- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
Légy szíves, ezt a hangnemet... ne.
Ha vannak érveid meg számaid, akkor hozd azokat, de az ilyen bennfenteskedő, de tartalommentes "érhet meglepetés" szerintem nem hiányzik senkinek. (Egyébként legutóbb pont lízingeltem az autót, szóval valamennyire képben vagyok azzal kapcsolatban is) -
dabadab
titán
Tök mindegy, hogy milyen konstrukcióban csinálod, nagyjából ezek a számok vannak (illetve csak ennél rosszabbak, mert itt nem számolgattam jelenértéket, kamatot meg ilyeneket). Ránéztem egy kalkulátoron, egy tizenötmilliós autó lízingeléséhez le kell rakni hárommilliót utána meg havi négyszázat három éven át vagy havi kettőötvenet öt éven át.
Az van, hogy ha tényleg havi hatszázat keresnél, akkor valószínűleg arra gondolnál, hogy érdemes lenne nem azonnal elverni a pénzedet (és ha mégis, akkor nem az összeset egyetlen dologra), hanem olyasvalamit venni belőle, ami tartja az értékét meg megtakarítani valamit, ilyenek.
-
dabadab
titán
Számoljunk egy egészen kicsit:
Havi 600k nettóval számolva 15 milló az több, mint két évnyi kereset - ez szerintem önmagában elmondja a történetet, ez bőven több, mint amit normális ember autóra szán.De tegyük fel, hogy emberünk mégis autót akar venni. Elég szerényen él (a keresetéhez képest mindenképpen), havi 200k-ból megél, így a 15 millió összejön neki három év alatt. Vagyis három évig spórol és ennek a végén fel tud mutatni egy darab autót, nulla megtakarítást, nulla ingatlanvagyont.
Valahogy nem érzem, hogy ez nagyon reális szcenárió lenne.
-
dabadab
titán
"Banki középvezető v informatikus hopp 600k nettó. Senior programozó simán ennyi v több"
Namármost az van, hogy vadiúj tizensokmilliós (és az még a luxusautózás tényleg nagyon alja) autó ebből csak úgy jön ki, hogy az ember nagyon spórol rá. Van a környezetemben elég sok havi millió feletti bevételű család, de egyiknél sincs ilyen autó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest