Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Töröltem a nem ideillő postokat, privátban folytassátok tovább, itt senkit nem érdekel.
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
MZperX75
addikt
Baromira örülnék egy ilyen monitornak,munkám lenne a fotózás tuti beruháznék egyre most,így sajna várom hogy fotós hobbim még élvezhetőbb legyen .
120-140 ezer Ft-ra essenek a 4K-s (24" moncsik árai) addig is beújítok rövidesen szerintem egy 24" -os 2550x1440 felbontásúra.
Az is sokat dobna 1080p után,már idegesítő képet szerkesztenem ezen.12Mpixeles is kép hülyén néz ki 1920x1080-as monitoron főleg úgy ,hogy a menü levesz még vagy 150-200sort.
27"-ban sem rossz ,de szerintem az már nagyon nagy.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Már többször linkelted ezeket, de nem értek vele egyet.
Előrebocsátom, hogy nem értek a film digitalizáláshoz, de egyszerűen nehezen hiszem,
hogy:
1. egy "brute-force" fix 4 mintás AA fut egy film minden egyes képkockájára
2. hogy egy FHD filmet FHD mintavétellel digitalizálnakA másodikból adódik, hogy - ahogy egy PC-n renderelt AA-s képnél is - jóval nagyobb a mintavétel a megjelenítési felbontásodhoz képest. Praktikusan legalább 4k-ban kell mintavételezni a képet, hogy FHD képet kapj. Ebből már látszik, hogy nem lesz elmosva minden egyes képkocka a mozgás miatt. Egyszerűen csak máshogy súlyozzák a pixeleket. Nem fognak "ugrálni" a pixelek két szomszédos pozíció között mozgás között.
Az elsőből pedig az következne, hogy más és más élessége lehet a különböző képeknek, ha kicsit is okosabb az AA algoritmus.
A fentiekből is következtethető, de érzésre is tartom, hogy jóval élesebb egy FHD AA-s kép, mint egy negyedelt felbontású (nem AA-s) kép.
Nem negyedelődik a valós felbontás és információtartalom."Az AA-t nem a motion-blur és a 24p teszi indokolttá, 600 fps-nél is szükség lenne rá."
Nem ezt mondtam. Kifordítottad.
Azt mondom, hogy ha szükség is van AA-ra, a 24p miatt sokkal több motion blur-re (és AA-ra is, ezt te magad is írtad!) is szükség van. Ami sokkal inkább rontja a felbontást, mint ha értelmes frissítés mellett csak az aliasing miatt kellene AA-t használni.A kettőből jön ki az számomra, hogy:
1. Az AA nem negyedel felbontást, kisebb mértékben ront csak rajta.
2. A 24p miatti túlzott elmosás és MB pedig sokkal többet ront a képen. Következésképpen az FHD-hoz képest a 4k sokat nem fog javítani a filmeken amíg 24p van.Kivéve a szép lassú mozgású 4k demo anyagokat. De az FHD demo anyagok is ugyanezek.
szerk: PC-s tartalomnál a ppi-képminőség résszel azért egyetértek nagyrészt. Egyértelmű, hogy szebbek lesznek a betűk. Hogy olvashatóbbak-e az már kétséges számomra. Erre írtam, hogy a mostaniak is azok értelmes méretben. De ez már nagyon szubjektív, van aki X mm magas betűket bámul a monitorán, vagy aki X/3-at.
Utóbbihoz nyilván kell a ppi, de nem biztos, hogy annyira általános igény.
Persze akinél nem igény annál sem fog rontani az összhatáson, ha 4k-t használ. Max kicsit felesleges lesz.A többiről meg már régebben beszéltem, hogy ez milyen hátrányokat vet fel. Vga-val kihajtani nem lehet, filmeknél a tárhely, sávszélesség lesz gond... cserébe nincs sok előnye a 24p miatt. Stb...
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
Én nem is értem miért foglalkoztok azokkal akik szerint nem jó ez a monitor. Én tegnap is megmutattam egy vásárlónak miután kalibráltuk a CG EIZO monitorát, ami sima felbontású mégis kb másfélszer ennyibe került.
Teljesen el voltak ájulva a látványtól, és az első gondolat az volt, hogy a teljes méretű fotóit milyen szuperül tudná szerkeszteni így. Mindeközben az elektronikája alig marad el az EIZO-tol, színtérfedése van olyan jó, homogenitása szintén jó, de kiegyenlítéssel gyakorlatilag hozza ugyanazt a szintet. Ez a monitor baromi jól sikerült, és mindig élmény eléülni.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
dezz
nagyúr
Ilyen alapon az EIZO, NEC, stb. többszázezer forintos profi monitorai is csak hobby-graf. kategória. Csak valahogy a profi monitorok között is az IPS panelesek a magasabb kategóriásak (típusszámban és árban is), szemben az amúgy nagyobb kontrasztarányú, glowmentes(ebb) VA panelesekkel. Az általad említett DuraVision is IPS paneles.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Na azért az a DuraVision nem csak simán egy profi monitor, hanem egy meglehetősen szűk piaci szegmenst megcélzó termék. Az EIZO szerint: "Monitor for Air Traffic Control and Geophysical Services". Ott van rá pénz, meg a mozisoknál.
A cikkbeli monitor a maga wide-gamutjával és 10-bites képfogadási képességével sem éppen átlagfelhasználóknak szánt termék (sajnos). Majd egy ezeket nélkülöző, olcsóbb kivitelű változat, 1-2 év múlva.
-
Xero
nagyúr
Még mindig nem értem miért lenne vicc a 24-es méret.
Most leírom az én storymat. Ugyebár várom az új gépemet egy ideje, amire új megjelenítő(ket) szerettem volna akasztani. Adott a 3db 4K-s monitor lehetősége.
Nyilván egyből a Sharp 32-es modellje felé indultam, de ha az ára még nem is vert volna fejbe (egy darab annyi lett volna mint a gép maga), akkor a méret bizony megzavart. Egyszerűen nem tartottam elég magasnak a ppi értéket. A 140 egyszerűen kevés. Ráadásul volt már dolgom 30-as Dell-és ACD-el is, amiből kettő pivot-ban használhatatlan. Szóval így elkezdtem az U2414 felé indulni, gondolván majd ha 1-2 év múlva lekúsznak az árak és a méretek, akkor vásárolok.Majd jött ez az UP2414Q és máris átrendeződtek a dolgok. Ezt már el tudom képzelni, és az ára is lényegesen emberibb.
Az Eizo-t idekeverni pedig felesleges. Nagyon nem egy liga nyilván és természetes, hogy ezekkel az új low cost megoldásokkal a DTP-ből és CAD-ből kimozdulva próbálnak piacot szerezni.
-
Jazz
veterán
Hogy valami fogalmunk legyen a professzionális 4k monitorról: Valahol itt kezdődött. Eizo DuraVision FDH3601, és ez volt 3 éve. 8,8MP. 36" (és nem holmi vicc 24"-on). Ja és 30ezer $.
Ami most zajlik azaz átlag konzum szegmens lefedése, és a piac feltöltése. Ami hatalmas hullámokat generál majd a hardware piacon.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Xero
nagyúr
válasz SchumiBácsi #127 üzenetére
Ahol ilyen tech termékeket vásárolnak, ott jellemzően pár hét/hónap alatt kitermelik az árát.
Fórumozni én sem ilyet vennék.
-
őstag
válasz Peddy789 #124 üzenetére
"amugy meg akinek megéri annak grat hogy ennyi fölösleges pénze van vagy ilyen komoly munkát folytat, de kicsit azt érzem páran azért védik ezt a szart, mert annyi eszük volt hogy megvették"
Home user biztos nem vesz egy ilyet, de sztem egy komolyabb vállalat, ahol havonta milliók mennek keresztül (pölö egy nagyobb építészeti tervezőiroda) nem fog vacakolni egy 300k-s monitoron, mert ha kell megveszi, egy-két év múlva meg úgyis lecseréli mert jön egy jobb.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
dezz
nagyúr
0. Szerintem itt nem El Kebir okoskodik.
1. A cikkbeli monitor nem átlagfelhasználóknak készült. Ha nem lett volna világos.
2. Akinek a munkája miatt szüksége van valamire, annál az ár egész máshogy esik latba, mint az átlagfelhasználónál. Pl. az első itthon kapható 32" 4K monitor ára 1 millió forint fölött volt. Vagy vegyük azt, hogy vannak olyan profi monitorok, amik 300k körüli árért 24" Full HD-sek, de más tekintetben jóval többet tudnak, mint egy átlagos monitor.
3. Akinek most van rá szüksége, az most fogja megvenni, nem érdekli, mi lesz évek múlva. -
Xero
nagyúr
"...de kicsit azt érzem páran azért védik ezt a szart, mert annyi eszük volt hogy megvették"
Speciel még nem vettem meg, de erősen érik a gondolat egy dual setup felállítására belőlük. Biztos csak ennyi eszem van.
Inkább el kellene méláznod azon, hogy ez a panel mit is jelent a szemnek valójában. 70e-ért ilyen méretben kapsz egy jobb IPS paneles Dell-t és kész. Ahogy fentebb is szerepelt, wide gamut-al ugyan ez minimum a duplája. Nem véletlenül. Szóval az a kutyát nem érdekli, hogy Te mennyit gondolsz reálisnak, hiszen jól látható, hogy számodra nem képvisel értéket, vagy az értékrended van nagyon elcsúszva.
-
Peddy789
őstag
válasz El Kebir #120 üzenetére
jaj istenem most nem bírod ki hogy ne okoskodj vagy mi? nyilván arra értettem az "értelem" szót hogy ha 70-80k körül lenne akkor mondjuk jó ár/érték arányban lenne
"(kivéve azoknak az agyatlanoknak, akik nem a termék tudását nézik, hanem csak az árát)"
ha kötekedni akarsz, akkor meg ez az igazán nagy baromság amit leírtál, te nem szoktad a cuccok árát nézni csak a tudását vagy mivan? Nyilván az ár határozza meg hogy valami jó e vagy sem, pl ha 5000forintért veszek egy gépet ami kitakaritja aházat az fasza, de 5000 mililért már nem annyira
amugy meg akinek megéri annak grat hogy ennyi fölösleges pénze van vagy ilyen komoly munkát folytat, de kicsit azt érzem páran azért védik ezt a szart, mert annyi eszük volt hogy megvették
amugy az uj tech drága, oké, ettől ez még nem vélekedés kérdése hogy megéri-e vagy sem, márpedig azért, mert ezek a 4k moncsik 1-2éven belül kb féláron lesznek, tehát most vannak a legroszabb értéktartó stádiumban, rohamosan fognak veszíteni az értékükből, tehát -> nem éri meg egyenlőre megvenni
-
jedis
senior tag
Igen, ez így van szerintem is ! Én is rég óta szemezgettem a 21:9-es monitorokkal, de 150-160 EFt-ot azért túlzásnak tartottam értük. Gondoltam 100-at eléri, akkor újra gondolom a projectet ! És mikor megláttam, hogy 110-ért is van, "újragondoltam" . Mint már feljebb is említettem, ez a monitor "főleg" a professzionális érát veszi célba, persze nem elképzelhetetlen, hogy pár "hétköznapi sznob" is beruház rá, csak azért hogy elmondhassa "VAN" neki ! Egyenlőre a professzionális felhasználáson kívül nem látom túl sok értelmét, de ott ha kell, akkor kell, mivel pénzt keresnek vele !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
El Kebir
őstag
válasz Peddy789 #118 üzenetére
te blabla-zol... 70-80k Ft körül is annyi az értelme mint a 300k Ft körül, az értelmet nem az ár ad neki. (kivéve azoknak az agyatlanoknak, akik nem a termék tudását nézik, hanem csak az árát)
Ráadásul senki se mondta, hogy olcsó... senki se mondta, hogy ennyiért nem lehet kapni "fasza tv-t" ...
Attól hogy neked drága és te úgy véled, hogy nem éri meg a felárat a monitor technikai képessége, még nem lesz rossz a monitor. Az átlagosnál jobb minőség, az új technikai képesség bármilyen terméknél aránytalanul drágább.[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
őstag
-
dezz
nagyúr
[moderálva]
Jobb lenne, ha nem akarnád előírni másoknak, mi a hasznos nekik és mi nem. "Valószínűleg" jobban tudja egy fotós vagy egyéb FS használó, CAD-es, stb., hogy mire van szüksége. De még egy tudatos átlagfelhasználó is. És bizony sokan várták ennek a monitornak a megjelenését.
Lehet, hogy a vaksi Manci néninek már valóban nincs már rá szüksége, de másoknak miért kellene beérnie alacsonyabb felbontással, kisebb élességgel, mint amire a normál szem amúgy képes!? Ha amúgy a technika lehetővé teszi.
Beszélj csak a magad nevében! Neked nincs rá szükséged. Pont. Reméljük, ha valaha megtévednél és hi-ppi monitort akarnál venni, jól kipenderítenek a boltból. Csak hogy nehogy bűnbe ess. (Amikor pedig nem is lehet majd mást kapni, remélem, hű maradsz majd az elveidhez és szigorúan csak kisebb felbontásban fogod majd üzemeltetni.)
Egyébként meg ki mondta, hogy most mindenkinek rohannia kell a boltba 300k-ért monitort venni? Amíg ilyen drága, amúgy is csak azok fogják megvenni, akiknek a munkájuk miatt megéri az árát. (De, lesznek ilyenek, nem is kevés.) Aztán majd idővel lejjebb megy az ára. És szerintem előbb-utóbb általánossá válik.
(#115) sb: Erről már beszéltünk egy párszor, nem tudom, miért iterálod újra és újra. (Javaslom ennek és ennek bővebb tanulmányozását, megértését.) Nem kizárt, hogy az információtartalom valamivel több, mint 1/4. De az még mindig sokkal kevesebb, mint az 1/1.
Az AA-t nem a motion-blur és a 24p teszi indokolttá, 600 fps-nél is szükség lenne rá.
"Bár nekem az AA-szerű élsimított betűkkel sincs nagy bajom."
A 640x480-nal sem volt "különösebb" baj - amíg nem láttunk 1280x960-at... Mint korábban elhangzott: tegyél a monitor mellé egy hi-ppi okostelót, hasonló karaktermérettel, akkor majd meglátod, miről van szó. De tehetsz képet is (az okostelón term. csak natív bontásban kitett képrészletet), az is sokkal jobban néz ki.
[ Módosította: radi8tor ]
-
sb
veterán
Ez az 1/4-es filmes felbontás nekem még mindig túlzásnak tűnik tekintve, hogy információtartalomban kizárt dolog, hogy 1/4 lenne a képen. Hacsak nem FHD-ra mintavételezik és utána mossák szét az AA (és egyebek) kedvéért. Magasabb mintavételen pedig nincs negyedelt felbontásod, max nagyon rossz esetben.
A másik amit mindig kihagysz, hogy filmnél nem az AA a lényeg, hanem a motion blur és a 24p, ami indokolttá teszi. Ez az ami nem negyedeli, hanem még jobban rontja az elvi felbontást.
De most itt ez kevésbé lényeges, lévén, hogy monitorról van szó. Értelmes skálázással nyilván sokkal élesebb lehet a képe trükkök nélkül is. Bár nekem az AA-szerű élsimított betűkkel sincs nagy bajom.
-
Xero
nagyúr
Ismét a saját példámat hozom. Naphosszat kódokat, dokumentációkat és maileket látok magam előtt. Mindenképpen jobb lenne a szememnek, ha mindezt desktopon is hiDPI mellett tehetném.
A 24" fullHD kombináció nem ideális az én nézetem szerint. Az U2414-ek kapcsán is az volt az első gondolatom, hogy létezik-e ugyan ez a kialakítás kisebb méretben?
-
Reggie0
félisten
Hat igen, a dvd visszatekero is nagy slager volt. Aki nem vett, az csak nem tud rola, hogy milyen hasznos...
(#102) Xero: Ertem, hogy mit mondasz, csak nem ertek egyet vele. 24 colon mar az FHD is megfeleloen elesnek latszik. Nyilvan lehetne meg elesebb a kep, csak rohadtul nincsen ra szukseg, annyi extra eroforrast pedig plane nem er meg, amennyibe kerul az egesz. A fotos, grafikus nem 24 colon fog dolgozni, manci neninek pedig teljesen milyen mindegy mennyire eles betukkel irja be az excel tablajaba a kiutalt fizeteseket. Persze lehet mondani, hogy mennyivel jobb lesz a vilag, ha l'art pour l'art elesebb kepet lat 24 colon mindenki, mikozben 99%-ban le se szarjak az emberek, mert az FHD is boven megfelelo volt es mindezert cserebe szarra izzadjak magukat a gpu-k es valag penzt kifizetsz egy alig lathato javulas miatt, de pont emiatt _ertelme_ nincsen a dolognak. 27 colon meg az is meg tudja egyenkent kulonboztetni a pixeleket, akinek rossz a szeme, na ott lenne ertelme az egesznek.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Lehet, hogy meg fog lepni, de dezz hozzaszolasa nem errol szolt. Hanem errol, hogy mi ertelme a nagy ppi-nek. Persze, ha van 200+ ppi-s monitorod otthon, azt is hasznalhatod referencianak, de az azert ritkasagnak szamit, ellentetben a hasonlo kijelzoju telefonokkal.
DRM is theft
-
Xero
nagyúr
Itt nagyjából levezettem. 260ppi egyébként.
Aktív munka közben kb 50-60 cm-ről nézem a monitort is, viszont böngészésnél van hogy 90-100cm. Fali karokon vannak, szóval mindig máshova tili-tolizom őket.
Nyilván a cél az, hogy ne lássuk. Ezért is mondtam, hogy a rMBP-t, ami 220ppi még tudnám feljebb tornászni, hiszen ezt közelebbről is szoktam lesni.
Na de egy szó mint száz, ez a Dell végre egy egészen értelmes alternatíva. Meg kell nézni, aztán eldől a dolog. Ha pedig nem érzem, hogy kell, akkor marad a dual U2414 beszerzés és várok valami magasabb ppi-re.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
De nem is az a (távolabbi) cél, hogy lásd, hanem éppen, hogy már ne lásd. Mennyi az iPaded ppi-je? Gyanítom, több, mint ennek a monitornak a 163-ja.
Egyébként mi nálad a monitortávolság? Van, akinél 40cm, másnál 60, 80, de olyannal is találkoztam, akinél 100.
Én pl. netezésnél ~60cm-ről nézném, némileg nagyított képtartalommal, CAD-ezés közben pedig ~40-ről.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
60cm-ről teljesen jól látható a különbség a ~92-94ppi-s (16:9/16:10) szokvány monitor és a ~200ppi-s okosteló között. (A 24" 4K monitor 184ppi-s.)
~200ppi-s okostelót felesleges 20cm-ről nézni. Ilyen távolságból a 326ppi-sen is látni még a pixeleket. (Nem a szubpixeleket, hanem a pixeles képek pixeleit. Az aliasing hatásokat meg még sokkal messzebbről is. Nem véletlen alapfícsőr az Andoidban az AA, de attól meg kevésbé tűnik élesnek a kép. Tehát, hiába van AA, kell a nagy felbontás. AA nélkül meg aztán főleg.)
(#101): Szükségük van rá, csak még nem tudnak róla... Ha eljön az az idő, hogy ez lesz a megszokott, senki sem akar majd kisebb felbontású monitor elé ülni.
Megjegyzem, te a #17-esben nem csak hogy hétköznapi felhasználásra nyilvánítottad feleslegesnek (ez sem lenne igaz), hanem általánosan, bármire. Nyilván elment az eszük, akik megtervezték, árulják és megveszik, aztán még képesek használni is (pl. CAD-ra, PS-re, stb.) és úgy érezni, hasznosan költötték el azt a közel 300k-t.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Látom nem fogtad az adást.
Egyébként ha az emberek tudatában lennének annak, hogy elérhető hasonlóan olvasható megjelenítő desktopra, mint a telefonjuk, akkor lenne rá igény. Persze először az áraknak be kell menniük 100e alá, hogy tényleg a nagy többség is rákívánjon.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
A telefonom 330ppi, kb 40-60cm-ről nézem és pont jó így.
A tabletem 260ppi, ezt némileg távolabbról nézem és ez is tökéletes így.
A laptopom 220ppi, de itt el tudnék képzelni némileg magasabb értéket, bár ezzel sincsen gondom.
Desktopon ez a 185ppi egyáltalán nem túlzás, sőt simán elférne 220-240 is.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Wow! Ez a monitor méltó utódja lehet a 2410-esnek. Kicsit lejjebb megy az ára és ugyanolyan sláger lehet. Itthon persze elsősorban fotósok, tervezők között. (Közülük sem tud mindenki közel 2x ennyit kipengetni egy 32"-esre.)
(#17) Reggie0 (és a többi okoska): Már hogy ne lenne értelme? Ha magatoktól nem tudodjátok, mi, miért nem kérdezitek meg?
Ha van a közeletekben >200 ppi-s okosteló (már ha nem kerülitek az is "elvből"), tegyétek oda egy szokványos monitor mellé, hasonló karakterméretre állítva (fizikai méretben, nem pixelszámban)! A látvány magáért beszél majd... Normál távolságból is teljesen jól láthatóan sokkal élesebb, szebb.
(#34) bandras0226: Nem, nem az a lényege. Az is lehet egy irány valakinek, de nem az egyetlen üdvözlendő irány, ráadásul olcsóbban megoldható 4db 23" FHD monitorral.
(#41) Blindmouse: Az IPS glownak normális esetben nem szabad ennyire zavarónak lennie. Biztos, hogy jól van beállítva az a montior? Sötétben véletlenül nem a kontraszttal próbálod sötétíteni a képet (ami monitoron csak egy digitális effekt, ami nem befolyásolja a háttérfényt, így a feketeszintet sem), a fényerő (ami monitoron a háttérvilágítást állítja) helyett, felerősítve ezzel a glowt?
(#90) sys25: "A 32"-es full hd tv-m optimális nézési távolsága 1080p esetén 122cm"
Ez egy nagy tévedés. Ahhoz kellene ennyi, hogy minden pixelt jól láss rajta! Ki tudjál venni pl. egy pár pixeles karakterekből álló szöveget, stb. Csakhogy a filmes kép jóval életlenebb ennél, az effektív felbontása (az aliasing hatások [lépcsősödés, stb.] teljes, mozgás közben is érvényesülő elkerülése érdekében) ~1/4 az aktuális fizikális felbontásnak.
Más a helyzet, ha monitorról beszélünk. De ki akar 1,2m-ről nézni egy monitort? 60 centiről teljesen jól látni a pixeleket egy 24" monitoron. És éppen ez a baj vele.
-
blaca83
őstag
Jó lesz ez a tervezőnek, fotósoknak akik meg játszani akarnak vegyenek 27""-ost sokkal olcsóbban....
Azért élőben megnézném milyen képe van.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
vittorio7
őstag
Ez kifejezetten tetszik, de nem olcsó.
-
Xero
nagyúr
Használtál hiDPI eszközt? Nagyon is jó út ez. Logikai fullHD-n kell hajtani és máris meglesz az értelme. Végre pontosan olyan tisztán lehet majd olvasni bármit, mint egy telefonon vagy tableten.
Az iPhone 4 megjelenése óta erre vágyom. Egyedül a desktop monitorjaim maradtak lowDPI-k minden eszközöm közül. Márpedig ezek előtt ülök a legtöbbet. Ez kell ide és kész.24"-en a 90PPI közel sem ideális.
[ Szerkesztve ]
-
sys25
aktív tag
Lassan a monitorok/tv-k terén is jön a ppi láz...
Ha túl nagy a tévé/monitor, a kép pixeles lesz, ha túl kicsi, akkor nem látunk minden részletet.
A 32"-es full hd tv-m optimális nézési távolsága 1080p esetén 122cm,akkor ennek monitornak mi lesz?30-40 cm?Kiég az ember szeme ilyen távolságból.
Messzebbről meg már nem lesz értelme a 4K felbontásnak,elvesznek a részletek.
Igazából a 4K még 70-80"-en is felesleges,egy tv-t normál esetben 2-3 méter távolságból néz az ember,70"-en pl. majdnem 3 méter az optimális távolság,ez 4K esetén lesz vagy 1,5m...
Ki lesz az a mazochista aki egy közel 2 méteres tévét 1,5 méterről,vagy ebben az esetben egy 61 cm-es monitort ~30 centiről néz?
24"-re az 1080p az ideális,főleg mivel az emberek átlag 60-80 cm-ről nézik (kivéve a monitorra ráfeszülő hardcore gamerek).Szerintem... -
beef
őstag
Hm, hát én elvártam volna így három 2408w után, hogy egyik ne járjon 2x szervizben, másik kettőn meg ne jelenjenek meg függőleges színes csíkok bekapcsolás után és esetleg a display port se szálljon el 4 év után. Illetve a bal oldali szerény bevilágítás is ott figyelt mindháromnál.
Az ár az prémium volt ezeknél is, a minőség már kevésbé.
Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy merjek-e bennük megbízni még egyszer. Pedig lassan a csere esedékes lesz. Az U2713H-val szemezgettem egy ideig, de jelenleg kivárok, mert az Acer B276HUL is képbe került. -
M@trixfan
addikt
Nahát, itt van a retina 1080p! 10.9.3-tól jó is lesz OS X alatt. Ettől eltekintve én már a monitoroknál is szeretnék látni valamilyen elmozdulást jobb technológiák felé. Még mindig világít a fekete, rossz a mozgás, mai szemmel már kevés a kontraszt egy plazmához vagy OLED-hez képest. Nem is értem egyenként hol vannak az OLED monitorok.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
tetrix
tag
16:9-en pont a képszerkesztés az kilőve a képszögeknél jó lenne valami kevésbé 'széjjelkontrasztolt' fotót ,esetleg állandósított képet,pl.egy portrét látni, (amihez még lehetne a többi monitor képszögeit is összevetni; tudom ez nem mérvadó kép ilyenkor)
(#86) Brekk: akkor most komoly munkára vagy játékra?
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
Sziasztok!
Sokan szidják ezt a felbontást, főleg 24"-on, de higyjétek el, baromi jó dolog ez. Én egész sokat ültem előtte, ameddig megíram a saját tesztünket róla, és azóta egyértelműen úgy gondolom h ez a jövő. Minden tökéletesen éles, sehol egy pixel. Böngészésre használva 150% ra feltolva a wint, minden tökéletesen jelent meg. A 32os nagytesónak pedig nem is kellett a nagyítás, úgy is tökéletes volt.
Jelenleg tényleg drága, de ezeket komoly munkára veszik egyelőre. Majd ha tömegével lehet eladni őket, akkor majd az áruk is sokkal jobb lesz. Addig sajnos várni kell, de legalább az OS-ek és szoftverek tökéletesen fogják támogatni őket. Meg egy átlag VGA is elég lesz játékra.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
deja vu
addikt
Az iris még a beépített retina felbontással is küszködik néha nem, ez a 4k meg még inkább megizzasztaná? Egyszer benéztem a macbook topicba és ezt írták:
"Nálam böngésző alatt nincs gond, viszont iTunes-ban mikor az albumborítók között görgetek, nem nevezhető folyamatosnak.
Ha van fenn iStatMenus akkor ott a CPU-s fület lenyiva hogy előtérben maradjon írja az FPS-t.
Böngészőben 55-60 FPS, viszont iTunesban kétujjas scroll fel le folyamatosan = 25-27FPS és az szemmel látható. Én hozzá vagyok/voltam szokva a nagy teljesítményű VGA-k hoz és erős CPU-k hoz így lehet hogy érzékenyebb vagyok ilyen téren mint az átlag notebook/macbook felhasználó." [link]
"A memória semmit nem fog segíteni a grafikus teljesítményen.
Jelentősen a proci sem fog javítani a dolgon, mivel ugyanaz a 28W-os kialakítás (i5-4258U (2,4ghz) vs i5-4288U (2,6ghz)).
Grafikában kb ugyanazt a szintet hozza külső 1080P-s monitoron mint annó a MacMinim i5 2,5GHz HD4000-el, mivel az nem U-s hanem sima M-es proci volt 35W-os."
Ezt kérdezik tőle?
"Komplexebb oldalaknál (Carnation, The Verge, etc) is marad a 60? Nálam kb. ezek a benchmarkok, ha ott nem tudja akkor leszerepel nálam."
Válasz:
"10-20 FPS a Verge, szóval gyenge.
Rövidesen szerintem cserélem is 15-ös PRO-ra."Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Xero
nagyúr
Az eladott Pro-k 80%-as manapság is Intel GPU-val dolgozik. Én pont a 4K miatt döntöttem a nagyobbik 15-ös mellett a cserénél. Nem hiszem, hogy az Iris izzadtság nélkül meghajtotta volna a beépített retinát és egy külső 4K-t.
MP-nál szintén ebből kiindulva választottam a közepes modellt.
Az mondjuk, hogy mennyire lesz időtálló ez a két gép, az majd kiderül. Egyelőre a MP még meg sem jött, szóval a monitor kérdés is csak lóg a levegőben.
-
deja vu
addikt
Megnéztem pár gyártói honlapot, Powercolor, Sapphire, Asus, Msi, és nagyon sok helyen nincs oda írva a kártyához, hogy milyen DP. Csak néhány helyen láttam odaírva a DP 1.2-t. Ez a DP 1.2 csak kb. a radeon 7000 sorozat óta van nem? Az jó, hogy már a haswell is tudja, gondolom a Kaveri is megbirkózik ezzel.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
huszar90
aktív tag
"Tapasztalatunk szerint sajnos MacOS-en sem egyszerűbb a helyzet; egy régebbi Airrel próbálva akadtak gondok"
Azért meredek ilyen következtetéseket levonni a mac os-ről, csak azért mert az air-ben lévő intel hd3000 nem képes probléma nélkül meghajtani 4k-t legalább egy macbook pro-val kellett volna...
-
oraihunter
aktív tag
-
Garada
őstag
A Dell monitorok mindig megkövetelik az árukat de meg is kapod érte azt amit elvársz
-
dabadab
titán
"Ez jó kérdés,de milyen?"
Intel HD 5000
"Mit jelent?
4096x2160Maximum Digital Resolution
2048x1536Maximum VGA Resolution"Azt, hogy digitalis kimeneten tamogatja a 4K-t, analogon meg nem (minden bizonnyal a RAMDAC nem birja a tempot).
"Nálam akkor nem működne natív felbontással egy ilyen 4K monitor? Mi kell hozzá?"
Az, hogy maga a GPU tamogassa illetve legyen egy DP 1.2-es kimeneted (vagy HDMI 2.0, meg olyan monitor, ami tudja azt fogadni - ez a Dell pl. nem tudja).
DRM is theft
-
Csabroncka
addikt
válasz gyuribácsi88 #75 üzenetére
2x GTX 690 vagy ezzel egyenértékű radeon, de 2 magos legalább és minimum 4 giga Vram. Ezzel már szépen elfut, de hogy bírná-e az ultra felbontást ,de azt hiszem nem lenne gond.
"in medias res"
-
deja vu
addikt
válasz Csabroncka #74 üzenetére
MZperX75 nem játszik, előre leszögezte , a Jézus Szíve Tárasasága Idősek Otthonából írogat, az unokáiról készült fotókat retusálná.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
addikt
válasz Csabroncka #74 üzenetére
Azért írtam hogy minimum. Igazság szerint 4K-s monitor alá, egy durvább játéknál nem is tudom hogy milyen kártya kéne. talán egy 7990 elég lenne, talán
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
addikt
-
MZperX75
addikt
válasz Csabroncka #70 üzenetére
Ez jó kérdés,de milyen?
PL GTX750 specs
Mit jelent?4096x2160Maximum Digital Resolution
2048x1536Maximum VGA ResolutionAMD-nél R9-270-nél találtam 4K támogatást. Most nekem csak eg HD6550D-m van egy egyszerű HD6670-el.
Nálam akkor nem működne natív felbontással egy ilyen 4K monitor? Mi kell hozzá?
Bár már egy 2550x1440-el is boldog lennék.....[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Hát már csak "egy" VGA kell alá ....
"in medias res"
-
Akula
őstag
ez így van. így osztották fel maguknak kicsi világunkat. ugyanaz a panel, csak "minőségibb" (és kétszer drágább is). Én mindenesetre meggondolom, hogy kell-e a letisztult design és a vékony káva, vagy nem. Egyszer beállítottam a monitort az asztalon, azóta úgy van. Nem tapogatom és nem alszok vele.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
MZperX75
addikt
válasz Blindmouse #66 üzenetére
dettó
-
kalimist
aktív tag
-
deja vu
addikt
Azért neked a D800-hoz jól jönne egy ilyen nem? Múltkor mintha te kérdezted volna valami kompakt gépnél, hogy srácok lecseréljem erre a D800-at. Nagyon gáz volt az a komment, de ha nem te voltál akkor elnézést, a te avatarod ugrott be.
-
nagyúr
haha desz@r, kb olyan mint 14 colon a fullHD annyi értelme van ennek, mint amennyi helye a mákostésztának a pekingi gyorsbüfé étlapján, hogy idézzek...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
deja vu
addikt
Nagy kár, pedig egy mobilos selfie-t megnéztem volna rólad a haladó topciban. Amúgy ja, élő példa erre Wa2x_, aki néha mobillal is olyat hoz össze, hogy csak nézek, kérdem magamban ez tényleg mobillal készült.
-
MZperX75
addikt
Lelkes fotós vagyok,de nálam nem csak a gép a lényeg,hanem a téma,úgy vagyok vele,hogy jó képet akár egy telefonnal is lehet készíteni,vagy ami a kezembe akad.
16ezres géppel készített képemre nem egy fotós besírt,hogy milyen jó,hát .......ezért nem találkoztál fotós fórum még velem .....szerintem nem is fox.
gyuribácsi88
Remélem ezt most te nem komolyan kérdezed.
(ha már itt tartunk ,a felhasználók között hány játékos van 5-10-15%?)
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Aha, akkor lehet félreértettem valamit. Mert én azt olvastam itt, hogy a windows-ra ez nem olyan jó jelenleg, nincs rá fölkészülve, na meg a programok sem, ehhez a monitorhoz osx kell. De biztos jól mondod, a felbontás visszavételénél nincs gond ezzel.
Szerk: Látom a tesztben osx-el is voltak gondok, elnézést a pontatlan fogalmazásért, csak bezavart Xero, mert úgy odavan, hogy a mac pro-ja 4k-ra legyen kötve. Meg igazából csak az osx-re számítottam ez ügyben, hogy ott nem lesznek problémák.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"De általános használatra azért megtartanád a fullhd monitorod jelenleg, és mellé jönne ez?"
Minek? Ha valamiert 1920x1080 kell neki, akkor egyszeruen visszaveszi a felbontast, az pont a nativ felbontas negyede, gond nelkul skalazodik, sot, ekkora ppi-vel talan mar ugy altalaban nem gond barmekkora 16:9-es felbontast a monitorra skalazni.
DRM is theft
-
deja vu
addikt
Nem tudom, hogy ez most jó típus-e, de nem igazán szokták ajánlani az LG monitorokat, mert szinte kivétel nélkül pwm-es, gyengébb anyagminőségű és gyengébb elektronikával rendelkezik mint a hasonló Dell-ek, a talpuk szintén nem olyan jó mint a másik márkánál, és nem sokkal drágábbak. Azért az szomorú, hogy majd minden márka LG paneleket használ, Eizo, Nec, Dell stb.. de még a Dell is jobbat épít a panel köré.
-
deja vu
addikt
De általános használatra azért megtartanád a fullhd monitorod jelenleg, és mellé jönne ez? Nem is láttalak még a fotós topikokban, pedig néha beleszoktam olvasni, írni már nem merek mert nem értek hozzá, meg nem bírom a kritikát
-
addikt
-
MZperX75
addikt
Nem tudom mi a gondotok a 4K val Photoshopnál nekem nagyon jól jönne,mikor retusálok.
Más is létezik,játékon és filmen kívül....[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Hoppá-hoppá.
Lehet most teszek le a két U2414 vásárlásról. Pontosan ezt vártam.
Egy ilyet meg kell néznem élőben.
(#33) jedis: hiDPI üzemmódban kell hajtani és máris megvan az értelme. FullHD tűélesen. Ez itt a lényeg. Ha pedig kell a munkafelület, akkor egy kattintás átkapcsolni. Nyilván kell mögé az OS is.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz gyuribácsi88 #36 üzenetére
(#36) gyuribácsi88 & bandras0226 (#34)
"Nem tudom mit akarnak ezzel a 24"-os 4K-s gyufásdobozzal."
Na ez látszik is, hogy nem tudod... pedig a nevében is benne van, a nagyfelbontású monitor arra jó, hogy a képelemeket nagyobb felbontáson tudja megjeleníteni és nem arra kell, ahogy tévesen gondoljátok, hogy minden kisebb legyen. (csak a windows bugos még)
egy betűt ki lehet rajzolni 100 db 0,3 mm pontból is, és ki lehet rajzolni 400 darab 0,15 mm-es pontból is, méretre mindkettő ugyanolyan lesz, csak az utóbbinál a ferde és íves vonalaknál a rajzolási hiba töredéke lesz, vagyis magasabb a felbontása.
Remélem így már érthető hogy mire jó.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
shteer
titán
valami brutálisan szép képe van élőben, akárcsak a 32"-es nagytestvérének
szerintem jónak tűnik..
-
-
-
GeorgeV
aktív tag
A Windows miatt sajnos még nem aktuális ez a felbontás. Jelenleg 2560x1440-es Dell-t használok 27" méretben, de ezen is néha elég aprók a betűk.
-
Syrano
tag
Mi a monitor pontos típusa? 2414 vagy 2417?
-
-
M107
addikt
Nekem u.a ez csak a kisebb 24" változata van meg. TV+médialejátszó+IPS monitor egyben.
Megvehettem volna a 29" csak én hülye nem azt vettem meg volt kb 30 percem hogy eldöntsem, rá két napigS még mindig bánkódom, de ez van íj jártam.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Blindmouse
senior tag
Látom 300K-ért sem sikerül IPS glow nélküli monitort gyártania a Dell-nek. Nekem a P2414-em van annyi hogy már azon gondolkodom visszaküldöm.
[ Szerkesztve ]
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
bteebi
veterán
válasz Fitzgerald #39 üzenetére
Az előbbit inkább a vásárlókra, az utóbbit pedig inkább Holivúdra bízzák szerintem .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Fitzgerald
veterán
Ilyet majd akkor, ha adnak hozzá két darab Radeon R9 290X-et is, és majd ha lesznek ilyen felbontású filmek.
-
gekkoXT
senior tag
Jól értem, hogy usb3-as a kártyaolvasó benne?
-
addikt
válasz bandras0226 #34 üzenetére
Pontosan
Nekem is most van egy 27" LG FHD monitorom, ha már 4K-t akarok majd akkor minimum a 32", de inkább 37-39-40". Nem tudom mit akarnak ezzel a 24"-os 4K-s gyufásdobozzal. Ekkora méreteben semmi értelme a 4K-nak, hacsak nem 10 centiről nézi az ember.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
bandras0226
aktív tag
Én semmi értelmét nem látom 3x" alatt ekkora felbontásnak . Szerintem az UHD-nak pont az lenne a lényege hogy a mostaniaknál négyszer nagyobb kijelzőket lehessen gyártani. Például nálunk éppen jó lenne egy két méter képátlójú TV, mert a mostani öt méterről igencsak kicsi. Monitorból egy 40" -ost el tudnék képzelni.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
jedis
senior tag
Mindenhol agyon "hájpolják" ezt a 4K-t ! Mondja már meg nekem valaki, hogy az ÁTLAGOS PC-s társadalom hány százaléka használja ki ezt a felbontást, és mire ? Én inkább erre izgultam rá, egy hete
LG
29"
2560x1080
IPS
stb. stb.Ez nekem adott annyival többet, hogy megért 110-et ! Film; Net; Game, de 280-ért én sem vettem volna meg, se ezt, se azt, se semmit !
megj.:
A professzionális felhasználás, az másHa az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Daywalker
addikt
Ehhez egy kicsit mélyebbre kell ásni a Windows lelki világában, már ami a megjelenítést illeti...sajnos az MS-féle programok sincsenek felkészítve, és nem csak a programok gyártói/írói rontottál el, mert a Windows párbeszédablakokban is vannak hibák nagyításkor. Arról nem is beszélve, hogy a skálázással egy megadott betűtípus méretezésénél is problémák vannak, nem minden elem skálázódik. Kicsit összetettebb a dolog annál, mint hogy a szoftverkészítők hibáztak volna csak...
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
AAAgold
senior tag
az egyes softwarek készítőji helyett nem teljesen értem, miért a win-t szidjátok - az adott problémás programokat egyszerűen nem készítették fel erre a felbontásra (illetve a méret-skálázásra)
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
Peczek
aktív tag
Ilyen felbontás azért már jobb lenne 27 colban, vagy nagyobban. De legalább a talpa már nem olyan béna íves, mint a U2412M -nak.
-
pschio
őstag
Igazán lefotózhattátok volna egy sima desktoppal a monitort, hogy lássuk az arányokat.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
M107
addikt
válasz #21346560 #20 üzenetére
Ezért használok egy 4 portos USB hubot a vége be van dugva az Usb portba s az asztalon meg dughatom rá, a Pendrive-ot vagy a Usb Hdd-ket ,Kártyaolvasókat.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
törölt tag
Azokat az USB portokat nem értem még mindig a monitor hátulján... eccerűen szinte lehetetlen beledugni szinte bármit is anélkül, hogy a monitort ne rántsam le...
-
antikomcsi
veterán
A múltkori 4K-s cikket olvasva, és ezt hozzá véve, kicsit gonoszkodva megjegyezném, hogy ha én ilyet vennék, akkor majd 300K-t fizetnék csak azért, hogy szívassam magam.
Eljön majd ennek az ideje számomra is, de addig még aludnom kell párat.
-
atti_2010
nagyúr
Igen ez:
Addig viszont az árakat a 4K felbontású TN+film panellel fogják alacsonyan tartani, ami azért nem annyira jó hír, bár a játékos réteg, akinek a válaszidő a lényeg,
tévesztett meg és tovább nem is olvastam.[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Reggie0
félisten
Ezert a penzert egy FPR igazan elferhetett volna rajta. Enelkul nincs ertelme a 4K-nak ekkora meretben.
-
vicze
félisten
válasz micafighter #11 üzenetére
Elég könnyen meglehet, hogy valami meg lett keverve, mert a 24"-es IPS a 28"/32"-es az pedig Sharp ASV IGZO.
-
törölt tag
Jogos. [link]
Of course, information is limited. Other reports online list this as an IPS panel, although that is ultimately unverifiable at this point in time - we can only speculate that a 24" high end panel is finally making its way through the chain. The 32” UP3214Q from Dell is only 30Hz at full resolution unless you use DisplayPort 1.2a + MST (Chris is testing this monitor as I type), so one might assume that the 24” panel would be the same.
-
vicze
félisten
válasz micafighter #11 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, de a Sharp nem védette el?
-
bteebi
veterán
Először én is attól féltem, hogy TN-es lesz, de szerencsére nem. IPS panel van benne, és a glow-t leszámítva teljesen rendben is van. Kalibrálva a maximális 0,7-es ΔE azért nem rossz . Csak hát:
"Az viszont nézőpont kérdése, hogy kinek ér meg majdnem 300 000 forintot egy 4K-s 24 colos monitor, amikor 27 colos, wide gamutos WQHD-s Dellt vehetünk már 200 000 forint alatt."
Nem megdöbbentően magas, de nagyon magas az ára. Windows mellé egyelőre tutira nem kellene. Talán majd a Win 9 mellé, maximum 150k-ért .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
McSico
senior tag
Szép és jó ez a 4K mert még egy bőrt le lehet húzni az LCD-ről. De én jobban örülnék már egy fullHD-s OLED monitornak. Ebből az árból még lehet ki is jönne...
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
v-paci
aktív tag
"A szóban forgó Dell megjelenítő nem az ASUS PQ321Q-nál látott Sharp ASV, hanem az LG-féle IPS panelt kapta meg"
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
GRaul
őstag
"Előre viszont nem érdemes az ördögöt a falra festeni, hiszen TN+film paneles UHD kijelzőt eddig egyet sem teszteltünk, és most sem ilyen került az asztalunkra a Dell UltraSharp UP2414Q monitor személyében."
Úgyh, nyugodtan olvasd végig
-
atti_2010
nagyúr
4K TN+Film panellel köszönöm inkább majd máskor.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Odyssey G5 - 27" Ívelt VA - FHD 240Hz & 4ms - NVIDIA G-sync - AMD FreeSync - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest