Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cadal

őstag

Nemrég volt egy cikk a PH-n új AC ventilátorokról. Az érdekességük első sorban az, hogy sorba lehet őket kötni egymással és a CPU ventilátorával illetve annak foglalatáról üzemeltetve őket a proci terhelésével arányosan fognak pörögni. Mivel nyáron esténként a szobámba közel 28-30 C van, gondoltam megspékelem a gép hűtését, szellőztetését. Eddig 2 ventillátor kifelé fújta a levegőt 2 pedig befele. Ebből 3db venti 5V-ról üzemelt illetve az egyik befúvó egy 1000Rpm-es AC az alaplapról (12V). Sajna viszont játék közben eléggé felmelegedett a cucc, nem rosszak ezek a CM ventik, de 5V-on nem szállítanak túl sok levegőt. Most viszont azt hiszem nem lesz probléma a szellőztetéssel terhelés közben sem ;) .
    Az alanyok:

A Specifikációk.

És ilyesmi beépítve:

Sokat még nem teszteltem, de már most tudom mondani, hogy idle állapotban hasonló a zajszint mint korábban az 5V-os üzemnél. Egy gyors prime teszt futtatásnál viszont feléledtek a ventik, és iszonyat erővel tolták kifelé a levegőt. Persze ez játék közben nem nagyon fog zavarni, minden egyéb esetben pedig csönd van :K .
    A kábeleket sajnos nem nagyon lehet hova eldugni, de majd megoldom valahogy. Lehet hogy a felszabadult ventik közül még beteszek egyet előre befúvónak!

Új hozzászólás Aktív témák