Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"CM692 ~23 ezer, HAF912 ~20 ezer Ft, nem mondanám, hogy egy ár és minőség kategóriában mozogna a kettő, [..]olyannal hasonlítsuk össze, amivel egy árkategóriában van."
Azért, ha valóban érdemes lecserélni a gyári ventilátort, s mindjárt egy hátsó ventit is vásárol az ember, akkor - ha egy SWiF2, vag SFlex ~ 3.000 forintos árából indulok ki - máris 17.000 forint körül jár ennek a háznak az ára. Akkor pedig már mégis inkább egy HAF912-t választanék kicsivel több pénzért.
S akkor abban már a kártyahelyek takarólemezeit sem kell kitörni a helyükről.
Egyébként az árukért valóban elfogadható minőséget produkálnak a CM Elite sorozat számítógépházai. Egyik sem "best buy", egyik sem különösebben jó, viszont a dizájn letisztult, s a minőség korrekt, elfogadható áron.
Nekem is egy CM Elite házam van, mégpedig a 335-ös. Ezekre a házakra igaz, hogy a tipikus "belépő szint". Ennél olcsóbbat/gyengébbet/rosszabbat nem érdemes, s nem szabad vásárolni.
De csodákat sem szabad remélni ezektől. Ahogyan "agyondícsérni" sem. Az ugyanis már túlzás.
Ezek éppen azért olcsók, mert spóroltak az anyagon és a kidolgozáson is. Ócska műanyag "gyorszárak, vékony váz és oldallapok, sorjás kidolgozás jellemzik ezeket a házakat.
Szóval azért nem kevés kompromisszumot kell kötnie annak, aki ilyen házat vásárol. Ezért a pénzért ennyi jár.
(A kitörhető kártyahelyeket egyébként én sem tudom elfogadni. Ha esetleg később az adott bővítőkártya kikerül a gépből, akkor más megoldás nincsen, mint szigszalaggal betapasztani a rést. Gagyi, elavult megoldás. Ezen nincs mit vitatni.)
Egyébként úgy tűnik, hogy a Cooler Master zászlajára tűzte az alsó tápos megoldásokat az általa gyártott számítógépházak esetében.
A népszerű 335-ös modellnek is megjelent az alsótápos, "feljavított" változata: Cooler Master Elite 335U
-
CM692 ~23 ezer, HAF912 ~20 ezer Ft, nem mondanám, hogy egy ár és minőség kategóriában mozogna a kettő, ez olyan mintha lenne egy sony digitális fényképeződ, és mondanám hogy márpedig a nikon d90 fényképezőgép sokkal jobb 200 ropiért...Tény és való, de nem akkor már olyannal hasonlítsuk össze, amivel egy árkategóriában van.
Nem voltam egyértelmű. Szóval - ha "gémer" gépet épít az ember, akkor annak komolyabb anyagi vonzatai vannak, és így valszeg' belefér a keretbe egy komolyabb ház is. A 430-as ilyen irányú felhasználása tehát szerintem hamvába holt elképzelés...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bemutatjuk a Cooler Master alacsony árú, mégis átlagon felüli minitornyát.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest