Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Fire/SOUL/CD #145 üzenetére

  Azért kell, hogy kapjon betűjelet, mert látható partíció lesz; legalábbis tudtommal ilyen esetben is automatikusan hozzárendel a Windows egy betűjelet, ha nem a Windows-ban hozom létre a partíciót.
  Tehát akkor még egyszer, szép lassan :DDD
  1.) klónozom a rejtett bootpartíciót (nálam 200 MB-os), meg a rendszerpartíciót (C)
  2.) klónozom az OEM-et (most már csak azért is, kíváncsiságból)
  3.) az SSD-n a lemez végére tolom ezt az OEM-partíciót
  4.) a megmaradt területen létrehozom a D-t
  Tehát pont ahogy Te magad írtad.

  A 4. pont sem Windows alól történik, hanem egy partíciókezelővel (gondolom a Macriumban is lehet manuálisan létrehozni partíciót, de még ott van a PartedMagic meg kismillió másik, pendrive-ról bootolható Live Linux a partíciókezeléshez).
  Amikor először bootol a Windows, akkor lát egy új partíciót a lemezen - amit D-nek szánok, amit a 4. pontban létrehoztam -, ezt felismeri, ad neki betűjelet automatikusan; szerintem így kell működnie, mint amikor bedugsz egy pendrive-ot, és automatikusan hozzárendel egy betűjelet. Tehát innentől lesz D-m.

  "Majd ha a nem particionált területen Te magad létrehozol egy partíciót, akkor fog kapni betűjelet, de azt meg Te meghatározod, hogy mi legyen."
  Windows alól, diskmgmt.msc-ben tiszta sor, hogy olyan betűjelet rendelek hozzá a listából, amilyet akarok, lehet akár W is. De gondolom Macriumban nem tudok hozzárendelni betűjelet, vagy igen? Meglepne, mert úgy tudom, ehhez registry-módosítást kell végezni, amit a Windows automatikusan megtesz, amikor a diskmgmt.msc-ben hozzárendelsz egy partícióhoz egy betűjelet, vagy módosítod azt. De ki tudja... pl. Te! :D

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés