Új hozzászólás Aktív témák
-
A 4K lejátszás az megy. Mostanában elég sok ilyet néztem rajta és nem volt gond. A HDR tartalmat is viszi, de SDR-ként jeleníti meg, és így nem valami jó (szóval egyelőre ezeket még a tévé lejátszójára bízom).
A HDR-hez szükséges 5.4-es kernel az már lassan teljesen készen áll, de azért még sok munka van vissza. Viszont talán már nem kell olyan sok idő hozzá. -
Pár napja RPi4-re is csinál már összeállítást Milhouse, legelőször itt fog feltűnni a HDR támogatás. Hogy most milyen stádiumban van abban nem vagyok biztos, de ha gondolod akkor csekkold le. Azt biztos, hogy még kicsit odébb van mire teljesen kész és stabil lesz.
-
zsolt_64
senior tag
akkor kb úgy hűt a flirc mint az armor-case, bár az általam vett armor-case a processzor melletti ram-ot is hűti (2 db hővezető ragacs volt hozzá)
érdekes hogy a 4 csavar szépen átvezeti a másik oldalra is a meleget, így mindkét oldal hasznosul.
De mi van a wifi-vel é a kékfoggal? -
zsolt_64
senior tag
megnéztem hogy is néz ki a flirc ház
Az a rápattinható műanyag fedél is rajta van ?
mert szvsz az csak rontja a hatásfokot. És ha leveszed akkor abba a lukba aminek az alja érintkezik a processzorral önthetsz vizet, annak a párolgása is hőelvonással jár
Tréfán kívül: megmérnéd filmlejátszás küzben is ? -
tusi_
addikt
En pakban vettem es a gyari hutoje huti 3.3 voltra kotve. Igy nem hangos, bar hallani a hangjat.50 fok fole nem megy meg youtube alatt sem. Huto nelkul volt 72 fokos is. Allitolag 90 nel throtlingol, rgo mehet huto nelkul is. Engem nem zavar a hangja, oreg vagyok mar, ugysem hallom.
-
Nálam simán csak szabadon van, bármiféle extra hűtés nélkül. De bármi jó ami segíti a hő elvezetését, és nem akadályozza. Ebből a szempontból a gyári ház egy hibás konstrukció. Pl. egy Armor Case sem lehet rossz, de gondolom a Flirc is megfelel, az zártabb.
-
Valószínűleg valami olyan formátumban van amit a Pi nem tud hardveresen gyorsítani. A magas CPU használat pedig a zárt műanyag ház miatt túlmelegedést okoz. Ez alapvetően nem baj (nem teszi tönkre), de a throttling miatt csökken a teljesítmény és ezáltal laggolhat a lejátszás.
Nem muszáj feltétlen aktív hűtést eszközölni, de zárt műanyag házban nem tudja leadni a hőt. Egy sima borda sem segítene rajta, csak ha elég szellőzést biztosítasz. -
Én már régóta használom a LibreELEC-et, de semmilyen mikrolagot nem tapasztalok. Pedig a legtöbbször külső feliratos videókat nézek vele. Annyi, hogy be van állítva a fix UHD felbontás (felskálázás) és a szinkronizált képfrissítési frekvencia, vagyis a kadenciahelyes lejátszás (ez alapból ki van kapcsolva, és akkor tényleg előfordulhat). Persze lehet, hogy a tévén, vagyis annak képességein és beállításain is múlik.
Ami nekem nagyon hiányzik az a HDR natív megjelenítésének a támogatása. Mert most a HDR videókat kénytelen vagyok a tévé sokkal butább lejátszójával nézni (és van amit nem is visz normálisan). -
Akkor ezek szerint az rc.local nem nyerő. Passzolom a kérdést, esetleg próbálj valamilyen másfajta autostart megoldást. Tesztelni sem tudom, szóval nem vagyok nagy segítség. Nálam a LibreELEC ami bevált, pont az lényege, hogy egy minimális háttérrel futtassa a fullra ráoptimalizált Kodi-t.
-
A config.txt az egy szöveges beállítófájl. Nincs BIOS, szóval az alapvető dolgokat itt lehet beállítani. Egy sima szövegszerkesztővel tudod módosítani. De ha Windows alatt csinálnád akkor olyat keress aminél a sortörések helyesen jelennek meg. Ha a futó Raspbian alatt szeretnéd, akkor javaslom, hogy telepítsd a Midnight Commandert.
sudo apt install mc
majd az mcedit segítségével könnyen fog menni (mc alatt F4 a szerkesztés).
-
alphamooncam
őstag
Nem vagyok informatikus. Nem is értek hozzá.
Karácsony óta van meg a Pi4-em.Stabil, szűrt tápot kapott.
Libreelec stabil verziót tettem fel.Telepítéskor egy hibát jelzett, ennek ellenére, látszólag ment minden, kivéve egy hónapja az 1080P/Remux +25Gb-os filmek meg-megakadtak.
Meguntam, egy hete újratelepítettem.
- Magyar nyelv
- Zeroconfig--> SMB> NAS/Film mappa
- Hangbeállítások 5.1mást nem állítottam, tökéletes, megszünt a film közbeni "fogaskerékpörgetés".
-
Asztee
aktív tag
Egyszer régen nekem is csinált ilyet és a videó beállításokkal volt baj. Sajnos arra már nem emlékszem pontosan, hogy mi vagy hol ,de valami olyasmi volt a baj ,hogy a 23.976 frame rate-es filmeket 24 fps-sel próbálta lejátszani (vagy fordítva
) és emiatt bizonyos időközönként képkocka ismétlés volt.
Remélem tudtam segíteni. -
Nekem 4 GB-osak vannak, de csak azért, mert én másra is befogtam a Pi4-et. A LibreELEC közel sem használ még 1 GB RAM-ot sem, de 4K HDR-hez (ez utóbbi még ugye nem is működik) javasolják a 2 GB-osat. Igazából azért nem olyan jó a legkisebb, mert a VC6 többet lefoglal magának a RAM-ból mint a korábbi modelleken a VC4.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged