Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hővezető paszták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
Nem ér
Én 65nm-em értem el és még csak nem is a minimumra törekedtem 
De komolyabban: a jelenlegi 45nm-es kisebb procikkal, egy egyszerű IGP-s lappal jobb fogyasztás/teljesítmény arányt lehet elérni, mint egy Atom-mal vagy Nano-val. Az az E3200 felezett órajelen (és még kisebb fesszel) is képes szoftveresen 1080p HD videó lejátszásra... Ha megnézzük mennyivel olcsóbb az E3200 (egy olcsó IGP-s lappal) a VIA cuccoknál akkor elég hosszú időre kitelik a villanyszámla különbözet is.
Ráadásul a desktop procik alá való mini-ITX lapok ára is "leszállt a földre" az utóbbi időben (hála a Zotac-nak), így a mérettel sincs már gond... A legolcsóbb egymagos Atom + ion drágább, mint egy Zotac mini-ITX lap + egy olcsó kétmagos desktop proci (akár AMD, akár Intel...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Zelda Játékok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Én 65nm-em értem el és még csak nem is a minimumra törekedtem