- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 5800x
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Tervváltás: a 7350k-s konfig egy MASTERCASE H100 ARGB - ez csak ITX és nagyon kompakt - kukcóba ment, a Chieftech-be meg ez került:
Asrock AB350 Fatal!ty Gaming ITX/ac+R3 3300X+Wraith Prism hűtő+2*16 GB G.Skill Aegis 3200CL16+Sapphire Nitro+ RX 480 8 GB+Corssair VS450 white.
Észrevételek: 14k-ért ugye nincs venti a házban, ehhez képest idle elvan a CPU és A GPU is 50-52 fok között, terheléssel (játék) viszont már 75 fok magassága.
A ház valóban nem nyeklik-nyaklik, még az elejét buktatva sem, nagyon könnyen és jól szerelhető, a fenti táp esetén nem kelett eltávolítani a HDD tartót.
Az ODD tartója jól van elhelyezve, a maximálisan betehető leghosszabb VGA esetén sincs útban (van pár ház, ahol sajna igen).
Anyaghasználat szerintem példás, ár/érték feletti, megmunkálás is rendben.
További tervek:
Kap előre egy 140-es, hátulra egy 120-as ventit, ez biztos.
Gondolkoztam a tetőre is rakni egy 140-es ventit, de előbb kíváncsi vagyok a 2 venti beszerelése után mennyit javulnak a hőfokok a meglévő Wraith Prism cpu hűtővel.
Aztán lecserélem szerintem a már meglévő Silentium Grandis 3 EVO ARGB-re.Jelen helyzetben házventik nélkül az RX 480 nem megy le passzív módba, 17%-os fordulattal hajtja a ventijeit (a gyári ventiprofil van alkalmazva), venti beszerelés után ennek is változni kell.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
SidCorky
őstag
válasz Digitalpimp #66 üzenetére
Nem bíztunk semmit a véletlenre, kellett a kraft Javítva, köszi a jelzést
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Digitalpimp
senior tag
"a 170 cm hosszú be quiet! Straight Power 11 tápegységünk viszont csak kábelek nélkül fért be a helyére"
Jó hosszú tápotok van, 170cm....
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Kansas
addikt
válasz fuwiradis #63 üzenetére
A legbivalyabb, aminek még hajlandó vagy kicsengetni az árát...
Nemrég pár boltban lehetett kapni 4000-es sorozatú(Zen2 magos) 6c12t/8c16t APU-kat(pl. R5 PRO 4650G vagy R5 PRO 4750G), azokkal már el lehet lenni...és azok is 65W-os TDP osztályban vannak, azt egy gyári AMD Wraith Spire is simán lehűti(95W TDP-ig van hitelesítve azt hiszem), főleg a régebbi, rézmagos verzió.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Chaser
legenda
válasz fuwiradis #63 üzenetére
nem értem a kérdést
nem létezik olyan apu amit ebben a házban ne tudnál lehűteni, de cpu is meglepne ha lenne olyan megfelelően választott hűtővel
viszont ha nem akarsz diszkrét vga-t felesleges ilyen nagy dögöt venned, mert ez ahogy mondod relatíve kicsi, egyébként óriás egy kis házikóhoz képest ami max 15l és neked valószínűleg bőven elég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fuwiradis
aktív tag
Nagyon tetszik ez a kis haziko, ez a felfele nyilo megoldas pedig egeszen jol nez ki. koszi a tesztet!
Gondolkodom mar egy ideje valami relative kisebb gepecsken, viszont nem volt meg szerencsem ilyen "kockahazakhoz"... egy ryzen apu-bol vajon milyen lenne ertelmes valasztas bele? dedikalt gpu nem kell mert melos cellal gondolkodom, amihez nekem nem kell... (vagy max pixelart/regi rpg grafikai szint jelenti csucsot, ha jatszanek. kb. ez az, amit el tudok kepzelni alapjan ami engem erdekel.. )
ha valaki meg jar erre es van elkepzelese koszi !
-
fatpingvin
addikt
egész pofásan néz ki. tipikusan a "célra jó" dizájnnak tűnik, bár az előlap lehetne kicsit kevésbé hepehupás.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
csakany2001
senior tag
Pont az elődjét néztem pár hete, jobb is hogy nem rendeltem még meg.
Ez jobbnak tűnik és még olcsóbb is, Arcadia leváltására tökéletes lesz.
Tágas és viszonylag könnyen hordozható, de még belefér minden ami mATX(egy toronyhűtő is), sok HDD hely és masszív darab.
Szerintem a maga kategóriájában pofás kis gépház, köszönöm a tesztet!Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Chaser
legenda
oké
ebben a házban vízszintesen szerelsz
a lap feletti rész perforált
a cpu hője egyrészt eltávozik hátul a hűtőről, másrészt felül is
aoi meg a csendesség az meg két külön fogalom ( :
itx-ekre ott a top flow
ebben a gépben nagyon halkan meg lehet oldani egy 8 magost game alatt jó léggel, feltéve persze ha a táp passzívan üzemel vagy max 5-600rpm-en, és a vga is msi gaming x szint
100-200w-ot game alatt azért cpu nem eszik, ha meg munka akkor nem intelt kell venni már véletlen sem
nem mellesleg a vga nem fűti fel a cpu-t és többi alkatrészt mint a hagyományos függőleges elrendezesnél
ha meg hdd nincs még előre is mehet venti aminek értelme is van, nálam pl nincs, de akkor sem tennék előre ventit mert esélyesen simán megoldaná a kialakítás a szellőzést
a hagyományos atx elrendezés az uszav, legtöbben abból indulnak ki hogy oda kell 5-8 házventi
és akkor ebből következik hogy hatékonyabb a víz ilyen elrendezésnél is, ami a legmegfelelőbb a mai fogyasztások mellé, pedig egy jó lég ugyanúgy elég ésmég halkabb is lesz - vga zabálja ugye a legtöbbet már jellemzően, és az a hő itt kimegy szépen felül a perforáción nem felfűt mindent és kering a házban amíg ki nem jut, még jo hogy úgy hatékonyabb a víz a cpu-n -szerk:
azt se felejtsük ki a hagyományos atx-nél pont az az alkatrész nem kap kinnről friss levegőt aminek legjobban kell, szintén a vga, és lehet teletolni ventivel a házikót - ugye 10-ből 8 már tg, 1 tele ablakos, és egy aminek esetleg van perforáció az oldalán de azt meg jellemzően olyanok veszik akik max kis fogyasztású vga-t raknak a gépbe -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HPoirot
csendes tag
Ez remek ház, már a hírnél is leírtam vagy két hónapja - igaz az előd modell perforált front- és felső panellel érkezett. Belül ugyanaz.
Azt meg kell jegyezni, hogy moduláris táppal jól szerelhető, de fix kábelessel már lehet vacakolni rendesen.
Emellett az előlapi venti légáramát erősen korlátozzák a lemezek, így alig ér valamit!
Kis teljesítményű konfigra tökéletes, fűtőműveknél nem szellőztethető, víznek nincs helye... -
nagyúr
Annyira azért nem vészes.
4,8-ra van tekerve, HT ON.
Azért ez csak 2c/4t, szép nagy hőátadó felületű maggal és IHS-el, persze IBT/LinX/P95-el fel lehet fűteni 90fok+-ra simán, de hát én játszom nem benchelek.
Annyi, hogy megcserélem a hűtőt, mert a jelenleg rajt lévő Dark Rock Advanced C1 nem fog beférni az új kuckóba (már az Aerocool-ba sem fért volna hivatalosan be, de némi trükkel azért mégiscsak kiadta - nem vagdostam semmit ), megy az i5-7600k-ra, arról meg jön át az Alpenföhn Matterhorn Black REV C, az befér kényelmesbe.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
NightGT
senior tag
Szeretem az ilyen kompakt cuccokat, enyém is annak indult. De a 12nm szobában végül élhetőbb lett egy fullsize ATX ház, jó hosszú meg magas, de szélességben nem foglal sokat. Azért a 7350k-t biztos fel lehetne húzni jó melegedősre...
Speed is the only truly modern sensation
-
nagyúr
Nekem annyira megtetszett, hogy be is húztam egyet gyorsan, 14k-ért.
i3-7350k-nak, RX 460-al pont jó lesz.
Az Aerocool Xpredator Cube Orange meg megy a spanomnak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
NightGT
senior tag
Mert azt a 100-200 Wattot nem mindegy, hogy kapásból kifújod a házból, vagy ott hagyod bent. A nagy fémtömb, ami egy léghűtő, az sugározza is a hőt szépen mindenhova. Sokkal könnyebb hűvösen, és csendesen tartani egy mATX / ITX konfigot, ha AIO-t használsz.
Speed is the only truly modern sensation
-
Neovenator
senior tag
Rémes elrendezés, rémesen sok kihagyott ziccer...kár érte, pedig hiánypótló lehetett volna, külsőre is elfogadható.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Chaser
legenda
víz nélkül komolyabb gépeknek mért nem jó?
szerk:
ahogy nézem specek alapján egy ninja 5 még belefér
akinek porszűrő kell vesz anyagot és beragasztja belülre, ha megtelik kifújja hajszárítóval az erkélyen/udvaron, na bumm[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Szerződtetniük kellene egy jóízlésű designert.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Chaser
legenda
meg lehet oldani többféleképpen, a legrosszabb a hagyományos függőleges elrendezés, ahol a vga fűt mindent
mostani új trend ráfejel, mikor a blakckplate vége már perforált - új rtx széria fe és egyes customok -, magát a vga-t kiválóan hűti, a hő nagy része ott eltávozik
de felfűti a ramokat ( : és cpu alá is jobban odapörköl ha lassú a szellőzés a házban
halk, hangos az szubjektív, pumpákról én még sok jót nem hallottam
ha a ház adottságai olyanok, egy léghűtő nagyon halkan megoldja a cpu-t, és ennél a háznál olyanok, gyaníthatóan 8 magig egy ninja 500rpm-es ventivel elég játékra kényelmesen, 6 magnál sok is volt - zen 3600, 55 fok játék alatt 4 v 500rpm-en egy ventivel -
megint más kérdés hogy amellett a vga üvelteni fog, kivéve ha nem egy msi gaming x/suprim, vagy strix, vagy egyéb tényleg halk kártya
mondjuk msi-nél legutóbbi talákozásom alkalmával a cw üvöltött, - suprim - ventiket nagyon halkra be tudtam állítani, hdd-m meg nincs_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ljs
tag
Csak kívánni kell, van a tetején nem szellőző verzió is:
RC-902XB-KWN2 (windowed version)
47
Én sem a földön tartom.
Igazad van, "belakva" a házat, a tömege már nem elhanyagolható.
Ha mozgatás során a padlóra teszem, akkor felemeléskor már célszerű ügyelni az egyenes derékra.
De jól kitalált és megépített a konstrukció, mert előírásszerűen rögzített oldallap esetén a "bemélyített" fogantyúk bírják a kiképzést.[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég.../Dan Millman/
-
abéla
senior tag
Szeretem a "kicsi, kompakt házakban - brutál/kompakt belső" projekteket (nagyrészt reddit/YT figyelgetve, néha saját agymenések)
innen jött az ötlet, hogy víz, ami ugye eleve kifelé viszi a meleget(kivéve ha az okos-user a radiról befujatja a házba ), így nem kell a passzív rendszerekre bízni, amik azért egy cpu+vga esetén ~ 400TDP-nél már nem biztos, hogy hosszútávon hatékony és halk megoldást jelentene.Bár ha már áramlási/fizikai szellőzési segédlet, a régi "lógós" Silverstone Ravenek ebben verhetetlenek. (az hogy hogy néz ki, már más kérdés) Ezekben tényleg 5-8 fokot is jelenthet a kürtőhatás. (volt ilyenem, mértem)
szerk: ennél ráadásul a vga is a házkeretre terhel leginkábbDe pl AIO vízpumpából utóbbi hetekben 4 félét nézegettem/hallgattam, gyakorlatilag mind hangtalan volt , értsd: 400-500rpm venti/ hdd hangosabb volt náluk(kivéve ha az 5-6 éves cucc pwm pumpáját 100%-on járattam, de ez meg egyáltalán nem jellemző üzemállapot).
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
jeni
félisten
Cooler Master HAF XB EVO (RC-902XB-KKN2)
korábban ezzel is szemeztem csak nem tudtam,hogy hogyan is helyezzem el?
ilyet nyilván nem lehet a földre tenni,legalábbis kényelmetlen lenne akár egy USB pendrive-t vagy az optikai lemezzel hozzá férni,vagy kezelni.
asztalra vagy polcra helyezhető.
amúgy full összerakva mennyit kóstál a súlya?
ljs
hát ,igen..
nem mindegy,hogy lefelé vagy oldalirányú erő hat rá a rászerelt alkatrész az alaplapra.
a mozgatást és a szállítást is jobban elviseli a vízszintesen szerelt lapra ráhelyezett hardver elemek.
a függőlegesen szerelt alaplapos háznak az az egyetlen előnye,hogy nem lesz vastag a PC ház.
aztán a végső döntést a kényelmesebb szerelhetőség adta meg.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Az, valami perverz okból nekem is tetszik, de nincs annyi helyem, ráadásul ahogy nézem, a tetején is szellőzőnyílás van, oda se lehet pakolni... nekem még egy ideig jó lesz a CoolerMaster N500...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
ljs
tag
Cooler Master HAF XB EVO (RC-902XB-KKN2)
Én még nem ennyiért vettem.
Vízszintes helyzetű alaplap, jól szellőző, jól szerelhető, szenzációs! (Nekem nagyon bejött, már évek óta használom.)
Akinek van helye, vegye bátran.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég.../Dan Millman/
-
Chaser
legenda
válasz Harbinger85 #42 üzenetére
abból két rev van, én találtam anno olyan videót amin már a perforált lapos megoldás van
-
Harbinger85
aktív tag
Tetszetős kis házikó. A korábbi modeljét néztem ki ,ha új procit veszek ilyenbe építem. Kis hely, pofás kialakítás és egyedi leosztás. Nekem a lényeg az 5,25" hely, mert BD-író nélkül nem vagyok meg. Plusz van sok hely SSD-nek is.
Érdekesség hogy az előző modelnél a hivatalos oldalon vannak szellőzők a bal oldali lapon a VGA-nál, de bárhol olvasom nézem képen/videón már nincs!
-
jksx
senior tag
Én a CHIEFTEC CI-01B-OP-t használom. Simán befért a Grandis 3 hűtőbordával szerelt alaplap is.
-
Chaser
legenda
minek kellene plusz venti egyáltalán?
vga kapja a friss levegőt kívülről, aztán kitolja felülre ahol perforált a tető
cpu-ra raksz egy jó top flow hűtőt ami hűti a vrm-et, ramokat, nem is kell bele több venti, aero/termodinamika a többit megoldja
de normál toronnyal sincs gond ha az alaplapi vrm hűtés jól méretezett
ez a vízszintes elrendezés csodája, amikor nem fűti szét a vga a házat és komponenseket, nem utolsósorban pedig nem tolni kell neki a levegőt kívülről, hanem csak "kiszedi" a perforáción keresztül ami ott van a pofájábanabéla
pont ebből tudsz halk/hűvös gépet építeni ( : nem kell 4-6 600-1500rpm.en járó venti pluszba
ha víz halk már biztos nem lesz, nem tudom mi ez a sztereotípia sokaknál ( : ami előnye van a víznek az hogy a hőfokok jobbak, de a hangja nagyon nem - ventik ugyanúgy kellenek hozzá plusz ott a pumpa, ami minden csak nem halk -
egy jó léghűtő tud némán/nagyon halkan üzemelni, ajánlom a ninja 5-re nézz rá, van sok teszt róla, 2db max 800-as ventivel forgalmazzák, egyik legjobb léghűtő ami a legjalkabbak közt is van
vga-nál pedig olyat kell venni ami halk, neadjisten' levenni kicsit a tdp limitből_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kansas
addikt
Amikor még gondolkodtam ilyesmi mATX házon, a Rajintek Aeneas járt a fejemben mert a CHIEFTEC CI-01B-OP-t túl ipari design-nak találtam, ez a mostani egy fokkal esztétikusabb nála, de még mindig inkább a Rajintek, de az is túl nagy, ezért letettem róla...azóta pedig már nem is forgalmazzák...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem mondod, hogy egy 14e Ft-os ház kompromisszumos egy Tt Core X9-hez képest... ami mennyibe is került, 60-70e Ft? Ez egy kompakt ház, a tiédhez képest jelentősen kisebb méretekkel és árban.
"mivel sem a proci hűtő sem a vga nem súlya nem terhelné meg az alaplapot." Hát te mire szereled őket? Ha csak nem szalagos riser-t használsz, akkor a VGA bizony minden esetben az alaplapra fog nehezedni, ahogy a CPU-hűtő is, ha nem vizes rendszerről van szó. Az már más kérdés hogy az erőhatás nem párhuzamos lesz az alaplappal, hanem merőleges rá, de én nem nagyon láttam a postán feladott komplett konfigokokn kívül olyat, ahol ez komolyabb gondot okozott volna."a beteszek egy Mugen Rev B 5 hűtőt akkor már a tetejére nem tudok berakni plusz venti." Miért, szükséged volna rá? A kompakt házaknak megvan az az előnye, hogy kevesebb ventivel meg lehet oldani ugyanazt a levegőáramlást.
A cikkben is ott az a hibás elgondolás, hogy amit a venti nem direktben fúj, azt nem hűti... hát a francot nem. Ha rendesen meg van oldva a légáramlás a házban, akkor nem gond alacsonyan beszívott levegővel magasabban levő hardvert hűteni."tetszenek a vízszintes beszerelhetőségű alaplapos házak," nekem is, volt is olyanom ITX méretben(Bitfenix Prodigy, Zalman M1), de ATX méretben már olyan böhöm, hogy az előnyeit(pl. könnyű szerelhetőség) mind háttérbe szorítja a mérete. Szóval kösz, de ATX méretben inkább a torony. Nekem már a mATX is erősen határeset, egyszerűen túl sok helyet foglal az asztalon, lejjebb pedig a por miatt nem teszem(laminált padlós a szobám).
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
mert nekem a Thermaltake Core X9 van ügye az már méretes ház,azon a fix lábakat lecseréltem szerelhető 4db fémes kerekes bútorgörgőkre.
így takarítani is könnyebb,lehet kényelmesen ide - oda tologatni bármilyen irányban.
pl.:Msi X570 Unify
az m-ATX alaplappal korlátozott a FELHASZNÁLÁS.
a kommentek jönnek mindig utoljára,ahogy illik is.
tetszenek a vízszintes beszerelhetőségű alaplapos házak,
mivel sem a proci hűtő sem a vga nem súlya nem terhelné meg az alaplapot.
pl.: gond lenne ennél a háznál ,ha beteszek egy Mugen Rev B 5 hűtőt akkor már a tetejére nem tudok berakni plusz venti.
egy vizes blokkal ez áthidalható lenne egy ilyen alacsony magasságú házban a méret csökkenés.
olyan házat amibe függőlegesen szerelhető az alaplap már nem szeretnék többé venni."Szóval nem értem, mitől lenne a mATX negatívum... ATX-re ott van csillió hagyományos, függőleges alaplaptálcás ház."
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Legalább a cikket elolvastad, ha már a kommenteket nem...
Mekkora lapot szeretnél beletenni? Nem rémlik, hogy valaha láttam volna vízszintes alaplaptálcás toronyházat ami támogat teljes méretű ATX alaplapot... Biztos van, mert miért ne lenne, de kétlem, hogy gyakori lenne.
Szóval nem értem, mitől lenne a mATX negatívum... ATX-re ott van csillió hagyományos, függőleges alaplaptálcás ház.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Épen ma reggel olvasva a cikket a 27000Ft ár helyett már 14500Ft a Bestmarkt boltban.
A korábbi ház is tetszetős a 19600Ft -al is.
Negatívum,hogy csak 160mm hűtőt fogad be és m-ATX lapokat![ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Solicidium #30 üzenetére
Szimpatikus
-
Solicidium
aktív tag
Ajánlottam volna a hasonszőrű, ám csak 340 mm mély Antec ISK600M-et, melynek lettek volna előnyei is a nyilvánvaló hátránya (jelesül az nem ilyen ötletesen nyitható fel) mellett a Chieftec-kel szemben, de most látom, már nem lehet kapni, és mikor lehetett, akkor sem a Chieftec árában. Személy szerint hosszabb ideje használom ezt az Antec házat (de a következő gépfejlesztésnél valószínűleg menni fog, mert visszaállok ATX-re) és szívesen meg is osztottam volna a tapasztalataimat róla.
-
abéla
senior tag
A kompakt mérethez dukáló halk/effektív vízhűtéshez kevés a radi hely/felfogatópont, ami van az is kicsit logikátlan, dupla blokkot felejtsük el (mondjuk sanszos, hogy a perforált oldallap "elbírja" ), viszont helyette a ott sok "hasznos" ODD, meg FDD (?) hely.
Kár érte, ennyiért(14-15) ajándék .. lenne. Jobban mondva, ne ebből akarjunk halk/hűvös játszós gépet öszerakni.Bár szét lehet/kell szabdalni és minden a helyére kerül ;
ha 1 hete jön velem szembe ez a promó, akkor lehet ennek esek neki, nem a régi Zalman R1-emnek .hootka!
-
koby11h
őstag
Egész pofás házikó, és a feléért már reálisabb és tetszik is.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
prolad
addikt
Érdekes ez az USB-C az előlapra, lehet, hogy egyszer majd elterjed és jó lesz, nekem amikor volt sosem használtam, jobb lett volna helyette egy normál USB.
Bár a mostanin semmi előlapi csatlakozó nincs, ahhoz képest bármi előrelépés lenne :D
-
Kansas
addikt
Még mielőtt kifutott volna is a legtöbb helyen felment 25e körülre, amikor még mindenhol volt belőle készlet is... persze ez az emag ár egy vicc...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Az nem valós ár, kifutott terméknél sokszor így szokták, hogy felnyomják az árat.
Nem fogja senki se megrendelni.
------------------------
Én viszont berendeltem ezt a Chieftec-et. Így nem kell mini-itx-re költenem.
szerk.: Amit töröltem is... 39cm hosszú a ház, 40 cm-es könyvespolcon pont nem fér el a kábelezéssel együtt...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Én épp ezért nem szoktam a tesztben levő árakkal foglalkozni.
Egyrészt napról napra változnak, elég ha csak egy nagyker nekiáll akciózni...
Másrészt a házak lényegesen kevésbé avulnak, mint a VGA-k/procik, a mostani házam(CM N500) is akkor vettem, mikor már nem is forgalmazták, de bőven benne van, hogy évekkel később olvasom a cikket(újra), mint ti magírjátok, mert akkor válik aktuálissá a vásárlás - a cikk még releváns, az ár már rég nem.
Ráadásul bőven nem csak lefele mozdulnak... pont most döbbentem le, hogy az általam 2018 szeptemberben 13e-ért vett Zalman M1-et az Emag nem átallja 141e-ért( ) adni... hogy ki az a hülye aki ennyiért megveszi, az más kérdés... lehet meg kéne hirdetnem, kis hibával(a tetejét tartó csap eltört) 80-90e-ért, máris lenne pénzem procira...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Azzal nem kell törődni, meg kell nézni bolti árlistában... azokban pedig mindenhol 14e körül van(iPon, PCX pl.)
-
Kansas
addikt
Olcsóbb, minél? 14e-nél?
-
veterán
Minél kisebb annál drágább. Szerintem jól néz ki praktikus, kicsit zsúfolt de ebben a méretben ez természetes, lehetne olcsóbb is.
duree54
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Elég masszív, nem nyökög, ha megnyomod oldalról. Van az előlap-tetőlap kombó, amit előre tudsz dönteni, azt például oldalról és hátulról is fogják csavarok, amikor zárt, ez elég sokat számít. Ha pedig rövid a tápegységed, akkor még a 3,5"-es hely oldalát sem kell kivedd, az pluszban merevít.
-
Dare2Live
félisten
-
mad823
őstag
-
Chaser
legenda
ha egyebet nem írnak akkor a standard teljes szélességű matx lapot eszik a házak, mint itt is, aza ritkább amikor csak a keskenyebbet, azt közlik is külön
--ka
nincs ma már létjogosultsága ezeknek, olcsóbb lapokban is nagyon jül testre szabható a ventik szabályzása
kártyaolvasónak éppen jó lehet de ez már nagyon oldschool
viszont ha annyit tettek volna hogy az 5,25 és 3,5-es helyet egy ajtó mögé rejtik, máris elegensábban néz ki, akár valamilyen mágneses megoldással, ne kelljen nyitogatni
aki akarja használja, aki meg nem az nemDuracellm...
nagyon nyegle nem lehet
vízszintes elrendezés miatt erők sem úgy hatnak mint a hagyományos függőleges elrendezsénél
egy ilyenben könnyű lehűteni mindent, mai atx házak a vga-k miatt "véreznek el", jellemzően az a legtöbbet fogyasztó komponens
itt van neki szabad levegője és a megtermelt hőt is egyből ki tudja nyomni, nem fűti szét a komponenseket
van már nekik ilyen jellegű házuk, pl ez:
CHIEFTEC CUBE CI-01B-OP
csak annál olyan érdekes kinézet van, szellőzés is lehetne jobb
na itt megoldották, szóval gyoooooo' ez_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Köszi a tesztet!
Engem érdekelne, hogy mennyire találtátok masszívnak a házat?
Igaz hogy kicsi, és ahhoz képest "sok anyag van benne" de a merevítések iránya/forgás pontok szerintem nincsenek jól kitalálva. Meg tudjátok ezt cáfolni?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azért egy normál méretű optikai meghajtó és egy normálisabb kártya olvasó és/vagy további USB kivezetések, merevlemez dokkoló könnyebben odakerülhet, ha már van neki hely.
...és a hűtés vezérlés sem elvetendő, vannak nagyon pofás darabok ma is, még ha nem is elterjedtek annyira, a használható szoftveres megoldások miatt."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
"Engem inkább az érdekel, milyen széles mATX lapokat fogaD?"
Szerintem minden méretű mATX-et, a teljes méretűvel (244×244) sem lesz gond.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Zanik
addikt
Jópofák ezek a kis kockaházak. Korábban már agyaltam rajta, hogy majd ilyen kis kuckóba költöztetem az mATX (vagy ITX) build-em, bár nekem a Thermaltake V21 jobban bejött külsőre, de végül maradtam a 'toronynál'. Na, majd legközelebb!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Kansas
addikt
Akit érdekel, jelenleg iPon-ban 21e-ről 14e alá van leárazva... a cikkben levő 27e ár kicsit túlzásnak tűnik ennek fényében...
-
Hintalow
senior tag
Nem rossz kis ház, morcos kis tégla
A nagy előlapi bővítőt még megértem, valamennyi igény még biztos van az optikai meghajtókra, de a kisebbiknél tanácstalanul állok, utoljára 16-18 éve emlékszek olyanra, hogy még ilyen potméteres ventiszabályozók, meg minden egybe (de cserébe jó megbízhatatlan) kártyaolvasók kerültek ilyen helyekre. De ezeknek a használata ma már azért egy szemöldökfelrántást minimum igényelHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Graphics
Jómunkásember
Ha ezt megcsinálták volna egy full egyenes előlappal, már meg is rendeltem volna.
Engem inkább az érdekel, milyen széles mATX lapokat fogaD?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest