Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16939776 #10 üzenetére
Ez kicsit hozzáállás/felfogás kérdése, és én szívesen adnék itt neked igazat elvi szinten, de szerintem a konzervatívabb gondolkodásúak még véletlenül sem fogadják el ezt a viccet elméleti síkon se.
Aki nem igazán ért hozzá, az ránéz és "józan paraszt ésszel" egy kártyát lát, nem kettőt, téma lezárva, ne nézd hülyének. A másik oldalon a könyvmoly szaki, aki egy évtizede ismételgeti újra a szakzsargont és konfigurálja tankönyvi lépések szerint a tárolókat, aszerint szintén lesz egy felidézhető törvény erről, hogy "csak és csakis" legalább két külön disk ad RAID1-et (vagy bármilyen ezzel ekvivalens redundanciát).
De gyakorlati szempontból én sem adok igazat. Ha két kártyád van és az egyik elpukkan, akkor dolgozhatsz tovább degraded módban, vagy előtte frissítheted a backup-od, stb. Viszont ha egy ilyen kártya pont úgy durran el, hogy egyik felét se látja a gép, arról nem fogsz egyhamar hozzájutni az adatokhoz (még ha hosszú átfutási idővel és borsos áron meg is kaphatod az adataid), ha szorít a határidő, akkor kapkodva be kell dobni másik tárolót vagy másik gépen kell az utolsó backup-tól újrakezdeni (degraded módban se ketyeg tovább a munkaidő végéig se, hogy másnap majd szervizeléssel kezdd, ha leadtad a sürgős cuccot).
Mondtam is, hogy én sem tennék ilyet (bármi más, mint RAID1 ilyen SSD-vel), de egy ilyen zendinnyét azért nem kell félteni a sok magjával, hogy besz@rik azon, ha szét kell dobálni néhány felé az IO-t.
Megint offload-oljuk már kötelezően az 1% CPU használatot is, miután vettünk "tartalékba" is inkább kétszer annyi magot, mint szükséges, csak mert most viszonylag olcsó volt...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Pedig sokan ezért várták az AMD HEDT platformját, mivel az Intel ezért a funkcióért további pénzt kér a hardver megvásárlása mellé.
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest