Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Metának tervezhet szerverprocesszort az ARM
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert1987
tag
Majdnem végleges formában:
[ Szerkesztve ]
-
GeronimoTama
tag
Az enyém így néz ki [link]
-
Aranyos dög ez a Elite 350. Elfogadnám
-
Phili
tag
Az enyém így néz ki
-
Grave_444
nagyúr
Nekem a gépház nem szívesen mutogatott oldalán azért jó sok kábel el van dugva a vinyó helyek mellett..
-
Robert1987
tag
Az enyém pedig így.
Igaz, még nem sok gondot fordítottam a szépítgetésre, ha kész arról is rakok fel képet.[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Én nemrég vettem a házikót és sztem is nagyon jó ház, a kábelmenedzsment hiánya nem zavaró, mivel egy jó hosszú kábeles táppal, mint Grave444-nek is van azzal eléggé szépen el lehet vezetni a kábeleket és nem lesz sok összevissza kábel. Amúgy nekem egy sima tápom van amivel épp hogy elérek benne a kellő helyekig, de sztem így is jó.
Az enyém amúgy így néz ki belülről. -
SpZ
senior tag
Én is vásároltam még a nyáron egy ilyen házat és le a kalappal nagyon megvagyok elégedve.
Kis nyár végi átalakításon esett át a gép. Ami arról szólt, hogy megoldottam a vga hűtését és a Brockenen való ventit is cseréltem. Jelenleg 8 venti van a gépben plusz a tápé, a hőfokok sosem voltak ilyen alacsonyak.
Album -
Piftuka
veterán
válasz
Grave_444 #145 üzenetére
Szia!
Alapvetően teljesen jó elgondolás.
A főbb, leginkább melegedő alkatrészek (processzor, hidak, videokártya) körül mozgatná, cserélné a levegőt, s a "kereszthuzat" is megvalósul az első és a hátsó ventillátorok miatt.
Az alsó venti főleg a videokártya hűtése szempontjából lehet hasznos, de amennyiben nem túl hosszú a kártya és/vagy nem fűt úgy, mint egy erőmű (tehát jó a saját hűtése), akkor semmilyen hátrányát nem fogod tapasztalni annak, hogy alul nincsen ventillátor.
/Mondjuk ebben az esetben én a helyedben az alsó venti helyét leragasztanám. Javítana a légmozgáson (kicsit növelné a ház belső nyomását az egyébként valószínűleg "alulnyomásos" - amennyiben az általad ismertetett 5 venti mindegyike azonos mennyiségű légtömeget mozgat egységnyi idő alatt - rendszerben), s kicsit intenzívebb lenne emiatt a levegő áramlása az első ventillátor felől./
Üdv: Piftuka
ui.: Mondjuk azt nem értem, hogy az alsó ventillátort hogyan akadályozhatja a merevlemez!?
Hiszen olyan hosszú nem lehet a HDD, hogy elérje az alsó ventillátort.
-
H.Ezredes
őstag
Jól néz ki a ház elfogadnék egyet
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek úgy jó lenne, hogy elöl,oldalt egy-egy ledes cooler master venti fújja be a levegőt, hátul is egy ledes cooler master venti szív kifele, felül pedig 2 coolink szív kifele?
(Alulra a vinyó miatt nem tudok ventit rakni.)
Akinek ledes ventik vannak benne vagy van 5ventije ebbe a házban az hogy csinálta meg?
Pár kép is jó lenne. -
Nincs név
tag
válasz
echterion #133 üzenetére
Nem tudom én maradtam-e le de úgy tudtam a Cooler Master ventik jók. Vagy direkt valami gagyit raknak a saját gépükbe?
Nekem ma jött meg ez a ház, egyelőre nézegetem, forgatgatom, kíváncsi leszek, hogy a kábeleket mennyire tudom majd elrendezni. Ha nem nagyon akkor szépen vágok egy lyukat az oldalsó lapba és kimélyítem, ami még nem tudom mennyibe kerülne de ezzel megoldódna az egyetlen problémám a házzal kapcsolatban.
Csak tudnám miért nem lehet Magyarországon sima HAF912t vagy NZXT Gammat kapni. Ugyanezen az áron mindkettő verné ezt a házat, sőt a Gamma még olcsóbb is.
-
@matthew@
őstag
Végül is igaz, abból még + venti is kijöhet.
kungzi: kb. úgy nézne ki ebben a házban ha nem faragod át kissé magadnak a ház oldalát, h a HDD tartó rekesz mögé betekered a felesleges kábelt és gyors kötözővel odaszerkeszted, ott levegő úgy sem nagyon áramlik és nem is nagyon látszana, de ez csak moduláris táppal megoldható, pl én a Gigabyte SuperB 460-as tápommal nem toom megcsinálni, mert most pont elér mindenhová a kábel -
kungzi
veterán
egy tűrhető kábelrendezést vki tudna mutatni?
-
PH-User
addikt
Azt hiszem megvan a következő gépházam, addigra még talán olcsóbb is lesz.
Köszi a bemutatót! -
leonejoci2
tag
Jó ház,jó ár,jó írás!
-
Televan74
nagyúr
Én július elején vettem rokonnak egy ilyen házat. 10.700 Ft -ért szerintem nem volt rossz vétel.
Csak egy kérdés motoszkál bennem. Mire és minek kell egy fém dobozra 3 év garanciát adni?
-
echterion
nagyúr
Azért, ha valóban érdemes lecserélni a gyári ventilátort, s mindjárt egy hátsó ventit is vásárol az ember, akkor - ha egy SWiF2, vag SFlex ~ 3.000 forintos árából indulok ki - máris 17.000 forint körül jár ennek a háznak az ára.
Bizony, ebben a kategóriában csak olyan ventiket adnak a házakhoz, melyeket a jóérzésű user azonnal lecserél. Akinek meg erre nincs igénye, az meg ennyit sem költ házra.
-
kertsa
senior tag
Minőségi cuccnak tűnik ennyi pénzért. Meglepően tágas, van hely bőven 1-2 izmos VGA-nak is
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"CM692 ~23 ezer, HAF912 ~20 ezer Ft, nem mondanám, hogy egy ár és minőség kategóriában mozogna a kettő, [..]olyannal hasonlítsuk össze, amivel egy árkategóriában van."
Azért, ha valóban érdemes lecserélni a gyári ventilátort, s mindjárt egy hátsó ventit is vásárol az ember, akkor - ha egy SWiF2, vag SFlex ~ 3.000 forintos árából indulok ki - máris 17.000 forint körül jár ennek a háznak az ára. Akkor pedig már mégis inkább egy HAF912-t választanék kicsivel több pénzért.
S akkor abban már a kártyahelyek takarólemezeit sem kell kitörni a helyükről.
Egyébként az árukért valóban elfogadható minőséget produkálnak a CM Elite sorozat számítógépházai. Egyik sem "best buy", egyik sem különösebben jó, viszont a dizájn letisztult, s a minőség korrekt, elfogadható áron.
Nekem is egy CM Elite házam van, mégpedig a 335-ös. Ezekre a házakra igaz, hogy a tipikus "belépő szint". Ennél olcsóbbat/gyengébbet/rosszabbat nem érdemes, s nem szabad vásárolni.
De csodákat sem szabad remélni ezektől. Ahogyan "agyondícsérni" sem. Az ugyanis már túlzás.
Ezek éppen azért olcsók, mert spóroltak az anyagon és a kidolgozáson is. Ócska műanyag "gyorszárak, vékony váz és oldallapok, sorjás kidolgozás jellemzik ezeket a házakat.
Szóval azért nem kevés kompromisszumot kell kötnie annak, aki ilyen házat vásárol. Ezért a pénzért ennyi jár.
(A kitörhető kártyahelyeket egyébként én sem tudom elfogadni. Ha esetleg később az adott bővítőkártya kikerül a gépből, akkor más megoldás nincsen, mint szigszalaggal betapasztani a rést. Gagyi, elavult megoldás. Ezen nincs mit vitatni.)
Egyébként úgy tűnik, hogy a Cooler Master zászlajára tűzte az alsó tápos megoldásokat az általa gyártott számítógépházak esetében.
A népszerű 335-ös modellnek is megjelent az alsótápos, "feljavított" változata: Cooler Master Elite 335U
-
echterion
nagyúr
válasz
hibavissza #17 üzenetére
Egyetértek. Én a saját házam hátulját kénytelen voltam kivágni (mondjuk az nem ilyen, de a ventihelyek rácsai pont ilyen sz*rok), olyan mértékű szélzajt generált a legcsendesebb venti is ott. Utána semmi ilyen zaj nem jött onnan. Most az alján lévő rács kivágásán gondolkodom, mert ha oda is rakok be egyet, akkor ott is orkánzaj lesz.
-
Lumidian
csendes tag
Egész komoly ház lett ez is nekem egy elöbbi Glite-os van de lehet beújitok egy ilyet idővel.
-
válasz
GeneraL_XTX #119 üzenetére
Érdekelne, hogy tudsz-e más módszert egy hátlapi kivezetés előrehozására? A gépházon belül persze...
Jól gondolom, hogy ez inkább az alaplapgyártók sara, és a háztervezőknek kell hozzájuk, illetve a trendekhez alkalmazkodni?
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Laikusan állok az alsó tápos házakhoz, nem volt még ilyenem (+1 a Triton-nak tőlem is). Valaki megmondaná, hogy ha a por szempontjából ennyire macerás a "hova tegyem" kérdés, mi olyan jó benne?
Az elite-ről meg annyit, hogy amennyibe kerül szerintem rendben van. Az elődjeihez volt szerencsém, az előlap "szita" jellege zavart, minden kihallatszik belőle. Túl hangos az én fülemnek.
-
kpal
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #106 üzenetére
hiába belépő de mibekerülne usb3-as csati a 2-es helyett .
talán 500Ft + költség .
[ Szerkesztve ]
-
kerelo
aktív tag
válasz
Hát nem hiszem hogy olyan költséget jelentene az eggyik usb2 helyett usb 3-at rakni.ha belépő szint,ha nem.
-
hát azért annyiran nem nyerte el a tetszésemest
-
kisza25
félisten
válasz
azért a most megjelenő lapok 80%-án van, de általában csak 1-2db ezért jól jönne a házon ispár, nekem is már vagy egy éve van és van hozzá 3db eszközöm is,szóval nekem is jól jönne
-
kpal
nagyúr
Miért nincs usb 3 csati ezen.
-
Georg17
tag
Ugyanilyen az alja a CM 690 II-nek is. Egy ideig porszívózgattam alulról a tápot, aztán meguntam. A ref. kari hűtőt lecseréltem Zalman VF3000-re, így az oldalsó ház ventit meg tudtam fordítani. Most már befúj, porszűrővel ellátva. Eddig kifújt, mert a ref. hűtőhöz úgy ideálisabb volt a légáramlás. Szóval a venti befúj, s megfordítottam a tápot. A ház alját pedig teljes egészében leragasztottam fekete szigetelő szalaggal. Így nem kell állandóan kibányásznom az asztal alól a házat, ha a tápot tisztán akarom tartani. Por az aligha lesz így kevesebb a házban, mert van még hol bejutnia, de legalább a ház alját nem kell többet porszívóznom minden héten. Persze az időszakos karbantartás-tisztítás azért megmarad.
S a ház így csendesebb, ill. "hűvösebb" belül. Igen a proci nem melegedik jobban, annak ellenére, hogy most már a VGA hűtője nem fújja ki a házból a meleget. Ugyanis maga a kártya jelentősen hűvösebb. Tehát sikerült igazolnom, amit korábban is írtam már, hogy az ilyen AC Accelero, Zalman VF3000, MSI Twin Frozer hűtők nem melegítenek jobban csupán attól, hogy nem fújják ki teljes egészében a keletkező hőt a házból.[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
Különösebben nem izgat a tuningolás, minimális emelés van 2.83˝~3.147GHz, a feszek auto-n. Nekem elég a teljesítménye így is. Igaz a hűtő Alpenföhn Brocken. A VGA meg ref. hűtős (kocka) Asus 6870, ezeknél ez standard hőfok. Persze a gyári első venti mellett alul van egy Swif2-120P befelé pumpálva, hátul kifelé nyom egy Noctua 12-es, a procihűtő meg felfelé fúj a rácsra.
-
Benyaking
aktív tag
Nekem egyszer igy nezett ki
Aztan meg igy
-
_Atesz
addikt
Akkor közelítsük meg a matek oldaláról, hátha úgy leesik..
Beszélsz 300-400 emberről, legyen 10 ilyen esemény, az 3000-4000 ember. (feltéve, hogy egy ember egyszerre csak egy eseményt látogat, tehát ez a legrosszabb eshetőség)
Ezzel szemben a gépfelhasználók köre közel a lakosság fele, ami 5000000 ember.
TEHÁT látszik, hogy igaz volt ami saccoltam, az emberek 1%-a se jár ilyen partykra.Látom egyébként mit értesz félre, én az 1%-ot az össz magyar gépfelhasználókhoz képest értettem, nem a lan partyba járókra. Csak gondoltam nem kell ezen a szinten szájba rágni az amúgy egyértelmű fogalmazást. Gondolom a többiek megértették elsőre, azért nem is vitáztak.
-
MPowerPH
félisten
Oké. Akkor most csinál valami rendes tuningot is. Mert itt alul van feszelve, a Q9550 VID-je biztosan nagyobb, mint a 1,16v.
4-4.2GHz-n kíváncsi lennék az eredményre. És ne everest stress test, hanem Prime small FFTs kell használni. Az dolgoztatja meg a procit rendesen.
A VGA-d egyébként kicsit meleg, ahhoz képest, hogy IDLE állapotban van.És egyébként is így nem lehet rendesen mérni. Más a procihűtőd. A PH-s teszt alapján bizony főzi, legalábbis a +13C nálam ezt jelenti. És az a Casetek még csak nem is egy best házikó, egy régi jóféle Stacker vagy CM690 még bele sincs rakva. Azokhoz képest lenne vagy +16-17C. Persze ez más kategória, de hűtés terén ilyen áron vannak sokkal hatékonyabbak.
[ Szerkesztve ]
-
kerelo
aktív tag
"Ebben a kategóriában még nem számíthatunk az alaplaptálca mögött vezethető táp kábelezésre" de igen van más gyártónál.A Sharkoon T5,és a most megjelent Sharkoon Tarea-ban van kábel elrendezési lehetőség is.És a súlyát nézve masszívabb is,mint a CM 430,ugyan ezen az áron.
-
Kassadin
addikt
Lanra 10 emberből 9 viszi a saját gépét, legyen bármekkora is a súlya. Remélem átment. Amúgy írd be hogy becup meg icl képek, de amúgy tényleg nincsen köztudatban a lan fogalma, azért van évente 4 icl meg 1 becup. Ezek is lan partyk, csak 300-400 ember vesz részt benne, kicsit nagyobb szabású.
Amúgy ezt te írtad:
"Ezekre az embereknek hány százaléka viszi a gépét? Szerintem még 1%-nyi se, tehát ki lehet jelenteni, hogy a többségének nincs már köztudatba az a fogalom, hogy lan party."
Szóval tényleg nem értem, mit akarsz megmagyarázni, és még nekem vannak problémáim az értelmi képességeimmel.
[ Szerkesztve ]
-
chabeee
aktív tag
hát a cm690-met nem cserélem le most se
-
Grave_444
nagyúr
És ezen pont segít a 6 légkavaró meg az én esetemben majd egy moduláris corsair hx450 tápegység.
Különben meg pont úgy van a plexi hogy el tudd vezetni úgy a kábeleket hogy a plexin át ne látszódjon...De komolyan itt sok embernek olyan gép kéne amikbe egyetlen kábel sincs,mert ha már 1et látnak problémáznak rajta...
-
Probber
őstag
Jó képességű házikó, de nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem sosem tetszett, sőt szerintem kifejezetten béna a megjelenése.
-
Kassadin
addikt
válasz
GeneraL_XTX #83 üzenetére
Adja magát, hogy aki komoly szintű cuccost akar össszerakni, nem 10 ezer forintos gépházba fogja belerakni. Csak ezt itt páran nem akarják felfogni, hiába magyarázza az ember.
-
MPowerPH
félisten
válasz
- = Zk = - #79 üzenetére
Áh, semmi gond, megint én reagáltam túl, stresszes vagyok, ilyenkor néha elszalad a ló.
Én részben tapasztalatból beszélek. Volt már dolgom elég sok gépházzal, és eddig mindig az volt a nyerő, amikor párhuzamos szellőzést sikerül kialakítani a kuckón belül. Szerintem meg lehetett volna oldani, itt is ügyesebben. A felső ventik inkább radira jók, csak kérdéses bel megy e egy tripla változat. Persze kis kompaktak így is beleférnek.
Mondjuk a Corsair H100-as.
[ Szerkesztve ]
-
^Clown
addikt
Ár/érték arányban egyáltalán nem rossz. Nem gémer gépnek teljesen jó, helyén kell kezelni
-
Shing
őstag
Ez a hova tegyem a házat kérdés nagyon jó... Mivel alsó tápos, sima padlóra sem érdemes, a lába is elég alacsony. Ha felteszem az asztalra rezonál, de ha mégsem én nem szeretem feltenni, meglököm egy kicsit jobban az asztalt osztan' szétrázkódik nekem a winchester... Kajak veszek egy kis éjjeliszekrényt az asztal mellé, azon tökéletes lesz.
-
- = Zk = -
félisten
én ezt értem. szépen levázoltad. érthető. de a többi "hozzászóló" nem erről nyilatkozik.
az, hoyg a teszt neked ad igazat, megértem. de ha pl én vennék ilyen kuckót öcsémnek az S939-eshez, tennék még bele pár darab ventit kapásból!
csak azért tapsikoltam, mert a sok pozitív hsz közé egy rövid, ámde velős, érdekesen negatív is becsúszott... ha Téged ez zavar, bocsánat. igény esetén töröltethetem. -
CoDWaW07
őstag
Jóféle kis ház
Ideje lenne már leváltanom a régi Mercury-mat vmi ilyesmire
-
hunmyke
aktív tag
Volt ezzel a házzal dolgom, árban tényleg nagyon jó, de az oldallapjai, mint az alufólia. Alaplaptartó lemezt meg kisujjal be lehet nyomni koppanásig. Lassan odajutunk, hogy az alaplap merevíti meg ezeket a házakat.
Ismerősnek összeraktam egy ilyenbe a gépét, azóta akit tudok lebeszélek róla.
3 csavarmenetet szakítottam vele úgy, hogy meg sem húztam a csavart.
Chieftec házam volt utoljára, de kb Ég és Föld...
Codegen is jobb minőséget adott ezért a pénzért, még ha nem is volt szebb. -
MPowerPH
félisten
válasz
- = Zk = - #71 üzenetére
Én csak a teszt eredményeiből írtam le a következtetést, a hőfokok magukért beszélnek. A ház hűtése nincs jól kitalálva, mivel alul a venti a winyóknak, és maximum a VGA-nak adhat friss levegőt, felülre semmi nem jut abból, mivel a VGA teljesen elválasztja a felső és az alsó részt. A ház elülső felső részébe csak kókányolni lehetne egy 12cm-es lapátost, de azzal elbuktad a lehetőséget, hogy beférjen egy drive. Az ideális pedig az, ha szabályos légcsatorna van a házon belül. Alul 1, és felül egy. Az alsó a winyókat és a VGA-t hűti, a felső pedig a procit és alaplapot. Na, ez itt hiányzik. Hiába van hátra 12cm-es, ha előröl nem kapja a friss levegőt.
mod: Persze ide is lehet rakni felülre ventit, de úgy közel nem kapsz olyan hatásfokot, mintha előröl jönne az air. Most tapsikolj...
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
"Ezekre az embereknek hány százaléka viszi a gépét? Szerintem még 1%-nyi se, tehát ki lehet jelenteni, hogy a többségének nincs már köztudatba az a fogalom, hogy lan party."
Nem, majd bérelnek f*s compo gépet. Nagyon nem vagy otthon a témában, azt már most látom.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Nekem is ilyen házam van így hozzá tudok fűzni pár mondatot a bemutatóhoz.
A ház elejében a ventilátor előtt is van egy porszűrő rács.
A három 5,25”-os és két 3,5”-os meghajtóhely rácsos fémfedele mögött szivacsos, szivacsszerű porszűrő van, ami szerintem korrekten végzi a dolgát, igényességtől függően elég csak elölről kiporszívózni.
A tápegység alatt található porszűrő rács cseréjét megoldhatták volna normálisabban is, mert a tisztításhoz vagy fel kell emelni a házat és úgy kibujtatni a rácstartó fülekből a porszűrő rácsot, vagy ki kell szedni a gépet a helyéről és az oldalára fektetve kell neki áll a procedúrának.
A porszűrő rács olyan, mint a Mátyás király mesében a szegény, de okos lány (jöttem is, meg nem is, hoztam is meg nem is) (gy.k.: szamár háton jött, de az egyik lábával is lépett a szamárral az úton, hozott egy galambot a királynak, amit amikor átnyújtott a királynak az elszállt), szűri is a port, meg nem is, porosabb lakásban érdemes inkább fordítva beszerelni a rácsot ha nem akarjuk hetente portalanítani a tápot és a rácsot.
A házhoz adott ventilátor (szerintem) nagyon halk, de azért mozgatja rendesen a levegőt.
Lehet a 4 tűs HDD táppal működtetni vagy a 3 tűs csatlakozóval az alaplapra kötni.
A négy tűs csatlakozó rettenetesen igénytelen megoldású, csak úgy lifegnek benne a táptüskék, majd meg őrültem mire rá tudtam dugni a táp megfelelő csatlakozójára (többször szétcsúszott a csatlakozás).A HDD és működést jelző előlapi LEDek (szerintem) bántó, erős kék fénnyel világítanak, szóval aki éjszaka is müködteti a gépét annak érdemes valamivel letakarni a LEDeket.
Mondjuk éjszakai fénynek akár tökéletesek is lehetnek.Kb. ennyi, ha valami még beugrik akkor azt később leírom.
-
GribMate
aktív tag
Szvsz azért, mert ezért az árért alapból ennyit kapsz. Ha raknának bele még akkor azt már bele lehetne számolgatni, hogy teljes költséggel is megérné-e a hasonló kategóriás versenyzőkkel szemben.
Mondjuk engem meg az érdekelne, hogy performance estben (5 darab venti) mit tud hűtésben
Bár nemsokára megrendelem az új konfigom és én a T9 Value mellett tettem le a voksom -
GeneraL_XTX
veterán
-
cellpeti
nagyúr
nekem is kellene vennem ventiket bele, de nem tudom hova lenne érdemes venni és milyet!
-
iSonic
addikt
nagyon jó ház.. nincs vele eddig semmi bajom.. jó a szellőzése.. annyit kozmetikai finomság, hogy hátsó kábelelvezetés nincs.. (engem nem nagyon zavart..)
-
GeneraL_XTX
veterán
Én is elég szépen el tudtam rendezni benne a kábeleket, a plexin kívülről semmi se látszik.
Nem tudom mi ez a nagy kábelmenedzsment hisztéria itt. Egy teli oldallapos gépbe meg aztán tényleg felesleges szerintem. Ezért nem fogok plusz pénzt kidobni főleg nem a hűtés kárára(T5/T9), a hasonló áru TT házakat(V3/V4/commander) meg még ennél is rosszabb anyagminőségűnek mondják.
Szerintem a 10 ezres kategóriában abszolút best buy, a hűtése meg megfelelő ventikkel ellátva a nagyokkal vetekedhet.
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
Ez ennyiért simán jó.
-
MPowerPH
félisten
Alaplapot és processzort főzni tökéletes...
-
EczkE
veterán
Március óta ilyen házam van, nagyon jól néz ki és jól szerelhető, megérte az árát.
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Én most veszek CM elite 430 házat.
Hozzá moduláris corsair hx450 tápot.Szerintem kis kreativitással meg tudom majd oldani a kábelelvezetést.
Majd teszek fel képeket róla.4-5db Coolink swif2 ventivel fogom használni és a ventik miatt nem hiszem hogy sok zaj szűrődne ki mivel 8,5db/a hangosak.
A mostani CM elite 335 házamat 1-2 hetente vittem LAN-ozni haveromhoz a szomszéd utcába és semmi baja nincs a háznak.
Valószínű az újnak se lesz baja egy kis cipeléstől.Szerda körül érkezik a gépház majd leírom a tapasztalataimat, de szerintem nem fogok csalódni.
[ Szerkesztve ]
-
Destructo
senior tag
Szép a ház,egy kérdésem lenne felül egy 240 es radiátor sehogy nem fér el?Kis vágással semmivel sem?Ha elfér már rendelek is egyet.
Üdv mindenki!
-
albert8
veterán
A házas topikba már nagyon kellett úgyhogy köszönjük
am jó ház jó áron -
@matthew@
őstag
Ilyen házikóm van és nagyon jól szuperál! Igaz nem egy nehézsúlyú bajnok, de árbajnoknak mondható
Sztem pár + ventivel nagyon is jó házikó
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #35 üzenetére
A kitörhető lemezek után mindenképpen marad sorja (akár nem is kevés), amivel kitűnően meg tudja vágni magát az ember. Pl emiatt igénytelen megoldás.
-
kisza25
félisten
miért nem raktatok még egy ventit a házba ennek az összehasonlításnak így nem sok értelme volt
meg így a tesztek alapján mire kapott ajánlott cetlit nem igazán értem
-
zsoltyyy
senior tag
Úúúúú... mennyi ilyet szereltem nyáron.
Nem rossz házikó. -
BotaN
senior tag
válasz
Ricardo128 #48 üzenetére
Megnéztem ezt a Commandert és valamin meg akadt a szemem. Az milyen selling point hogy "eSPORTS-inspired design with performance ".
Az ok hogy egy egérre v. fülesre ráírják, de egy házra? Ettől jobban fogok lőni?
-
Somesz1988
csendes tag
Nem rossz, ár-értékben szerintem nagyon ott van. Nekem is ebből a sorozatból van házam a z eLiTE 370-es. Szemből nézve jobb oldalt tényleg elég széles a hely a két oldallap között hogy el lehessen vezetni a kábelt és szép esztétikus legyen (de ez mondjuk nálam nem játszik mert nem plexi-s nem látni be a gépbe, de jó
A szellőzése 5x*****, mivel alul vana táp és a fölfele szálló meleget kiszívja a felső venti.
-
Findzs
addikt
de ki vagytok ezen a kábelvezetésen akadva
thermaltake v9 kábelrendező nélküli kábelrendezés:
[link]kis kreativitással megoldható
-
Ricardo128
senior tag
Nem rossz gépház, kifejezetten tetszik. Ha lenne benne kábelelvezetési lehetőség, akkor már venném is meg
Ennél már csak a Thermaltake Commander széria a jobb. Az is 11kiló, de abba már van kábelelvezetés. Sokkal jobban tetszik, mint bármelyik más. 20ezer forintig nem kapni hasonlót, nem hogy 11-ért
-
=Mentor=
őstag
Jó kis ház, hasonló áru alternatíva a ThermalTake Commander MS-I. Viszont a pár ezerrel drágább ThermalTake Dokker BlacX szerintem megeszi reggelire.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
"Úgy őszintén, ki az aki 2011-ban lan partyra megy?"
Minden évben van becup meg icl, hogy csak a két legnagyobb lan rendezvényt említsem. Mondjuk rudi szerintem arra gondolt, hogy kézben cipelve nem a legjobb választás, de biztos vagyok benne, hogy a többi se lenne jobb, ilyen kocka házakon nincs semmiféle fogás, lényegtelen, hogy mekkora a súlya... Nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember lanra kocsival viszi a gépét, szóval így meg még inkább nem lehet negatívum a súlya szerintem.
-
AssAssynn
őstag
Ez a kábelelrendezés csapnivaló.
A 3-4e Forintos felső tápos Codegen házamban is van hely az alaplaptartó tálca és a jobb oldali oldallap között, ahol simán eltudok vezetni minden kábelt. -
_Atesz
addikt
Még valami, a cikkben említve volt, hogy ha az ember lan party-ra akarja cipelni... Ezzel kapcsolatban csak egy gondolat. Úgy őszintén, ki az aki 2011-ban lan partyra megy?
A széles sávú net - a külföldi árakhoz képest - fillérekért van (bár tudom falun rosszabb a helyzet), így nincs értelme, de nem is hallok ilyenekről az elmúlt 3-4 évben.
Szóval azt gondolom a lan party múltbéli fogalom, lassan el kellene felejteni (bármennyire is jó és hangulatos volt egy ilyen összeröffenés).
Helytállóbb lenne mondjuk pl. a szállítás szó. -
válasz
GeneraL_XTX #38 üzenetére
6870-hez, meg SLI/CF rendszerhez persze már kell a plusz hűtés, de ahhoz már inkább egy HAF912, CM692 passzol. Ekkora konfignál azt a 10-15k-t én nem spórolnám le - főleg hogy nem kell 2 évente cserélni, mint a VGA-t.
Value meg nekem megérné +3k-ért a plusz ventit, usb3-at, anyagot.
Az usb3 meg legalább be van építve, és nem lóg még egy fölösleges pöcs a gép oldalán (+ nekem nem is lenne esztétikus)...[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
nekem is ilyen van kb. fél éve, meg vagyok vele elégedve, sztem jó házikó
-
_Atesz
addikt
Nekem egy óccsó' ház van, levett oldallappal, nincs benne semmi plusz venti, de nem is kell.
Akinek nem gond a levett oldallap, az vehet kb. bármilyet, a lényeg, hogy elég tágas házikót vegyen, amiben biztos, hogy elférnek a cuccai.A cikkben említett házra reagálva, megnéztem hasonló árfekvésű házakat, max. ennyit tudnak, szóval elfogadható simán az ajánlott kategória. Az meg hogy nincs plusz venti... aki profi, úgyis első dolga az lesz, hogy azt a kék sz*rt kihajítja a fenébe és vesz 2db frankó 120-ast..
[ Szerkesztve ]
-
Korábbi hozzászólásokban már említve lett, hogy nem tetszik a plexi oldallap, és a kéken világító első venti. Akik mégis egy ilyen típusú ház vásárlásán gondolkodnak, azoknak nagyon ajánlom a CM Elite RC 370-es típust. Gyakorlatilag ugyanez a ház, csak nincs plexi oldal, és nem vílágít a venti. Én májusban vettem eggyet 8900 -ért, plusz 1600-ért egy hátsó ventit. Tágas belső, jó szellőzés, tökéletes választás volt.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
AxBattler #36 üzenetére
"Mihez nem elég 2 ventihely?"
Előző házamban is két ventihely volt, látszott is 80 fokos 6870-en
Felülre igencsak elkéne, meg oldalra is, minél több venti annál hatékonyabb a légszállítás. egy komolyabb CF/SLI konfighoz hol elég 2 venti?
A value meg már 13 fölött van, ez a ház átlag 10.500ft, néhány helyen 9990Ft
Ha már olcsójános megoldás az az USB3 kivezetés is eléggé az, csak egy zsinór a hátsó csatlakozóhoz, nem alaplapi. Ennyi erővel veszek egy USB hosszabbító kábelt 500 forintért és ugyanott vagyok
[ Szerkesztve ]
-
BotaN
senior tag
válasz
A probléma csak az hogy van akinél járnak kelnek a hardverek, nálam is ki van törve mind, mert volt a gépembe 2 kártya, hangkártya, stb, és most tátong hátul a nagy lyuk. Régóta vadászok ilyen visszacsavarozható lemezeket, de még nem sikerült találni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
T5-öt T9-et meg pont azért nem vettem mert a szellőzése nem ideális. 2 ventihely manapság már kevés, arról nem is beszélve hogy az alap típushoz(amivel egy árban van a CM430) egy darab ventit nem adnak.
Elöl bemegy, hátul kijön a levegő. A táp alulról szív. Ebben mi a nem ideális?
Mihez nem elég 2 ventihely? (A T9-ben 3 van egyébként).
A Value-hoz többet is adnak, meg van usb3 - így viszont ár/érték arányban übereli a 430-at.Egyszer kitöröd, berakod a helyére a kártyát és csókolom, többet nem kell hozzányúlni.
Olcsójános megoldás, bóvli hatású, nem esztétikus. De, mint írtam, ez egyéni sirám.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
AxBattler #33 üzenetére
"A kábelelrendezés hiánya tényleg elég fájó"
A jól elhelyezett plexinek köszönhetően a kábelköteg pont nem látszik, innentől kezdve meg mégis miért érdekelne hogy hol vannak a kábelek? T5-öt T9-et meg pont azért nem vettem mert a szellőzése nem ideális. 2 ventihely manapság már kevés, arról nem is beszélve hogy az alap típushoz(amivel egy árban van a CM430) egy darab ventit nem adnak.
"kitörhető PCI-lemezektől a hányinger kerülget"
nekem hálisten sikerült mindegyiket kitörni hajlítgatás nélkül,d nem értem a problémát. Egyszer kitöröd, berakod a helyére a kártyát és csókolom, többet nem kell hozzányúlni.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Én múlthéten szerváltam be egy ilyen házikót, tökéletesen meg vagyok vele elégedve
3 ventilátor dolgozik a házban (elől a gyári/hátul,fent 1-1 12centiméteres) és a hűtési teljesítmény fényévekkel jobb mint az előző, kommersz házamnál: a processzor terhelve kb 10 fokkal, a videokártya terhelve több mint 15 fokkal lett hűvösebb
És mindezt úgy, hogy kb 3-4 ezerrel kerül csak többe mint az előző házam. Hangjával nekem semmi problémám nincs, egyáltalán nem hangosabb az átlagnál.
Anyagminősége ebben a kategóriában tökéletes, én szerelés közben egyáltalán nem éreztem úgy, hogy gyenge lenne az anyag. Cipelgetni meg max évente egyszer fogom ,azt kibírja. Rezonancia nincsen, se a plexinél,se a winyónál, se a DVD meghajtónál.
Valaki azt írta hogy elől nincs porszűrő: de bizony van, az egész előlap tele van porszűrőkkel, még a 3,5 és az 5,25-ös helyek rácsai is.
[ Szerkesztve ]
-
+1
A kábelelrendezés hiánya tényleg elég fájó - ebből a szempontból is jobb az Asgard meg a T5/T9.
Ja és: személyes probléma ugyan, de a kitörhető PCI-lemezektől a hányinger kerülget. Nem igaz, hogy akkora többletköltség lenne ezt nomálisan megoldani. Többek között ezért is döntöttem a T9 mellett és kerültem el az újabb Elite-eket[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Nem rossz kis ház ez.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
felülre a scythe slip stream slim se férne be ?
[link] -
moli.hu
őstag
Bemutatjuk a Cooler Master alacsony árú, mégis átlagon felüli minitornyát.
ez nem miditorony? mert belefer egy atx alaplap.
raadasul meg a hivatalos site is midi kategoriaba sorolja. -
Milka 78
nagyúr
Szerintem nem nagy szám.A belseje sem bejövős(kábel csatorna hiánya,porbetét nélküli első rácsok...)viszont az árával kicsit ellensúlyozza a hiányosságait.
-
Kassadin
addikt
válasz
AxBattler #22 üzenetére
Így már érthető, természetesen aki 2 db vga-t akar berakni a gépébe, az nyilván nem ezen fog spórolni, be se férne. Aki megelégszik 1 vga-s felépítéssel és vízhűtés nélküli rendszerrel, annak megteszi, de aki komolyabbat akar, az tényleg ne ilyet vegyen. Hatalmas negatívum, hogy nem lehet normálisan kábelt rendezni, ez meg szerintem hozzátartozik a "gamerséghez".
-
CM692 ~23 ezer, HAF912 ~20 ezer Ft, nem mondanám, hogy egy ár és minőség kategóriában mozogna a kettő, ez olyan mintha lenne egy sony digitális fényképeződ, és mondanám hogy márpedig a nikon d90 fényképezőgép sokkal jobb 200 ropiért...Tény és való, de nem akkor már olyannal hasonlítsuk össze, amivel egy árkategóriában van.
Nem voltam egyértelmű. Szóval - ha "gémer" gépet épít az ember, akkor annak komolyabb anyagi vonzatai vannak, és így valszeg' belefér a keretbe egy komolyabb ház is. A 430-as ilyen irányú felhasználása tehát szerintem hamvába holt elképzelés...
-
Bird
addikt
Tetszetős, jó elrendezésű házikó!
-
Nekem 331-esem van. Kiváló ház, csak egy bajom van vele, és ezzel nem csak én szenvedtem: hogy az előlapi jack csatlakozók korán benyögték az unalmast.....
-
IreN!CuS
őstag
Nekem is ilyen van asszem én 10 ezer pár száz forintért vettem,szerintem megérte.
Egy baj van vele -de az is csak a régebbi tápomnak köszönhető (felső táp)- ,hogy a kábeleket nem tudom rendesen elrendezni,így alul egy baromi nagy "csomó" van,idegesített az elején de aztán megszoktam.
Nekem 3 venti van benne abból kettő 800 rpm-en,nincs gond a hűtéssel.Ebben a kategóriában simán ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
csirkés11
tag
Végre egy jól kialakított tágas ház, nem vagyonokért.
-
hibavissza
veterán
4,7 kg, tésztaszűrő kialakítás....süketek előnyben. Az ára meg...
és ajánlják... -
Kassadin
addikt
"Átlagos géphez feleslegesen sok ráccsal + kiszűrődő zajjal rendelkezik, két 12 cm-es venti bőven elég előre + hátra. Pl. egy Xigmatek Asgard tökéletes ilyen célra (akár plexivel is), és szvsz jobb minőség."
A zajt még alá is írom, de ez nagyban függ a proci ventillátortól is, mennyire pörög már alapjáraton is. Amit nem kell hűteni, mert nem kazán, ott jóval csendesebb lesz. Szerinted jobb minőség, de ha nem volt még neked ilyen, akkor fölösleges olyasmit kijelenteni, amit magad se tapasztaltál.
"Erősebb, "gémer" háznak viszont már gagyi - oda egy CM692, vagy HAF912 az elfogadható."
CM692 ~23 ezer, HAF912 ~20 ezer Ft, nem mondanám, hogy egy ár és minőség kategóriában mozogna a kettő, ez olyan mintha lenne egy sony digitális fényképeződ, és mondanám hogy márpedig a nikon d90 fényképezőgép sokkal jobb 200 ropiért...Tény és való, de nem akkor már olyannal hasonlítsuk össze, amivel egy árkategóriában van.
QwErTy42: Nem tudom, honnan vetted hogy vékonyak(jó hogy azt nem mondod, hogy rezonálnak), de például egy thermaltake v3-s gépház oldallapjai sokkal vékonyabbak. Írhatnál ilyen áron sokkal csendesebb és jobb minőségű házat, kíváncsivá tettél.
lexandro: Lényegtelen, attól függ, hogy mennyit használod a géped, meg mennyire laktok poros környéken.
Köszönöm a tesztet, jó volt végre viszont látni a saját házikóm.
[ Szerkesztve ]
-
lexandro
tag
Nekem kimondottan tetszik az aljan levo szellozoracs, bar egyre kevesbe szeretek foldre rakni hazat, mert par honap utan olyan belul, mint egy madarfeszek a portol.
Pedig bizisten takaritunk!
-
almos94
aktív tag
Nálam az 5 Coolink Swif2-vel már nagyon nagy vihart kavar bent, és megvagyok vele elégedve, ennyi pénzért nagyon jó vétel
-
QwErTy42
addikt
Nem rossz az elgondolás, csak a sok "vékony": vékony lemezek, vékony plexi az amúgy sem halk házból szűrődő zajokat felerősítik. Plexi nélkül kicsit több vassal sokkal praktikusabb lehetett volna. Ez az az árkategória ahol már ezen az áron vagy pár plusz ezresért csendesebb és hasonlóan jól szellőző házat kaphatunk.
-
LackoMester
addikt
Nemrossz. Szerintem ezzel egy teljesen jó ár/ értékű házat kapsz, persze 2- 3 plusz ventilátor még elfér bele.
Köszi az írást. -
Nekem olyan tipikus "két szék között a pad alá" ház...
Átlagos géphez feleslegesen sok ráccsal + kiszűrődő zajjal rendelkezik, két 12 cm-es venti bőven elég előre + hátra. Pl. egy Xigmatek Asgard tökéletes ilyen célra (akár plexivel is), és szvsz jobb minőség.
Erősebb, "gémer" háznak viszont már gagyi - oda egy CM692, vagy HAF912 az elfogadható.
Egy Sharkoon T5/T9 Value pedig simán jobb - az árkülünbséget ellensúlyozza az előlapi USB3.0-ás csati, a "több anyag", meg a plusz ventik...
[ Szerkesztve ]
-
Atti0925
tag
Nem ártott volna beletenni egy plusz ventit,és úgy letesztelni.
Gondolom,úgy már sokkal jobb eredményeket kapott volna.
-
Televan74
nagyúr
Jól szerelhető ház. Plusz ventilátorokkal remek a hűtése.
-
patex1983
őstag
11ezer pénz nem sok érte. A plexi oldallap, meg az előlap nekem személy szerint nem tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
"Kár, hogy gyárilag csak egy ventilátort adnak hozzá, így lemaradt hűtési tesztjeinkben." - Világos, hogy mire gondoltál, de szerintem meg inkább előny, hogy nem tömik tele olcsó, hamar kikopó csúszócsapágyas, ledes ventikkel, amit egy jóérzésű ember első körben távolít el...
-
BotaN
senior tag
Ilyen házikóban dolgoznak nálam a hardverek, nincs vele semmi baj az árát megéri, persze vettem bele előre egy 14cm-es hátra meg egy 12-es rendes légkavarót, máris frankó szellőzés van benne.
Nagy plusz még, hogy nem mondanád meg a képek alapján, de a winyó rekesz kialakítása miatt 32cm-es VGA is elfér.
Egy hátránya van, az pedig a plexi lap, ami nagyon rezonál, nálam minden rezgést átvesz és felerősít, így nem árt ha az ember egy gyufás dobozt ékel be a ház lapja és az asztal közé.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bemutatjuk a Cooler Master alacsony árú, mégis átlagon felüli minitornyát.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sorozatok
- Futás, futópályák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Proxmox VE
- A Metának tervezhet szerverprocesszort az ARM
- Parfüm topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- További aktív témák...