- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Még mindig nem értem miért lenne vicc a 24-es méret.
Most leírom az én storymat. Ugyebár várom az új gépemet egy ideje, amire új megjelenítő(ket) szerettem volna akasztani. Adott a 3db 4K-s monitor lehetősége.
Nyilván egyből a Sharp 32-es modellje felé indultam, de ha az ára még nem is vert volna fejbe (egy darab annyi lett volna mint a gép maga), akkor a méret bizony megzavart. Egyszerűen nem tartottam elég magasnak a ppi értéket. A 140 egyszerűen kevés. Ráadásul volt már dolgom 30-as Dell-és ACD-el is, amiből kettő pivot-ban használhatatlan. Szóval így elkezdtem az U2414 felé indulni, gondolván majd ha 1-2 év múlva lekúsznak az árak és a méretek, akkor vásárolok.Majd jött ez az UP2414Q és máris átrendeződtek a dolgok. Ezt már el tudom képzelni, és az ára is lényegesen emberibb.
Az Eizo-t idekeverni pedig felesleges. Nagyon nem egy liga nyilván és természetes, hogy ezekkel az új low cost megoldásokkal a DTP-ből és CAD-ből kimozdulva próbálnak piacot szerezni.
-
Xero
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #127 üzenetére
Ahol ilyen tech termékeket vásárolnak, ott jellemzően pár hét/hónap alatt kitermelik az árát.
Fórumozni én sem ilyet vennék.
-
Xero
nagyúr
válasz
Peddy789 #124 üzenetére
"...de kicsit azt érzem páran azért védik ezt a szart, mert annyi eszük volt hogy megvették"
Speciel még nem vettem meg, de erősen érik a gondolat egy dual setup felállítására belőlük. Biztos csak ennyi eszem van.
Inkább el kellene méláznod azon, hogy ez a panel mit is jelent a szemnek valójában. 70e-ért ilyen méretben kapsz egy jobb IPS paneles Dell-t és kész. Ahogy fentebb is szerepelt, wide gamut-al ugyan ez minimum a duplája. Nem véletlenül. Szóval az a kutyát nem érdekli, hogy Te mennyit gondolsz reálisnak, hiszen jól látható, hogy számodra nem képvisel értéket, vagy az értékrended van nagyon elcsúszva.
-
Xero
nagyúr
Ismét a saját példámat hozom. Naphosszat kódokat, dokumentációkat és maileket látok magam előtt. Mindenképpen jobb lenne a szememnek, ha mindezt desktopon is hiDPI mellett tehetném.
A 24" fullHD kombináció nem ideális az én nézetem szerint. Az U2414-ek kapcsán is az volt az első gondolatom, hogy létezik-e ugyan ez a kialakítás kisebb méretben?
-
Xero
nagyúr
Itt nagyjából levezettem.
260ppi egyébként.
Aktív munka közben kb 50-60 cm-ről nézem a monitort is, viszont böngészésnél van hogy 90-100cm. Fali karokon vannak, szóval mindig máshova tili-tolizom őket.
Nyilván a cél az, hogy ne lássuk. Ezért is mondtam, hogy a rMBP-t, ami 220ppi még tudnám feljebb tornászni, hiszen ezt közelebbről is szoktam lesni.
Na de egy szó mint száz, ez a Dell végre egy egészen értelmes alternatíva. Meg kell nézni, aztán eldől a dolog. Ha pedig nem érzem, hogy kell, akkor marad a dual U2414 beszerzés és várok valami magasabb ppi-re.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
A telefonom 330ppi, kb 40-60cm-ről nézem és pont jó így.
A tabletem 260ppi, ezt némileg távolabbról nézem és ez is tökéletes így.
A laptopom 220ppi, de itt el tudnék képzelni némileg magasabb értéket, bár ezzel sincsen gondom.
Desktopon ez a 185ppi egyáltalán nem túlzás, sőt simán elférne 220-240 is. -
Xero
nagyúr
Használtál hiDPI eszközt? Nagyon is jó út ez. Logikai fullHD-n kell hajtani és máris meglesz az értelme. Végre pontosan olyan tisztán lehet majd olvasni bármit, mint egy telefonon vagy tableten.
Az iPhone 4 megjelenése óta erre vágyom. Egyedül a desktop monitorjaim maradtak lowDPI-k minden eszközöm közül. Márpedig ezek előtt ülök a legtöbbet. Ez kell ide és kész.24"-en a 90PPI közel sem ideális.
-
Xero
nagyúr
Az eladott Pro-k 80%-as manapság is Intel GPU-val dolgozik. Én pont a 4K miatt döntöttem a nagyobbik 15-ös mellett a cserénél. Nem hiszem, hogy az Iris izzadtság nélkül meghajtotta volna a beépített retinát és egy külső 4K-t.
MP-nál szintén ebből kiindulva választottam a közepes modellt.
Az mondjuk, hogy mennyire lesz időtálló ez a két gép, az majd kiderül. Egyelőre a MP még meg sem jött, szóval a monitor kérdés is csak lóg a levegőben.
-
Xero
nagyúr
Hoppá-hoppá.
Lehet most teszek le a két U2414 vásárlásról. Pontosan ezt vártam.
Egy ilyet meg kell néznem élőben.
(#33) jedis: hiDPI üzemmódban kell hajtani és máris megvan az értelme. FullHD tűélesen. Ez itt a lényeg. Ha pedig kell a munkafelület, akkor egy kattintás átkapcsolni. Nyilván kell mögé az OS is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged