Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
Akkor úgy fogalmazok hogy én úgy szokta gépet venni hogy lehessen utána több dolgot is fejleszteni benne. Ezek közül az egyik a proci. Most 3770 van a gépbe tehát ha a jelenlegi 370-es lapokat nézzük akkor nekem 8600-ast lenne értelme vennem mert ha egyből 8700k-t veszek akkor azt nem fogom kicserélni jobbra mert 1 millió %-ig biztos vagyok benne hogy intel bácsi a jövőre érkező 8 magost (akármennyire is szeretné) nem fogja a 370-be támogatni csak a 390-be....
Ha viszont már kivárom a sokkal életképesebbnek tűnő 390-et akkor ha csak nem csúsztatják el az Ice Lake-et (amibe egyáltalán nem vagyok biztos) akkor nekem érdemes kivárnom. Addig még mindig adhatok egy kis plusz lóerőt a gépnek egy harmadik videókártya cserével ha szükséges. -
Segal
veterán
Ebbe igazat adok de nem csak a videókártya profitálhat ebből. Egy ssd-nél már nem 1-2% lesz a lemaradás. Amúgy sem látom értelmét egy olyan proci megvételének ami feljött 4 magról 6 magra de ugyanúgy 14 nanométeren hagyták mert már a 7700k is fűtött mint a kazán tehát a 8700k ugyanilyen tdp és hőmérséklet keretbe csak alacsonyabb órajelen férhet be. Nálam hosszabb távon gondolkodva egyértelműen az Ice Lake tűnik befutónak.
-
Segal
veterán
Persze hogy megkérdezheted.
A jelenlegi gépem alapja egy Z77-es (1155-ös ivy bridge) alaplap ami még 2012-es tehát már most 5 és fél éves és egyre jobban úgy néz ki még minimum 1-1,5 évet lehúz nálam tehát kb 7 éves pályafutása lesz.
Persze közbe kapott ram bővítést, i5-ről i7-re való procicserét, videókártya cserét 2x is, egyszer videókártya cserénél kényszerből egy tápcserét is és pár újdonság végett bővítőkártyát is.
Tehát mint a fentiekből látszik én nem 1-2 évre tervezem a gépet hanem a következő gépem is minimum 5 évig fog szolgálni de szerintem simán lesz az is 7 és megint lehet majd procit, videókártyát, ramot stb cserélni de a pci express csatlakozó pont egy olyan dolog amit még bővítőkártyával sem fogok tudni kicserélni.
Így nézve a dolgot nem arról van szó hogy MA miért kéne nekem a pci express 4.0 mert semmire, hanem úgy nézem a dolgot hogy az elkövetkező 5-7 évbe mire fog kelleni. Tömören fogalmazva. Sok mindenre. -
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest