egyhaviznak", mert soha nem tudhatod, hogy a hónap végén meg lesz e hosszabbítva, avagy sem.
Szerintem tudod/nagy resze tudja. Nekem most dec.31-ig van szerzodesem es tudom, hogy meg lesz hosszabbitva.
Egy normális esetben viszont a határozatlan idejű szerződés esetében a próbaidő lejártát követően már nem olyan egyszerű kirúgni, ezt elhiheted.
Elhiszem. Hatarozatlan ideju szerzodes eseten is ugy rugnak ki egyik naprol a masikra, hogy eszbe sem kapsz. Reggel bemesz, masnap ott sem vagy. A felmondasi idore jaro bert megkapod, csak be se gyere. Jogilag minden tiszta, megsem tudod mi van jo ideig.
A másik mostanában divatos csalás a 4 óra.
Amig nem irja ala a munkavallalo nem tortenik semmi. Aki pedig alairja az ne szoljon.
-
Geller72
veterán
Szerintem meg szívás. És pont nema hitel számít. Hanem a létbizonytalanság. Jogilag sokkal rosszabb az, ha mondjuk "egyhaviznak", mert soha nem tudhatod, hogy a hónap végén meg lesz e hosszabbítva, avagy sem. Egy normális esetben viszont a határozatlan idejű szerződés esetében a próbaidő lejártát követően már nem olyan egyszerű kirúgni, ezt elhiheted. A másik mostanában divatos csalás a 4 óra. Egyre több cég/vállalkozás alkalmazza ezt. Sok helyen visszamenőleg, vagy a dolgozó beleegyezése nélkül helyezik négy órába a munkavállalót. Jobb, ha mindenki belevési az eszébe, hogy ez egyoldalú szerződésmódosítás és mint ilyen, a dolgozó írásos beleegyezése szükséges hozzá. Tehát ha nem írod alá, akkor így jártak. És nem szabad aláírni. A legtöbb esetben nem tesznek semmit, mert jogilag nem nagyon tehetnek. Ez csak egy bepróbálkozás, amit le kell tudni rázni. Az én esetemben jelen pillanatban is megpróbálták, de nemet mondtam. Azt mondták (megpróbálnak fenyegetőzni) hogy akkor kiléptetnek, ha nem írom alá. Ok, léptessetek. Nem tették. L.O.L. De blöfföltek, mert ha 150 emberből 149 aláírja, akkor minden hónapban fél havi fizut (is) spórolnak. Nem jött be.
-
válasz
Klaus Duran #105 üzenetére
Epp azert irtam, hogy ebben semmi szivatas nincsen, amig nem szeretnel hitelt. Ha valakire nincs szukseg, akkor nincs.
-
-
válasz
Klaus Duran #103 üzenetére
Csak abbol a szempontbol van jelentosege, ha valaki hitelt szeretne felvenni. Amugy meg barmikor felmondhatnak hatarozatlannal es hosszabbitasok kozben is.
-
-
Magnum_
nagyúr
Igen. Igazad van. Pont ezzel van bajom, amit leirtal.
Hogy a szakmai hozzaertesemrol nalam 10evvel fiatalabb kislanykak dontenek, hogy tovabbmehetek-e szakmai interjura, vagy sem. Tovabba a pozicioval, de meg a munkaltato ceg tevekenysegevel se nagyon vannak tisztaban.Botrany.
Ja es pont allaskereso vagyok. Igy plabe erzekeny vagyok emiatt most :-) -
bambano
titán
a hr intézményével semmi probléma sincs. stratégiai fontosságú, kiemelt hely kellene legyen.
a hr-esnek nevezett emberekkel van súlyos probléma, akik ugyanúgy nem tudják, hogy mi a hr és mit kellene csinálnia egy hr-esnek, mint a fórumozók 99.9%-aazt kellene már elfelejteni nagyon-nagyon sok helyen, hogy büfészakot (vagy azt sem) végzett kislánykákból hr-es lesz csak azért, mert a főnök dugná.
(#99) Geller_1972: a régi mt szerint az törvénytelen volt, az új mt-t még nem olvastam el ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Már rég megszületett az elhatározás, hogy ha nem képesek a jelenlegi munkahelyemen megbecsülni a munkám, ha nem képesek...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Óvodások homokozója
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- Futás, futópályák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest