Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Igazad van abban, hogy a FAT32-es EFI partíció nem kötelező UEFI bootnál sem, de én azt mondom, hogy mégis célszerű létrehozni. Nem csak azért, hogy a Windows-frissítések ne okozzanak galibát, de amiatt is, hogy ha több OS-t használsz multibootban, akkor nem kell mindegyikhez EFI Stub bejegyzést hozzáadogatni, hanem az egyes OS-ek loaderjei tudnak hol tárolódni, és könnyen szerkeszthető menüvel hozzá lehet őket adni egy egységes indítómenühöz. Tényleg abba a 100-200 megás EFI partícióba nem hal bele senki a terabájtos háttértárak korában, és legalább a Windows sem fog a hiánya miatt csesztetni.
-
sg22
senior tag
az rendben van de mindek akarsz raidrol bootolni? csinalsz egy boot particiot vagy millio mas fele keppen meglehet oldani. a windowsos dolgot ertem meg tudom hogy nemlehet mondjuk vannak olyan appok amik csak windowson mennek. olyan dedikalt raidcontroller nincs ami ilyen ssdket kezelne?
addig dolgoztam az elozo munkahelyemen hw engineerkent ilyen retek onboard fake hw controllerekkel amig kinem esett az osszes hajam. egyszeruen semmi elonyuk nincsen, rakas kaki
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
törölt tag
Ha megnézed a PCB-t 3 db biztosítékkal indul a tápköre és minden 2x van rajta, az PLX teljesen külön be tápról megy.
"józan paraszti ésszel" ez 2db diszk.
Aztán ezt is ugyan úgy felboríthatja bármi olyan, amit a külön pcb-n levő diszket is felborítja egyszerre, mondjuk a tápkörön keresztül. Aztán mindegy hogy egy PCB-n volt vagy a két legtávolabbi slotban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
0/1 fölött szoftveres vonalon elég nagy terhelést jelenthet a CPU-ra, memóriára az IO szétosztása, a késleltetés biztosan csorbát szenved.
A 8x-os eszközön 2db 4x-es hagyományos SSD van egy PLX-el összekötve, az 2db eszköz.[link]WS-ben én sem látom értelmét 1 szint fölé menni. Ha nagyon-nagyon optikán lehet kapcsolódni a storage szerverhez, és 1 NVMe eszköz elég ha órákként/gyakrabban van szinkron a kettő között. Elég a szerveren az Napi éles anyagot raid-elni, rendszeressen backup-olva HDD-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest