- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Auratech
őstag
A valós idejű vizuális mintafelismerés forradalma küszöbön áll... De nem emiatt hülye doboz miatt. Ez szar...aszittem villanyóra...
-
rudi
nagyúr
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
GPS adatot asszem kezel ez EXIF, meg e GPS-es fényképezők egy részéhez adnak olyan proggit, ami egyből "térképre helyezi" a fotódat, sőt google mapshez meg ilyenekhez is kapcsolódik automatán. Még nem néztem, de egy mobilnet+GPS-es okostelóhoz lazán lehet ilyesmi helymeghatározós, képfeltöltős app, utána kell járni.
-
macilaci78
nagyúr
Ennek komolyabb hasznosságát abban látnám, ha fennhangon képes lenne felolvasni a szöveget. Aki látja elolvasni, az látja, mi lett lefotózva. Egy vak ember fényképezőgépének több értelmét látnám. Esetleg GPS infókkal megtoldva az anyagot, hogy tudja a delikvens, mondjuk egy város melyik terén fotózott.
-
blueMerle
veterán
Milyen lehet ha rossz napja van a szövegírónak? Csinálsz egy önarcképet, erre jön a szöveg:
Egy malacképű, irgalmatlanul ronda ember vagy valami ahhoz hasonló undormány. Nem tudom eldönteni. Az is lehet, hogy a képen egy segg van lefotózva 90fokkal elfordítva.
-
BiP
nagyúr
Csodálkoztam, hogy milyen részletes, és milyen jól összefoglalja, értelmezi a gépet. sejtettem, hogy gép/szoftver ezt nem tudja magától ilyen szinten, főleg, hogy kísérleti a dolog.
Amúgy a dolog baromira hasznos lehet pl. vakoknak.
-
rudi
nagyúr
Vastagon elég lenne egy tisztességesebb hangfelismerő algoritmus, aminek a fotó elkészítése után bediktálnád a szöveget, esetleg kulcsszavakat, amik bekerülnének az exif infóba és akkor máris könnyebb lenne keresgélni a nagy képtárakban. Abba az irányba is vannak már fejlesztések (elég komolyak), hogy egy algoritmus rámászik a képtáradra, és igyekszik felismerni rajta alakzatokat és ezek szerint csoportosítja a képet vagy tageli. Aztán tudsz úgy keresni, hogy "mutasd meg a 2011 szeptemberében készült lovas képeimet": megnézi a dátumot, aztán a képeket elemzi vagy a tageket nézi meg, hogy hol van ló.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Jól értem, hogy mobilnet kell hozzá és tulajdonképpen emberek írják a szöveget?
Első blikkre azért megvolt a wow hatás és azt gondoltam wtf.$1,25-ért magam is megírom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy fotós olyan fényképezőgépet épített, ami nem képeket, hanem szöveges leírást ad a témáról.
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest