- Milyen videókártyát?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiel
aktív tag
Miért van az hogy nekem csak off és low-ot enged a physx? 275 GTX-em van.. :S
-
Erdei88
veterán
Csak nekem van olyan problémám, hogy high grafikai beállítás mellett és low physx-el egyszerűen nem tudok játszani?? 4!! fps-em van. Pedig a teszt szerint nem kellene problémát okoznia.
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
Depression #76 üzenetére
Igy van. Tegnap prbáltuk ki 9800gt(vga)+9600gt(dedikált fizika) felállásal a Dark Voidot, a high physx beállitást bőven elviszi 50+ fps-el full hd ben. A rakéta füst turbulencia rántotta le az fps-t 35re kb. Maga játékélmény szvsz sokkal jobb volt vele.
-
Robi BALBOA
őstag
"(az, hogy a falbol kijönnek kis darabok, de a fal nem változik (textura statikus), ez engem kifejezetten még zavar is..)"
Gyorsak a kőművesek és az Nv kari mire meg jelenítené a falon a sérülést addigra már rég be is vakolták és még ha van egy szöszenetnyi idő akkor le is meszelik azt a falat, hogy a sérülésnek hült helye se maradjon.
Az Nv majd nyugi ráfogja a kőművesekre, hogy a PhysX az megakarta jeleníteni a falból kirobbant téglát és a lyukakat a falon, de azok a csúnya-csúnya kőművesek elcsesztek mindent(akik feltehetően annak a szemét Ati-nak dolgoznak)! -
gantum
tag
a fermis videó nem sokat ér, engem nagyon idegesítene, ha ilyet csinálna egy játék, hogy rángatózik.
a physx csak ennyit dob a játékélményen? és még ígyis visszavesz a teljesítményből jelentősen? akkor mizöldség értelme van? sőt nam úgy volt, hogy a physx számol minden fizikát és semmivel sem lassítja a játékot? ittmeg full lassító tényezőként van jelen. ez egy vicc.
-
nuke7
veterán
hát nemtudom... a physx szerintem itt nem ad sokat a játékélményhez, nekem egyáltalán nem hiányozna.
(az, hogy a falbol kijönnek kis darabok, de a fal nem változik (textura statikus), ez engem kifejezetten még zavar is..) -
h_143570
addikt
válasz
antikomcsi #79 üzenetére
Vegulis a supportot mind2 esetben kifizetik. Max a szomszed pistike ganyolasait is el kell viselniuk melle. En eddig 1 kivetelel WGA-n atmenokhoz hivtak csak.
@ollie: keson vettem eszre a komented, a temat hangyagolom a tovabiakban.
-
Robi BALBOA
őstag
Szerinmtem nem kell oda i7 meg 2db 5870, szerintem egy 4magos 3ghz-es procin és egy 5850-es karin vígan elmenne a graf is és a fizika is,csak akkor el kellene felejteni a PhysX-et és egy olyan motort használni ami nincsen korlátozva senki számára.
Amúgy ezekhez az effektekhez szerintem semmi szükség nincsen a PhysX-re, nem tűnnek olyan húde komolynak. -
Vistaboy
veterán
Egyébként kijött egy 337MB-os PhysX Patch is a játékhoz, mert állítólag a dobozos változat alapból ezt nem tartalmazta.
Dark Void (PC) PhysX Patch (337MB)
"GeForce users who purchased a retail (boxed) copy of Dark Void. In order to play Dark Void with enhanced PhysX features, a patch must be installed."
-
RI/OS
addikt
Egyébként azt azért megnézném, hogy ha nem lenne benne az nv-s szivatás, fizix nélkül,
ugyanilyen effekteket hány fps-el tudna tólni egy 4000-es HT-s i7+2db 5870-en.
Olyan 200-al kb szerintem. -
rumkola
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #86 üzenetére
am tényleg nem tudunk felbontást, lehet 25xx*akármennyi volt, és 1600-ban nincs gond
-
RI/OS
addikt
Lehet leszedem, aztán kipróbálom a high fizixet nv nélkül
Akadna mi?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Magam részéről már elgem van a PisiX-ből és a C(s)UDA-ból is. A teszt meg megmutatta., hogy jelenleg egy használhatatlna szar a játékban.
-
Robi BALBOA
őstag
Ezt jól megfogalmaztad!
És tegyünk annyit hozzá, hogy a havok mindenki számára elérhető nincsen korlátozva eggyik vga gyártó számára sem és ezt a játék fejlesztőknek is be kellene látni, hogy az nem megy, hogy Nv karin van füst,szikra, repesz stb... Ati karin pedig vagy nincsen vagy ha van akkor olyan módon megoldva, hogy az rettenet, és zeért jó a havok ahogy montad, mert lehet hogy nem annyira precíz, de minden vga-n megy és azért a Havok-ot is lehet fejleszteni. -
Amint látod off-ban van, másrészt ha visszaolvasol világos lesz. A hivatalos szoftvertéma a driverek kapcsán merült fel amikor physx-et szeretnél használni ati vga mellé.
Az, hogy megéri e és milyen kártyákkal már később vetődött fel az eredeti cikk sajnos ezzel nem foglalkozott.
Az persze egyéni megítélés, hogy kinek mi a jó/szép, nekem a HL2, mint játék tetszett, a látványtól annyira nem voltam elalélva, de azért jó volt akkoriban az aláírom.
A jövő eldönti mi lesz, csak nehogy két konzol között a földre üljünk.
(#83) ollie
Miért lenne vita belőle?
-
-
deicide
veterán
A felbontást csak én nem találom a cikkben, vagy nem merték elárulni?
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Osztom. Továbbá sokan a két fizikai modell megközelitését sem fveszik észre.
Mig a havok egy megoldásaiban látványorientáltabb nem annyira preciz, addig a physx pont hogy mindent részecske fizikából épit fel. Kérdéses hogy melyik a jobb út, mind2nek vannak előnyei és hiányosságai. Jelenleg ugy érzem havokék jobban megtalálták azt a középutat ahogy kell az egész fizikás szöszmöszt használni egy játékban( szigurúan a Bad Company 2re gondolok),Ageia-ék nagyon elvesztek a részecske effektekben, bár a maga módján azért azok ugyanolyan komolyak. Csakhát ez egyszeri juzer nem igazán értékel 1 real time szél algoritmust, vagy épp élethü turbulenciát, interaktiv füstel.
-
imibogyo
veterán
válasz
antikomcsi #79 üzenetére
Hadd legyen már egy olyan kérdésem, hogy hogyan jön a Phisyx-es témához, hogy hány embernek van eredeti windows-a, vagy, hogy áldoz-e eredeti szoftverre ??
Itt most arról van csak szó, hogy megéri-e és ha igen akkor milyen kártyákkal a Phisyx.
Személy szerint nem látom egyértelműen, hogy szükség lenne rá, legalábbis arra, amire most használják. Vagyis hogy elsősorban látványra, vagy látványos effektre mennek és nem a tényleges fizikára (lásd. Half-Life 2 doboz és deszka modellezése, Phisyx nélkül is kiváló volt, ráadásul gyors is), ami azért nem keveset tenne hozzá a játékélményhez.
Számomra a szebben gomolygó füst nem annyira fontos, bár tény, hogy ez is hangulatfokozó. De már én is láttam jó pár példát szép füstre, meg király particle effektre Phisyx nélkül is.
Ennyit akartam, kérem kapcsolja ki....
-
válasz
Robi BALBOA #74 üzenetére
Senki nem mondta, és tudom, hogy Te sem. Csak nem mindenki jártas ebben, és nehogy félreértse úgy, hogy a komplett 9800 családból lett a 250.
Cifrázni lehet, csak nem biztos, hogy érdemes, mert a legtöbb fizikszes játék nem is igazán fizikszes. A jövőben pedig lehetne vele számolni, hisz manapság már nem extra a 2db. pci-e 16x hosszúságú slot a lapokon, csak kár, hogy a vga gyártók üzleti érdekeltségei miatt nem valószínű, hogy terjedni fog.
(#75) h_143570
Az az igazság, hogy én ezt konkrétan nem tudom, és azt sem, hogy az a statisztika azt mutatja, hogy viszonylag kevés nállunk az illegális szoftver, vagy azért nem tér el nagyon, mert máshol is sokat használnak.
Én ezt csak úgy gondoltam, és az is lehet nincs igazam, de abból indultam ki, hogy eddig ahova hívtak főleg családi képekhez, egyiken sem volt legális win. Kivéve párat, ami azzal lett vásárolva a tacskóban. Amúgy még a vistával vett notikon is tört xp-t találtam.
Azt látom az embereken, hogy nekik a szoftver az nem termék ezért nem is akarnak érte pénzt adni.
(#77) Vistaboy
Akkor jó.
(#78) Ateszzero
Igen, ez jelentősen megnöveli a megoldási lehetőségek kivitelezését.
Valóban az a helyzet, hogy aki a jövőben fizikázni akar, annak ehhez mérten kell lapot választania.
-
Ateszzero
őstag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Hogy vegyek egy másik kártyát fizikázni, amikor a lapomon csak egy PCI csati van? Ahhoz akkor gondolom le kéne cserélni a lapomat is.
-
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #62 üzenetére
Semmi gond, nem sértődtem meg. (Azért is volt ott a smiley a végén)
-
Depression
veterán
válasz
Robi BALBOA #65 üzenetére
A gtx260 nem vérzik el jobban physX-szel, mint majd az 5770 fog tesszelálásnál.
Azt is vegyük hozzá, hogy a physX-szel jelentősen több dolog jelenik meg a képen, és annak a látványát is ki kell számolnia a VGA-nak. Tehát a physx-hez bőven elég akár egy 9600gt, míg a physx-es látvány megjelenítéséhez szükséges egy erősebb VGA. Ha mindkettőt 1db nV kari számolja, akkor kell egy erősebb vga.
A játékoknál mindig is úgy volt, hogy a felső kategóriát is ki tudják használni, és egy gyengébben, mint ebben az esetben a gtx260-on pedig ki kell kapcsoni néhány feature-t. -
h_143570
addikt
válasz
antikomcsi #73 üzenetére
Na igen van patchelt driver, de stabilitasi gondokkal kuzd, legalabbis a forumok szerint. A hivatalosakbol talan csak 180 elottiek jok.
Illegalis szoftver hasznaltbol nem allunk olyan rosszul nemzetkozi osszhesaonlitasban.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
antikomcsi #70 üzenetére
Ki mondta hogy a 9800gt-ből lett gts250(mondjuk mind a kettő g92-re épül, csak 112sp vs 128sp), a 9800gtx+=GTS250.
Szerintem egy GTX260 + egy 8800gt/gs már jó erős párosításm pesze ezt még lehet cifrázni. -
És írtam valahova, hogy az nv oldaláról letölthető drivert kell felrakni? Egyébként a régi driverek még hivatalosan is elérhetőek, és azokkal megy.
Amúgy meg az a kisebb gond, hogy egy meghajtóprogramban engedélyeznek bizonyos lehetőségeket, sokkal nagyobb probléma, hogy szerintem az országunk nagyrészében illegális operációs rendszereket használnak.
-
h_143570
addikt
válasz
antikomcsi #54 üzenetére
A jelenleg hivatalosan elerheto NV driverek letiljak a hardveres PhysX-et, ha a megjelenitest nem NV kartya vegzi. A tamogatott hardveres PhysX portot ATI-kra szinten leallitottak.
-
h_143570
addikt
válasz
Robi BALBOA #32 üzenetére
Mivel Bethesda Softworksos jatek ezert GameBryo.
-
válasz
Robi BALBOA #68 üzenetére
Na igen, de melyik?
Persze ezen teszt célja egyértelműen nem ezt hivatott eldönteni.
Ha átnevezésre gondolsz, akkor egyértelműen nevezd meg az illető típust, mert pl a 9800GT-ből soha nem lett GTS250.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Ezek után eggyértelmű, hogy ehez a gémhez nemárt egy erős(gtx260/275/280/285) kari grafikára és egy gyengébb(9600gt/8800/9800 alias gts250) kari fizikára.
-
K21_overlord
tag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Aham.
De ha már itt tartunk akk én azt is me nézném h a régi phys kártyával ezek az effektek hogy mennénk...
Akk nem kéne slis alaplap a régi karikat meg el lehetne adni szal lehet nem lenne nagyobb ráfizetés és kevesebbet is fogyasztana a gép...
(Persze olyan kártyákat már nem gyártanank:S) -
válasz
K21_overlord #64 üzenetére
Nem, egy olyan teszt arra deríthetne fényt, ha veszünk egy fizikára szánt kártyát, akkor milyet vegyünk?
Magyarán milyen különbség van (ha van egyáltalán) a különböző erősségű és árú kártyák fizikai teljesítménye között. Elég e egy 7K-ér beszerezhető 32sp-s 8600GT (Ezt tudom, hogy nem, mert próbáltam), vagy nem árt legalább egy 14K-s 9600GT.Most, hogy idáig jutnak a használt kártya árak lassan létjogosultsága lesz a kérdésnek.
Azt is kideríthetné, hogy akinek most van ilyen régebbi 8600-8800 nv karija, érdemes e cserénél "fillérekért" eladnia, vagy inkább vegye meg az újat, a régit meg tegye át fizikázni? Ha egyáltalán van értelme?
És igen jó meglátás, az is rendkívűl érdekes kérdés, ha a 260-ason nem számoltatunk fizikát, akkor is így lecsökken az fps különböző szintű fizikai beállításoknál?
Na jó, persze annak érdekes, akit érdekel.
Persze mindez indiferens az "itteni" dolgozók szempontjából, ezek csak amolyan fejtegetések.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Depression #63 üzenetére
Szerintem az átlag userek között a gtx260 már egy erős karinak számít.
Jó akkor a fizika a 3dmarkban ki van számolva előre,de sok olyan játék van ahol ugyan ilyen szép vagy szebb effektek vannak és nem kell PhysX hozzá vagy azokban is előre k ivan számolva ha igen nekem úgy is jó, csak ne az legyen, hogy Nv karival van szikra,füst repesz darabok Ati karival pedig semmi. (vagy ha van is valami pl:füst az olyan csúnya hogy már 5ével ezelőtt is azt mondtam volna rá hogy csúnya) -
K21_overlord
tag
válasz
Robi BALBOA #55 üzenetére
Egyet értek.
Szerintem nem az az átlag h valakinek van egy sli re képes alapja és az egyik slotban van egy régebbi kari ami phys et számol... Kérdem én azoktól akik hiányolták a + diszkrét fizikát számoló kártyát, hogy egy olyen teszt mit deríthetett volna ki? Hogy ha a 260 on csak graffot számoltatunk akk nem csökken az fps? ... -
Depression
veterán
válasz
A gtx260 az 5770-nel van egy árban. Azért ez messze van az 'erős'-től.
A 3dmark-ban pedig azért voltak jók az effektek, mert ott a fizika előre ki van számolva, nem a cpu számolta a mozgásokat. -
Ácsi!
Én nem mondtam olyasmit, amit magadra kéne venni. Mivel rögtön az elején le volt írva a cikkben, hogy honnét származik az írás, tisztában voltam vele, hogy nem saját gyártmány.
Nem is én hoztam fel ezeket, így ha megsértődsz, attól elhatárolódok.
Az eredetit nem olvastam csak ezt, de gondolom, hogy fordítani tudtok.
A pánikot nem én keltem.
Akárhogyis van, nem személyes dolognak szántam, csupán arra tértem ki, hogy a physx "teljesítmény teszt" így egyben semmiképpen nem fedi a cikkben lévő tartalmat és egy játéktesztnek jó, de a physx teljesítményről bármiféle értelmes következtetést levonni, főleg alkalmazott physx kártya nélkűl ezen szerzemény alapján teljesen lehetetlen.
Viszont rendkívűl alkalmas a valós tudás és tények ismerete nélkűli viccelődésre.
Bár már marha unalmas évek óta ugyan azokat a "poénokat" olvasni.(#60) Robi BALBOA
Szerintem az nv nem azt akarja elhitetni, hogy nélküle nincs normális/szép szikra füst stb., hanem azt, hogy a physx-el ez valósághű. Nem csak maga a látvány, hanem a mozgás dinamikája, és az egyéb fizikai tényezők, mint gravitáció, darabokra törő tárgyak, víz mozgása stb.. Ez amúgy nem rossz dolog, csak kár, hogy az üzleti érdekeltség nem feltétlen egyezik meg a felhasználók kívánalmaival.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Robi BALBOA #60 üzenetére
Emlékszem arra a teszt részre. Amikor a NRCS (nagy robot csávó) a BFG-jével belövi az ajtót és akkora szikraesőt produkált, hogy ott az fps mindig padlót fogott.
Idővel észrevettem, hogy annál a résznél csak azokat a karikat nyírta ki, melyek 4 pixelshader (9600 XT) egységgel rendelkeztek, ha egy olyanon futott amiben már 8 dolgozott (GF 6600), az alatt már nem volt annyira durva a visszaesés. -
Robi BALBOA
őstag
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy pl a 3dmark05 az már 5 éves teszt program és már ott is van elég komoly szira effekt, de ugyan ez a helyzet a FEAR-el is, nem kell ahoz PhysX hogy legyen normális szikra csak az Nv akarja elhitetni velünk, hogy PhysX nélkül nincsen normális Füst,Szikra,Repkedő részecske effekt.
-
Nekem a video alapján tetszik a játék.
-
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
A cikk a PC Games Hardware-en megjelent forrásanyag fordítása - nagyjából -, úgyhogy ha a tartalmával nem vagy megelégedve, akkor fáradjál át a linkelt oldalra, és ott reklamálj. Ott PhysX shooter teszt-nek írták, ezért adtam neki én is a "teszt" alcímet.
Írnék én róla többet is, bárcsak tényleg nekem is lehetőségem lenne így tesztelni játékokat, hogy adnák hozzá a cuccot, és még fizetnének is érte...
...eh, álmodik a nyomor.
-
Navaze
tag
válasz
Lehet úgy gondolták, hogy úgy is szétteszteli a sajtó, meg az erre szakosodott fórumok. Most mindenki betesz mindent, mindenbe, és az Nv ismét főcímlapon.
Nekem egyébként tetszik a dolog, gyártótól függetlenül pártolok minden fejlesztést, ami a játékok fizikájára irányul. Azzal jócskán lehet fokozni a játékélményt. -
tome.jr
addikt
válasz
Robi BALBOA #35 üzenetére
3dmark05/06-ban is van elég komoly szikra effekt
Bruhaha. Ezt te sem gondolod komolyan.
Hát nem is tudom, aki nem látja az eltérést a PhysX on és PhsyX off között az gyorsan szerezzen be egy szemüveget. Ég és föld a különbség.
Ez a topic is kezd az ATI megmondóemberek játszótere lenni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Ateszzero #53 üzenetére
Ezzel a tesztel arra fény derült, hogy KÜLÖN PhysX kari nélkül egy erős Nv karin se megy rendesen a fizka ezzel magukat égetik le, mondjuk tényleg jó lett volna a teszthez hozzá csapni egy külön fizikára szánt Nv karit, de így is tanult valamit az ember mégpedig azt, hogy 1gpu nem bír el a grafikával és a fizikával egyszerre(esetleg majd a fermi).
-
válasz
Ateszzero #53 üzenetére
Én is szívesen olvasgatom az itteni irományokat, nem erről van szó.
Talán a címválasztás szerencsétlen kicsit, ami sok félreértésre ad okot.
Rendben, nem tudom mi lenne jobb cím
, de semmiképpen sem a fiziksz teljesítményteszt.
(#50) D1Rect
Öööööö......... most, hogy mondod....
(#51) Ateszzero
Miért kéne cserélgetni? Pont ezaz, ha van egy fiziksz kártyád azt megtarthatod, mégha ati is az elsődleges kártyád és azt cseréled.
-
Ateszzero
őstag
Valóban az már a prohardveren lenne és nem a gamepodon.
antikomcsi szerintem nem kéne leszólni a másik vérverejtékkel és sok munkával készített minitesztjét amit Vistaboy egy Gamepod cikknek szánt.Itt ilyenek vannak csak, de mi nagyon szeretjük ezeket a kicsi és tartalmas teszteket. -
Dr. Romano
veterán
Emiatt a "látvány" physx miatt (gyakorlati értsd játékmenetbeli haszna a fizikának itt 0) nem sok értelme lesz a játszhatóságot a padlóra küldeni.
-
Ateszzero
őstag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Nem csak ezt a tesztet néztem.
Nem azt mondom hogy nem csúnya, mert szebb valóban és részletesebb minden, de hagy ne cserélgessem már a kártyámat két havonta mert megjelenik félévente egy ilyen játék.Az Nv sem gondolhatja komolyan.Talán ha a játékok 80%-a kérné a PhisX-es kártyát, és talán ha egy 260-as még elég is lenne neki, és talán ha nem lenne nagyon drága , akkor elgondolkodnék, mert hát miért ne játszak szebb graffal .Viszont amíg nem jó vétel addig nem jó vétel.Nincs mese.Gyenge próbálkozás csak NV-től. -
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Őőőő. Tudod-e, hogy a gamepodon jelent meg a cikk? Ez nem a prohardver oldala.
Egyébként meg ostorozd az nVidiát, mert azt állítják, hogy az ő kártyájukkal milyen szuper dolog a fizix...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Régebben olvastam tesztet, hogy az Ati kari mellé belehet tenni Nv karit fizikára, de engem nem nagyon izgat, jó ha van, de azért nem buherálok a driverekkel meg Nv kari meg stb..., inkább adjanak ki minnél több Havok motoros gamét és kész, ami meg PhysX-es és csak azzal szép akkor az már régen rosz.
-
válasz
Robi BALBOA #46 üzenetére
Vannak működő driverek, win7-nél most is berakhatsz egy olcsó physx kártyát az 5870 mellé. Megjelenítésre nem kell nv vga, lehet használni az ati-t.
(#47) Ateszzero
Ebből a tesztből ne vonj le semmit.
-
Ateszzero
őstag
Levontam a következtetéseket:Aláírom a második videónál látszanak a különbségek, szebb-szebb de nem ejtettem le az államat.Aránytalanul teljesítményromboló.
E miatt a játék miatt nem vesz senki PhisX-et tudó NV karit , estleg aki nagyon kényes a minőségre az meg nem veszi meg a játékot , mivel Ati tulaj és hát nem megy neki fullon max PhisX-el.Mondjuk én az utóbbi közé tartozom.Nem szeretem ha hiányzik valami a játék látványából.Nekem ott legyen minden egyes szösszintés.Én majd a direktX11-re és Havokra hajtok.Ott nem lesz ilyen nagy arányú teljesítménycsökkenés.Tiszta hülye az NV hogy ezt erőlteti a játékokba amikor fölösleges pénzkiadásokkal jár.Inkább adnák a földrengést szenvedőknek, vagy élelmiszercsomagokra költené.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
marcus.fenix #43 üzenetére
Na ne már hogy a Havok-ot meg az intel vette meg, mert akkor az lesz, hogy havok-os gamehoz mindenféleképpen intel proci kell a PhysX-es játékokhoz pedig Nv vga kell
, amúgy ezt nem szabadna engedni, hogy ilyen külön utakon járjon mindenki, mindenkinek legyen elérhető és majd meglátjuk kinek jobb hozzá a hardvere.
-
Na ez az! Itt kezdődnek a tévedések.
A physx lényege, hogy egy külön egység számolja a fizikát, és nem a procit terheljük ezzel. Viszont nem is a a vga-t, ami a képet adja.
Ha hardveres physxről beszélünk, pláne ha teszteről, akkor használunk valamilyen physx kártyát. Ezesetben csak egy vga-volt, amit leterheltek pluszban fizikai számításokkal, de nem volt physx kártya, aminek a teljesítményét mérhették volna.
Ha már physx teljesítmény teszt az írás címe, csinálunk egy tesztet mondjuk a gtx260-al, megnézzük milyen a látvány, milyenek az effektek. Majd behelyezünk egy fizikai kártyát a gépbe, amit nem fogunk grafikai munkára, példáúl egy 9600GT-9800GT-GTS250-GTX260 és megnézzük, hogy ezekkel a kártyákkal hogy változik a játék látványban, effektekben, és esetleg összevetjük a különböző fizikára használt kártyákkal a látványt, és az fps számot.
Na, az egy physx teljesítmény teszt, ez meg egy nulla.
A gtx260 ebben az esetben egy physx képes vga kártya volt, nem physx kártya.
-
marcus.fenix
aktív tag
FlatOut vs. Fallout?
Ettől a félreolvasástól függetlenül a Havok tényleg jó, és bőven jó lenne, mert legalább adna munkát a játékokban még mindíg lazsáló 3. és 4. magoknak, vagy az alkalmasint 50-60%-on járó kétmagosoknak is, és legalább nincs hozzáláncolva egyik VGA gyártóhoz sem...
Ellenben megvette az Intel... vagy nem?
-
Az összehasonlító videó fun, de alig van különbség.
(#41) antikomcsi: A GTX260 az micsoda?
Az nVidia elég rendesen promózza, hogy mekkora királyság fizix, és csak az ő kártyájuk tudja...
-
Ezt a tesztet nem igazán értem.
PhysX teszt, PhysX kártya nélkűl?
A teszt maga is vicces próbálkozás, az meg még tetézi, hogy ezek alapján vonják majd le páran a következtetéseket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Robi BALBOA #32 üzenetére
Havok. Mi más.
A Bethesda mikor licencelte az új Emergent motort hozzá, akkor nem volt Havok opció, de a PhysX modult nem kérte, pedig support nélkül ingyenes.Mondjuk az is igaz, hogy a fizikát szimplán átemelték az Oblivionból, ami ugye öregebb Emergent motorra épül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát a Dark Voidról akkor ennyit. A sajtóban durván lepontozták és még a PhysX is béna. Szvsz jobban teszi az NV, ha előveszi a Batmant a Fermi startjára. Abban minőségi effektek vannak.
-
iSonic
addikt
PhysX-s azoknak van, akik elvetemült barmok már bocsánat, mi értelme annak bár tény jó lenen ha dinamikusan esnének a dolgok meg minden, de arra ott a script azt csókolom.. minek túlbonyolítani.. nvidia erőlteti, amióta felvásárolta a physx-et, de értelme nem sok..
-
Robi BALBOA
őstag
Na megnéztem az összehasonlító videót, hát mondhatom nevetséges, ezekhez az effektekhez semmi szükség PhysX-re!
1, A füst effekt az egyszerűen nevetséges, sok játékban láttam már komolyabb füst effektet és azoknak közük nem volt a PhysX-hez.
2, A szikra efektek, a Fear első részében is már volt nagyon komoly szikra ahogy lőtted a vas tárgyakat vagy a 3dmark05/06-ban is van elég komoly szikra effekt és egyik sem PhysX-es.
3, A gránát robbanása következtében repkedő részecskék, annyira gyenge hogy ezért nem volt érdemes ezzel az effektel foglalkozni, Dirt2,Flatout 3, ebben a két gaméban ahogy farol a kocsi vagy elkapar annyi részecske repked hogy nem igaz és PhysX megint a levesbe sincsés miért mert nincsen rá szükség eggyáltalán.Ezeket az effekteket vígan meg lehetne oldani a híres PhysX nélkül, csak ügye az Nv füzet a game fejlesztő meg letilja a füst effektet az Ati karik számára, amit amúgy vígan vitt volna.
-
Gabiszon
csendes tag
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Hozzátenném még azt, hogy mennyire tudják elcsalni a látvány részt.
Teszem fel pl füst.
kezdődött a karekteres játékoknál - kiírta a program, hogy most füst van
aztán jöttek a spriteok
aztán az átlátszó / féligátlátszó textúrák
aztán ugyanez animálva
aztán a generált (matematikai), térben is kifejezhető effektek (ehhez már egyáltalán nem értek, kiszálltam a számítógépezésből)most pedig jönnek a particle (részecske rendszerek). elméletileg ez lenne az igazi megoldás, de a fizikailag teljesen pontos füstnek annyira elenyésző a minőségbeli különbsége, hogy nem éri meg részecskékkel számolni.
viszont megéri "elcsalni" az effektet, játék közben jellemzően úgysem tudunk arra figyelni, hogy vajon hátrafelé menet a lábunk pontosan úgy kavarja a füstöt ahogy kell...
-
Gabiszon
csendes tag
Szvsz. egy directx 11-es füst jobban is néz ki, meg "olcsóbb" is (olcsóbb = kisebb a hardware igénye).
5850-en játszom stalkert COP-ot meg dirt 2-t és bár nincs bennük physx, mérföldekkel szebbek mint amilyennek ez a játék tűnik
-
Vistaboy
veterán
Betettem egy újabb videót, melyben osztott képernyőn látjuk egymás mellett a különféle PhysX effekteket ki- és bekapcsolt állapotban.
-
Sanyix
őstag
hát igen, egy havok évekkel ezelőtt többet tudott... cpu-n normális fps mellett.
-
Teszla_
senior tag
Ez a PhysX szerintem egy nagy hülyeség (legalábbis egyelőre), mert alig tesz valamit hozzá a játékélményhez, sok pluszkiadás, még több fogyasztás. Játék közben (főleg fps-nél) úgyse arra fogok figyelni, hogy jaj de szépen repkednek a dobozok. Ez az én véleményem. Erre biztos nem költenék pluszban, meglennék én az alap effektekkel is.
-
Robi BALBOA
őstag
Itt hol kell nézni azokat a PhysX effekteket?
Szerintem semmi extra nincsen benne!
Amúgy van játék ahol repked minden franc és mégsem kell hozzá PhysX kari. Pl: Flatout 3 Ultimate -
törölt tag
Azért az kicsit durva, hogy pár plussz efektért, amelyek még néhol idegesítőek is két kártya kell...
-
BiP
nagyúr
Én is jobban örültem volna egy olyan tesztnek, ahol letesztelik a 4 féle beállítást (3 physix,+1 anélkül) a GTX260-on + emellett úgy, hogy egy külön társkártya (mondjuk még egy GTX260) számolja csak a physx-et.
-
M@trixfan
addikt
Sokkal jobban tetszik a Havok a Left 4 Dead 2-ben, ezek a részecske effektek egyáltalán nem győznek meg. A hardverigényt is aránytalannak érzem a nyújtottakhoz képest. Az meg kifejezetten gusztustalan lesz ha pont most a szabadon programozható VGA-k idején egy egyoldalúan támogatott fizika gyorsítás terjed el!
-
K21_overlord
tag
Ennek így semmi értelme. Ha a régi kártyámat kell befognom physix számolásra, akk inkább maradt volna meg maga a physix kártya ami legalább kevesebbet fogyasztana. Már a battman nál is rezgett a léc, milesz ha itt a fermi és arra írják majd a gameket... tegyem be a 260 osomat +ba h zabáljon?! :S
Arról ne is beszéljünk h nem is full hdn van a teszt ami egy mai 22" os monitornál is elkel... -
afterburner_
őstag
what t f.?? nem is hallottam erről a gameről:-)) na majd utánanézek, mert ez után a videó láttán nem tűnik rossznak
-
Jaffafa
aktív tag
Csak nem fizix fejlesztö vagy, hogy így véded ezt a fenomenális gagyiságot?
Kezd olyanná alakukni ez a dolog, mint anno a MS esete a Vistá-val. Nagy várakozás, rémesen szar optimalizálás, óriási reklámozás és a végén egy qrva nagy bukta. Ma még mindig útálják a Vistát, olyanok is, akik még csak nem is látták élöben.Egyébként mind a játék, mind a videó elég rendesen ott van. Kb a béka segge alatt 1 mérfölddel.
-
hétalvó
addikt
szidhatjatok a physx=et, de legalabb tesz valamit hozza a jatekelmenyhez,
ez a fermis video lazitonem tudom mit kell ugy odalenni a teljesitmeny csokkenestol, eredetileg is kulon kartyas megoldas volt a physx, azaz 2 nv kartya kell a gepbe.
maga a jatek pedig olyan amilyen, szokasos capcom minoseg.
-
04ahgy
nagyúr
HD5770 Crossfire + 8800GTS 320MB a PhysX-re, és sehol nem esett volna az FPS.
Televan: amikor csak fizikát számol a GPU, akkor egyáltalán nem kevés, a tesztelőknek azért lassult be, mert a fizika számolása a grafikától vette el a kapacitást. Olyan VGA-val, mint a HD5XXX ez lehetetlen, mert a VGA egy gramm fizikát, a másik kártya meg egy gramm grafikát nem számol, mindkettő bottleneck nélkül, teljes kapacitáson üzemel.
HGyu
-
Televan74
nagyúr
Amíg egy játékot le élvezni PhysX nélkül addig nincs nagy gond(pl.:Sacred2). Sajnos extra erőforrást igényel a PhysX magas beállításoknál.Én is be akartam rakni a 9600gt -m a 5850 mellé, de már két hete azon gondolkodom , hogy megéri e a plusz munkát. De úgy látom , hogy a komolyabb játékoknál PhysX számítására igen csak kevés lenne.
-
aram01
nagyúr
minek kell erőltetni ezt a PhysX-et?
-
ADAM1337
nagyúr
A videó mitől rángatózik ? olyan mintha néha be-be szaggatna..
Amúgy szerintem bénán játszik a srác, nem vágom miért kapkodna. (full ismeri a pályát az látszik.) -
nemethati
senior tag
Amúgy miért is ekkora szám a PhysX?
Mirror's Edge-ben is csak kis szerepe volt, amik marhára nem számítottak semmit a játékélményt illetően.
És addig, amíg csak lassítja a játékokat nem sok fejlesztő fogja licenszelni....nem is beszélve az ATI-tulajokról!
Mellesleg a videóban a csávó úgy játszik, mint egy kapkodó idegbeteg -
ABee
tag
Hát igen valahogy rá kellett venni a jónépet, hogy vegyen új hardvert. De cserébe legalább sz@r a grafikája.
-
Rebell
senior tag
-
mephi666
nagyúr
kicsit komolyabb tesztre számítottam... mondjuk gtx260 mellé rakva egy 8600gt/9600gt/9800gtx/gtx260, aztán így lemérve minden physix beállítással... ha ennyire kifekteti a fizika a gtx260-at akkor nem tartom meg a 9600gt-met fizikázásra vga-cserénél
pedig játszadoztam a gondolattal, hogy jó buli lenne...
ui: nem tudom, de szerintem elég amatőr dolog, hogy 1db gtx260-on teszteltek és az számolhatott mindent a fizikával együtt... viszonyítási alap sincs meg semmi... egy társkártyát elvártam volna még vagy egy gtx285/295-öt... esetleg egy fermi-t
-
Fizikszet kapcsoljad High-ra, nehogy menjem rendesen a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Retro Számítógépek és alkatrészek!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ThinkPad T480s 27% 14" FHD IPS i7-8550U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, I9-9880H CPU, 32GB DDR4, ÚJ 512GB NVMe SSD, T2000 4GB VGA, WIN 1
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest