Hirdetés

Dell UltraSharp UP2414Q: UHD felbontás 24 colon

Bevezetés és külső

A 2014-es év az UHD felbontás jegyében zajlik majd, ez nyilvánvaló azok után, hogy több gyártó is bejelentette 4K-s monitora érkezését, sőt egyre több panelgyártó száll be a bizniszbe. Mindez örvendetes hír, hiszen a nagyobb választék és a javuló kihozatal csökkentő árakat fog idővel eredményezni a minőségibb panelek esetében is. Addig viszont az árakat a 4K felbontású TN+film panellel fogják alacsonyan tartani, ami azért nem annyira jó hír, bár a játékos réteg, akinek a válaszidő a lényeg, vagy a vékonyabb pénztárcával rendelkezők minden bizonnyal elégedettek lesznek ezzel is.

Előre viszont nem érdemes az ördögöt a falra festeni, hiszen TN+film paneles UHD kijelzőt eddig egyet sem teszteltünk, és most sem ilyen került az asztalunkra a Dell UltraSharp UP2414Q monitor személyében. A szóban forgó Dell megjelenítő nem az ASUS PQ321Q-nál látott Sharp ASV, hanem az LG-féle IPS panelt kapta meg, természetesen 3840x2160 pixel felbontással, ami 24, azaz pontosan 23,8 colos képátló mellett igencsak "durvának" hat. Viszont nem rohannánk ennyire előre, elsőként a külső vizsgálatok következzenek, itt is lesz ugyanis meglepetés.


Az ovális kivágás a kábelrendező szerepét látja el

Az UP2414Q esetében a Dellt nem vádolhatjuk meg azzal, hogy spórolt volna az anyagokkal. A (magyar pénztárcával) nem éppen olcsó, WQHD-s U2713HM-nél például nem nyerte el a tetszésünket, hogy minden egyes porcikája műanyag, de a még vastagabb ceruzával rajzolt árcédulájú UP2414Q-nél egyenesen elvárás a minőségi felépítés. Ennek megfelelően talpa és az állványzat fémből készült, melyről lerí, hogy strapabíró konstrukció. Maga a kijelző burkolata maradt műanyag (2 cm széles kávával), és állíthatóságát is biztosították, hiszen a forgathatóság, a dönthetőség, illetve a portré mód alapfunkció. A 100 x 100 milliméteres VESA rögzítési pontoknak hála biztosítva van a falra szerelhetőség is, de ez esetben természetesen búcsút kell inteni az állványnak.

Kártyaolvasó és USB Kártyaolvasó és USB
Kártyaolvasó és USB

A csatlakozókkal a már szokásosnak mondható helyen találkoztunk ennél a modellnél is, melyek között HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 és mini DisplayPort jelbemenetet, valamint a beépített négyportos USB 3.0-s hub csatlakozóját találtuk, melynek három aljzata található ugyanitt. A negyedik port a hátoldalra került, és ugyanezen a hubon keresztül csatlakozik a beépített kártyaolvasó is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés