Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
"A stax be van linkelve."
Jogos . Eredetileg nem erre kerestem, hanem valami Omega/SR-1-re, de nem találtam meg. Aztán Wiki-n kerestem rá, és ott az SR-009-et írták, hogy flagship, de aztán már nem ellenőriztem, hogy mit linkeltél .
"Az Orpheus meg egy ritkaság. Van fönn (legalábbis a múltkor láttam), egy az ebay-en."
Már nem gyártanák? Én azt hittem, hogy még igen. Amúgy meg aki olyat vett, az szerintem nem nagyon akarja eladni , szóval érthető lenne, ha nem nagyon lehetne aukciós oldalakon találni.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
fi:zi'k
nagyúr
A vége, jelene felállás szerint, igaz. A probléma ott gyökeredzik, hogy anno az Apple az addig elterjedt kiosztás helyett csinált* egy másikat, mert csak és különben is. Magyarán sz@rtak a felhasználók fejére, mint úgy általában ilyen téren.
*ha nem pont hozzájuk köthető megalkotása, akkor csak széles körben való elterjedése
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bwoay
nagyúr
válasz #65675776 #38 üzenetére
ööö.... ok
az Apple, a Blackberry és pl a HTC eszközök az AHJ (American Headset Jack) kiosztást használják, ami eltér az OMTP (Open Mobile Terminal Platform) által előírtaktól, aminek elvileg (!) többek között a Nokia, Samsung, Sony (Ericsson), LG telefonok felelnek meg. Ugyanakkor jópár Samsung már AHJ-t használ. Létezik egy rém egyszerű adapter, aminek csupán annyi a feladata, hogy az eltérő kiosztást tegye helyre, de a tapasztalat azt mutatja, hogy jópár készüléknek nem felel meg sem az AHJ, sem az OMTP.hogy a kettő közül melyik A szabvány a 3.5-ös jack kiosztását illetően, azt nem tudom, szerintem mindkettő az. annyi biztos, hogy amikor már nem a hagyományos föld/jobb csatorna/bal csatorna felállásról van szó, hanem beiktatjuk a vezérlést és a mikrofont, akkor esetenként adott gyártó termékein belül is következetlenség tapasztalható, ráadásul van, amikor ez pusztán sw-es okokra vezethető vissza.
ez pedig azt eredményezi, hogy ha egy headset gyártó a platformok elterjedését nézi, akkor hiába lenne neki jobb üzlet Androidra voksolni, nincs olyan szabvány, ami minden Android készülék esetén garantálná a headset kompatibilitását, míg olyan van, ami iOS platformon ezt szavatolni képes gyakorlatilag 100 %-ban.
RetepNyaraB:
na igen, bevallom, én is némi szkepticizmussal olvastam ezt az "univerzális" kábelt,
csak nem akartam belemenni az okfejtegetésbe[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Lomha 8V
addikt
Sokszor ezek a jelfeldolgozó technológiák ölik a hangzást, szerintem.
-
-
bwoay
nagyúr
Az ún. távvezérlő valójában azt a célt (is) szolgálja, hogy a fejhallgató alkalmas legyen headsetként való használatra, tehát gyakorlatilag mikrofonról és felvevőgombról beszélünk, amik mellé társul hangerőszabályzó is. Az Apple platformmal való kompatibilitás oka pedig az, hogy az iOS eszközök jack aljzat terén (is) egységesek, míg a Sony, Motorola, LG, Samsung és társai a mai napig nem jutottak közös nevezőre, ezért pl a Sony telefonok jellemzően kárörvendő kacaj kíséretében írják ki a legtöbb (non-Sony) headset csatlakoztatásakor, hogy "nem támogatott tartozék".
mellesleg ez áll a JBL honlapján a termékleírásnál:
Compatible with your choice of either iOS or Android devices.
Detachable cable design with both an iOS 3-button remote/microphone cable and a universal 3-button remote/microphone cable included, giving you the flexibility you need for on-the-go listening.
tehát belefért 2 kábel ennyi pénzért. egy az almásoknak, egy másik meg a hőbörgőknek
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Fryskitt
addikt
válasz Daywalker #10 üzenetére
Persze, persze... csak kicsit nosztalgiáztam, mikor még volt időm arra, hogy földön fekve az erősítőbe dugott fülessel hallgassam a (bármilyen, lossless) szuper zenéket. Sajnos legtöbbet ma már autóban hallgatom a zenét, és az, hozzáadva a magyar utak minőségét egészen érdekes hangképet produkál...
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
bteebi
veterán
Egyébként az a vicc, hogy minden bizonnyal tudja is azt a tartományt... csak mondjuk -20 dB-el. Nagyon széles dinamikatartomány esetén nem mindig merik bevallani a gyártók, hogy azt épp 3, 5 vagy 10 dB-en belül tudja-e. Nem mindegy. Nekem pl. tök jó lenne egy olyan fejhallgató, aminek az átvitele "csak" 10 Hz - 25 kHz, de mondjuk 0,5 dB-en belül .
-
Mici80
tag
Hát nem olcsó az biztos de a minőséget meg kell fizetni...
---
-
nyunyu
félisten
Az 50 mm-es hangszórókkal ellátott fejhallgató kábelén található távvezérlővel közvetlenül irányíthatóak a csatlakoztatott Apple termékek
Ez mennyivel noveli az arat, 100$?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
banhammer
veterán
Egy távirányító nélküli verzióra befizetnék.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Dr. Akula
félisten
Hát nemtom, a 10-22k Hz elég átlagosnak tűnik, sztem a felsőkategóriához ennél több kéne.
-
bteebi
veterán
válasz #65675776 #15 üzenetére
Én se tudtam (pontosabban én nem tudtam), hogy hogy kell írni . Google-ben rákerestem, de vagy kétszer átírtam, mire végül inkább megnéztem a gyártó honlapját . De egyébként lényegében majdnem az összes műszaki cikkre igaz, hogy nem tudják, hogyan kell "pontosan" leírni a nevét (persze ennek nincs is túl nagy jelentősége). Mindenki össze-vissza írja, ugyanakkor nem szükségszerűen az a "helyes" írásmód, ami a leggyakoribb .
#20: Így van. Amiben tetszőleges DSP van, az már olyan nagyon jó nem lehet, legalábbis nem "profi" felhasználásra való. Amúgy minél egyszerűbb valami, annál jobb. High end erősítőkhöz azért nem szoktak távirányítót készíteni, mert feleslegesen bonyolítaná az erősítő felépítését, ami a hangminőség romlásához vezet(het)ne .
[ Szerkesztve ]
-
Sicilian
addikt
Tetszetős darab, elfogadnám..
nothing is true everything is permitted..
-
fi:zi'k
nagyúr
...FacePalm
(#12) daa-raa
Jajj, mindig ezek az előítéletek.(#13) bteebi
Csak tudnám, honnan van ezeknek Pro fejesük.---
Btw, a címet esetleg módosítani kellene, hogy "felsőkategóriás árú" vagy csak simán "drága" fejhallgatóval újít a JBL.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bteebi
veterán
A LiveSignal-ig egész jónak tűnt. Úgy látszik, konkrétan nem zenehallgatásra tervezték , hanem játékosoknak/fiataloknak. Egyébként minőségi anyagokat használ, és egész jól is néz ki, bár nekem a hangszórók mögött lévő rács nem tetszik. Hogy hangzásra milyen lehet... jó kérdés. A puding próbája az evés. Eddig egy JBL-t hallottam, az mondjuk ettől jóval olcsóbb volt (talán olyan 15- 20k körüli), de nem igazán tetszett a hangzása, elég nyomott volt, és tere se nagyon volt.
#12: Elég meglepő lenne, ha ez jobban szólna a DT 880 Pro-tól.
#14: Na ja, előítéletek...
Érdekes, hogy az emberek össze-vissza írják a típusszámokat. A DT 880 Pro-t írják DT-880 Pro-nak és DT880 Pro-nak is .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha azt nézem, hogy egy DT880 Pro 68k körül van, ami $310-nak felel meg, szerintem ez egy vicc. Rendben, a Beyeren nincs csodapityputty, ami arra kell, hogy eliminálja a termék gyenge mivoltát, és nincs rajta epöl távmachinátor. De kit érdekel? Az a fejhallgatok ezek nélkül a hülyeségek nélkül is zseniálisan szól. Biztos vagyok benne, hogy jobban, mint ez az izé valaha is fog.
-
kispecek
aktív tag
válasz RetepNyaraB #4 üzenetére
Meglepődnél mit tud egy iPad4+Sennheiser HD 600 kombó
Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
Daywalker
addikt
"SACD, egy-egy jobb Marantz erősítő"
Na igen, csak ezeket egy "kicsit" körülményes hordozni. Aki komolyan gondolja, hogy ilyeneket hallgat, az úgyis még feljebb keresi a megváltást, árban és minőségben is. Aki meg nem...nos...annak mindegy. Azért látni kell, hogy ma a hordozható zenelejátszók korát éljük. Ettől függetlenül az "igénytelenkedés" tagadhatatlan, mondjuk a minőségi lejátszók helyett ma a sok droidos szutyok van
Azt azért még valljuk be, hogy nem mindenki teheti meg, hogy 20+ felett vásároljon magának fül vagy fejhallgatót. Én 100 dollárért vettem egy agybadugós Klipsch-et, azt használom WP-s telefonnal, itthon meg van rendes erősítő stb., PC-hez pedig egy Koss fejes...egyik sem csúcs-csúcskategória, de el lehet velük lenni"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Árában mindenképp felsőkategóriás.
(#7) Fryskitt: Én relatív audiofil vagyok, de amúgy nem, mert nem egy 3 millás lánccal, atombunkerben hallgatok zenét.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Fryskitt
addikt
Sajnos manapság elég érdekesen értelmezik azt, hogy audiofil. Sokaknak egy tabletbe szerelt jobb csip már az (mint pl a Samsung tabletekben...), szóval eligénytelenedünk. SACD, egy-egy jobb Marantz erősítő.. régi szép idők. Az Apple telefon szintjén még a jobbak közül való.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Fryskitt
addikt
válasz RetepNyaraB #4 üzenetére
Hát.. mp3-at hallgatni, ahhoz nem kell ilyen füles. Semmilyen eszközön se.
-
Fryskitt
addikt
A Samsungnak kellene gyártani. Akkor lenne benne kamera, wifi, és pen a Galaxy sorozathoz. A hangminőség meg nem számít annyira.
-
RetepNyaraB
veterán
Aha nem kicsit. Ertekelhetö info az lenne pl, hogy nyitott, vagy zart (kinezet alapjan nyitott).
Az ara meg majd lesz duplaja, mire Europaba er. Annyiert pedig mar igen komoly ligaban kell küzdenie"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
szilagyiv
senior tag
Szépnek szép, de nekem ezek a jelfeldolgozó technológiák mindig gyanúsak kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- TP-Link MX515V nagysebességű 4G / 4G+ LTE Cat12 Sim kártyás WiFi6 router hotspot modem - FÜGGETLEN
- Xiaomi Mi 10T Pro 8/256GB 144Hz Kijelző 108Mpx Full Doboz
- Elitedesk Ryzen 3200GE 35W 16GB 2666 Vega 8 iGPU
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Playstation 5 pro disc komplett csomag!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest