Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Képgenerálást hozott a soron kívüli AMD Software
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen SSD-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Kormányos topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Ezt a Xiaomi Mi Stick első verziója is megkapja vajon?
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
kriszpontaz #2 üzenetére
És az se lenne baj, ha a mobilos Droidba is lecsorogna pár sebességnövelő fejlesztés
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
mrbego
aktív tag
Nekem a Mi Stick valamikor a télen kapott egy frissítést, de az taccsra vágta. Majdnem a használhatatlan szintre csökkent a tempó.
Azóta egy kicsit jobb lett, de szerintem a frissülő Google appok miatt.
Bízom benne, hogy ez eljön a Stickre is Google alkalmazások frissítése formájában.Üdv, P
-
zsolt501
nagyúr
A Chromecast with Google TV-vel sincs minden rendben, és még nem is a tempóról van szó, hanem pl az automatikus FPS váltás pl: 24p 25p ami bizony eléggé zavaró tud lenni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
gmisi93
csendes tag
Hihetetlen mit szenvednek ezzel az Android TV-vel/Google TV-vel. A végfelhasználókhoz a gyártói implementáció miatt meg évekkel később jutnak a kiadott verziók. Alapból ott kezdődik, hogy a Google, ha már tv-kre szánt operációs rendszert gyárt, akkor ismerje már, hogy milyen szintű (erősségű) hardverekre fejleszt, és aszerint optimalizálja a rendszert. Vagy ha nem akar/tud optimalizálni gyengébb hardverekre, akkor szabjon meg egy olyan minimális hardverkövetelményt, amivel rendesen fut az OS, mert ennek így nem sok értelme van.
Ha már az újabb hardvereken (mert nyilván csak ezekre elérhető a Google Tv) is gyatra a minőség, akkor mi lesz azokkal a hardverekkel, amik még régebbi Android TV-t futtatnak?! Tudom, semmi, magukra lesznek hagyva.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Eleve hülyeség egy olyan OP rendszert, ami megköveteli a háttértároló bizonyos nagyságát a megfelelő működéshez, direkt a TV-kre ráerőltetni. Sose volt "divat" háttér tárolóval is ellátni a TV-ket, amióta csak a SMART TV-k (vagy is inkább azoknak a "wannabee" fogalma) léteznek. De ez persze a TV gyártók sara is, erre nekik is oda kellett volna figyelniük. Ill. az egésznek a félvállrólvételét, komolytalanságát is jelzi, mert akkor ezek szerint semmi komolyabb, releváns kommunikáció nem is volt és szokott lenni a Google és TV gyártók között. De azért persze, hogy a Google, meg az Android a legjobb, mint mindig, "azt vegyed"!.. Ez kb. felér azzal, mint amikor van egy noname gyártós ARM procis, olcsó kínai "TV Box" és arra hegesztenek rá a "szakértők" egy akármilyenhogy is sikerült casual Android-os "izé" OS-t. Vagy legalábbis nem sokkal ér többet, maximum egy pennyvel.
[ Szerkesztve ]
-
Protezis
őstag
válasz
SunMount3r #9 üzenetére
Ennyi baromságot egyszerre összehordani...
Melyik okos TV-ben nincs háttértároló? -
SunMount3r
nagyúr
Ez alatt azt értettem, hogy nincs bennük elegendő háttértároló. A SMART TV-kben alapból sose volt sok, mert anno ez így alakult ki, azokhoz a kezdeti OS-ekhez nem is kellett. És most is így próbálják gyártani őket, hiába lett rendszerkövetelmény, ezzel is spórolnak. Pl. hiába mondaná pont a Google, hogy kell neki legalább 16GB, ha "elmegy 8-as is", akkor nem raknak bele többet. Legalábbis nem a belépő-közép kategóriában.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SunMount3r #11 üzenetére
Chromecast with Google TV-ben sincs 8GB vagy 16GB csak 4GB tárterület, és ez is eléggé szűkös.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
makkmarce
őstag
szégyen, hogy egy ilyen végtelenül primitív rendszert se tudnak normálisan megcsinálni!
2022-ben informatikai feladat, hogy normálisan kitenni 2 sor ikont, amiből választani lehet, meg közben biztosítani a wifit és etetni a video chip-et. Itt nem kell multitask, nem akar senki se 2 netflixet egyszerre futtatni. Nem kell semmi mágia csak felparaméterezni a HDMI portot, meg beküldeni a H264, H265, etc streamet a dekódernek.
SZÉGYEN...
SZÉGYEN...
SZÉGYEN...
SZÉGYEN...okoskodom, tehát vagyok
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Dragon3000 #17 üzenetére
Én sem értem, hogy miért ennyire gyenge sok modell esetén a hardver, pedig egy tényleg okos tv-vel igen nagy piacot lehetne fogni.
-
E.Kaufmann
addikt
Még a csatornaváltás is "fél óra" , tudom a DVB-nek van overhead-je és be kell várni egy kis adatot (próbálkoztam régebben DVB-T tunerrel), de akkor is LG okoskatv-n sima tv nézés is lassú
(és ő még egy normálisabb versenyző
)
Amíg én élek, állat és miniITX konfig lesz a háznál, mert az okosTV-kben nem bízok...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #19 üzenetére
Pláne mikor megszűnik a szoftveres támogatás és a telepített programok egyik napról a másikra nem működnek, na az még gyönyörű szokott lenni, és a végén lesz eg drágán vett buta tv-d.
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #17 üzenetére
nem, amit tudnia kéne a TV-nek, azt azzal a HW-el illene tudnia. Nem csoda, hogy az OS akad, ha az OS szar sajnos. Bármibe lefogadom, hogy a fele erőforrást az ócska telemetria viszi el megint.
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #22 üzenetére
pedig nem, mert amíg java-ban , ócska garbage collactorral kontárkodnak, addig bármilyen hw-t, tehetsz alá, mindig baj lesz vele. Mivel a célhw renderel és dekódol, egy kb 64mhz-es proci elég lenne 1gbyte rammal(csak hogy elférgjenek a képek a menüben, meg a stream buffer). Ha jpeg-et is tudna a hw dekódolni, akkor 4mhz is bőven sok lenne rá.
Kb ennyi kéne, ha nem lenne tele az egész bloatwarrel.okoskodom, tehát vagyok
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
makkmarce #23 üzenetére
Ne a Java-t szídd, azért elég jól elvolt 2000 környéki hw-n is, a sok hülye keretrendszer nyírja ki, valamint amig egyesek nem tudnak biztonságosan programozni C-ben, (C++-ban) fingó appot, addig inkább legyen a GC helyettük "okos". Amúgy meg tessék Rust alapú rendszert fejleszteni unsafe blokkok nélkül. Ja hogy nyafognak sokan, hogy szokatlan és kényelmetlen. Hát valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz
makkmarce #23 üzenetére
Egyik tv gyártó sem fog minden eszközéhez külön szoftvert fejleszteni, főleg nem nulláról (lásd célhardver). Az alap szoftvereket egyszer készítik el, jobb esetben behúzzák valamilyen repoból (általában linux), amire ráraknak valami keretrendszert. Aztán úgy vannak vele, a csúcskészüléken menjen minden flottul, lefelé meg szűküljön az élmény, különben nem veszik meg a csúcskészüléket.
-
<Adamsky>
veterán
válasz
Dragon3000 #17 üzenetére
Erre írta gmisi93, hogy már rég meg kellett volna szabni a gyártók felé a min. hw. igényt. Akik ezt nem tudják megugrani, azoknak viszlát!
Annyira egyszerű (lenne), mégis megy itt a szerencsétlenkedés. -
<Adamsky>
veterán
válasz
Dragon3000 #27 üzenetére
" ... választanának mást ... " - mit? Én nem tudok más - bármilyen készülékre rátehető - rendszerről. Szóval vagy készít sajátot - nem két fillér - vagy elfogadja az egyébként valószínű nem túl durva hw. követelményeket.
Egyébként kísértetiesen hasonló a helyzet az autóknál. Ott is a "millió dolláros" autóban úgy akad a rendszer, hogy abba már egy noname kínai telefongyártó is belepirulna, még sincs változás. -
Georgexy_hun
tag
válasz
Dragon3000 #30 üzenetére
A WEBOS-t is mar több gyártó használja. Csak errefelé nem jut.
De én is csak néha használom. Az LG C1-en is van egy Nvidia shield tv a másik TV-n neg Fire Cube. Egyszerűen a nekem kellő appok főleg Androidra vannak nem webos-re.Samsung Galaxy S23 Ultra- Dell XPS 17 L702X - MSI X470 Gaming Plus Max - AMD Ryzen9 3900X - Nvidia RTX 2060 Super - 32 Gb DDR4
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Georgexy_hun #31 üzenetére
No meg ez is, az ezerfajta egyénieskedő okos TV OS. Ok, hogy sokaknak max annyira kell, hogy "mennyen vele a Netflix" és társai, de ettől még egyik OS sem lesz különösebben "okos" és tényleg jó is valamire. Én az Android-ban látnám a közös jövőt, főleg az app-ok száma és lehetőségei miatt. Csak az a baj, hogy az Android is eléggé elszállt hardver igényben az utóbbi 5 fő verzió óta és nyilván a TV gyártók meg nem fogják egy középkategóriás okostelefon hardverét is beletenni a TV-kbe. Szóval a legjobb alternatíva, lassan a legrosszabb lesz. Még mindig ott tartunk, hogy aki igazán használható okos TV-t szeretne, annak ehhez külön kell megvennie a "TV okosítót", de érdekes mód ezeken a kütyükön még gyengébb hardverekkel is össze tudják boronálni rendesen az Android-ot.
-
Linkin1994
senior tag
Okos TV alapvetően vicc
.Szerzel egy full gyenge pc-t összekötöd és kész is.
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
E.Kaufmann
addikt
-
törölt tag
válasz
Linkin1994 #33 üzenetére
Egyszer azért lemérném, hogy mennyi idő és hány mozdulat alap dolgokat PC-ről megcsinálni, pl. elindítani valamilyen műsort, vagy hangsávot váltani. Én már magam se értem, miként voltam képes ilyenekkel szarakodni, mert számomra éppen a PC az, ami egy vicc a tévés platformokhoz képest.
-
Linkin1994
senior tag
válasz
#72042496 #35 üzenetére
Vezetéknélküli egérrel meg billentyűzettel semmiség.Itt dönteni kell hogy minden szenvedés,akadás nélkül megy vagy nem.Amíg a TV-k ennyire szarok ilyen szempontból addig nincs mit tenni.
Személyes példa egy csoda Samsung TV még nem is Android TV stb.Kinyírta a netet amikor ugyanis be volt kapcsolva és wifin csatlakozott a nethez mind a wifi mind a vezetékes net meghalt.Nem értem,hogyan lehetséges ez de miután letakarítottam a tv-t a netről soha többé nem jött elő ez a porbléma.[ Szerkesztve ]
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
törölt tag
válasz
Linkin1994 #36 üzenetére
Nekem épp a billentyűzet+egér az egyik bajom vele. A kanapéból már macera, nem olyan, hogy "add ide légyszi a távirányítót". Légegér inkább, bár ezt a funkciót az LG Magic Remote-ban is tiltanám, ha lehetne. A másik gondom, hogy PC-n viszonylag kis ikonok közt kell mozogni, amit én Windows tablet móddal küszöböltem ki. De lehet, hogy van erre sokkal jobb szoftveres megoldás is.
Vannak nagyon szar tévés harver+szoftver párosítások, az biztos. Ezekhez inkább egy médialejátszót vennék (filmek lejátszására vettem is a GbE és HD hangok támogatása miatt), mert számomra egyszerűbb vele az élet. Az Android (nem Android TV) alapúakat leszámítva az is okostévés platformot jelent, csak nem egy tévén fut.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz
#72042496 #35 üzenetére
szerintem egy konzol a jó megoldás
xbox-ról simán ment HDD-ről a film, van játék, bluray lejátszó, és fennvan az összes itthon elérhető streamer netflixtől a disney-ig,
sőt, ha nincs nagy HDMI elosztó, a bemenetére rá lehet tenni egy másik HDMI eszközt is, akár a sima TV boxot, akár mást.okoskodom, tehát vagyok
-
jeriko2
tag
válasz
Dragon3000 #17 üzenetére
"Vagy inkább az a szégyen, hogy a tv gyártók a legszarabb megoldásokat rakják a tv-be és csoda, ha az os akad. Miközben a több éves belépő telefonokban erősebb hardver van töredék áron."
Mert a TV gyártó ha egy kész rendszert rak a TV-be, megspórolja a szoftver fejlesztési költségét, és ha 2GB memória helyett csak 1GB-t rak be, azzal is spórol pár centet. -
zsolt501
nagyúr
Ez az állítás kicsit fura, ily módon kijelenthető, hogy a telefon gyártóknak nem kell spórolniuk, míg a TV gyártóknak muszáj spórolni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google elismerte, hogy a Google TV-vel komoly problémák vannak, de próbálják orvosolni a bajokat.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VoLTE/VoWiFi
- Starfield
- Milyen egeret válasszak?
- Kőkemény üzenetet küldött az EU az Apple-nek, lőttek Tim Cook tervének
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest