- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
vlaci79
senior tag
udv
teszteltem dvd irot asus drw 0402p/d 1.07-es firmware-el. NIGHTWATCH dvd vinyora valo lementesevel 3,7GB adat 4.4 GBbol perc 46masodperc volt
dvd imagebe a teljes dvd-t 6perc 10 masodpercbe telt
DVD Decrypter-er tortent a mentes
ezek szerint nincs sebesegkorlat az uj firmware-ben?
amint tudom akkor kiprobalom mas dvd-kel is -
bajnokpityu
félisten
két régi jó haveromat akarom lecserélni egy gigabájt W0404 DVDiróra.
két régi haverom: plextor 40x iró, meg 116os pioneer DVD olvasó. soha panaszom nem lehetett rájuk.nem rontott lemezt,tökéletes minőségben grebbel audiót mindkettő.
alapvető szempont,hogy régiófüggetlen legyen,hibátlanul irjon CDt DVDt.tudtommal ez az egyetlen olyan 4x DVD iró,ami tud 40x CDt is irni.
az olvasási sebesség nem kifejezetten szempont,de hibátlan legyen amit olvas.
szal eről a tipusről milyen információval rendelkeztek?
[Szerkesztve] -
Steven
addikt
Sziasztok tudj valaki h. milyen szabvány cd+g? Mert ahogy néztem a teszteket csak egykét dvd író támogatja, pl. az enyém pont nem .
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
up
senior tag
Fájl, drájver, kúler, ottlap, cset, kompjúter, grebbelés. Végül is nem a legsúlyosabb eset, de szerintem nem egyértelmű, hogy lehet/kell magyarítani. Aki nem ért hozzá, annak ettől se lesz világosabb, aki meg igen, annak jó az eredeti verzió (hovatovább bántja a ''fülét'', mint nekem), hiszen azt szokta meg, és minden programban is az szerepel. Nyilván nem az én véleményem a mérvadó, de mint az egyik legolvasottabb online hardvermagazin, komoly felelősséggel bírtok az élő nyelv formálásában, tehát szerintem ezt tanácskozd meg néhány másik fejessel is! :)
[Szerkesztve] -
MLaca
őstag
Szerintem egyáltalán nem komoly probléma a 'grebbelés', sőt, nem is probléma. Egyszerű nyelvi asszimilációról van szó.
http://mlzphoto.hu/
-
up
senior tag
Áááááááá! A cikkben többször is szerepel, hogy grebbelés (sic!). Szerintem javítsátok, mert nagyon gáz. Mi jöhet ezek után? Drájver, mint a computer panorámában? Nem kéne az ő szintjükre süllyedni... :D
-
ch.peter
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Asus Drw-0402 p/d írót, amin a gyári 1.05-ös firmware van.
A kérdésem a következő: érdemes kicserélni ezt, az újabb 1.07-esre?
Mit javítottak benne?
Ha igen akkor hogyan kell csinálni?
Mert az asusnál egy büdös szót nem írnak róla
(legyen lemez a meghajtóban, ne legyen, DOS mód vagy win? amit letöltöttem az egy exe és egy fw fájl) +próbáltam úgy csinálni, mintha a BIOS-t frissítenék, de a ''upgdvd.exe xxx.107'' formátumú parancs után kb fél perccel kidobott egy olyat, hogy binary load failed, és (szerncsére) maradt az 1.05-ös fw.
Mi lehet(ett) a hiba?
Előre is köszi: Péter -
customi
csendes tag
Szevasztok!
A cikk tényleg jó, elismerésem.
Én 2 DVD íróhoz fűznék hozzá megjegyzést: a munkahelyemen egy NEC 1300A típusú DVD íróm van. Az egy dolog, hogy hihetetlenül ''gagyi műanyag'' az egész, hiszen gondolom ezért is tud olyan olcsó lenni, amilyen, viszont az, hogy CD írásnál rendszeresen okoz Buffer Underrun-t bekapcsolt JustLink-kel, az már egy kicsit húzós. És mellette persze nem dolgozom... úgyhogy én ebben nem bízom.
Otthonra egy Plextor 708A típusú íróra ruháztam be, ami karosszériára egyenesen gyönyörű, jól mutat a Chieftec Dragon házban :)
Az íróval egyébként soha nem volt semmi gond, maximálisan meg vagyok vele elégedbe, pedig hajtom rendesen, úgyhogy szerintem megéri az árát, mégha az nem is kevés.
A legtutibb persze az lenne, hogyha a jövőre piacra kerülő kétrétegű lemezeket is tudná majd pörkölni egy firmware frissítés után :DD
Végül is, technológiában nincs különbség, és a híveit megdobhatná egy ilyen opcióval a Plextor...Shuttle AB60R, P4 2,8GHz Hyper Threading, 1024MB Kingston DDR400 RAM, 2x120Gb Maxtor, Geforce4 Ti4200 128MB DDR, Pioneer S105, Plextor 708A, Chieftec Dragon Black, 8 Enermax házveti, Enermax 350W táp, Zalman videókártya és proci hűtő
-
Zsigabá
csendes tag
válasz #16741888 #204 üzenetére
Ha a BIOS játja, akkor valószínűleg a Win-nel van gond, Ha a BIOS sem látja, akkor ütközés lehet az adatkábalen lévő másik egységgel ( ha van ). Nézd meg a jumper beállításokat.
Egyébként meg a tálcát kiadja ? ( Táp hiba )
Ezen az oldalon megtalálod, hogy a Nero melyik verziótól ismeri az íródat:
http://www.nero.com/en/632012038142166.php
Az A06-ot 5.5.10.34-tőlNem stimmel a parittyásbit
-
törölt tag
Nekem a Nero be sem ismerte a PIOt akkár mit csinálok vele még a winfos sem ismeri fel pedig melőtt beraktam leszedtem minden drivert nerot meg mindent! Ezek szerint akkor újra kell zúznom a rendszert.
-
Zsigabá
csendes tag
válasz Auslander #202 üzenetére
Bocs, hogy nem emlékszem a program nevére, de mivel nekem 2 db LG sem kezelte a +RW-s lemezeket, ezért gyorsan elcseréltem egy Pio-ra.
Az LG-hez adott progik meg elég gyengécskéknek tűntek.
A formázáshoz az UDF-et használtam, arra már nem emlékszem, hogy melyik változatot a 2-3 közül. ( Lassan 3 hete volt. )
Egyébként a RAM-ban én is látok fantáziát, de sajnos még eléggé elterjedve.
Üdv: ZsigabáNem stimmel a parittyásbit
-
Auslander
tag
Dobozos írót vettem, adtak hozzá valami progit ami direkt a DVD-RAM-hoz való és beépül az intézőbe.
Igen ez a driver-al települ.
Bár az XP helyből kezeli a RAM-ot.
Igen, de csak FAT32-ev, ami nagyon-nygyon lassú az UDF-hez képest.
A packet-bigyókat kerülöm.
:) Én is. Az InCD-t különösen is. Amit legutoljára próbáltam az a B's Clip volt, amit adtak az íróval. Működött. De csak kipróbálásra tettem fel, nem használom. Amire kellene, arra ott a RAM :)
Azóta volt-e valami gond vele? Tapasztalatok?
Üdv:
AusländerA kígyó és a zsiráf közt nem csak az a különbség, hogy az egyik vízszintesen, a másik függőlegesen hosszú....
-
Zsigabá
csendes tag
válasz Auslander #200 üzenetére
Dobozos írót vettem, adtak hozzá valami progit ami direkt a DVD-RAM-hoz való és beépül az intézőbe. Abban a formázás a Help szerint is közel egy óra.
Bár az XP helyből kezeli a RAM-ot.
A gyorsformázás tényleg pár másodperc. De új volt az író, gondoltam nyeggetem. Nem jött be. Második nekifutásra megformázta a lemezt.
A packet-bigyókat kerülöm. Szerintem az utolsó használhatót a WinOnCD-hez adták. A Nero InCD-je kimondottan lassú és pl. az IrfanView kimondottan útálja.
A Pinnacle-é meg akad a Nero-val.Nem stimmel a parittyásbit
-
-
Auslander
tag
válasz sawtooth #197 üzenetére
mennyi van meg hatra ennek a dvd-ramnak? 1 ev?
Én nem úgy látom. Szerintem igen is sok van neki hátra.
Tegnap láttam, hogy a Panasonic DVD-RAM kb annyiba kerül, mint egy 4x-es Verbatim DVD-R. Szóval árban IS kezd jó lenni a cuccos.
Én olyan DVD írót nem veszek, ami nem tud RAM-ot is :)
Egyre több asztali felvevőt látok DVD-RAM-ra dolgozni. Nem is olyan rég csak a Panasonic gyártott ilyet, ma már mások is. Felfutóban van a dolog, nem lecsengőben...A kígyó és a zsiráf közt nem csak az a különbség, hogy az egyik vízszintesen, a másik függőlegesen hosszú....
-
sawtooth
csendes tag
ááhhá
mi az a lassabb?mint az elso 20megas seagatem 65ms atlagos eleresi idovel?
asszem telleg a 'mint egy nagyobb floppy' jelzo illik hozza leginkabb. hat csak ezert nem vennek lg-t. mennyi van meg hatra ennek a dvd-ramnak? 1 ev? :)
jo olvastam en is hogy samsung bacsi allitolag 16xost is csinal nemsoka...'' time-slip (vagymi) funkciót ''
-
sawtooth
csendes tag
hi.lg cd irom van 16/10/40es.sose volt vele semmi baj.most akarok egy dvd irot is,es filozok a 4040b kozottr es a pio106 kozott? mi olyan jo a dvdramban hogy megerje az LG? a 106os most nagyon olcso.
szerintetek?'' time-slip (vagymi) funkciót ''
-
neduddki
nagyúr
válasz Auslander #191 üzenetére
hii!
Koszi, DE SAJNOSN MINT irtma idohianyban szenvedtem, a masik az a gyari pana lett volna... tehat matadt ez, ha holnap lesz ksi idom irogatok:-)))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
GYakorlatilag van tus2-c es lg 4040b is csak sajnos fizikailag nem egyutt tehat tanacsot nemtok mondani,
amugy en teganp rendeltem es mara mar meg is gyutt az expertbul a adobozos verzio!!!:-)))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
addikt
hi!
ma voltam a magicomp-ba, hátha megjött-e már az LG-m. sajnos még nem jött, majd talán pénteken.
viszont a srác azt mondta, hogy megnézte az iromat/ pio-106d/, és neki tökéletesen müködött. én mindezt nem láttam, de szerintem nem hazudott.
ezekután elgondolkoztam, hogy lehet a lapommal van a baj.
asus tusl2-c.
van még valakinek ilyen lapja és pl PIO vagy LG iroja hozzá?:)
-
Zsigabá
csendes tag
Megjelent a Nero 60028
Nem stimmel a parittyásbit
-
blise
tag
hello!
arra, hogy tegnap amit felvettem a tv ből, mert meloztam azt most megnézem asztali dvd.... jobb mint moncsin, bár megnézhetném tv kimeneten is, csak kiváncsi voltam, hogy megy e a dolog
leszedtem a 023 as nerot majd felrakom és kiprobálom az lezárja e a filmet
de azért kösz''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''
-
Zsigabá
csendes tag
Nem alszom, csak fáj a fejem de nagyon !
Az első -R lemezemet a Nero nem bírta lezárni. Aztán újrahúztam a gépem. Azóta 6.0.0.23-mal már több +-RW lemezt is írtam DVDVideo formátumban . Tegnap 172.
A Nero CD/DVD író választás menü alatt metalálod a fw verziót is.Nem stimmel a parittyásbit
-
blise
tag
sziasztok!
na a sima adatként felírt fileok jok lettek, nem írt senki sem, ugy látszik mindenki alszik ma délelőtt....
akkor nero hiba lehet?''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''
-
blise
tag
hello
épp most írok egy adat dvd-t amin sima mpeg2 filék vannak tv tunerrel felvéve, kiváncsi vagyok a yamada lejátsza-e, meg hogy megint megáll e az írás végén, de akkor firmware frissités lesz 107-re
közben googlen találtam mindent
sziasztok''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''
-
blise
tag
sziasztok!
nekem is pio a06 os írom van, és a nero érdekes modon me zárja le a lemezeket (dvd video). de ha dvd decrypterrel csinálom image filéből akkor jó lesz (nero 6.0.0.19) végigolvasva a forumot ez másoknál is van igy
ma du kiprobálom linux alatt is és rögtön kiderül, hogy nero vagy író hiba lesz e
de szerintem nero
kérdés: a firmware versiot hogy lehet lekérdezni és miylen progival
honnan lehet frissebb firmware-t leszedni? és hogy kell felteni (mint alaplap bios-t dos alatt?)
na előre is köszi
du írom a linuxos tapasztalatokat''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''
-
Zsigabá
csendes tag
-
addikt
hát srácok, felraktam egy uj win-t. /blaster kb 1 perc múlva meg is jelent:)
:)
-
bajnokpityu
félisten
a 4.6 os meghajtó sem hibátlan.
és emlékeim szerint még a 4x teac iromhoz is azt a verziot ajánlották.ekkor még win XP is épp csak béta volt.
szerintem,ha az uccsó verziós nerót pakoltad fel,felismeri korrektül az irot,akkor ha szar,akkor vagy az iro a szar,vagy valamit elállitgattál,vagy szar az anyag...
vagy lehet nem elefántot kéne sétáltatni a gép közelében.
bár kipróbáltam,majdnem dobáltam a gépet 40x CD irás közben,de azon kivül,hogy nagyon lasan irt,más baj nem volt... -
addikt
1.:na jó. nekiesek a kis vinyomnak. de ma már 2x csomagolom vissza az irot.
különben ma mikor hazaértem, beraktama a gépbe, 98 indit, nero install.
sikerült megirnom egy lemezt, de a cd speed/ vagy mi/ kb 3 gigánál megállt. illetve az iro furi hangokat adott ki magából majd megállt.
2.: ha megformázok egy lemezt, akkor az aljának nem szabad különbözö szinünek lennie, ugye? mit a cd-nél. mert ha megformázom, akkor az elözö sávok csak halványodnak, homológ soha nem lesz a lemez.:)
-
Zsigabá
csendes tag
Ezen az oldalon
http://pioneerdvd.rpc1.org/#PIONEER_DVR_IDE
Van valami ami segíthet.
Adaptec ASPI32 layer for Windows v4.60
Nem tudom pontosan mi ez, de a boltosom szerint ebben van valami kiegészítés, hogy a Win korrekten kezelje az írókat. Én még nem próbáltam.
Ugyan itt van fw frissítés is.Nem stimmel a parittyásbit
-
Zsigabá
csendes tag
Szerintem egy teszt akkor korrekt, ha minden versenyző tiszta lappal indul.
Ez technikailag nem is olyan bonyolult és nem is időrabló munka.
Egy tiszta telepítés után az oprendszer paríciójáról egy image állományt kell készíteni. Ez jó gép estetén kb. 10 perc. Aztán minden hardvercsere előtt ezt 10 perc alatt vissza lehet tölteni.
Én már régóta ezt csinálom. Mikor bekaptam a Blastert, 10 perc múlva volt egy tiszta oprendszerem !Nem stimmel a parittyásbit
-
Zsigabá
csendes tag
Le merném fogadni, hogy a Nero-n kívül még legalább 2 író rogram van a gépeden !
Ki tudja, hogy melyik mit állítgat át.
Egyébként amikor betettem a Pio-t a gépembe és át akartam állítani a meghajtó betűjelét akkor is újraindult a gépem ''A rendszer súlyos hiba után állt helyre'' üzenettel.
Újrahúzás után ez is megszűnt.
Nincs egy ici-pici winyód amire csak az XP-t fel tudnád rakni ?
Ez 30-40 perc lenne csak. Aztán ha műxik lehet élesben újratelepíteni mindent.Nem stimmel a parittyásbit
-
addikt
válasz strike-force #167 üzenetére
jo neked :)
én is jobban örülnék, ha nem kéne installálni a wint. nem is olyan rég megfogadtam, hogy ha még 1x ujra kell telepiteni, akkor a számitógép befejezi a pályafutását nálam. szerencsére, már pontosan nem emlékszem mikor raktam fel. :):)
-
őstag
nos erről annyit, hogy nekem most ugyanazon az ide csatin (sec. master) ez a 3. eszköz. és februárban tettem win-t (xp_sp1)
1. toshiba sdm-1712
2. teac cdw-552e
3. teac +/- dvd író
(asszem időközben még a rack is volt rajta vagy 2 napig)
semmi driver, csak rádugtam, egy ujraindítás oszt annyi azóta is betonstabilR7-5950 / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
addikt
válasz strike-force #165 üzenetére
hát arra gondolok, hogy minden eszközheöz van driver.
pl a dos-hoz is kellett cd-rom driver. ezt a ''trükköt'' már máshol is olvastam, bár én sem igazán értem.
ha megnézed az eszközkezelőt, akkor láthatod, hogy az optikai megható/k/nak is van driverük. én nálam az a helyzet, hogy a dvd irot a cd iro helyére raktam, és esetleg okozhatott gondot a win-nek. bár egyébn konkrétumot nem tudok mondani.
ezt viszont szerintem alátámasztja, hogy kedves forumtársunk ujrarakta a win-t, és neki minden jó lett.
egy régi ismerősöm egyszer vett egy cd-irot. hát és nem nagyon akart rendesen müködni. hozta nekem a logfájlt, meg rágta a fülem, hogy miért lehet ez. de végül ujrakta a win-t, és müködik neki a meghajtó.
a cikk ironak:
különben kiváncsi lennék, hogy a topic cikkje miként készült el. minden egyes dvd ironál ujra lett rakva a win, vagy csak sok leállit-indit között mindig ki lett cserélve a meghajtó, és ugyanaz a win müködött?
remélem értitek mire gondolok.:)
-
őstag
-
addikt
mondjuk, ha leszedném az alaplapi vezérlö drivert, és a cd-meghajtó drivert, lehet, hogy ott lennék, mintha ujratelepiteném a win-t.
ehhez viszont a registry-be is kell turkálni..:(:)
-
addikt
hát ez tök jó!
tehát nem létezik jó dvd-meghajtó?
most jövök a magicomp-ból, mert ki akartam cseréltetni. de szombat alkalmából a srác nem volt hajlandó kicserélni. azt mondta, hogy nincs ma szerviz, és az kell a cseréhez/ gondolom megnézik, hogy nem én csesztem-e szét/.
de ha hétfőn bemegyek, és odaadom a szervizesnek, hogy akkor nesze, nézd meg, akkor ő is ujra fogy telepiteni mindent? nem hiszem.:)
-
Zsigabá
csendes tag
Én két LG 4040B-t vittem vissza, mert nem kezelte a +RW-s lemezeket.
Kb. 10 mp lejátszottam a rajta lévő filmből, utána kidobattam a lemezt. A lemez visszatuszkolása után jött az üzenet, hogy a '' Lemez üres, vagy nem támogatott formátum '' A hozzáadott DVD-RAM-ot kb. 70%-ig megformázta utána kidobta....
Egyébként meg furán hangozhat, de amióta újrahúztam a gépem azóta minden műxik. ( Tiszta telepítés, nem image ) -R -t még nem írtam.
Ha van egy felszabadítható partíciód, akkor megéri felrakni rá egy friss rendszert meg csak a Nerot. A Pinnacle vackait egyenlőre ne tedd fel mert szerintem az kever be.
A CD lezárás közbeni újraindulásaim is megszűntek.Nem stimmel a parittyásbit
-
addikt
a legújabb fejlemény:
most hagyományos cd-rw -t használtam.
elöször cdspeed.exe. itt még minden jó volt. szépen olvasott.
gondoltam megformázom a lemezt.
elindul...majd egyszer csak kirta a nero: Power calibration error.
:)):)
-
addikt
hi!
ma vettem egy pio-106D-t.
hát, nem vagyok tőle elájulva!
külsöre a régi 16x-os LG irom sokkal minőségibbnek tünik.
ennek a pionka a tálcája leginkább a régi ''48''x-os sony cd-romokra hasonlit--> gagyi!
vettem hozzá egy -RW lemezt, mert már alig volt lóvém, és gondoltam, hogy inkább nem rendes ''lemezen'' kisérletezek/ ezt legalább ujra lehet irni/
elkezdtem irni egy rakás adatot. 1x-esen indult az irás. a nero kiirta, hogy 15 perc lesz az egész. na ez a 15 perc kb 30%-nál letelt. de az irás ment tovább. pont mikor tudtotokra akartam adni, hogy mit vettem ma, nero kiadta a hiba-hangot: write failed.
csaó! egy rakás szar ez az iró. :C
a dvd lemez egy TDK, nem tudom hányszoros. egy néni mosolyog a tokján.
a nero pedig: 6.0.0.23-as
:F:)
-
-
-
addikt
na jó! egyszerübben:
az olcsóbbat vagy a drágábbat vegyem?:)
-
addikt
most látom, hogy az a06-os viszont ~45 ropi.
akkor most mellik a jobb?:)
-
addikt
hi!
hát a héten talán nem , de a jövőhéten valószinüleg kéne vennem egy dvd-irot.
csak most nem tudom, hogy mit vegyek.:F
magicomp-ba van 34900-ért. jó az??:)
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na vmikor a multban tettem egy ojjan felelotlen igeretet hogy megnezem mi van a plex dvd-video olvasasaval...
Megnesztem, valoban hosszu nyomaskoben villan harom zoldet es egy naracsot es kigyun atalca, majd elyeli a lemeszt, fulre is hallhatoen porgeti fel /egyebkent tok csondban van/ es valoban lenyegesen gyorsabb grebbelest mutat be.
Vmejjik napra igyekszem prezentalni a dvd-speed abrajat
udv
-
erdoke
titán
Szerintem van a firmware mellé egy readme fájl is. Két lehetőség van általában: 1. Egy önkicsomagoló .exe fájlt töltesz le, ami tartalmazza a firmware frissítő progit is. 2. Egy .bin fájlt töltesz le, amihez szükség van pluszban a frissítő progira.
A legjobb aláírás a héten
-
Stitch
őstag
''128''-ra válaszoljatok légyszi!
-
Zsigabá
csendes tag
-
Auslander
tag
válasz bajnokpityu #130 üzenetére
...de sem LG,se tosiba nem volt korrekt...
Szerinted a CD hang korrekt???A kígyó és a zsiráf közt nem csak az a különbség, hogy az egyik vízszintesen, a másik függőlegesen hosszú....
-
MLaca
őstag
Igazából én is végeztem volna még pár tesztet, de egyik forgalmazó sem volt hajlandó ide adni a termékét 3 hónapra :)
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #130 üzenetére
ja még vmi.a tosibáról már találtam tesztet,hogy nem érdemes azzal CDt irni,mert sok a hiba
-
bajnokpityu
félisten
azért pár dolog kimaradt.
ami mindenképp tesztelendő szvsz egy optikai meghajtónál.
mégpedig,hogy audioCDt mennyire tökéletesen grabbel,és ir.
eddig nagyon kevés tipus/márka volt,ami becses fülemnek megfelelt CD iróknál.
pl TEAC 40x ig és az összes plextor.bár mindegyiknél max 4(8) szorosan érdemes próbálkozni.
de sem LG,se tosiba nem volt korrekt.
értelmes reakciókat várok -
ityam
őstag
nah amit vartam 2X es +- os iro 20K ert az megjott. csak nem +- os hanem egy NEC 1100A. tehat csak Plusszos iro:) azon gondolkodok most:)csak annyit nem akartam mar kiadni. az eleg jo arnak tunik pedig.
de szerintem inkabb megvarom mig lejjebbmegy -
Stitch
őstag
OFF
Hogy kell egy ilyen friss firmware-t felrakni? Letöltöm a megfelelő exe fájlt, aztán win alatt lefutattom és kész?
ON -
MLaca
őstag
-
őstag
toshibának jelenleg nincs ''+''os írója, ugyanígy az aopennek sincs ''-''os íroja jelenleg. a memorex+/- -as pedig belsoleg pio a06....
[L]http://cdr.cz/?rekordery[/L]
egy elég firss dvd-író lista, viszont nincs rajta az uj memorex, amirol teszt itt
[L]http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=205&page=Features[/L]R7-5950 / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
lac019
tag
Ami érdekes volt hogy nem volt Toshiba a tesztben. Memorexet is szívesen látnák, Aopenek is érdekesek lehetnek. Sok hasonló cikket, mert amint látom van iránta érdeklődés. Hella
-
lac019
tag
Természetesen a hasonszőrű Piohoz hasonlítottam.
-
őstag
-
Herki
csendes tag
A megboldogult Duke Nukem 3D magyar beszolasa jutott eszembe: ''Ez mar kellett'' :). A cikk vagany, de kisse ketkedve fogadtam, hogy a TEAC Pio belu. Hm.. Amugy Grat!
-
Don Vittorio
őstag
Miből gondolod, hogy egy pluszos író feje ugyanolyan, mint egy mínuszosé? Hm? Más feje van a 05-nek, és más a 06-nak. Nyilván a fej miatt az elektronika is más. Ennyi.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
MLaca
őstag
-
Don Vittorio
őstag
Nem. El kell adnod, és venned egy másikat.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Johny11
csendes tag
Ha esetleg valakit érdekel, van 1 db LG 4040B-s íróm, vadiúj, és 32.9 pénz (bruttó).
30/224-1929 -
anulu
félisten
Nos, a hozzászólásokat nem olvastam végig, a teszthez lenne néhány szavam, konkrétan a Pio 106-oshoz. Ennyi: Hogy a 'va életbe! (Bocsánat a kitörésért!) Azért mondom ezt, mert 2 héttel azután jelent meg a piacon a 106-os, mint ahogy a 105-ösöm megvettem. A 2 író írd és mondd a +R(W) képességben különbözik. Ezt nem lehet vhogy belepatchelni? :))
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
MLaca
őstag
A teszthez meg nyilván nem használhattam a *khm* optimalizált BIOS-okat...
-
MLaca
őstag
A cikk elején van egy link. Azt senki nem figyelte? BIOS-okról van szó :) Bővebben nem írhatok a dologról, de már más megtette előttem ;) RPC... ? :)
-
Zsigabá
csendes tag
Nekem is olvasta a pörkölt lemezeket gyári 1.07-tel 5-6x-osan
Az írásnál vétett hibát egyenlőre egyedi botlásának ( botlásomnak ) tekintem.
A Nero a 2x-es -R-es lemezhez felajánlotta a 2.4x-es sebességet.
Én meg egyből ráharaptam.
Régebben ez nem volt gond. A 2x-es írómnál 1x-es lemez esetén teljesen mindegy volt, hogy mit állítok be, a lemezt 1x-esen írta és nem rontotta el.
Egyébként a Pinacle Instant CD/DVD 7.06 ellenőrzéskor miért áll meg az 1500. blokk környékén ? Akkor is megáll, ha a Mitsumi CD írómmal CD-t írok.Nem stimmel a parittyásbit
-
tralala
tag
Hoi!
Noss elfogult velemenyre ha adsz ,akkor 106-os Pio :))
Van ,hogy napi 10-20 db lemezt egetek vele folyamatosan, baj meg nem volt vele, es az ara is kedvezo en 39k-ert vettem a mostanit.
Ez nem egy nagy osszeg, eddig megirt 100-160 db ocskabbnal ocskabb lemezt /mind full 4* sebesseggel/ de nem volt meg ,hogy ne olvasta volna vissza az ahova keszult /asztali, dvd-rom/.
Az LG-rol igen sok hideg-meleg dolgot hallottam, tobbek kozott egy kollegamnak is van, o nyilatkozta egyszer , hogy miert nem Pio-t vett vagy legalabb egy teac-ot, mert ugye az is pio belu :))
Ha nagyon fontos a RAM tema akkor ugye ketsegtelen , de ha mellozheto akkor is , hogy mit kell valasztani ! :DD -
tralala
tag
Hoi!
Ez evidens, ha gyorsitani akarsz a gyari lemezek rippelesen akkor keresni kell moddolt fw-t. :)) Nekem gyari fw-el is olvas nem nyomott lemezeket 4-6* sebesseggel.
Egyebkent csak a css kodolt lemezeknel lassit be 2* sebessegre eszrevetelem szerint, a nem kodolt gyari preselt lemezt is olvassa 5-6* sebesseggel.
Termeszetesen egy Pio 106-os driverol van szo :)) -
Zsigabá
csendes tag
Finrod !
Finrod !
Finrod !
Aranyba foglalnám a neved !
Műxik !
Csak vaktában próbálkoztam, de olvasott 8x-os sebességgel is !!
Az általam pörkölt Multidisc DVD-R-es lemezt a végén 6,3x-osan olvasta !!!
Kiváncsi leszek, hogy sütéskor mit prdukál majd.
Üdv: ZsigabáNem stimmel a parittyásbit
-
Finrod
tag
frissits 6-os nerora, es 1.07-es firmware-re (pioneer).
Finrod
-
őstag
na, ma zakkantam egyet. vettem a m*tr*ban primedisc rw lemezeket (2 db + rw-t és 1 db -rw-t (br.1100ft/db)) és megírtam egy pluszosat (ritek mediacode-os). simán megírta végig faszán, majd nero drivespeed és dvdinfopro-ban is visszaolvastattam. ekkor jött a hidegzuhany: kb 1200 megáig minden rendben, utána kb. 90% ban 1szeresen olvasta vissza a lemezt. érdekes. nero 5.5.10.50+peccs, teac dv-w50d (1.06),xp_sp1.
R7-5950 / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
Finrod
tag
Zsigaba: pont elotted irtam parral, hogy van hackelt firmware a pioneer-hoz, es az tobbek kozt a 2x-es DVD-rip sebessegkorlatot is megszunteti (csak nyomott lemezhez, porkoltnel tovabbra is 2x).
leszedheto a rpc1.org-rol. olvass korbe a forumon, hogy hogy kell azonos verziora frissiteni, lehet hogy nem trivialis...Finrod
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest