Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Ottoka #99 üzenetére

Remélem elolvastad az előbbi postot, mert sokszor az az érzésem, hogy hiába írom le az árazással kapcsolatos dolgokat. Tehát akkor még egyszer. A Radeon HD 5830 egy félhivatalos termék, aminek nincs referenciamodellje. Ez azt jelenti, hogy az AMD-nek nincs is megszabott MSRP árazása, csak egy ajánlás, ami jelenleg 279 dolláron áll, és ezt láthatóan eddig sem tartották be. Ergo az AMD nem csökkentheti a HD 5830 árát, mert nincs rá joga. Akik ezt megtehetik azok a gyártók és a kereskedők.
    Az AMD azt jelentette be, hogy nem csökkentenek a Radeonok árain, ami szemét húzás, forró olajat rájuk, de nyilván úgy látta a cég, hogy nem indokolt az árak mérséklése, mert eleve mindenki extra haszont alkalmazott a Radeonokon.

Mellesleg a NewEgg-en már májusban volt 199 dolláros HD 5830. Az XFX a kicsi kártyáját annyiért kínálta. :)

Szerencsére a szakmai front mellett rengeteg olyan felhasználónk van, aki ugyan nem szakmai ismeretekre vágynak, de feljárnak a fórumra. Ettől függetlenül összehasonlíthatjuk a fórumunkban születő és a máshol beírt szakmai hozzászólások számát naponta. Nem lepődnék meg, ha a PH! lenne elől. ;)

(#102) Ottoka: Ahogy gondolod, bár jobban örültem volna, ha hozol bizonyítékot, amivel alátámasztod a PH! "tényeket mellőző, bulvár vonalhoz hasonlító" állításaidat. Ettől függetlenül elfogadom a véleményed, csak nem tudok vele egyetérteni. :) :R

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Ottoka #90 üzenetére

Most tényleg a hivatalos álláspont alapján mondod azt, hogy nincs a hírnek valóságtartalma?

Sajnos sokan nem értik az árképzés lényegét, vagy azt, hogy ez kinek a joga. Vannak hivatalos modellek és félhivatalosak. A Sapphire-tól tudom, hogy a HD 5830 az utóbbi kategóriába tartozik, mert nem készült belőle referenciamodell. Ez azt jelenti, hogy az AMD csak a chipet adja el a gyártóknak, és van egy általános árajánlás, ami még mindig 279 dollár. A gyártók ezt követhetik, de nyilván mivel mindenki egyéni verziót csinált a HD 5830-ból, így az AMd-nek nincs beleszólása az árazásba. A HD 5850 és a HD 5870 esetében már az AMD szabja meg az MSRP árat, de ezen nem változtattak, azaz szeptemberi megjelenéskor bevezetett 299 és 399 dolláros MSRP van mindenkinek megszabva. Ez önmagában annyit jelent, hogy a partnerek nem lehetnek az előzőleg minősített MSRP ár alatt. A boltok persze alámehetnek, de az egyéni döntés kérdése.

Ez lenne a PH!. Itt a valós eseményeknek megfelelő információt kapod, vagyis, ahogy leírtuk az ATI nem csökkent, csak a kereskedők és a partnerek veszik le a kártyákról az extra haszont. Azért mi vagyunk a legolvasottabbak, mert sosem a látható dolgokról írunk, hanem ami a változások mögött van. Azt mindenki látta, hogy csökken az ár, de csak mi írtuk meg, hogy ez nem az ATI érdeme. Nyilván lehet szidni érte az ATI-t, hogy miért nem csökkent ténylegesen árat, de én nem tudok ezzel mit csinálni. Én csak újságíró vagyok, az árazást nem tudom megváltoztatni.

(#93) siriq: Szeptember óta 299 dollár a HD 5850 MSRP-je. Azóta nem volt változás. Az nyilván egy dolog, hogy a kereskedelmi ár 379-399 dollár körül mozgott a megjelenés után, de joga van a kereskedőnek és a partnernek annyi hasznot pakolni a termékre amennyit akar. Maximum nem vesznek tőlük kártyát.

(#95) Ottoka: Nem érdemes a pletykákat a tényekkel keverni. A PH! mindig is az utóbbi híve volt, de ha olvasol itt olyat, ami nem tény, akkor linkeld, és linkeld a bizonyítékot, hogy miért nem tény. ;) Remélem ezúttal tényekre épülő vita elé nézünk, bizonyítékokkal megspékelve. :R

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

• Thrawn

félisten

válasz Ottoka #72 üzenetére

Fail...

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

• Perillustris

senior tag

válasz Ottoka #74 üzenetére

hogy nem azért nem csökken az ára a radeonoknak, mert olyan kelendőek

Kelendő = nem kell árat csökkenteni. Közgáz alap.

Perillustris

• Abu85

HÁZIGAZDA

Arról ugye tudsz, hogy a processzorüzletág több nyereséget termelt Q1-ben, mint a GPU üzletág? ;) A Q2-ben is több nyereséget fog, mert hatványozottan olcsóbb a processzort gyártani, mint a VGA-t.

(#74) Ottoka: Kikerült az Intel hír. [link] Nem értem mit akarsz bizonyítani. :D Minden kikerül a PH oldalaira. Csak a PH nem üzleti oldal, míg az ITcafe az. Mi csak akkor írunk üzletről, ha tényleg érdekes történik. Lehet, hogy meg kellett volna írnunk, hogy az AMD két negyedéve nyereséges, de ez is csak az ITcafe-ra került ki. Legközelebb majd megírjuk, de láthatóan volt fontosabb hír is. Annyira nem akarjuk átfedni a két oldal tartalmát.

(#78) Giot: Don't feed the troll. :D Bizonyíték hiányában úgyis eltűnik pár hétre, megint. :)

[ Szerkesztve ]

• Giot

addikt

Nem értem mi szükség van erre az összeesküvés elméletre fórumtárs?
    "Nem kell az amd proci senkinek"
    Ezt te sem gondolod komolyan. :N
    Ha nem sajnálnám rá a pénzt, és szükségem lenne rá természetes hogy a felső kategóriában Intel i7 vennék. ÉS szerintem nem csal én vagyok vele így. Viszont alsó középkategóriában tökéletesen megfelel egy AMD processzor.
    "E cikk mögött megint csak egy amd párti félretájékoztatás áll."
    Ezt konkrétan miből szűrted le?? Van egy infó ami a jelenlegi AMD/ATi állásfoglalást prezentálja, hogy lett ez AMD párti? Ez a hozzállás inkább negatív a cégre nézve nem pozitív. Mondjuk én úgy gondolom hogyha lassulnak az eladások akkor változik az ATi hozzállása.

• Sanyix

őstag

lol b+ már a videokártyás topikba is benyomod az amd fóbiás összesküvéselméleteidet te intel vérfanboy? :D

mintha a zintel a helyzetétől függően változtatná az árait...

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

• proci985

MODERÁTOR

válasz Ottoka #74 üzenetére

vagy csak simán azért nem csökkentenek árat, mert ez az a maximum ár, ami mellett a teljes készletet ki tudják szórni amíg a következő készletet nem állítják elő?

szóval a fejlesztés finanszírozása csak egy dolog (bár fontos dolog), a profitmaximalizálás pedig egy másik. a jelen piaci helyzetben felesleges lenne olcsóbban adni a kártyáikat, ha így is olyan ütemben adják a kártyáikat, ahogy veszik őket.

a többi ágazat szereplése és a videokártyák maxprofit árazása között nem tudom mi a párhuzam. ha eltérnének a jelen ártól felfelé vagy lefelé akkor már nem tudnának ekkora bevételt realizálni. felfelé eltérve hiába nőne az egy kártyára jutó haszon, ha kevesebbet adnának el.
    tehát [nagyobb haszon * kisebb darabszám] < [jelenlegi haszon * jelenlegi darabszám] esetén nem éri meg árat emelni.
    jelen pillanatban az Ati ennyi kártyát tud készíteni. tehát, ha csökkentik az árat, csökken a haszon, de több kártyát a gyártókapacitás miatt nem tudnak termelni, a gyártókapacitás pedig jelen helyzetben nem növelhető.
    magyarul, amíg a jelenlegi kártyaszám a jelenlegi árakon eladható, addig nem lesz árcsökkentés. ha majd csökken a kereslet és olcsóbban adva nagyobb lesz a haszon a kártyákon, akkor majd lesz árcsökkentés is.

az opteronok meg. az AMD összprofitja eléggé sok tényezőből áll össze. egy a GPU ágazat és egy a szerver ágazat mégegy. az opteronok gyenge szereplése viszont nem látom, hogy hogyan kellene befolyásolnia a gpuk kereslet-kínálati görbéjét. avagy, mitől lenne gyengébb az 5x00ás széria azért, mert az Opteron ágazat gyengélkedik. illetve miért lenne kevésbé kívánatos egy adott felhasználónak. emiatt nem lesz lassabb az AVP és nem csökken a 3dmark eredmény, akkormeg?
    persze, céges szinten az lenne a legjobb, ha minden ágazat a lehető legtöbb profitot hozná. az opteronok esetleges veszteségét pedig úgy tudják csökkenteni, ha az összes többi ágazata lehető legtöbb profitot/legkisebb veszteséget (de inkább profitot) hozza. tehát, adják a GPUkat a jelenlegi áron (amíg ilyen áron is van rájuk optimális méretű kereslet), mert a GPU szegmensből így hozzák ki az összes pénzt.

zárójelben: a befektetőket pedig nem érdekli, hogy ki melyik szegmensről mit gondol, amíg tejel a vállalat. ez igaz bármelyik vállalatra, befektetési szinten a márkahűség nem éri meg.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

• Osibaa

senior tag

Mert az Intel korrekt módon csökkenti az árait, ugye? [link] (Ez a cikk is AMD párti?)

Ez a cikk arról szól, hogy az AMD reagál-e árcsökkentéssel az nVidia új kártyájára, semmi köze a szerver piachoz. Köszi a hozzászólást a "témához". :W

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

Új hozzászólás Aktív témák