Új hozzászólás Aktív témák

• Gregorius

őstag

válasz luciferc #69 üzenetére

Tehát egyetértünk, csak te úgy véled, ez egyszerűen így működik és kész. Én meg szeretném hinni, hogy ha lassan is, de a szakmai közösség nyomásával lehet ezen változtatni, el lehet érni, hogy ésszerűbben, hatékonyabban menjenek a dolgok, még ha az látszólag rövid távon költségesebb is.
    Mondjuk inkább úgy, hogy pesszimista vagyok, és nem vagyok róla meggyőződve, hogy a szakmai közösségnek van akkora érdekérvényesítő képessége, hogy ebben a helyzetben lényeges előrelépéseket érjen el.

Ha az átlag adófizetőnek elmondjuk, hogy akár már 5 éves távlatban is drágább egy dokumentáció (vagy mondjuk az említett interface) nélküli rendszer, mint egy kezdetben drágább, de jól dokumentált (interface-szel ellátott), akkor érdekelni fogja.
    A probléma ott van, hogy 5 éves távlatban még a dokumentált rendszer is könnyen elavultnak számíthat azon egyszerű okból, hogy közben merőben más igények merültek fel, és lehet újragondolni az egész rendszert. A doksiba/interfészbe ölt pénz egyáltalán nem biztos, hogy megtérül.

Új hozzászólás Aktív témák