Hirdetés

Chieftec CI-02B-OP: felfelé nyíló kockaház

A Chieftec újdonságába kis mérete ellenére rengeteg adattároló és akár 5,25"-es meghajtó is beépíthető.

Hirdetés

Külső

Ígéretes darabnak gondoltuk a Chieftec januárban bemutatott kockaházát, a microATX méretű alaplapokat fogadó CI-02B-OP-t, hiszen lehajtható teteje miatt biztosra vettük, hogy a szerelhetőségével nem lesz probléma. Épp ezért is mondtunk gondolkodás nélkül igent, mikor a gyártó megkeresett minket azzal kapcsolatban, hogy szeretnénk-e tesztelni az újdonságot, és öröm volt kézbe venni egy ilyen viszonylag apró kis házat a mostanában nálunk járt sok toronyház után.


[+]

Kibontás után egy egyszerű, a praktikumot a kirívó dizájn elé helyező házzal találtuk szembe magunkat. Kívülről sok érdekességet nem is találunk rajta, a két oldallemez a ház többi részéhez hasonlóan acélból készült, melyeket a kézzel oldható csavarok kitekerése után tudunk eltávolítani. Az oldallapok nem kaptak üveges részt vagy belső szigetelést, a – szemből nézve – bal oldalira viszont került egy mágneses porszűrővel ellátott szellőzőrács, mely a mögé szerelhető videokártya hűtését hivatott javítani.


[+]

A tetőlemez szintén rendelkezik szellőzőráccsal és egy hozzá tartozó porszűrővel, ha pedig utóbbit levesszük, hozzáférhetünk a 120 vagy 140 milliméteres ventilátorok számára kialakított rögzítőpontokhoz.


[+]

A hátoldalon főleg a toronyházaknál is megszokott elemeket (alaplapi I/O panel és a PCIe kártyahelyek kivágásai, a tápegység ablaka és a hátsó ventilátor szellőzőrácsa) találjuk, de helyet kapott itt még két, vízhűtéses rendszer csöveinek fenntartott, szilikon béléses kivágás, ugyanis a házon belül nincs lehetőségünk radiátorok beszerelésére, ezért ezeket mindenképp a házon kívül kell elhelyeznünk, ha ilyesmire vágyunk.


[+]

A gépház elejéről sem hiányzik a mögé szerelhető ventilátorhoz tartozó rácsos elem, de ide került még két-két USB és jack csatlakozó, illetve a bekapcsológomb és a reset kapcsoló. Sokaknak bizonyára nagy öröm lesz, hogy a ház rendelkezik 5,25 hüvelykes bővítőhellyel, vagyis lesz hova tennünk számítógépünk optikai meghajtóját, sőt egy 3,5 hüvelykes előlapi kivágás is elfért még itt, ami különböző portbővítéseknek vagy vezérlőpaneleknek adhat otthont.


[+]

Bár oldalról is látszik, felborítva megbizonyosodhatunk róla, hogy a ház négy, egyébként leszerelhető műanyag lábon áll, melyek között újabb porszűrő helyezkedik el, ami a tápegység felé igyekvő nagyobb szennyeződéseket próbálja a házon kívül tartani.


[+]

Szerencsére ennek eltávolításához nem kell minden alkalommal az oldalára fektetni a gépet, hiszen hátrafelé ki tudjuk húzni, a visszahelyezésben pedig négy darab vezetősín segít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés