- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16939776 #10 üzenetére
Ez kicsit hozzáállás/felfogás kérdése, és én szívesen adnék itt neked igazat elvi szinten, de szerintem a konzervatívabb gondolkodásúak még véletlenül sem fogadják el ezt a viccet elméleti síkon se.
Aki nem igazán ért hozzá, az ránéz és "józan paraszt ésszel" egy kártyát lát, nem kettőt, téma lezárva, ne nézd hülyének. A másik oldalon a könyvmoly szaki, aki egy évtizede ismételgeti újra a szakzsargont és konfigurálja tankönyvi lépések szerint a tárolókat, aszerint szintén lesz egy felidézhető törvény erről, hogy "csak és csakis" legalább két külön disk ad RAID1-et (vagy bármilyen ezzel ekvivalens redundanciát).
De gyakorlati szempontból én sem adok igazat. Ha két kártyád van és az egyik elpukkan, akkor dolgozhatsz tovább degraded módban, vagy előtte frissítheted a backup-od, stb. Viszont ha egy ilyen kártya pont úgy durran el, hogy egyik felét se látja a gép, arról nem fogsz egyhamar hozzájutni az adatokhoz (még ha hosszú átfutási idővel és borsos áron meg is kaphatod az adataid), ha szorít a határidő, akkor kapkodva be kell dobni másik tárolót vagy másik gépen kell az utolsó backup-tól újrakezdeni (degraded módban se ketyeg tovább a munkaidő végéig se, hogy másnap majd szervizeléssel kezdd, ha leadtad a sürgős cuccot).
Mondtam is, hogy én sem tennék ilyet (bármi más, mint RAID1 ilyen SSD-vel), de egy ilyen zendinnyét azért nem kell félteni a sok magjával, hogy besz@rik azon, ha szét kell dobálni néhány felé az IO-t.
Megint offload-oljuk már kötelezően az 1% CPU használatot is, miután vettünk "tartalékba" is inkább kétszer annyi magot, mint szükséges, csak mert most viszonylag olcsó volt...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
ph Pedig sokan ezért várták az AMD HEDT platformját, mivel az Intel ezért a funkcióért további pénzt kér a hardver megvásárlása mellé.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Gumi és felni topik
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Revolut
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX Eladó!
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - KINGSTON HyperX Fury 8GB DDR4 2400MHz CL15 RAM memória modul
- Asrock X570 Phantom Gaming 4 és Steel Legend alaplapok (használt) - 1 év garancia, áfás számla
- Hibátlan - CRUCIAL Ballistix Sport 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest