Új hozzászólás Aktív témák
-
podtibi
senior tag
-Na ilyen az amikor azt hiszed hogy a vga úgy (fog) működik ahogy leírták.
-Ha már nem kerestek belőle elegendő pénzt, nincs is miért nyomot hagyni. -
Spec
őstag
Igen a cikk erről szól, hogy a jövőbeni CPU-iból kiveszi a hardver támogatást is, de az eddigiekben elvileg benne van. És ha már benne van, akkor meg mi a p*csnek nem működik? Ne én ezt nem értem. Ha lenne valami felfedezett sérülékenység, vagy biztonsági kockázat, ami az AVX-512-t érinti, és emiatt le kellene tiltani, azt még megérteném, de én ilyenről nem tudok. Az számomra nem indok, hogy kevés fejlesztő alkalmazza. Persze, mert nincs is rá lehetőségük, hiszen az Intel tiltja az alkalmazását. De akkor egyáltalán mire találták ki ezt az utasításkészletet, és miért építették bele a processzoraikba eddig?
-
Spec
őstag
Én úgy tudom, hogy az Intel 12. gen CPU-k tudják az AVX-512-t, vagyis a hardver oldala rendben lenne, csak le van tiltva mikrokód szinten. Ezért nem értem, hogy ha gyárilag meg van oldva, vagyis benne van a támogatás a prociban, ahogy te fogalmaztál a "processzorfelület" már le van rá foglalva, ki van alakítva, akkor meg miért nem működik?
Ez számomra olyan, mintha egy autóba beépítenék az ülésfűtéshez szükséges elektronikát, a fűtő berendezést, mindent, de a kezelőpanelen letiltanák ezt a funkciót, mert úgyis csak kevesen használják általában. Ez számomra teljességgel érthetetlen kategória. -
yorgashx
tag
Pontosan ezért b*szhatják meg magukat az energiatakarékos fosukkal. Majd a mobil prociknál erőltethetik, de asztali PC-t nem azért veszünk, hogy kiherélve érezzük magunkat.
-
Dr. Akula
félisten
Ezek szerint eldöntötte az Intel hogy ez egy halott technológia, senki se fejléesszen rá véletlenül se.
-
Spec
őstag
Én csak azt nem értem, hogy miért akar ettől az Intel minden áron megszabadulni, még úgy is, hogy alapvetően a processzorai tudják ezt az utasításkészletet? Mit vétet szegény AVX-512? Kinek fáj, hogy ezt esetleg támogatják a CPU-k, és miért? Értem, hogy egyelőre nem túl széleskörű a fejlesztői oldalról a támogatottsága, de ha letiltják, akkor nyilván nem is lesz.
-
ElEvEn11
senior tag
Ezt az utasításkészletet egyébként mihez lehetett leginkább használni? Hol volt ennek valódi haszna?
-
törölt tag
intel helyében ennél elegánsabban jelentenék be egy új steppinget, amiben már nincsenek benne az avx-512-höz tartozó tranzisztorok.
-
Geri Bátyó
addikt
"Ez ugyanakkor nem tetszett az Intelnek, hiszen az Alder Lake processzorok lényege veszne oda"
Érdekes hozzáállás, mert ezek szerint az i5 12400-as, i5 12500-as sorozat, valamint az i5 12600T eleve a lényege nélkül jött ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezzel az Alder Lake kódnevű processzorokat végleg megfoszthatják a címben említett képességtől.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest