- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz
Dark Archon #93 üzenetére
Az egér sem áll vissza alaphelyzetre ennyi erővel.
Ott egy videót linkeltem nézd meg. Piszok egyszerű a használata.Ez olyan mintha egy érintős telefonnal játszanál FPS-t.
-
Tidus
addikt
Rajtad kívül ebben a topikban a száz egynéhány hozzászólóból, csak egy ember jelezte hogy kiprobálná.
Érdekes, nem?
Leminősíteni valamit, akármit egy kép alapján. Sőt véleményezni...(#121) Dark Archon: Legalább adjál esélyt a kipróálásra, v. netán tényleg bétában teszteled.
-
Tirexi
addikt
Van róla videó működés közben. Sztem ez nagyon jó kis cucc én lehet kipróbálom majd.
-
A Logitech Xbox kompatibilis gamepadjai még a kanyarban sem voltak, mikor én vettem az enyémet, s mivel nem akartam szívni a képernyőn megjelenő gomb és a gamepad megfelelő gombjához társításhoz folyton, így döntöttem. Egy Logitech Dual Action-t raktam miatta félre. Bár továbbra sem értem, hogy általánosságban véve mi a fene köze van a gamepaddal való célzásnak a gyártóhoz. Az elvi működése mindegyiknek ugyanaz.
Az érintőpaddal kapcsolatban meg úgyis elválik idővel, kinek lesz igaza.
-
Tidus
addikt
válasz
Dark Archon #119 üzenetére
Én sem állítottam hogy komolytalan, de nem is jegyzik sehol. Attól hogy XBOX csak egy dolog.
Az FPS-ben célzásról. Te XBOX-ot használsz, de álltalánosságról beszélsz.
Ezt az érintő padot is lehúztad, pedig csak képen láttad.
Oké, véleményezni kell, arról is szól ez az egész. De nem törvénykezni. -
-
Tidus
addikt
válasz
Nem használtál még komolyabb, valamire való gamepadot.
Én Logitech F710-et használok, azon úgy megy a mozgás ahogy húzod. Ha nem lenne pontos és gyors a mozgás semmi értelme nem lenne használni. És megvenni. Ugyan úgy lehet nyomni a pc erziót, mint ugyanazt a verziót ps3-on. És még vezeték sincs.Erről a Valve gyártmányú érintős padról pedig csak rosszat olvasok ebben a topikban, nem szabadna elfelejteni, hogy egyelőre mindenki csak képen látta. És még csak hasonlót sem próbált senki. Én ezért nem merek véleményezni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #116 üzenetére
Amúgy ez egyéni kérdés, ebben egyetértünk. Ha jól emlékszem én tenyérből használtam a trackball-t annó. De legalábbis négy ujjal.
Egy Xbox vezérlőbe építve meg ugye hüvelykujjal lehet tekerészni, kb éppen akkora mozgást igényel, mint ez a Valve tapipad. De lehet előnye annak, hogy van némi tömege is a golyónak, lásd egereknél a súlyozás. -
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #111 üzenetére
Azt hittem játékvezérlő topikjában vagyunk, nem szempont a több órás intenzív munka.
Addig a néhány óráig legyen jó alternatíva, a többi senkit nem érdekel. Nem játékvezérlővel fogunk űrhajót tervezni.Leap Motion is nagyszerű cucc, csak még tovább kell gondolni. Én tuti integrálnám a fotel karfájába.
Nesze neked Smart TV, vezérlés gesztusokkal! Kontrollerbe is be lehetne építeni sztem hasonlót és akkor nem kell se tapipad, se gomba, se trackball. És szerintem ha a csuklód meg van támasztva, az alkarod nyugalomban, akkor a kézfejjel történő irányítás nem megterhelő annyira. -
Puma K
nagyúr
Ja és hogy valami értelmes is legyen a hozzászólásomban itt egy oldal ahol 3D-ben lehet nézegetni kicsinyíteni-nagyítani a kontrollert:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #109 üzenetére
Miért jön mindenki azzal, hogy fárasztó?
Ha ennyitől ti elfáradtok, akkor képzelem milyen életmódot élhettek, kb mint a Wall-E c. filmben.
Ennyire ne legyünk már ilyen q.va kényelmesek...
Trackpoint az a kis mellbimbó egyes billentyűzetek közepén? Olyat se mostanában láttam már.
Azért ne nézz már annyira hülyének, hogy nem tudom mi az a trackball! Főleg, hogy ezt hirdetem az xbox vezérlő modjával, miszerint végre vmi olyasmi, amit nem köpködnék le azonnal próba nélkül - látva milyen játékmenetre képes.Amúgy van vmi oka, hogy csak tervezésnél elfogadott beviteli eszköz? Mert régebben emlékszem egész szép tábora is volt a trackball használóknak. Egytől egyig elégedettek voltak vele (és mindenki egérről váltott).
Akkor mondok mást: Leap Motion. Innovatív cucc, simán lehetne integrálni egy játékvezérlőbe is hibrid megoldásként.
Önmagában nem tűnik túl sikeresnek idáig. De elég precíz eszköz, jó meghajtó programmal simán válthatja az egeret idővel.
Játékvezérléshez meg fotelharcosoknak be lehetne építeni egy frankó csuklótámasz alá, aztán mehetne a Wall-E érzés. (És már ezután tényleg csak a tekintetkövetés fog hiányozni a totál eltunyuláshoz.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #107 üzenetére
Utoljára cod2-ben fps-eztem komolyabban.
Viszont emlékszem még régről milyen érzés egy trackball használata.
Voltak, vagy akár vannak emberek, akik egér helyett használnak hanyattegeret és ha megkérdezed őket, akkor azt fogják mondani, hogy teljes értékű alternatívája az egérnek.
Hasonló mozgástartomány, precizitás és dinamizmus érhető el azzal is (tényleg).
Annó pár perc alatt magabiztosan kezeltem desktop navigációban, bár játszani nem játszottam még trackball-al.
De ha megnézed ezt a játékot, akkor mi jön le belőle? Nekem az, hogy igenis játszható. Sok ember ennél bénábban játszik bill+egérrel is.Nyilván HC játékosnak nem való, de a HC szakma még mindig elég szűk réteget képvisel. Senki nem mondta, hogy felveszi a versenyt CS-ben, vagy UT-ben az egérrel; aki igen, az hazudik. De egy átlag játékosnak szerintem ideális. Inkább ezzel gyakorolnék, mint a nyavalyás analóg karral.
Amúgy miért nem kényelmes? Ergonómikus is, meg kellően érzékeny is (asztali hanyattegér).
Csuklóból és ujjakkal mozgatod azt is, ahogy az egeret is. Nincs akkora szakadék a kettő között. -
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #105 üzenetére
Nem hinném, hogy ehhez szükség lesz autoaim-ra.
A linkelt tesztből épp az következik, hogy kellően dinamikus, de kellően precíz irányítást tesz lehetővé, hogy ne legyen szükség kisegítő lehetőségekre. Trackball-hoz hasonlították az érzést.Mondjuk miután ennek a hírnek hatására kicsit tájékozódtam az alternatívák terén, azért egy trackball-os xbox vezérlővel szívesen tennék egy próbát.
-
hogy fogjuk béta tesztelni ezt?
-
gubacsino
aktív tag
Érdekes látni hogyan viszonyul a Valve az játékiparhoz.
Az utóbbi évek leginnovatívabb FPS gyára (HL, Team F. Portal, Left4dead) is úgy gondolja, helye van a konzoloknak, és a gamepad -nak.
Izgalmas látni hogyan reformálják meg a gyakorlatilag, PS1 el debütált gampad koncepciót. (20év
Szívesen kipróbálnám. Látszik hogy a bordázott rész fizikai visszajelzésre szolgál. Hogy ez mennyire működik a gyakorlatban, az egészen felcsigázott.
Merész próbálkozás. Ha nem "működik" akkor még a gamepad hez szokott játékosoknak is kuka, nemhogy egy PC gémer nek.
Még jó hogy lehet választani. Ez viszont felvett egy kérdést.
Az adott játék melyik beviteli eszközre lesz optimalizálva? Már az indulásnál nem lesznek azonosak a feltételek? Ez meghatározza a vásárlóbázist is. Már aki figyel. A Valve konzolján tuti vesztés lesz a multi gamepad el?
Akkor van értelme egy ilyen kütyünek? Hacsak! Hacsak nem, tényleg valami forradalmit sikerült alkotniuk.Az F1 és a DTM versenyautói sem indulnak egymás ellen. Attól még helye van mindkettőnek. vagy.
Egy paplanernyőst sem versenyez egy sikló ernyőssel. Tudnám még folytatni.
Értem én hogy néhány "PCs" a frusztráltságát szívesen levezetné egy "konzoloson" de nem lenne értelme. Nyilván nem véletlen nem lehet. És nyilván, nem véletlen csekély a cross-platform játékok száma ezen a területen.
A konzolosok köszönik jól elvannak egymással, közel azonos feltételek mellet, jóformán csalás nélkülkiválóan szórakoznak a virtuális térben. Még ha az MP7 és TAR21ből néhány lövedék mellé is megy néha
-
Lomha 8V
addikt
Már megint a nappali. Jó, hogy nem kell majd egy szerződést aláírni, hogy csakis a nappaliba lehet telepíteni!
-
Prof
addikt
válasz
sultansmith #98 üzenetére
Ez mind igaz, en is igy vagyok vele, de tudom hogy sokan masok mashogy gondolkodnak, mas szempontjaik vannak. Teljesitmentobblet, exkluziv cimek kellenek meg esetleg az, hogy a linux verzio olcsobb legyen mint a Win-es ahhoz hogy terjedjen a box es vel a Steam controller.
Magaban a Windows arat megsporolom kb. semmit nem jelent. Kulfoldon alapban Win van a PC-n gyarilag mindegyiken es nincs olyan hogy nem kerek Win-t ra egy laptopnal.
Nekem special a platformer jatekokhoz sose volt turelmem/ugyessegem. Utoljara 15 eve volt gamepadom kb. a hangkartyara kotve.
-
Tapasztalatból vágom, hogy csúsztatgatni az ujjamat valamin sokkal kellemetlenebb, valamint pontatlanabb irányítást tesz lehetővé, mint az, amin egyhelyben van. Vagy te sosem kezeltél még laptopot? Elmegy a tapipad, de azért az egér 1000x jobb. Egész egyszerűen ilyen az ember felépítése, mindig is jobb/pontosabb lesz egérrel kezelni valamit, mint érintőképernyőn vagy a levegőben hadonászva. Ezért esik nehezemre elhinni, hogy gamepadnál más lenne a helyzet.
A funkcionális design-ba külön beleköthetnék, mert ha csak nincs lapátkeze valakinek, az hétszentség, hogy nem éri el az Y és X gombokat jobb kézzel. Vagy most akkor erre direkt olyan játékokat írnak, hogy ne kelljen elérni egy kézzel a XYAB gombokat?
-
LSL1337
őstag
válasz
Bocs főnök, te ránézésre vágod, vagy tesztelted is a bétában?
legalább várd meg amíg kipróbálható/kipróbáltad.
semmi ehhez hasonló nem volt a piacon, de szerinted instant szar
tudod mi a szép a PCben?
ha nem tetszik, rákötsz gy másikat, és célozgathatsz analóg stickkel
senki nem nyomja le a torkodon ezt a kontrollert -
Prof
addikt
válasz
sultansmith #94 üzenetére
Platformer, verekedos , repulos, autos jatekokkal ezek szerint nem jatszol.
-
sultansmith
senior tag
bill+egér, köszi szépen.
minden másra ott a kinect.
-
Olyan játékoknál, ahol nem kell célozni (vagy egyéb precíz mozgást végezni), sokkal kényelmesebb a gamepad, főleg, ha vezeték nélküli.
Ez az érintős gamepad viszont borítékolhatóan bukta lesz, egyszerűen nem fog adni megfelelő visszajelzést, hogy hol vagy rajta, nem érzed a közepét, ha elengeded, nem áll vissza alaphelyzetbe, stb.
-
Prof
addikt
Nem hinnem, szerintem rajottek jobban megeri kereskedni, mint fejleszteni
De valoban egy ilyen hordereju exkluziv cim kene, hogy a platformnak legyen eselye a mostani 1%-s desktop linux reszesedest nezve. Vagy eleg lenne az is ha az MS olyan DRM-et talalni ki a Windows 9-nek, amitol nem tudnak warezolni
-
Cheesy
őstag
Kiélezett meccsen majd ha látod az ellenfélen, hogy darabos a mozgása, akkor vágod, hogy az őt irányító user is izgul keményen
-
Vesa
veterán
-
xtremez
aktív tag
Első látásra elég furának hat, de kíváncsi vagyok ,hogy milyen lesz! Vajon ezekkel a tapipadokkal élvezet lesz játszani ? hmm..
-
ted_mosby
senior tag
Azért egy Team Fortresst nyomok majd ezzel
-
ted_mosby
senior tag
Hát én nem vagyok nagy PC-s, így nem is értek hzzá, de miért nem Stickel oldották meg? Ez így elég érdekes, bár biztos megszokja majd a tulajdonosa . De ez nálam nem nyert
-
Komplikato
veterán
Ha egy játék NEM szimulátor és 10 gomb nem elég az irányításához (plusz egér), akkor a készítője kenje a hajára a tudását. Szimulátornál persze aki HC-ban nyomja, az SEM billentyűzetről teszi, de az egy másik kérdés, és elég drága téma.
Az viszont egy vicc, hogy képről mindenki eldöntötte, hogy ez sima gamepad ... de annak is gáz.
Pláne, hogy a fix gombokon kívül szvsz lehet definiálni egy csomó gombot az érintő rész pl. külső peremére és/vagy érintőképernyőre is. Plusz az érintő felület módot ad olyan irányítások kiagyalására amik eddig nem is léteztek. A melegedés problémája is vicces, nekem az egérről a nagy melegben leolvadt a csúszás védő gumi ... biztos a kezem nem izzadt és nem ázott szét az egérpad. Hűtőt egér és gamepad meg eddig is volt drága pénzért. -
SylverR
senior tag
Lényegtelen, hogy mennyivel jobb mint egy másik gamepad. Billentyűzeten van 100 gomb különböző funkciók számára. Ezt a gamepad soha nem éri utol. Valamint szerintem teljesen fölösleges megreformálni bármit is ezen. Én ezeket a modern ergonómikus billeket is rühellem. Én régi, sima, mélynyomásút akarok.
-
zsigus
őstag
A PSP és a PS3 irányítása két külön dolog. Nekem volt szerencsém mind a kettőhöz, de össze sem hasonlítható... A PSP-n jóval sz*rabb az irányítás...
Teasüti: A "multiplatform" csak azt jelenti, hogy több gépre is megjelenik (PS3/Xbox/PC stb.), amire te gondolsz az a cross-platform multi. Volt már több próbálkozás is rá, de nem igazán jöttek be.
-
Komplikato
veterán
Megint egy parttalan és értelmetlen vita. Pont olyan mint ami Windows generáció váltásnál szokott lenni, az új biztos rosszabb a régi jó. Anno megéltem ezt amikor bejött a WASD+egér, hogy az nem jó, miért nem lehet csak gombokkal?
Itt mindenki kapásból egyenértékűnek vagy rosszabbnak tartja a terméket, mint egy gamepadet, ha valóban ilyen, akkor értelmetlen lett volna megtervezni és erőltetni. megvárnám első teszteket.Egér + billentyűzet támogatás meg a PlayStation 1-hez és első XBOX-hoz is volt, más kérdés hány fejlesztő használta? Előbbinél talán a C&C és a StarCraft 1?
Érintőfelületek érzékenysége meg nem egyforma, most van aki touchpaddal jön (pedig azok között is oltári a különbség!) van aki telefonnal (ahol szintén két készülék között szakadéknyi a difi), mondom puding próbája az evés. -
Tidus
addikt
Néhány napja a Valve nagy dobásáról olvashattunk, a SteamOS-ről. Most a game padról.
A Half-Life 3-al mi lessz? -
pereces
tag
a felső részről nincs kép ahol a stick meg a d-pad van ?
a két hangszóró alul lesz ...nem? -
Shim
őstag
Baromi jól néz ki! Kíváncsi vagyok az első beszámolókra, de instant get feeling megvan
-
FW190ace
csendes tag
Értelme pl. annyi mint amikor egy repszimulátort próbálsz irányítani billentyűzettel vagy joy-al. Jó, ez nagyon alapvető példa de valahogy ilyen érzés. Sokkal hangulatosabb hogyha sétálni akarsz akkor nem egy gombot nyomsz le a "w" mellé, hanem csak félig tolod előre a move csöcsöt vagy félig sem.
Szerintem mozgásnál (előre,hátra, oldalazás) egyáltalán nem hátrány az analóg kar, még egy izmosabb quake meccsben sem, bár ezeknél a sprintelős játékoknál tényleg nem sok haszna van a lopakodásnak...
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy jobban belegondolva egyáltalán nem volt jó élmény érintőképernyőn mondjuk egy Guerrilla Bob, ahol a virtuális analóg karral kellett nyomulni. Sztem borzasztóan szar volt az irányítás.
Ha a Valve játékvezérlője is ilyen elven fog működni, akkor kuka. -
Teasüti
nagyúr
Sose gondoltam még arra, hogy lehet egy karaktert analóg módon is mozgatni a pályán.
Van ennek egyáltalán értelme?
Persze lehet életszerűbb az élmény, meg nyilván könnyebb eltalálni is, ha az irányváltás is fokozatos és van némi tehetetlensége.
Azért kíváncsi lennék, hogy a Doom és UT szerű játékok menete mennyivel válna könnyebbé, ha analóg mozgás lenne.
Van konzolra UT2007?
Mert ezek tipikusan olyan játékok, hogy néha szemmel is nehéz követni az ellenséget, nehezen tudom elképzelni, h vki joy karral akarjon bohóckodni benne. -
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy jobb-e a gamepad a billentyűzetnél vagy fordítva, de azt tudom, hogy az érintő felület, legyen az telefon vagy touchpad, alkalmatlan mindenféle játékra. Kivéve talán a pasziánszt.
-
FW190ace
csendes tag
PC párti vagyok. Van xbox-om is. Volt ps3-am is. Komolyan annyi hülyeséget tudtok összehordani a kontrollerekről, hogy az már fáj... Szerintem összehasonlítani nem lehet a két féle irányítást. Személy szerint én azért szeretek kontrolleren játszani, mert úgy nehezebbek a játékok(pl. deadspace1-2 sokkal izgalmasabb a kontrollerek okozta megkötésektől)
Sokáig nekem sem jött be a gamepad. Meg kell "tanulni". Nekem az úgy sikerült, hogy az érzékenységet minimumra állítottam és alap dolgokat gyakoroltam pl bemenni egy ajtón stb. aztán lehetett finomítani a beállításokat és lám pár perc alatt kényelmesebbé vált az egész irányítás.
Am konzolon az fps multiknak sokkal lassabb a "tempója", máshogy játszanak a konzolosok és ez sokszor tetszett is, hogy nem az eszetlen rusholás megy.(BFBC2-höz volt szerencsém)
Szerintem a legjobb játékvezérlő lenne fps-hez egy analóg kar a mozgáshoz, és egy egér a célzáshoz/nézelődéshez. Konzolon nagyon tetszik, hogy fokozatmentesen lehet irányítani a karakter lépési sebességét. Nem úgy mint pc-n hogy vagy kocog vagy sétál.
-
SylverR
senior tag
Elmondanád miért is jobb?
Autós játékban pl azok az analóg karokkal állandóan túlkormányzol. És lassan áll vissza a kar, legalábbis egy gombhoz képest a billentyűzeten. A pumpálós kanyarodás billen sokkal jobb, mint a gamepadon. Mondom, én egyszerűen nem találtam egy játékot sem, ahol kihasználhattam volna a gamepadom anno. Még az Oddworldben sem, de még a Mortalban sem. -
Teasüti
nagyúr
meg nem próbálnának kontrollerrel egy billentyűzet egeres fps/rts multiba belépni hogy megmutassák milyen jó is a kontroller
GTA4.
Sokat csatároztak a kontrolleresek a hagyományos beviteli eszközösökkel (Persze mindenki PC-n). DM-ben folyamat megy/ment az anyázás, hogy mindenki csaló, ha kiemelkedő frag-je van, aztán meg síri csend lett a csatornán, amikor csak annyit mondott, hogy egérrel tolja. -
Teasüti
nagyúr
Megnézted a videókat?
Én nem mondanám meg erről a játékról, ha killcam-ben nézném, hogy egy gamepad-ról vezérlik a kamerát.
Ez teljes egészében egeres irányítás. Megvan benne a dinamika és a precizitás is (egyik sem jellemző az analóg karra a maga relatív elmozdulásával).
Amúgy meg régen a golyós egerek is borzasztóak voltak, kb havonta eldobtam egyet, vagy falhoz csaptam.
Azóta sokat fejlődtünk, nézd csak meg mi van a golyó alatt!(#57) mate3553
Billentyűzet pedig univerzális. még verekedős játékokat is toltam sokat bill.-ről.
(Bárki bármit mond sokkal könnyebb kombózni billentyűről, mint d-padról. Tony Hawks Pro Skater-t el sem tudnám képzelni kurzor billentyűk és numerikus billentyűzet nélkül. D-padról esélytelen bedobni egymás után megszakítás nélkül a trükköket - egyszerűen nem megengedhető, hogy véletlenül másik irányban nyomd le a dpad-ot. Billentyűzeten ez meg úgy nézett ki, h szó szerint zongoráztunk rajta.)
Autós játékokban meg megoldott a digitális irányítás kérdése, kapsz egy "autoaim-ot" a kormányzásra, meg a pedálok sem instant 100%-ban reagálnak.
Felülnézetes játékban sem marad le a bill., bár tény, hogy kényelmesebb a gamepad (de nem jobb). -
Mate
nagyúr
Nem lehet azt mondani, hogy billentyűzet+egér jobb, vagy gamepad jobb.
FPS, RTS, de még egy RPG játékot se tudnék élvezetesen nyomni gamepaddal.
Viszont autóverseny, focis játék, esetleg ugra-bugra játékra sokkal jobb a gamepad.
Kell mind a kettő és kész.
Konzolon lehet mind a kettőt? Nem. PC-n lehet? Igen.
Nem kérdés, melyik a jobb
-
M@trixfan
addikt
Ezzel már egy single player módot lehet bevállalnék és áldoznék a maximális kényelemnek. Jó lesz ez egyébként, az Xbox kontroller is azért jó mert rendes támogatottsága van. Ez meglesz a Steam-nél is, szerintem veszek egyet ha kijön.
-
pakriksz
őstag
most meg fogod kapni hogy béna vagy, jó a kontroller, meg kell tanulni. De csak a szájuk nagy, meg nem próbálnának kontrollerrel egy billentyűzet egeres fps/rts multiba belépni hogy megmutassák milyen jó is a kontroller, (de autósba sem), mert tudják jól hogy a kontroller erre is alkalmatlan, de az ellenkezőjét mondják mert beismerni nehéz. Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy kontroller csak autós/ugribugri játékokra használható igazán (de nem jobb ott sem mint egy bill+egér), viszont másra alkalmatlan, még akkor is ha úgy alakítják a játékot hogy úgy ahogy működjön(lassú ellenfelek, akik időt hagynak hogy rászenvedjed az analóg karral a célkeresztet). Akkor is olyan feelingje marad mint amikor mr bean a kocsi tetejéről a fotelből seprűnyéllel, és kötéllel vezet autót. Megy, de van jobb...
Nekem nincs konzolom, mert egyszerűen hiányzik róla a játékok fele amivel játszom, de havernál sok órát játszottam x360-al(próbálva megérteni a lényegét, merthogy egy játék sincs ami érdekelne és nincs hasonló vagy jobb pc-n). Simán elautózom és nyerek a konzolos autós játékokban(pl forzák), nehéz szinten is. De egyszerűen nem élvezetes, mindig úgy érzem hogy bill egérrel sokkal jobban is tudnék menni (hát még kormánnyal). FPS-nél meg nézem a sok éves konzolon gyakorlott haverokat, és látom hogy még így is elképesztően bénán és lassan céloznak egy egeres célzáshoz képest(kontrollerhez képest persze jól céloznak, de megint ez egy kompromisszum). Mi a rákért nem lehet eldönteni hogy milyen irányítással akarok játszani? Miért kell azt a retek kontrollert erőltetni?
-
Vadmeggy
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
Trackball-t a játékvezérlőbe!!
Ezt már meg tudnám szokni egér után talán. -
SylverR
senior tag
Én meg azt nem tudom felfogni, hogy mire jó ez a sok vita. A Steam konzol egy átalakitott PC lesz, nem más, tehát ugyanúgy rálehet kötni egy billentyűzetet, egy egérrel.
Szóval lehet majd normálisan is kezelni.A másik amit nem értek, az ez a vérpistikés ölre menő harc, hogy a konzolkontrollerek hűdemilyenjók!
Bevallom, sem PS3, sem Xbox360 kontroller nem volt a kezemben. DE, arról amit láttam, úgy tudom PS3-nál ugyanaz, mint a PS-nél bemutatkozott DualShock. Ahhoz viszont volt szerencsém, ahogy a PS2-es dual shockhoz is. Ezekkel a játékok kezelhetetlenek, lassú, a hüvelykujj hosszabb játék után úgy megtud fájdulni, hogy megbánod, hogy konzollal kezdtél.
Egy alkalommal még egy Genius gamepadra is beadtam a derekam, de azzal se tudtam semmi játékkal sem eljátszani. Egyszerűen alkalmatlan rá.Úgyhogy: aki akar, konzolozzon, aki akar, gamepadezzen, mi meg jól letolunk benneteket bármiben egy jó kis egér+bill kombóval.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #48 üzenetére
5/2 találati arány kb a kezdő érintőképernyős felhazsnálókra jellemző, illetve a gagyi olcsó 10-20k-s telefonokra.
Elég jól lehet gépelni érintőről is, ha gyakorlottabb az ember és megtalálta a számára ideális virtuális qwerty-t is.
Félregépelni meg billentyűzeten sem ritka dolog. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
pakriksz
őstag
válasz
#32839680 #43 üzenetére
Persze hogy hülyeségek, éppen ez a gond. Érthetetlen. Nem kell nekik több millió játékos pénze, akik boldogan elhagynák a pc-t (én is), ha rá lehetne tolni a konzolra az usb-s egerét billentyűzetét, joystickját, kormányát. És nem kellenek azok a játékfejlesztők sem akik a fenti kontrollerek hiánya miatt adják ki a játékaikat kizárólag pc-re?
Biztos hogy ha meglenne az elfogadottsága a konztolon a fönti irányító cuccoknak, hamarosan jönne az Il2, total war, stb konzolra... De így ezzek a kontrollerdiktatúrával nem lehet, mert a kontroller alkalmatlan ilyesmikre. -
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #43 üzenetére
És létezik multiplatform játék már?
Én nem ismerek egyet sem, ahol direktben összeeresztik a PC-seket az xbox-osokkal.
Sokáig azt hittem a GTA4 multiplatform, aztán leesett a tantusz, hogy valójában a kontrolleres ellenfelek is PC-n tolják, csak játékvezérlővel.Amúgy miért lett elfelejtve a trackball, mint olyan? Sztem közelebb áll az egérhez, mint bármi más.
Egyszer használtam ilyet régen, kis gyakorlás után egész kezes volt. -
pakriksz
őstag
válasz
#32839680 #40 üzenetére
nem nehéz megoldani. Valami retardált kitalálta, hogy csakafid... őő csakakontroller. Ennyi. Ott az usb, ott a os támogatás, csak a játékba kéne berakni(már a jelenlegi konzolok is tudnak bill-egeret, a ps3 biztos, csak a játékokba nem nagyon rakják be. Azt szokták mondani hogy azért nem, mert az egeresek az állítólag mindenre jó kontrolleresek a sírba kergetnék multiban (bár ezt egyszerűen meg lehetne oldani, mégpedig hogy egérrel nem lehetne belépni kontrolleres szerverre/játékba). Single-re meg azt találták ki hogy ott azért nem mert akkor túl egyszerű lenne a kontrollerre tervezett nehézség (de itt is lehetne mondjuk egeret érzékelve mondjuk +30% hp-t adni az ellenfeleknek, vagy magasabb AI szintre állítani).
Vagy azt mondják, hogy a kontroller jobban illik a konzol használatához... de könyörgöm hadd döntsem már el én hogy akarom használni.
Az a baj hogy nem a pc-s játékosok begyepesedettek, hanem a konzol fejlesztők.Egyébként ez a valves kontroller jónak tűnik. Le lehet vele utánozni az analóg kart, viszont wasd billentyűzet szerűen is simán lehet használni. Viszont az egér helyettesítésére ez még mindig túl kicsi. Egér kiváltására legalább egy egérpad méretű tapipad kéne.
-
Teasüti
nagyúr
Az odáig rendben van, hogy tapipad, de vajon abszolút vagy relatív elmozdulást fog érzékelni?
Laptopon is akkor problémás, ha kicsi az érzékenység, akkor aztán lehet húzogatni ide-oda újra és újra mire mondjuk körbefordul a karakter. De ha meg túl nagy az érzékenység, akkor meg a finom célzásokhoz nem elég precíz a tapipad. Telefonon is ez a gond a kapacitív érzékelővel, hogy a benga nagy hüvelykujjam ujjlenyomatából csak megsaccolni tudja, hova is akarok bökni pontosan. Ha precíz akarok lenni, akkor nem is használhatok teljes ujjlenyomatot, épp csak ujjheggyel lehet bökdösni.
Az meg megint nem működik játékban élesben, hogy rátaperolok és az ujjamat forgatom (mint mikor ujjlenyomatot vesznek az embertől - biztos mindenki látott már ilyet).Bár aztán na... csak a szkeptikus szól belőlem.
(#40) morgyi
Én pont lesz@rom, hogy az autoaim-os casual hurkák még csalással együtt is kikapnak multiban. Sztem ennél komolyabb érvek szólhatnak az egér+bill ellen (én sem értem az okát), mint hogy megosztaná a multis játékosokat.
Lehet, hogy megosztaná, de kb a teljes PC játékos társadalmat át lehetne terelni konzolra.
(Oké, vannak vérpistikék, akik rögtön az grafikára köpködnének, de ezt egy idő után kinövi az ember és már csak a játék fog számítani.)
Melyik a jobb? -
Teasüti
nagyúr
válasz
#32839680 #28 üzenetére
Nagyon egyszerű: nem kötelező használni a kontrollert a konzolokkal ellentétben.
Nekem egy szavam sem lenne egy xbox ellen, ha a nyavalyás bill+egeret lehetne használni rajta (sőt, a PC-t már rég kukáztam volna vmi fapados netezős gépre).HL3/Ep3: +1
(#30) VaniliásRönk
Telefonon a virtuális qwerty-n elég jól lehet gépelni, ha amúgy pontos a képernyő.
Mai okostelefonos társadalomban ez nem okozhat problémát. Konzolosok hogy csetelnek játék közben??
(Tudom mikrofon. Btw ettől herótom van a mai napig, amikor beleszól a mikrofonba vmi 12 éves gyerek, vagy maikor fossa a szavakat vmi buzeráns figyelemhiányos játékos.Inkább a chat!
)
-
DeFranco
nagyúr
Angolt? Bírod?
In order to avoid forcing players to divide their attention between screens, a critical feature of the Steam Controller comes from its deep integration with Steam. When a player touches the controller screen, its display is overlayed on top of the game they’re playing, allowing the player to leave their attention squarely on the action, where it belongs.
-
-
Cathulhu
addikt
Bal oldalit meghagytam volna analog karnak, szerintem mozgashoz az szazszor jobb, mint a tapi. Jobb oldalt egyetertek. Erinto kijelzo kozepen szerintem rossz otlet, jatek kozben se nem akarom nezni a kontrollert, es plane nem akarom elengedni, hogy tapicskolhassam a kijelzot. Osszessegeben nem tetszik, de a fps-ek miatt a tobbi konzol is lecserelhetne a jobb oldali kart tapira szerintem.
-
Prof
addikt
válasz
Oppenheimer #27 üzenetére
Mar akkor is megerte nekik a hype, sok ingyenreklam miatt.
-
MASSlag
tag
Érdekes. Alapvetően nem tűnik rossznak, de ránézésre az Y és a B nagyon rossz helyen vannak, és az A, X-el egyetemben elég picinek tűnnek. Kérdés, hogy a szövegbevitelt hogy oldják meg, mert egy PC-nél azért fontos (erre jó lehet az érintőképernyő)
-
Oppenheimer
nagyúr
Nagyon rúgkapál a Valve, de szerintem ezekből nem lesz semmi.
-
Mate
nagyúr
Számomra akkor lesz lehetőség ez a gamepad, ha cserélhető lesz az touchpad gombára. Mert valóban van játék, amihez jó lehet, de van amihez biztosan jobb a gomba. Viszont nem fogom állandóan cserélgetni a gamepadomat.
-
TomiLi
addikt
Nekem sajnos csak a PSP-vel volt dolgom (vagy szerencsére/ nem tudom) , így csak az ott tapasztaltak alapján tudok nyilatkozni. Nekem is az volt végeredményben a meglátásom, hogy aki az egérhez hozzá szokott, azt nem lehet átirányítani a kontrollerre pl. ha FPS játékról van szó....
MoH játék hulla egyszerű psp-n, de egyszerűen számomra irányíthatatlan volt....
Gondolom ez lehet a gond a ps3/Xbox360 kontrollereivel is... -
-
TomiLi
addikt
Én is ezen a véleményen voltam, addig amíg nem játszottam végig egy PSP-n a God of War-t.
Persze a PSP nem olyan, mint egy kontroller, csak hasonló. (egyébként kényelmetlenebb)Ezt a játékot is biztos nagyon jól lehetne játszani egér+bill.-el, de miután kijátszottam, nem igazán tudnám már elképzelni, hogy ne az X-eket, meg háromszögeket nyomkodnám... (függetlenül a játék nyújtotta segítségtől)
DE! Feltettem a PSP-re más játékokat is. Medal of Honor, Il2 Sturmovik.... - bammm!!! Katasztrófa.....
Gamepad = felejtő...Ergo: számomra inkább játék válogatja....
-
Xirtam
veterán
válasz
#97716736 #19 üzenetére
Biztos megvolt az oka, hogy miért ez mellett a megoldás mellett döntöttek.
Számomra is kényelmesebb egyes játékokhoz az egér, de nem vetem meg a kontrollert se. Én szeretek azzal is játszani, de közel 7 éve Razer termékeket használok. És egyszerűen azt a kényelmet amit egy egér tud nyújtani a kezemnek nem tudja felülmúlni semmi.
-
törölt tag
Hát szégyen ahogyan kinéz ez a gusztustalan, akármi is akar ez lenni.
Ezzel az érintőpaddal nagyon sokaknak nem fog tetszeni, egyszerűen nyáron a nagy melegben, meg akiknek izzad a tenyerük, nagyon kényelmetlen lesz a használata... -
TomiLi
addikt
Jó lenne, ha valaki innen PH-ról is bekerülne a tesztelők közé!!!
-
Zedz
addikt
Számomra eléggé új a kontrollerhez való megközelítése a Valvenak, ezért nem is tudok még véleményt nyilvánítani. Meg kell várni a teszteket, visszajelzéseket. A végén úgy is a gamer társadalom dönti el, hogy élet képes e vagy sem.
-
marcell991
tag
Amúgy a Portal 2 bemutatóképen milyen vidám a kontroller
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Rypejakten #13 üzenetére
Úgy valahogy, igen... 20k-tól felfelé de simán elhinnék egy 25k+ÁFA árat is indulónak. Bár azért az a többiekhez képest magas lenne, így annyi azért szerintem nem lesz.
@Xirtam: végül is igazad van, úgy gondoltam, hogy amit látok az jó, érdekes és előremutatónak tűnik... a megvalósításról viszont még nincs infónk
-
BlackSoft
addikt
Ez az, legyen mindenütt érintőfelület, vágjam azt is a falhoz
-
TomiLi
addikt
Kezd érdekes lenni ez a steam... nem vacakolnak, belecsaptak a lecsóba.
Remélem siker lesz a vége, és nem bukás.
PC-n nevelkedettként, én még mindig nem tudom (és/vagy) akarom a konzolokat magamra erőltetni.
A steam-es törekvések ugye mégis félig afellé tendálódnak, de akkor is valahogy meg maradhat a pc "varázsa".... -
Neeeee, érintőpadot ne, ha izzadnak az ujjaim, nem fogok tudni játszani.
-
Joe Swanson
senior tag
Kemény, hogy idáig jutottunk.
-
ledgeri
nagyúr
Kérem szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- PR-Telecom
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Fanatec szett
- Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- iPhone 16 128GB récezöld iStyle számla! 3 hónapos! Akku 100%! 2028 február 28-ig Apple garancia!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest