Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Fujifilm X
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- OLED TV topic
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Én ma szerintem Ryzen-t vennék ha lenne extra pénzem a gép fejlesztésre, mert ott a pénzemért többet kapnék, de azért megvárnám hogy a ZEN+ megjelenjen és kicsit igazodjanak az árak. Ráadásul az Intelnél nagyon nem tetszik, hogy egy alaplap gyakran csak egy CPU generációt szolgál csak ki.
Viszont, ha olyan processzorom lenne ami neked van, biztos nem cserélnék még 1-2 évig, mert felesleges, hacsak nem munkára használod és váltanod kell valami sokkal komolyabbra. Igazodni kell az új tempóhoz. Nincs értelme olyan sűrűn processzort cserélni, mint régen. Az AMD most a felzárkózás és a gyártástechnológiai váltás miatt nagyot ugrott, de mostantól ők is várhatóan az évi +5-10% -os teljesítménynövekedésre állnak be, az Intelhez hasonlóan. Én azt mondom, hogy 4 évente elég processzort cserélni, hacsak nincs extra oka és értelme. Én vagy 7 éve használom ugyanazt a CPU-t, de tökéletesen elég arra amire én használom ritkán. Persze ha a PC-m naponta használnám, vagyis az lenne a fő gépem, azért váltanék valami újra, de csak a fogyasztás miatt.
-
carl18
addikt
Nekem még a régi I5-3470 nem panaszkodok én el vagyok vele

Azért intel se kell félteni, éveken át jól megszedte magát. Az FX 2012 óta volt egyedüli mainstreamként piacon, 2017-ben jött a zen. + Még mindig az intel a piacvezető, steamon van ilyen felhasználói statisztika az a játékosok 80% intel processzort használ , maradék 20% amd. Nem kell őket sajnálni, úgy is vissza jönnek csak a költségvetést is az ember megnézi mennyivel több pénze van az intelnek.
Sandy Bridge annyira jól sikerült, hogy mindig 5-10% teljesítményel volt jobb a következő generáció és ebből is durván megszedték magukat. + Pont az intel az akinek nincs vészhelyzetre terve?
Én mindkét gyártót bírom, mondjuk szívem szerint inteles vagyok. De most a Meltdown botrány miatt biztos nem vennék 8700K.
+ Szerintem a 8 magos coffee Lake még nem lesz szörnyeteg, inkább a jövőre megjelenő Ice Lake lesz a nagyobb előrelépés főleg a 10 nanométer miatt. Az biztos kisebb all core turbo orajelet kap mint a 8700K.
-
carl18
addikt
Ryzen 7 2700X ez megfelelő csere volna a számodra, vagy esetleg a 8/16 coffee lake ami idén év végén jöhet.
I7 7820X hát a HEDT platformot szerintem oda veri a 9700K vagy legyen bármi is a neve.A 8700K is odaverte a I7-6800K 6850K-t.
Azért elég durva ennek a tesztnek az eredménye is, még egy érv a Ryzen mellet

-
Tigerclaw
nagyúr
Nem hiszem. Az AMD beérte bizonyos tekintetben, de nem mindenben. A gyártástechnológia területén van azért pár év előnyük. Arra tippelek hogy ha ők botladoztak a 10nm-en, a többi chipgyártó is fog.
Amúgy meg az AMD láthatóan nem tudja pénzre váltani a tudását, így a nagy lé továbbra is az Intelhez folyik be, ami nekik kedvez. Drukkolok az AMD-nek, de szerintem se a ZEN+, se a ZEN 2 nem fog piaci áttörést hozni nekik. Láthatóan nincsenek erőforrásaik hogy rendesen gyártsanak, és folyamatosan késnek a termékeikkel. Ráadásul aki vett egy első generációs Ryzen-t, jó eséllyel nem fog 2-3 évig upgradelni. A DIY szegmens csak lélegeztetőgépen tartja az AMD-t.
Új marketingstratégiát kellene próbálniuk, mert láthatóan nem elég hogy jó a termékük. Nem építenek rájuk az OEM-ek, ez a fő problémájuk és amíg a boltokban 30 inteles modellre jut 1 AMD-s, addig maradnak ahol voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Robotporszívók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Felújított Sony PlayStation 4 12.02 FW GoldHEN - BD-JB lemezzel és 9db előre telepített PS4 játékkal
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest