- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
válasz
Solicidium #1 üzenetére
A legnagyobb undormány az EVGA...fantasztikus mennyire ocsmány. Az asus...mi van ha pl beletennék a lapba egy komoly hangkártyát? Semmi. Mert hogy nem lehet. Hol vannak a valamikori szép designer lapok
-
kromatika
veterán
Az EVGA tetszik a legjobban nekem.
-
mepet
addikt
Csak én nem olvastam abszolút semmi újdonságot a cikkben? Eddig is volt mindegyik gyártónak pont ilyen tudású lapja...
-
draco31
veterán
Na ilyen alaplapokat is csak képeken fogok látni jó darabig
-
fondorlatos
aktív tag
Az evga lapját bizony elfogadnám.
-
kpal
nagyúr
Evga
szerelmes lettem
-
mghltm
addikt
válasz
KisTopi95 #26 üzenetére
a PEX 8748-as vezerlot rejheti ( 27 x 27mm, 8w )
-
KisTopi95
aktív tag
Érdekel, hogy az a hőcsöves borda a 990fx-en a 2 pci-e között mit hűt.
-
mghltm
addikt
van aki Bitcoin-ra hasznalja es van aki folding@home-ra, Abu85 biztosan tudna meg par egzotikus felhasznalasi modot (
pld jelszo tores). ezeknel a 6/7/8 gpu-s rendszereknel mar nincs sli/cf, azok hivatalosan negynel megallnak. a proci is csak azert kell, hogy mukodjon a gep: biztositja a kapcsolatot a kartyak kozott ellatva oket bemeneti adatokkal es tovabbitja a kimeneti eredmenyeket. a szamitasokat a gpu-k vegzik.(#23) daa-raa lassan de biztosan tavolodunk a hir temajatol, erre gondoltam
-
Angel1981
veterán
Mind jól néz ki, de ez már az a kategória, ami nem fér bele a költségvetésembe.
-
törölt tag
Miért járna ezért bármiféle szankció? Azért mert moderátor vagyok még tévedhetek én is. De jelenleg egy állásponton vagyunk, szóval főleg nem értem.
BiP: Olyasmire. Render, számítások. Illetve ha sok monitort kell egy géppel kezelni. Bár akkor meg nem az adott kiépítés a legjobb, mert azok a kártyák nem sok kimenetet kezelnek. Viszont arra meg nem kellenek nagy fogyasztású kártyák, szóval lehet sűrűn pakolni őket. Csak a házat illik rendesen szellőztetni.
-
BiP
nagyúr
Nagyon kemény. És mire jó ez a 6kártyás cucc? Renderelni? Tudományos számításra? Mert hogy játszani felesleges, annyi szent. (érdekes, hogy valami gyári hűtős intel proci van alatta. Nem a CPU erőre van kihegyezve a rendszer, úgy tűnik
)
És hogy megy át az infó a kártyák között? PCI-expressen keresztül? Gondolom itt már nem játszik az SLI. -
mghltm
addikt
válasz
#65675776 #16 üzenetére
az a gep szerintem sem kepes stabil mukodesre 7/24-ben, vagy ha igen, akkor csak egy megfeleloen klimatizalt teremben. latvanyosabb 7 darab nvidia/amd/ati vga-val bemutatni az alaplap kepesseget, mint mas tipusu kartyakkal. persze jot lehetne mosolyogni egy tv tuner, hangkartya, raid vezerlo, nic, usb 3.0, 1394 es soros/parhuzamos boviton.
a firepro-k bordaja pont az altalad emlitett hutesre van kitalalva. bepakolhatoak peldaul egy ESC4000/FDR G2-be, aztan mehet a tarsai melle.
az amd-nek 8 darab s10000-bol van egy konfigja, valoszinuleg ez sincs napi hasznalatban, de jol mutat egyutt 16 darab gpu. reszemrol zarom a temat, nehogy fejen talaljon egy tempbanhammer.
(#20) Zodicus a masodik kepen latszik a hatso alatamaszto. ha csak elol lenne rogzitve, nem birna el a hatalmas 2 gpu-s kartyat. itt van meg egy kep, ezen csak alulrol tamasztjak meg a kartyakat.
-
Anarkhon
csendes tag
Nagyon fel tudnak mérgelni az ilyen Asus-féle kapitalista stiklik. Tényleg ennyire ostobák hogy azthitték nem fog kiderülni??
-
Az EVGA odab@sz
-
törölt tag
Megoldható, de az előbbi képen nem ez van. Egyébként még bizonyos FirePro-k esetén is működhet egy ilyen rendszer normálisan, már csak azért is, mert azok szellőztetéséhez max 20CFM-et ír elő az AMD. Szóval mögéjük két közepes 12-as ventilátor, és már le vannak hűtve. De ezek az oldalsó légszívásúak...
-
csomi1977
aktív tag
Hülye kérdés. 7 db pci-e csatlakozó minek kell? Mit lehet pakolni ebbe ?
-
mghltm
addikt
válasz
Solicidium #1 üzenetére
az x79-es lapok inkabb meghizott atx lapok, mint valodi e-atx-ek. ertelme annyi, hogy kenyelmesebben elfernek rajta az alkatreszek. maga az lga 2011-es foglalat is nagy, a 2 x 4 darab hely a memorianak szinten, sok pcie 16x-os csatolo, meretes bordak, 10db sata, etc
-
Balrog
tag
Lehet, hogy hülyének nézik a vásárlókat az Asusnál, de az alaplap akkor is nagyon ütős. Biztos rendesen megkérik majd a kamu PCI-E 3.0 árát és arany árban lesz az alaplap ha piacra dobják.
-
Hát very strange... Mindenki lefelé megy mITX felé, ezek meg az E-ATX-et célozzák meg? Átvette a hatalmat Oroszország?
-
djculture
félisten
Ekkora lapból a legolcsóbb is lesz vagy 100k
-
törölt tag
válasz
Solicidium #1 üzenetére
Nekem, ha WS-t akarok összerakni.
-
nednez
tag
EVGA jöhet
-
Solicidium
aktív tag
Csak érdeklődésképpen: kinek, miért e méret? Az asusos trükk meg fanyar moslyra késztetett. Mondjuk nem tudom, miért lepődök meg, minthogy a Z77-es m-itx Giga lapomomon még downlockolni sem lehet SEMMIT, nemhogy tuningolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ASUS, az MSI és az EVGA a drágább piacokat hódítaná meg az új alaplapokkal.
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Politika
- PlayStation 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest