Hirdetés

2019. június 17., hétfő

Hozzászólások

(#301) Grodd válasza hombre[EU] (#289) üzenetére


Grodd
(fanatikus tag)

Nincs párhuzam. DE várjuk meg az első hivatalos teszteket. De az eddigiek alapján én se fűzök nagy reményeket ehhez a kártyához. Úgy tűnik, a verseny ezúttal is elmarad. Ami nem jó nekünk. Bíztam benne, hogy gurítanak végre valami értékelhetőt a vörösek.

(#302) b. válasza batka460 (#300) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

ja hát ismered a mondást addig nyújtózz ameddig a takaród ér. :DDD Ezt teszik a mai játékok is a Vrammal. Addig nem ürítik, amíg nem telik meg. Persze van egy határ ami már kevés ,de ez erősen felbontás függő. Szerintem jelenleg kb az RTX 2060 6 GB rammal 1440Pn ott táncol, de FHD-n még nem. Azért egy 1080 erősségű GPU van rajta.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#303) tom_tol válasza Jacek (#219) üzenetére


tom_tol
(PH! addikt)

"2017 aprilisban vettem a Palit 1080 Gamerockot 155e forintért(kisker)"

Hol vetted? Én akkoriban naponta néztem az árakat de 6000 alatt nem volt sehol

(#304) hombre[EU] válasza GeryFlash (#298) üzenetére


hombre[EU]
(őstag)

Talán rokonok vagytok Mr. Huanggal?
Nem a 7 nanó,12manóról van szó, hanem a vásárlókról,hogy ki-mibōl-mennyit vesz. Ez majd kiderül. Mindenesetre ez a megnyilvánulás nem "normális" emberre vall. Valami kizökkentette a lelki békéjéből

you must be the change you wish to see in the world

(#305) hombre[EU] válasza Grodd (#301) üzenetére


hombre[EU]
(őstag)

Tudom,hogy nincs azért írtam oda. Nvidia dominálja a dedikált vga piacot. Ha nagy verseny nincs is,legalább alternatíva van a felsōkategóriában. Meglátjuk a ryzen-vega kombináció mire lesz elég a többiekhez képest ugyanabban az árkategóriában, pl. a pre build pc piacon

you must be the change you wish to see in the world

(#306) t72killer válasza batka460 (#300) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ezek cache-elt textúrák, kb úgy működik, mint a modern OS-ek, kihasználja a rendelkezésre álló RAM-ot, de nem ott kezdődik a tragédia, hogy fel tudta tölteni a rendelkezésre álló mennyiséget.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#307) Zanik válasza cain69 (#292) üzenetére


Zanik
(PH! addikt)

A kérdés jogos. Szerintem is a RT a jövő, de jelenleg be kell látni, hogy olyan szintű felára van, hogy nem éri meg ilyen korán pénzt áldozni rá, mikor a játékok töredéke tudja csak használni, hozzáadott értéke a játékok élvezeti értékéhez (a látványos tükröződéseken túl) nem sok van, cserébe erősen erőforrás-igényes. Az un. 'újítók" csoportja majd szépen kifizeti a jelenlegi felárat, a korai/késői többség meg majd csak pár év múlva fog beszállni, mikor már lesznek kifejezetten az RT előnyeinek kihasználására fejlesztett játékok és már jóval elfogadhatóbb árszabással adják majd az RT képes kártyákat.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#308) Fecogame


Fecogame
(PH! kedvence)

Az a videókártya nagyon brutál értékekkel bír. :Y

Gyenge a hálózati jel? 4G/LTE antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#309) b. válasza Zanik (#307) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Mint látod RT nélkül sem olcsóbb ez a teljesítmény jelenleg.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#310) atok666 válasza Jacek (#279) üzenetére


atok666
(őstag)

Ok, veszem a lapot, vagom, hogy csak trollkodsz :)

Atok

(#311) Duck663 válasza t72killer (#257) üzenetére


Duck663
(senior tag)

? Hogy jön ide a bányászat? Amúgy nem vagyok, bányamunkás. :)

Maxolj ki egy Titanfall 2-t és meglátod hogy tűnik tova a 8GB, és nem kell a 4K, 4K-n lehet a 16-ot is megenné. Igaz az a játék legalább szép. Amúgy meg VSR-rel az összes mai játékkal felzabáltatom a 8GB-ot. AC Odyssey, Origins 5GB+ vegyes beállításokkal, FarCry 5, 5K-n kimaxolva 16GB-ot kér, csak úgy próbaképp megnéztem, amúgy diavetítés volt 580-al. For Honor, csodás memóriafaló 7+, Far Cry Primal 6GB körül HD textúrával, R6 Siege az 7 fölött fal, szintén HD textúrával, Hitman 2 6.7 maximummal, fogalmam sincs, hogy miért, mert amúgy nem néz ki valami, hű de az a játék. Az Absolution harmadával beérte és szebb is volt. DiRT 4 6 GB körül, ami elég fura, mert a korábbi CM játékok 2 felett nem nagyon ettek. Amúgy te hogy játszol? Low textúrákkal? Merthogy ahol van ott én HD textúra + 16xAF + ha elbírja VSR. Lehet más a látványigényünk! :D

Lehet a memóriafoglalás kiírása pontatlan, de talán annyira azért nem. Esetenként lásd Hitman sz@r munkát végeznek a fejlesztők, teljesen indokolatlan. A Crysis első része mit kért? 1GB? nem is nagyon volt akkoriban több és gyönyörű volt.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#312) cain69 válasza Yany (#276) üzenetére


cain69
(PH! nagyúr)

a kártya alapvetően egy mi50, ami elindul magasabb órajelen, és nem jár hozzá pci-e 4.0, valamint infinity link;
az, hogy a kevesebb ram olcsóbb, nem feltétlenül igaz, és ebben az esetben valószínűleg nem is, vagy ha igen, elhanyagolható mértékben. a mi dolgozói mobiltelefoncsomagjaink közül is van olyan, amelyik olcsóbbra jön ki 4gb mobilnettel, mint 2gb-vel, akkora kedvezményt kapunk rá;
ha meg úgy akarsz ramot spórolni, hogy kevesebbet raksz fel rá, akkor az egész gyártási procedúrát megtervezheted és lemeózhatod mégegyszer. ez egy félgenerációs kártya, baromira nem éri meg hónapkig próbagyártogatni, mert várhatóan kevés ideig lesz csak gyártásban;
a 8GB vs 16GB meg ugyanúgy lehet selling point, csak meg kell szépen marketingelni;
ha egyszerűen kellett valami, amivel ki lehet jönni a 2080 ellen, akkor ez egy elég kézenfekvő döntés volt.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#313) Banano


Banano
(kvázi-tag)

Mar csak jatek kene ala..mert az vicc,hogy 4-5 eves jatekokkal tesztelgetik ezeket a kartyakat.

Duck663: Olyan mint a windoz.:D Ha 2 giga ramot kap akkor 1 gigaval megelegszik,ha 4 gigat kap akkor 2-vel es igy tovabb.:)
Az rx480-580 elobb fogy el,mint maga a 4gb vram.

[ Szerkesztve ]

* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *

(#314) Jacek válasza tom_tol (#303) üzenetére


Jacek
(senior tag)

Datapryl.se

Meg is néztem a számlát 5068 volt szállítással, de nem 04 hanem 06 hó na bumm:)

[ Szerkesztve ]

(#315) morgyi válasza cain69 (#312) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

Főleg hogy eredetileg az volt a terv, hogy a 7nm Vega csak professzionális piacra megy

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#316) Jacek válasza atok666 (#310) üzenetére


Jacek
(senior tag)

Ééééén soha :D

(#317) Jacek válasza b. (#309) üzenetére


Jacek
(senior tag)

Ez sem ilyen feket és fehér te is tudod, prof szintről lehozott selejtből tákolt kártya, elsőként 7nm-en és 16GB memóriával.
De mondjuk az NV részéről mit mehetne egy 1080TI 16Gb memóriával 7nm-en kicsit frissitve:) Na ott azt hiszem nem lenne gond a 4k :D

(#318) komi77


komi77
(senior tag)

Sokféle hsz-t olvasok. Mindenesetre engem nagy meglepetésként ért, hogy több vga hír volt mint cpu-s. Kifejezetten örülök a Radeon VII szériának és bízom benne, hogy tényleg 2080 szinten lesz. Évek óta állóvízben van az Amd vga üzletága. Most karikacsapásra nem az 1080-at hanem a csúcs kategóriát vették célba - dicséretes. Az árat hagyjuk, majd megtudjuk ha látjuk. Cpu fronton vártam volna az előzetes pletykákat megerősítő bejelentéseket de az i9-el való erődemonstráció sem volt kutya. Mindent egybevéve erős kezdésnek tűnik és még mennyi minden nem lett bejelentve ami jönni fog. A lehetőségek meg szinte korlátlanok. :C

Szegény ember kézzel nőz.

(#319) Duck663 válasza Banano (#313) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Játéktól és beállítástól függ, a Titanfall 2 alatt épp, hogy a memória fogy el, simán menne 4K-n is, max beállítással, de a kevés memória miatt akadozni kezd, AC (újabbak) nem kimaxolható, mert elfogy az erő, de memória még marad, viszont, ha nem húzod fel eléggé a beállításokat, CPU limitben vagy, az új Anvil motor kifejezetten borzalmas. Division FullHD még ok, maxon, feljebb mész elfogy az erő, de ha visszaveszel a beállításokból és adsz neki VSR-t akkor a memória fogy el előbb. Nem 4 GB, hanem 8!!!

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#320) t72killer válasza Duck663 (#311) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Minden ki fog derülni a tesztekből 2 hónapon belül. Ha ezekben a játékokban elpitscházza a 2080Ti-t minimum fps-ben, akkor indokolt a sok vram.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#321) Zanik válasza b. (#309) üzenetére


Zanik
(PH! addikt)

De nem mindegy hogy a teljesítmény miatt adsz ki sok pénzt egy hardverre, vagy egy még gyerekcipőben járó ígéretes grafikai megoldás miatt. Nyilvánvalóan a raytacing-é a jövő. De a jelenben még nem nyújt annyit mint amennyi a felára. Nekem alapvetően tetszik amerre az nVidia halad. Csak ne nekem kelljen finanszírozni az első lépéseket ezen a hosszú úton. Majd megteszik az innovator típusok helyettem.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#322) satz18 válasza Zanik (#321) üzenetére


satz18
(őstag)

"De a jelenben még nem nyújt annyit mint amennyi a felára. "

Pont ez a lényeg. Nincs felára.
Ha NV 2080 Ti teljesítményt akarsz, akkor 2080 Ti-t kell venni. Nem kapható RT nélküli 2080 Ti fél áron. Akkor lenne értelmezhető a RT felára, ha lennének RT nélküli kártyák hasonló teljesítménnyel, alacsonyabb áron. Az új AMD kártyával is ez a baj. Megveheted a 2080 teljesítényt RT nélkül, de semmivel nem kerül kevesebbe.

Asus GL502VS, Lenovo x60, LG G4, PS 3

(#323) Petykemano válasza arn (#177) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Szerintem a Radeon VII kidobásával igyekeznek ennek a lapkának/kártyának a fejlesztési költségeit teríteni nagyobb volumenen. Nem állítom, hogy a Instinct Mi50/60 bukás lenne, de az lehetséges, hogy nem tudják eladni akként az összes legyártott Vega20-at. Mármint nem úgy, hogy nem viszik el, amit legyártanak, hanem abban az értelemben, hogy ha tudják növelni a gyártási volument, akkor akár még az olcsóbban eladott kártya is megtérülést jelent a fejlesztési költségeken.
Tehát ha ebből a kártyából el tudnak adni 100000 Mi-t, de le tudnának gyártani 500000-t, akkor további 400000-t gyártathatnak és eladhatnak, amennyiben $700-ért megveszik. Még ha a $700 valójában önköltségi ár is, akkor is csökkenti az egy MI-re jutó fejlesztési (design, tervezés, de nem gyártás!) költségeket

(#324) Tidus válasza t72killer (#320) üzenetére


Tidus
(PH! addikt)

Milyen vram-ról beszélsz?
Mivel ha elpitscházza a 2080Ti-t akkor AMD-ről lehet szó. Ez utóbbi pedig nem fog használ vram-ot.

(#250) t72killer. A bányászat hogyan jön ide, amúgy jelenleg is folyik.
A bánya mindig annyit ad, most és a múltban is amennyit a géped termelni tud. Max. az árfolyam változik.
Amúgy itt mindig azok bányásznak, akik élőben még nem láttak ilyet. Aki bányászik az hozzá sem szól.
Tisztelet a kivételnek.

(#325) b. válasza Petykemano (#323) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

szerintem is erről lehet szó.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#326) hombre[EU] válasza Duck663 (#319) üzenetére


hombre[EU]
(őstag)

Ez a 16gb egyre érdekesebb. Az AMD elég komolyan benne van a videójátékiparban,ōk szállítják a hw-t a nextgen konzolokba. Talán "kicsit" jobban ismerik a fejlesztōk jövōbeni igényeit(mint mi) és ez lehet annak az elōszele. Mark Cernytōl tudjuk,hogy a jelenlegi PSPro limitje valahol 5.5GB körül van. just thinking

you must be the change you wish to see in the world

(#327) t72killer válasza Tidus (#324) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Az előző 100hsz alatt hol voltál? Arra reagaltam, hogy állítólag a 2080 vram-ja kevés.

Az altok bányászata meg vram-igényes, ott látom értelmét az új konfigurációnak.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#328) Pinky Demon válasza hombre[EU] (#326) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Ez ugyanúgy igaz volt 7-8 évvel ezelőtt, még is hol tart ma a Radeon részesedés.

(#329) Petykemano válasza hombre[EU] (#326) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Abu mester elmondása szerint azért 16GB került rá, mert jelenleg a 4Hi magas HBM2 a legtöbbet gyártott és ezért legolcsóbban megkapható. 2GB-os modult (2Hi) - abu elmondása szerint - nem gyártanak, hanem a 4Hi-ből tiltanak le, ennek megfelelően (közel) olyan drága, mintha 4Hi-t vennél.

Ha mondjuk a 2Hi ára 90%-a a 4Hi-nak, akkor lehet, hogy nem éri meg szarozni vele. Talán 80%-nál már elgondolkodtató, hogy mondjuk ha $200 a 4 stack (nem tudom), akkor 2Hi-re vágott és valamivel lassabb (mint a vega gen1-nél) összeállításért érdemes-e $50-100-ral kevesebbet fizetni. Egy 48CU-ra vágott lapkánál 4x2GB 1.6Ghz-es ram - amennyiben ezzel tényleg lehet spórolni $50-100-t, még működne is.

De ha abunak igaza van, akkor ilyen nem lesz, mert nem arról van szó, hogy van egy csomó könnyebben gyártható, de lassabb HBM2 stack. Hanem hogy tényleg a 2Ghz 4Hi a legnagyobb volumenben gyártott. Hacsaknem a selejt....

(#330) NOKA32 válasza satz18 (#322) üzenetére


NOKA32
(fanatikus tag)

Hogy ne lenne felára teljesen más magok kezelik a sugárkövetést. Az Amd kinyilatkozta akkor fognak sugárkövetést alkalmazni ha nem drágítják a videókártyáikat.

Ui.: Ha a vega 10 hez hasonlóan lehet undervoltolni a Vega 20 at akkor elég szépen meglehet nyírbálni a fogyasztást a teljesítmény megrovása nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#331) CsigaGyilkos


CsigaGyilkos
(senior tag)

Számomra nagyon várós a kártya akárcsak a proci! A Vega20 teljesítménye nagyjából adott. A Ryzen3-ra vagyok még nagyon kíváncsi mit tud nyújtani az I7 9900K-val szemben.

Visca el Barcelona!

(#332) b. válasza NOKA32 (#330) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

nem teljesen más magok kezelik, az RT mag csak egy gyorsító cache amiből könnyebben ki tudja olvasni az adatokat a GPU semmi más. A számítás ugyan úgy ALU /FP 32 igényes, azon történik.. áruld el nekem ha ugyan annyiéért kapsz egy RT hardvert és egy nem RT hardvert azonos teljesítményt tudnak nem RT eljárás alatt akkor hol az RT felára a 2080 esetében?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#333) t72killer válasza NOKA32 (#330) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

igen, de még a nyirbálással is csak kb a 1080ti szintjét fogja beérni perf/watt-ban.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#334) Pinky Demon


Pinky Demon
(PH! addikt)

(#335) NOKA32 válasza t72killer (#333) üzenetére


NOKA32
(fanatikus tag)

És az miért nem elég? Nem mellesleg unalmas hogy a fogyasztás miatt sír a legtöbb ember de 5 ből 3 ember adatlapján 600w vagy a feletti tápok vannak.Sehol sem fogod tapasztalni ezt maximum a hőfokban de ott is 5-10 fokot.

b: Az rtx max fhd 60fps re képes ami szerintem vicc ,az nvidia mindig az újdonságokat hajszolja, és minden bovli szart elad mert a játékok 60 vagy 70% ában az ő hardvereik nagyobb fps re képesek.Más felől nem tudtam hogy az rtx magok cachek azt hittem külön magok amelyek müködnek rtx nélkül is.Kb ez az rtx téma ugyan az mint amikor kiadnak egy játékot és az első nap jön egy 50gb os patch. Az nvidia már nem mellesleg ott elásta magát hogy kiakarta sajátitani az ismert vga típusokat mint a Rog vagy GamingX pés egyebek.(Nem emlékszem a projekt nevére sajnos.)

[ Szerkesztve ]

(#336) hajbel válasza Pinky Demon (#334) üzenetére


hajbel
(őstag)

Ez a 29% pont annyi, amennyivel az MSRP-je több.

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#337) Zanik válasza satz18 (#322) üzenetére


Zanik
(PH! addikt)

Már hogyne lenne. Kikapcsolt DXR-rel természetesen simán hozza a maximumot amit ma egy kártya tud, de amint bekapcsolod, máris teljesítményt áldozol fel az RT effektekért. Egy olyan effektért, ami baromi látványos ugyan, de érdemben nem ad hozzá sokat a játékélményhez. Egy újszerű grafikai feature, ami nagyon is erőforrásigényes és jelentős FPS veszteséget okoz. Tehát mondjuk 60 FPS-t 1440p alatt egy olcsóbb kártyával is elérsz, ha nincs szükséged az RT effektekre. Ezt értem “felár” alatt!

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#338) hombre[EU] válasza Petykemano (#329) üzenetére


hombre[EU]
(őstag)

Ok,elhiszem,mert nem nagyon értem :) Hülye kérdés lehet,de ha jól értem akkor itt 4x 4hi 4gb stack a felállás, ugye? Nem lehetne csak kettōt használni?

you must be the change you wish to see in the world

(#339) b. válasza hombre[EU] (#338) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

4096 bites buszon nem.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#340) t72killer válasza NOKA32 (#335) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

" hőfokban ... 5-10 fokot" Ez nem több, mint elég ok?? 10fok különbség a leggyatrább kivitel és az übercsúcs spécihűtős kivitel között is ritkán szokott lenni ugyanazzal a GPU-val.

RTX - az amd-nek egyáltalán nincs, a geforce raszter teljesítményét meg egyáltalán nem fogja vissza, és most az amd árazása igazolta, hogy $-ban se kell komoly összegeket fizetni érte. Probléma??

",az nvidia mindig az újdonságokat hajszolja, és minden bovli szart elad mert a játékok 60 vagy 70% ában az ő hardvereik nagyobb fps re képesek." - most akkor döntsd el, hogy bóvli, vagy 60-70%-ban jobb:F? Vagy a fícsörök (pl G-sync, CUDA) lenne bóvli:F? Egyébként elég érdekes vád ez, amikor az AMD akkor tolta a "jövőbenéző" GCN cuccait, amikor a játékok 90%-a még DX10es sőt, azelőtti volt.

Engem ugyan nem zavar, vedd nyugodtan az AMD-t, a tesztek után valszleg úgyis beárazza a piac a karit (vagy rárohadnak a kereskedőkre):R

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#341) bencefica13 válasza b. (#332) üzenetére


bencefica13
(lelkes újonc)

Most ezt nem teljesen értem, de lehet én vagyok hülye és rosszul látom a dolgot, akkor kérlek nézzétek el.
Jelenleg az RTX 2080 $799 az nvidia oldaláról, amiben 8GB memoria van.
Bejelentes alapjan a 16gb memoriaval rendelkező Radeon VII $699 lesz.

Ha egy árra lesznek belőve is, akkor hogy nincs felára az RT-nek, amikor a másik ugyanabban a teljesitmenyben jön duplaannyi memoriaval?

(#342) Petykemano válasza hombre[EU] (#338) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Ha csak 2-t használsz, akkor azzal bukod a sávszélesség felét.
(a termékportfólión éppenséggel ez is elférne.
3 stack 96 ROP, 56CU
2 stack 64 ROP 48CU)

(#343) t72killer válasza Pinky Demon (#334) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ez jó:R. Akkor egy pillanatra evezzünk AMD-barát vizekre és vonjuk le a konzekvenciákat...

(hint: ha a 2080 vulkan alatt kb 45%-al gyorsabb a vega64-nél, a Radeon VII pedig csak 26%-al, akkor hogyan is áll az a 2080 vs Radeon VII ráció:F?)

#341: az megvan, hogy nem csak Founders edisön létezik 2080-ból? No, akkor sipirc vmelyik EURÓPAI árösszehasonlító... A 16GB VRAM-nak akkor van értéke, ha ezt a tesztekben bizonyítja is, ha nem javul tőle a játékélmény, akkor rakhatnak rá 16TB-ot is, mégse mész vele semmire - ezt ugye meglássuk a minimum-fps teszteknél.

#342: megint ez a sávszél-mánia az AMD-részéről. Értemén, hogy nem tömörítenek annyira jól, de ha nem arról lenne szó, hogy az MI60 szemetét eladják a játékosoknak, hanem terveztek volna egy gémer karit, akkor megelégednek a kisebb sávszél-kisebb VRAM-<500$-os kivitellel.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#344) b. válasza bencefica13 (#341) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Nem az FE verzió kerül annyiba, a hivatalos MSRP ára 699$. egy áron vannak. ezek [link]a mai akciók 600 € alatt van.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#345) Remusz911 válasza t72killer (#343) üzenetére


Remusz911
(PH! kedvence)

Ne bántsuk annyira az AMD-t, nem az AMD gyenge, hanem az Nvidia erős.

Jó lesz ez az AMD fanboy-oknak azt kész, ennyi. Végülis ezzel is bőven el lehet lenni, ha nincsenek extra igényeid és árában van.

Csekkold: https://hardverapro.hu/apro/keresek_felsokategorias_earbud-ot_hibasat_is/friss.html

(#346) t72killer válasza Remusz911 (#345) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ha beárazza a piac, lehet ez még nagyon jó vétel is, ránézésre a reális helye valahol 2/3-ad úton van a 2070 és 80 között - azaz jelenleg picivel bruttó 600EUR alatt, ennyi.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#347) b. válasza Pinky Demon (#334) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Ez érdekes lesz Ez alapján 2080 alatt van átlagosan pár % kal, (néhol még 1080 Ti sincs meg ) de néhány játékban jobb.

Duck663: ezt honan veszed? 2080Ti és annak csonkolása a 2080 és a 2070 különálló GPU annak a csonkolása a 2060...

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#348) Duck663 válasza t72killer (#343) üzenetére


Duck663
(senior tag)

A különféle tesztek csalókák lehetnek, mert vannak oldalak, amelyek húzott VGA-kat tesztelnek, nem refórajelűt és az torzítja a képet, mert nem minden VGA húzott, amit a felhasználók megvásárolnak.

Szerintem lesz RT, és oda kell a memória sávszélesség. Ha nem lesz, akkor őőő, passz. A HBM-nél azt vettem észre, hogy kiegyensúlyozottabb a VGA-k teljesítménye, nem annyira jellemzők rájuk a nagy kilengések, persze azért egy függ a CPU-tól a rendszermemóriától és az OS-től is.

Nem akarlak elkeseríteni, de az összes RTX a Titan kivételével herélt, butított GPU, akkor azt minek nevezzük? Vagy a sz@r kihozatalra fogjuk? Egyik sem full teljes GPU. Az AMD részéről csak 1 GPU jön, nem GPU család. Ez egyébként bevallottan Pro kártya, amit megkapnak a játékosok, valószínűleg azért, mert még nincs kész a Navi, és van belőle annyi, hogy érdemes legyen kiadni. El tudom képzelni, hogy a Navi csúszni fog és azért jött most. Lehet, hogy egy kis GPU nyáron, majd új revízió után egy chipletes megoldás 2+ GPU-val, ősszel/tél elején. (Mint a CPU-knál, ahol azért beválni látszik a stratégia.) Ha pedig 3-4 GPU-t is össze tudnak majd pakolni, úgy, hogy az skálázódni fog (Az OS és a programok felé 1 GPU-nak mutatja magát.) mentes lesz az AFR kínjaitól, akkor könnyedén le fogják tudni fedni a teljes piacot, notitól a csúcs VGA-ig, lényegében 1 lapkával.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#349) t72killer válasza Duck663 (#348) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

A guru3d ahol nem jelzi, hogy OC van/nem írja oda az OC kari típusát, ott alapbeállításon futtatja a kártyát. Ez a legtöbb másik általam ismert tesztoldallal is így van. A kolléga által linkelt teszt meg ugye közvetlenül az AMD-től jött, ki vagyok én, hogy kétségbevonjam az általuk kimért többletteljesítményt a vega64hez képest:F?

Igen, butítottak az NV kártyák. Ez most mire válasz:F? A gáz az, hogy az AMD még ezeknek a "bóvli szaroknak" se képes konkurrenciát állítani - kb ahogy a gtx 970 vram slamasztikája se feltétlen a zöldeknek volt gáz...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#350) Dragon3000 válasza t72killer (#349) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

A legtöbb teszt nem teljesen hiteles, amikor a nagy tuning vga-t rakják alap órajelre, de a jobb hűtés miatt tovább tartja a boost órajelet... ez kb minden oldalnál tetten érhető gond, és az a legjobb, amikor a másik márkából meg egy ref hűtős vga-t raknak be. Az amd és nv saját tesztjeit meg nem kell soha elhinni.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.