Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Ilyen sok hülyeséget még nem olvastam 1 helyen, mi az hogy a villany számlán köszön vissza, mi köze a LAN kapcsolatnak a számlához és mi az hogy nem megy át a jel az órán?mellékelve kapcsolási rajz amin látszik hogy nincs közvetlen transzformátor az órában csak 1 tekercs ami rá van tekerve az átmenő vezetékre és méri az indukciót, ami annál nagyobb minél több áram halad át a vezetéken.Egyébként a biztosíték 10A-től indul (világítás) és 25A-nél áll meg rendszerint (mosógép, hűtő, stb.)
-
zed1983
őstag
De rohamos fejlődésnek estek a tápegységek...nemsoká az a táp is előkerül amin már nincs vezeték
csak ahoz az eszközöknek is wireless energiát kell támogatniuk
-
nyunyu
félisten
nyunyu Már csak a villanyszerelőkben kell bízni, hogy elég nagy átmérőjű kábelt használnak
Ezert hoztuk videkrol az ismeros mestereket hugom lakasanak felujitasahoz, mert az enyemet anno a pesti generalkivitelezo kontar bandaja elegge elbarmolta
Szerencsere a villanyomat turhetoen raktak ossze, bar a mai napig nem ertem, miert gondoltak ugy, hogy jo helyen lesz a konnektor a mosogatotalca mogott.
-
DarkByte
addikt
Annó az egyetem második felévében kellett csinálni esszét Számítógépes hálózatokból, én a BoPL -t választottam. Gondoltam megosztom, hátha elolvasná valaki: [BoPL] Az infók amik benne vannak már több mint 3 évesek, másrészt nem hiszem hogy minden pontosan úgy van ahogyan leírtam, na meg kicsit túlontúl optimista voltam ezzel az egésszel. De azért érdekes lehet annak aki még nem hallott erről az egészről. Egy mondatot kiragadnék a szövegből: "Nem kétséges, hogy amennyiben ez a technológia elterjed, akkor a számítógépek tápegységébe alapból beépítésére kerül az ehhez szükséges vezérlő, illetve más háztartásbeli és szórakoztatóelektronikai eszközökben is be fogják építeni a BoPL támogatást."
-
For357y
aktív tag
Így nem lehet megoldani ->
Ethernet Killer?
-
JColee
őstag
Elég ha egy pillanatra megy fel a fogyasztás
Bár ha nincs sok nagy fogyasztó, akkor felesleges lehet a több fázis.
Nagyszüleimnél régen levágta a biztosítót a mikró ha bekapcsolták, az már rendesen ki van centizveNagy fogyasztó még a kerámia főzőlap (gáz helyett), na az durván fogyaszt
nyunyu Már csak a villanyszerelőkben kell bízni, hogy elég nagy átmérőjű kábelt használnak
-
Billu
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #21 üzenetére
Ez volna még talán egy életképes megoldás, de nem ezen az áron.
-
Dyno
veterán
NEm rossz ötlet, nálunk amig csak két gép volt jól jött volna, de sajnos ez feláras dolog, továbbá, arra Gold hatásfokú tápra emg csak annyit mondok, hogy ha a harmada lenne a ráírt érték, akkor most itt sokan nagyon örülnénk neki.
-
nyunyu
félisten
Egy fázison nem tudom mekkora áramot engedélyeznek, de 20Anél nem lehet sokkal több
En ~6-7 eve bementem az Elmuhoz, hogy keves a 10A megszakito a villanyora elott, siman felszereltek helyette 25A-t parezer forintert, persze miutan meggyozodtek rola, hogy eleg vastag rezdrot megy a falban, nem alu. (alura max 10A lehetseges, kulonben kigyulladhat a vezetek.)
Most mar asszem 32A-ra emeltek a halozatfejlesztesi hozzajarulas nelkul adhato maximumot, afolott kell csak sokat fizetni.
-
nyunyu
félisten
a wifivel teli van a tokom - a ketantennas csodakkal is osszevissza mukodik a panelban.
Tizenhuszonezres Linksys/Zyxel/Edimax jatekszerektol nem is lehet elvarni, hogy atloje a panelt.
Normalis AP-vel probaltad mar? Motorola 5131 meg 3Com 7160 kaliberuekre gondolok itt.Amit probaltam PowerLine kutyut, az a rairt sebesseg felet tudta ugy, hogy ugyanabba az eloszoba volt dugva egymas melle a 2 kutyu.
Szoba tulso vegebol, par masik eloszton, villamvedon keresztul mar csak 3mbittel csatlakoztak.
Par szobaval odebbrol meg mar sehogy... -
DarkByte
addikt
Csillagpontos elektromos hálózattal működik (tehát pl. lakásnál villanyóra és arra az egyes ágakon a konnektorok). Feszültség transzformátorokon nem jut át a jel. A sebesség pedig amikor utoljára néztem közel sem 100Mbits, talán 10Mbit -et tudja stabilan. Erősen függ a kábelezéstől és azok illesztéseitől (talán ezek egy új építésű házban adottak, de megnézem hogy egy 20 éves panelházi lakásban hogyan működnének).
#42: ez csak magán hálózat, habár a technológia használható internetszolgáltatók számára internet osztásra, lásd BoPL (Broadband over Power Line).
-
Killing
addikt
És majd az adatforgalom a villanyszámlán köszön vissza?
-
Oliverda
félisten
Hát szerintem ma már az ipari áram (aka 380V) nem sok otthonban van jelen. Ergo ez a probléma nem hiszem hogy sok háztartást érintene. Nálunk pl. 1 fázis van ha jól tudom.
arn:
"a max atvitel elmeleti, meg sem kozeliti a valosagosat"
Pont úgy mint a megabites vagy gigabites LAN esetében. Nálunk pl. a 100 megás LAN kb. a felét tudja a gyakorlatban.
-
LackoMester
addikt
érdekes koncepció...majd meglátjuk mi sül ki belöle,talán 1 táp?
-
eziskamu
addikt
Ugye van 3 fázis, ami egymástól független
Vannak spéci motorok (pl kukoricadrálónknak is volt), amik igénylik mind a hármat, de általában a háztartásban elég egy is.
Bármely 2 fázis között fellépő feszültség asszem 380 Volt, egy fázis és egy föld között meg 230V. A lényeg hogy (hullám)fázis (mert váltóáramról van szó) (és emiatt feszültség) különbség van a 3 fázis között és még véletlenül sincsennek összekötve mert az rövidzárlat, épp a 380 V-s feszkülönbség miatt.
Hozzánk bejön mind a három és a lakásunkban asszem legalább 2 külön fázist is használunk, és van egy külön garázs ahol van egy 3 fázisú cstlakozás épp a daráló és egyébb ilyen eszközök végett. -
eziskamu
addikt
Jaja, ha meg még van azon a hálózaton egy jó kis vargánya táp mindenféle szűrés nélkül, biztos elcseszi a kapcsolatot, vagy legalább is rendesen lerontja a sebességet. Amúgy annyira nem lenne ez rosz ötlet, csak túl körülményes. A wifihez meg még drót se kell (max ha spéci antennát szerelsz fel)
-
JColee
őstag
Ez jó nagy hülyeség
Ha két gép más fázisról kapja az áramot, akkor cseszhetem az egészetEnnek a mondatnak a cikkben nincs értelme:
A gyártó PowerLine adapterrel egészíti ki a tápegységeit, ami egy olyan technológia. -
Oliverda
félisten
Jó ötlet. Jó lenne ha erre rákapnának a gyártók.
-
mephi666
nagyúr
kicsit gyúrnak még a technológiára és a mezsgye4 már nem a moziban lesz, hanem átélheti mindenki
szép az a gold besorolás... az ára is "gold"-ban mérhető lesz...
-
-
arn
félisten
mekkora egy ilyennek a max atvitele (100mbit, gigabit)? meg meddig mukodik? trafohazig,
kapcsoloszekrenyig? hol van errol bovebb info?ps: kozben utana olvastam
-
Miért tolják ennyire ezt a technológiát?
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #21 üzenetére
Ez jobb mint a wifi.
Eleg maceras lenne kicipelni a 60 kilonyi gep+monitort az asztalomrol.
-
OutsideR
aktív tag
Szerintem nagyon túlmisztifikáljátok ezt a dolgot.
- Minek az a 2 fehér doboz?
Kb azért hogy ami hálózatot fellősz az elektromos rendszerbe azt le is tudd venni bárhol a konnektorból bármilyen géppel.
- Miért tettek a tápba rj45 aljzatot?
Attól még hogy a tápba bele van építve a hálőzati interface valahogy annak csatlakoznia kell a géped hálózati aljzatához nemdebár? Az azért van rajta hogy 1 kábellel összekötöd a tápod meg az alaplapi hálókari csatlakozódat és a konnektorba már a hálózattal ellátott tápcsatlakozót dugod -
nyunyu
félisten
Feltalálták azt amit már jóval ezelőtt kellett volna és akkor esetleg lett volna időszaka ennek a konnektoros hálózatnak amikor jó alternatíva lehetett volna pl. a házon belüli "jaj nem akarjuk szétfúri a falakat akkor már inkább WiFi" problémának.
WiFi legalabb mukodik (amig vasbeton nem arnyekol, es nem 5Ft-s cuccokat hasznalsz, hanem rendes eszkozoket), nem vagy konnektorhoz kotve, nyugodtan kiviheted a laptopodat a kertbe napozas kozben netezni.
PowerLine cuccbol meg meg nem lattam olyat, ami stabilan mukodott volna.
Melohelyen probalkoztam tobbfelevel is, mivel ugyfeleinknek lett volna ra igenye, hogy ne kelljen utolag UTPsiteni a mar berendezett ettermeket, de egy szoban belul meg valahogy mukodott, 3 szobaval odebbrol mar pingelni sem tudtam a masik PowerLine adaptert. -
old gray
addikt
-
atti_2010
nagyúr
A fehér doboz megy a lan kijövetelre (gép), a másik kanóc a fehér dobozból megy a tápegység LAN dugóra, tápkábel csatlakozik a 220 ra és azon keresztül megy a LAN, ha van 1 másik gép ugyanígy csatlakoztatva, csak az a kérdés hogy milyen távolságra, a szobák közt nem érdemes ott a wi-fi, de a város másik végébe a haverhoz már nem hülyeség.
-
_Oscar
tag
Minek van a tápon LAN csati?
Ha nincs a tápba integrálva a PowerLine cucc, akkor az egésznek nincs értelme. Ha meg kívülről van összekötve a hálókártyával, akkor meg ocsmány.
-
DarkByte
addikt
válasz
WilliamGhost #5 üzenetére
Feltalálták azt amit már jóval ezelőtt kellett volna és akkor esetleg lett volna időszaka ennek a konnektoros hálózatnak amikor jó alternatíva lehetett volna pl. a házon belüli "jaj nem akarjuk szétfúri a falakat akkor már inkább WiFi" problémának. Most már szerintem halva született dolog és egyébként is jócskán túl lesz árazva egy ilyen táp sejtésem szerint. CM tápok egyébként is elszállt árúak az alsóbb kategória kivételével.
-
Puma K
nagyúr
Most akkor ez mi ez? Megint egy hülyeség amit rá akarnak tukmálni a vevőre. Nem vagyok egy gyenge elméjű de ez most így nem feldolgozható számomra... bár a gimiben leszívták ma már az agyamat...
-
Psych0
őstag
a fehér doboz a hagyományos gépekhez van. k.. jó ötlet, hogy beletették a tápba. kár, hogy még nem annyira elterjedt. amúgy néhány év múlva a net is a villamos hálózatról jön majd.
-
WilliamGhost
tag
NA VÉGRE!!
mindig is ez volt a véleményem: kábeles hálózat a tuti, mert az működik is hibátlanul; de akkor mi a halálért nem ott megy, ahova úgyis behúztuk a kábelt??
ÉLJEN - ÉLJEN - ÉLJEN!!! -
D.Orion
veterán
"A gyártó PowerLine adapterrel egészíti ki a tápegységeit, ami egy olyan technológia. " Olyan? Milyen?
A köv mondattal valahogy össze kéne fűzni.
cizoe: Mivan?
Mr. Csizmás: Nah ez remek kérdés.
Szerintem igen, ha az az adapter olyan paraméterekkel rendelkezik, mint a CM tápban/táphoz lévő. Valahogy úgy, mint a walky talky-nál( lehet nem volt jó a példa).
-
vottokar
senior tag
Most minek akkor is az a plusz fehér doboz, azokhoz a powerlan tápokhoz? Nem az lenne a lényeg, hogy bele legyen integrálva a tápba minden?
És kb. mennyi lehet ezeknek a 230V-os hálózatot használó hálózati eszközöknek a sebessége és a használható hatótávolsága?
Viszont a Gold minősítésű táp már tetszik. Jó lenne ilyen kisebb teljesítményű verzióban is. -
Mr.Csizmás
titán
kérdés: van 2 gép, egyikben ilyen speci táp, másiknak meg simán a konnektoros-adapteres megoldása van. Akkor is működik a hálózat, nem?
#1 cizoe WTF???
-
cizoe
őstag
Jó szar. De tényleg mi értelem van a tápnak a gépben? Nem elég neki ami a konnektorból jön? Miért kell még plusz táp egység? Valaki mongya már meg mert szerintem ez hüjeség. az én gépembe sincs táp egység . Rá van dugva a falba arra két lyukas nyilásra azzal a fogas dugóval és megy beléje az áram és müködik!!!!!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó hálózati adapterrel ellátott, illetve 80 Plus Gold minősítéssel renedelkező tápegységeket mutatott be.
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest