Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

Pár esküvőn fotóztam még csak, de fehér plafonnal eddig nem találkoztam, erre nem is építettem.
    TTL mindenképpen, pl M módban beállítod a gépet az adott beállításra és a vaku akkorát villan, hogy a képhez pont jó legyen, nagyon hasznos. Állítani max egy kis vaku exp kompenzációt lehet menet közben + a fej forgatásával is elmegy az idő. Pl haszons, hogy 5d szérián van vaku exp komp gomb, különben bajban lennék a 430EXII vakuval, előbb SET nyomva tart majd folyamatos nyomkodással lehet csak állítani egyesével. De pl volt nálam 580-as is, azon van egy tekerentyű így gyorsabb állítani, de az sem gyorsabb mint a vázról saját gombbal.

YN nem rossz de esküvőre én nem vinném magammal ha lenne sem... megtettem 2x, 2x kellett utána cserélni benne valamit, igaz állítólag az első cserekor hibás darab került bele és az okozta a gondot ami ugyan filléres volt de ha csak az az egy vaku lett volna nálam akkor bajban lettem volna. A legelső lagzira vettem egy 430EXII-t ami ugyan csak a kezdés majd veszek mellé egy 580EXII-t (+van haveromnak is így a tartalék mindig meg van oldva).

Na igen, tartalék: az legyen mindenből, váz, obi, vaku, memkari, elem-akku bármi meghalhat, én viszek magammal mindenből 2-3 szettet így ha egy ki is esik van helyette másik gyorsan. Ha egy memkaris a fényképező akkor holtidőben nem árt lementeni a képeket, nehogy elszálljon mind. Nekem 2 memkarira kerültek mentésre a rawok egyidejűleg, de még így is mentettem menet közben egyszer.

Jah: a vaku kell kintre (HSS), és bentre is egyaránt, tehát erőteljesen igénybevételnek van kitéve.
    Ami tapasztalatom szerint könnyíti a vaku dolgát az az FF szenzor, bünti nélkül magasabb ISO-n lehet fotózni azaz a vakunak nem kell akkorát villannia.

Új hozzászólás Aktív témák