- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
-
Gerisz
addikt
Neki azért van. De nem játékra használja hanem dolgozni
Az, hogy nálunk a kereskedők pénzhajhász módon meglovagolnak mindent nem az Ati hibája. Ez olyan mint a taxi meg árufuvarozók kajabálnak, hogy drágul a benzin, mikor csökken akkor nem szólnak csak tartják ugyan azt az árat. Meg a bank emeli árfolyam emelkedés miatt a törlesztést, de mikor erősödik a forint akkor mintha mi sem történt volna.
Tuti jó választás a 460 OC változata én is a 70 ezres árkategóriában szoktam venni videókártyát, az 5830-at semmiképpen nem venném meg én sem.
De én még mindig attól tartok, hogy a 460 sem lesz ár/érték bajnok nálunk, főleg most nem. -
leviske
veterán
(#51) veector: Szóval azt mondod, hogy a többség még mindig CRT-vel nyomul, miközben fél évente cserélget videokártyát a gépében?
Amúgy mennyire gyakori a UXGA-nál nagyobb felbontással rendelkező CRT?
(#50) joshua7: És UXGA felbontáshoz elengedhetetlen a GTX460/HD5850 teljesítménye, miközben anno azon pörgött mindenki, hogy 1GB-os HD4870-est felesleges fullHD felbontás alá venni?
(#52) Gerisz: Négy darab Dell U2410???
[ Szerkesztve ]
-
veector
senior tag
Szóval azt mondod, hogy a többség még mindig CRT-vel nyomul, miközben fél évente cserélget videokártyát a gépében?
nem.Amúgy mennyire gyakori a UXGA-nál nagyobb felbontással rendelkező CRT?
UXGA-nál nagyobb nem gyakori, de UXGA van bőven.UXGA felbontáshoz elengedhetetlen a GTX460/HD5850 teljesítménye
ha nem ismered a beállítások menüpontot, biztosan
5770-nel játszok fullHDben, nem okoz gondot singularity maxon just cause 2 maxon (persze AA-val ne szálljunk el, 2x felett szerintem undorító de ezzel valszeg csak én vagyok így) és még sorolhatnék rengeteg jó játékot ami nem krájzisz vagy gétéa4 (az csak mediumon megy, ejnye)[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
Az a szitu hogy a saját jövedelemmel vagy zseb pénzel rendelkező
a szemét óvni akaró emberek már biztos hogy jó 3-4 éve lecserélték
a CRT monitorukat TFT-re.
De bizony sok szülő nem tudja vagy esetleg nincs meg neki az anyagi
háttere és inkább max. 2 órát engedi játszani a kis lurkókat a régi monitor előtt.
Persze ezek nem cserélgetnek havonta vga-t de az biztos, hogy sokan azért
nem váltják le a régi CRT-ket mert az elérhető árú 18"-as TFT-k nem tűnnek
nagyobbnak és a régi még mindig jól birja.
Amúgy nekem idehaza 17"-os 1920x1440-es LG-m van és bizony szín hűségben
és élességben a mai TFT-k még nem tartanak ott hogy lecseréljem.
Legalábbis az a sok száz amit láttam és szervizeltem még nem győzött meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem meg azért nem váltanak sokan, mert még a legdrágább TFT-k sem érik el egy közepes CRT képminőségét. Én is fájó szívvel válottam le a 21"-os EIZO-t, mert már nagyon öreg volt szegény és nem gyártanak már sajnos, meg kellett a hely is. Vettem jó drága TFT-t, de meg se közelíti. Mondjuk van hely az asztalon...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
leviske
veterán
ÓÓÓ, most időközben Game Over volt és idő közben újrakezdődött a játék, vagy csak szintet léptem?
(#54) veector: UXGA-hoz történetesen bőven elég a HD5770, innentől nem tudom, hogy miről beszélünk.
(#55) joi29: Aki anyagi okok miatt nem vált TFT-re, nem vagyok benne biztos, hogy 70-80k-s kártyákat pakol a gépébe.
(#56) joshua7: Hát akkor nem tudom, hogy miért kezdtél el velem vitázni a semmiből. Nem azt írtam, hogy a CRT nem jó a HD5770-hez, hanem azt, hogy aki GTX460-ra, vagy HD5850-re feni a fogát, az már többnyire nem CRT-vel nyomul, mivel egy átlagos CRT alá (ha nem gépzabáló játékokból indulunk ki) még egy HD5770 is bőven sok teljesítményben.
(#59) Abu85: Mondjuk a tömegeknek nem is viszket a szeme, ha nem adja vissza az egész, szemmel érzékelhető színpalettát a monitor.
(#57) Keldor papa: A RV790 idején is szó volt róla, hogy új szériát indítanak, de akkor jó döntésnek bizonyult a HD4-es nevet megtartani. Szerintem most is még agyalnak rajta. Jelenleg pont a folyamatosan kiürülő raktárkészletek miatt lenne célszerűbb a palettafrissítés. Egy HD6700-essel nem tudna mit kezdeni a nép, főképp a HD5870 árán, azzal meg csak maga alá vágna az AMD, ha olcsóbban adna egy drágább chipet.
Szóval szerintem igazunk lesz.
(#61) AXisBOLD: Úh! Tényleg. Elbandzsítottam, a HDD-ből van négy. Mondjuk nekem egy is elég volna.
[ Szerkesztve ]
-
veector
senior tag
5770: "Ugyan a középkategória tetején helyezkedik el ez a kártya, de az ára láttán még így is sokan nyelnek majd egy nagyot" (Gigabyte GV-R577S0-1GD 59 900 Ft)
5830: "Ahhoz képest, hogy mire képes az R5830 Twin Frozr II, egész jó áron kapható hazánkban. Érdemes gyűjteni rá!" (MSI R5830 Twin Frozr II 79 990 Ft)
Forrás: Gamestar 2010. Július (Mélyvíz rovat)Nem tudom honnan sikerült nekik összehozni ezeket az árakat, de mindkettő több mint egy tizessel kevesebbért is kapható. Az 5830 konklúzsön meg elkeserítő. 70-ért is szar szvsz de 80ból már 5850-et veszel.
GS(#60) leviske
szerk: jajó elfelejtettem észrevenni egyik posztnál a szarkazmust[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Én meg idézek a 60-asból (amire válaszoltál): "mivel egy átlagos CRT alá ... még egy HD5770 is bőven sok teljesítményben"
Szóval a kiragadott mondatnak az az értelme, hogy UXGA (és alatt) felbontás mellé én sokallom a HD5770-est is.
Ropjuk még egy darabig a táncot a témán, vagy már valamennyire világos, hogy hogy is értettem?
(#62) veector: Ezzel én is gyakran így vagyok.
(#63) JColee: Több szem többet lát. Így legalább már 100%-ig biztos lehetek benne, hogy nem 4, hanem 3.
(#67) Giot: Ahhoz előbb el kell kezdenie lassulni, ahhoz viszont valahogy fel kéne rá hívni a figyelmet.
A GF104 nem robbant akkorát, mint anno a G92, de még akkorát se, mint az RV670.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
minőségi CRT 100Hzs frisítés (esetleg 85) mellett már nem fárasztó. 60-75ön nekem egy óra alatt fejfájásom volt és ki akart folyni a szemem.
ami para (és nagyon para) a CRTvel, hogyha az ember nem pont szemből nézi, akkor nagyon vibrál felbontástól függetlenül. emiatt másodlagos monitornak sajnos totál alkalmatlanok (teszteltem, sajnos nem működik). ugyanígy, multimonitorra is.
egyébként nekem is már kellett volna három monitor szimultán meghajtása otthoni körülmények között (2x19"+TV), sajnos erre még a 3870es nem volt képes két éve. pedig jó lett volna.
más, cikkhez: szóval akkor most iskolakezdést és a raktársöprést várjuk? részemről oké
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Giot
addikt
Szerintem meg lesz árcsökkentés, ha meglátják ATi-ék hogy elkezd lassulni a raktárak kiürülése. Kérdés mikor? 1 hónap 2 hét?
-
simonzé
addikt
1. Hülyék lennének csökkenteni, most hogy végre ők a jobbak... Még szép hogy tartják az árat, ha így is sorban állnak a vevők az ajtónál.
2. Ennek a Rubynak egyre abnormálisabbak a mellei. Mi történt szegénnyel?I don't fit in. I fit out.
-
DeckardCain
senior tag
Reményeim szerint az 58xx-ket váltó kártyák nem indulnak magasabb árszintről mint a mostani szint. 5850 pedig igazán visszamehetne ekkor már a 259es kezdő ára.
Jó tudom vegyem ki a kezem a... -
Perillustris
senior tag
Pár hónap alatt ~25%-ot erősödött a dollár. Emiatt minden optimista várakozás szertefoszlott, már ami az árcsökkenést illeti. December végév, év elején az 5770-esek újonnan 35 körül mentek, ez semmiképpen nem mondható túlárazottnak.
Perillustris
-
joshua7
veterán
Nem azért, h kötözködjek, de ez a felbontásfüggő vga besorolás baromság, már bocsánat. Sokkal inkább függ az adott játéktól/grafikai részletességtől/szűrőktől. 1280-ban gyakorlatilag bármilyen DX11-es cím megfektet gy HD5770-et ha rátolsz AA-t vagy akár tesszalációt. Lehet, hogy az átlagfps meglesz 30+, de a min. bőven a játszhatóság alsó határa alatt lesz. Grafikailag igényesebb program egy GTX285-öt is meg tud fektetni akár 1280-ban is, ha rátolsz legalább 4AA-t... tapasztalat mind...
Semper Fi
-
Ottoka
őstag
E cikk mögött megint csak egy amd párti félretájékoztatás áll. Azért nem csökkentenek árat, mert kell a lé, mint állat. Ha [ez] a cikk is megjelenne a ph-n, többen látnák ezt. A lényeg "Az Intel tavasszal újította fel Xeon termékcsaládját, lényegében pont akkor, amikor az x86-os szerverek forgalma a recesszió után ismét erősödésnek indult. Mivel a rivális AMD kínálata jelenleg versenyképtelen, a vásárlóknak nemigen volt más választása, mint hogy Intel Xeonokat vegyenek."
Vagy [erről] sem olvastam itt. "Számos új rack és blade kivitelű szervert mutatott be a Sun Fire sorozatban az Oracle, amelyek a legújabb Intel Xeon processzorokra épülnek - a vállalat már korábban jelezte, a továbbiakban nem számol az Opteronokkal."Nem kell az amd proci senkinek, főleg szerver fronton, hiába megy itt a szekértolás ezerrel. Valamiből fenn kell tartani a céget, szal ami (egyelőre) fogy, azon kell a veszteségeket behozni.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
Osibaa
senior tag
Mert az Intel korrekt módon csökkenti az árait, ugye? [link] (Ez a cikk is AMD párti?)
Ez a cikk arról szól, hogy az AMD reagál-e árcsökkentéssel az nVidia új kártyájára, semmi köze a szerver piachoz. Köszi a hozzászólást a "témához".
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Ottoka
őstag
Nem arról van szó hogy csökken az ár vagy sem, és minek csökkentené ha viszik. A téma amire próbáltam rávilágitani, az az, hogy nem azért nem csökken az ára a radeonoknak, mert olyan kelendőek, hanem mert egyszerűen valamiből finanszirozniuk kell a fejlesztésket. Proci fronton ez nem megy.
Majd ha olvasol itt olyat hogy egyik másik nagy gyártónak nem kell az opteron, akkor beszélhetünk. Az ilyen dolgok nem kerülnek ki ide. Mint ahogy nem kerül ki az sem milyen negyedévet zárt az intel. Ne félj ha az amd tette volna ezt az elsők között irtak volna róla.
Szivesen a hsz-t, sajnos nem sikerült megértened.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
proci985
MODERÁTOR
vagy csak simán azért nem csökkentenek árat, mert ez az a maximum ár, ami mellett a teljes készletet ki tudják szórni amíg a következő készletet nem állítják elő?
szóval a fejlesztés finanszírozása csak egy dolog (bár fontos dolog), a profitmaximalizálás pedig egy másik. a jelen piaci helyzetben felesleges lenne olcsóbban adni a kártyáikat, ha így is olyan ütemben adják a kártyáikat, ahogy veszik őket.
a többi ágazat szereplése és a videokártyák maxprofit árazása között nem tudom mi a párhuzam. ha eltérnének a jelen ártól felfelé vagy lefelé akkor már nem tudnának ekkora bevételt realizálni. felfelé eltérve hiába nőne az egy kártyára jutó haszon, ha kevesebbet adnának el.
tehát [nagyobb haszon * kisebb darabszám] < [jelenlegi haszon * jelenlegi darabszám] esetén nem éri meg árat emelni.
jelen pillanatban az Ati ennyi kártyát tud készíteni. tehát, ha csökkentik az árat, csökken a haszon, de több kártyát a gyártókapacitás miatt nem tudnak termelni, a gyártókapacitás pedig jelen helyzetben nem növelhető.
magyarul, amíg a jelenlegi kártyaszám a jelenlegi árakon eladható, addig nem lesz árcsökkentés. ha majd csökken a kereslet és olcsóbban adva nagyobb lesz a haszon a kártyákon, akkor majd lesz árcsökkentés is.az opteronok meg. az AMD összprofitja eléggé sok tényezőből áll össze. egy a GPU ágazat és egy a szerver ágazat mégegy. az opteronok gyenge szereplése viszont nem látom, hogy hogyan kellene befolyásolnia a gpuk kereslet-kínálati görbéjét. avagy, mitől lenne gyengébb az 5x00ás széria azért, mert az Opteron ágazat gyengélkedik. illetve miért lenne kevésbé kívánatos egy adott felhasználónak. emiatt nem lesz lassabb az AVP és nem csökken a 3dmark eredmény, akkormeg?
persze, céges szinten az lenne a legjobb, ha minden ágazat a lehető legtöbb profitot hozná. az opteronok esetleges veszteségét pedig úgy tudják csökkenteni, ha az összes többi ágazata lehető legtöbb profitot/legkisebb veszteséget (de inkább profitot) hozza. tehát, adják a GPUkat a jelenlegi áron (amíg ilyen áron is van rájuk optimális méretű kereslet), mert a GPU szegmensből így hozzák ki az összes pénzt.zárójelben: a befektetőket pedig nem érdekli, hogy ki melyik szegmensről mit gondol, amíg tejel a vállalat. ez igaz bármelyik vállalatra, befektetési szinten a márkahűség nem éri meg.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Sanyix
őstag
lol b+ már a videokártyás topikba is benyomod az amd fóbiás összesküvéselméleteidet te intel vérfanboy?
mintha a zintel a helyzetétől függően változtatná az árait...
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
M107
addikt
Nekem 5670 sapphire kártyám van de egy IIyama MA203DT crt monitort csak 60hz tud frissíteni sajnos . W7*64bit ultimate nem lehet magasabb képfrissítést beállítani sajnos
10.6 cata van fent aki tud kérem segítsen ha tud
köszönöm[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Giot
addikt
Nem értem mi szükség van erre az összeesküvés elméletre fórumtárs?
"Nem kell az amd proci senkinek"
Ezt te sem gondolod komolyan.
Ha nem sajnálnám rá a pénzt, és szükségem lenne rá természetes hogy a felső kategóriában Intel i7 vennék. ÉS szerintem nem csal én vagyok vele így. Viszont alsó középkategóriában tökéletesen megfelel egy AMD processzor.
"E cikk mögött megint csak egy amd párti félretájékoztatás áll."
Ezt konkrétan miből szűrted le?? Van egy infó ami a jelenlegi AMD/ATi állásfoglalást prezentálja, hogy lett ez AMD párti? Ez a hozzállás inkább negatív a cégre nézve nem pozitív. Mondjuk én úgy gondolom hogyha lassulnak az eladások akkor változik az ATi hozzállása. -
echterion
nagyúr
Hát igen, jelen piaci helyztben én sem adnám olcsóbban ezeket a kártyákat. Ha ilyen áron is ki tudják söpörni a raktárakat, akkor miért adnák olcsóbban? Amíg az Nv nem mutat valamit, addig ez marad a helyzet, jöhet itt bármilyen HD6000-es kártya.
Amúgy én alapból nem adnék ennyit egy kártyáért, nekem már a 30k is húzós egy olyan alkatrészért, amit akár fél-egy évente cserélhetek, ha "trendi" akarok lenni, és mindent fullHD-ben, meg max részletességenakarok tolni. Én max 20-25k-t adok általában egy ilyen cuccért. A Dx11 meg ez a millió monitoros parasztvakítás meg nem izgat különösebben.
Mod.: pár hónapja 15k-ért vettem egy alig használt 4830-ast, és a teljesítmnye mindenre elég, igaz, a legújabb játékoknál az élsimi nem maximálisra van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arról ugye tudsz, hogy a processzorüzletág több nyereséget termelt Q1-ben, mint a GPU üzletág? A Q2-ben is több nyereséget fog, mert hatványozottan olcsóbb a processzort gyártani, mint a VGA-t.
(#74) Ottoka: Kikerült az Intel hír. [link] Nem értem mit akarsz bizonyítani. Minden kikerül a PH oldalaira. Csak a PH nem üzleti oldal, míg az ITcafe az. Mi csak akkor írunk üzletről, ha tényleg érdekes történik. Lehet, hogy meg kellett volna írnunk, hogy az AMD két negyedéve nyereséges, de ez is csak az ITcafe-ra került ki. Legközelebb majd megírjuk, de láthatóan volt fontosabb hír is. Annyira nem akarjuk átfedni a két oldal tartalmát.
(#78) Giot: Don't feed the troll. Bizonyíték hiányában úgyis eltűnik pár hétre, megint.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
veterán
Hát szomorú vagyok így még mindíg nem váltok DX11 re.Talán jövöre
duree54
-
Arti14
csendes tag
Szerintem, ha a GTX 460 lejjeb nyomja is az AMD-Ati árakat, nálunk úgysem lesz olcsóbb, hanem inkább a GTX 460 lesz nálunk drágább, az atik meg maradnak relatíve magasan, mint most.
-
Srodney
senior tag
Biztos hogy lesz árcsökkentés,de mégis mire számítottak,hogy majd azonnal???ki kell várni,az AMD/ATI is kivár,amíg jól fogy, addig meg nem hinném hogy csökkent.Csak idő kérdése eddig is így volt!(hozzá kell tenni azt is hogy nagymértékben számít,hogy milyen minőséggel és árazással jön az Nvidia kontrája...)
-
DeckardCain
senior tag
Azért kezdődik NV oldalról is, nyilván nem ártana gyorsan kiszórni a GF100-ra épülő kártyákat.
GTX 480 slips to under €400 -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz DeckardCain #86 üzenetére
Ennek sok köze nincs a gyártóknak. A kereskedők dobják le az árakat. Az NV és az AMD még semmihez nem nyúlt. Persze ez a végeredményen nem változtat.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Atom_Anti
senior tag
Radeon HD 5830 árát máris megcsapolták 230$-ről 200-ra. Persze ez még nem nagy engedmény, mert az Nvidia most ugyanennyiért valamelyest nagyobb teljesítményű kártyát ad.
-
Ottoka
őstag
Nem tűnök el, csak nem voltunk itthon. Egyébként megtisztelő hogy figyeled mennyit járok fel.
És egyébként máris csökkentek az árak: [link]
Egy másik oldalon is megjelent, előttem szóló linkelte.És sajnos a többi cikkednek is ennyi a valóságtartalma.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
siriq
őstag
Meg hogy nem csokkentenek arat. AZ 5850-s ati mar elerheto 200 fontert. Egyre tobb 5850 nek az ara megy le. Nem tudom ki nyilatkozott, de teljesen valotlant allitott.
szerk: az 5830-rol meg nem is beszelve. Nem csodalkozom. A 460-t viszik mint a cukrot. Folyamatosan pre-order van par ora utan.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
nagyferko
csendes tag
engem nem zavar ha nem csöken az ár prociba mindig amd, vga-ba pedig nvidia
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most tényleg a hivatalos álláspont alapján mondod azt, hogy nincs a hírnek valóságtartalma?
Sajnos sokan nem értik az árképzés lényegét, vagy azt, hogy ez kinek a joga. Vannak hivatalos modellek és félhivatalosak. A Sapphire-tól tudom, hogy a HD 5830 az utóbbi kategóriába tartozik, mert nem készült belőle referenciamodell. Ez azt jelenti, hogy az AMD csak a chipet adja el a gyártóknak, és van egy általános árajánlás, ami még mindig 279 dollár. A gyártók ezt követhetik, de nyilván mivel mindenki egyéni verziót csinált a HD 5830-ból, így az AMd-nek nincs beleszólása az árazásba. A HD 5850 és a HD 5870 esetében már az AMD szabja meg az MSRP árat, de ezen nem változtattak, azaz szeptemberi megjelenéskor bevezetett 299 és 399 dolláros MSRP van mindenkinek megszabva. Ez önmagában annyit jelent, hogy a partnerek nem lehetnek az előzőleg minősített MSRP ár alatt. A boltok persze alámehetnek, de az egyéni döntés kérdése.
Ez lenne a PH!. Itt a valós eseményeknek megfelelő információt kapod, vagyis, ahogy leírtuk az ATI nem csökkent, csak a kereskedők és a partnerek veszik le a kártyákról az extra haszont. Azért mi vagyunk a legolvasottabbak, mert sosem a látható dolgokról írunk, hanem ami a változások mögött van. Azt mindenki látta, hogy csökken az ár, de csak mi írtuk meg, hogy ez nem az ATI érdeme. Nyilván lehet szidni érte az ATI-t, hogy miért nem csökkent ténylegesen árat, de én nem tudok ezzel mit csinálni. Én csak újságíró vagyok, az árazást nem tudom megváltoztatni.
(#93) siriq: Szeptember óta 299 dollár a HD 5850 MSRP-je. Azóta nem volt változás. Az nyilván egy dolog, hogy a kereskedelmi ár 379-399 dollár körül mozgott a megjelenés után, de joga van a kereskedőnek és a partnernek annyi hasznot pakolni a termékre amennyit akar. Maximum nem vesznek tőlük kártyát.
(#95) Ottoka: Nem érdemes a pletykákat a tényekkel keverni. A PH! mindig is az utóbbi híve volt, de ha olvasol itt olyat, ami nem tény, akkor linkeld, és linkeld a bizonyítékot, hogy miért nem tény. Remélem ezúttal tényekre épülő vita elé nézünk, bizonyítékokkal megspékelve.
[ Szerkesztve ]
-
Ottoka
őstag
Ebben a cikkben azt írtad, hogy nem csökken a radeonok ára. [Itt] meg másnap azt irták, az amd 30 dollárral csökkentette a cikkben szereplő radeon árát.
A legolvasottab a ph, az igaz. Csak szerintem nem szakmai fronton. Ha pörgeted néha az aktív témákat, igen kevés szakmai topik van az első húszban.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Remélem elolvastad az előbbi postot, mert sokszor az az érzésem, hogy hiába írom le az árazással kapcsolatos dolgokat. Tehát akkor még egyszer. A Radeon HD 5830 egy félhivatalos termék, aminek nincs referenciamodellje. Ez azt jelenti, hogy az AMD-nek nincs is megszabott MSRP árazása, csak egy ajánlás, ami jelenleg 279 dolláron áll, és ezt láthatóan eddig sem tartották be. Ergo az AMD nem csökkentheti a HD 5830 árát, mert nincs rá joga. Akik ezt megtehetik azok a gyártók és a kereskedők.
Az AMD azt jelentette be, hogy nem csökkentenek a Radeonok árain, ami szemét húzás, forró olajat rájuk, de nyilván úgy látta a cég, hogy nem indokolt az árak mérséklése, mert eleve mindenki extra haszont alkalmazott a Radeonokon.Mellesleg a NewEgg-en már májusban volt 199 dolláros HD 5830. Az XFX a kicsi kártyáját annyiért kínálta.
Szerencsére a szakmai front mellett rengeteg olyan felhasználónk van, aki ugyan nem szakmai ismeretekre vágynak, de feljárnak a fórumra. Ettől függetlenül összehasonlíthatjuk a fórumunkban születő és a máshol beírt szakmai hozzászólások számát naponta. Nem lepődnék meg, ha a PH! lenne elől.
(#102) Ottoka: Ahogy gondolod, bár jobban örültem volna, ha hozol bizonyítékot, amivel alátámasztod a PH! "tényeket mellőző, bulvár vonalhoz hasonlító" állításaidat. Ettől függetlenül elfogadom a véleményed, csak nem tudok vele egyetérteni.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Legkozelebb mashogyan irnam meg a cikket. Megemlitenem az arkepzest ugy, hogy a kereskedoi resz is tisztan legyen benne. A mostani informacio tudataban, mar lathatja az ember a kulombseget. Nem fudzilla lesz a cikkbol, hanem .....
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Egy nappal később az első bekezdésben meg van említve, hogy a kereskedők elhagyták az extra hasznot. Ez a hír az AMD és a partnereinek a visszajelzéseire épül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs