- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
Nagyon off, de igy felmerult bennem, hogy megjeleneskor a procik altalaban mindig kicsit dragabbak ugye? szoval egy picit megeri varni, hogy csokkenjen az ar? (multbeli tapasztalatra hivatkozva - mar akinek van
-
Davs
tag
Van rola hir, hogy az uj mobil Trinity ugyanugy huzhato lesz, mint a mostani Llano-k?
-
stratova
veterán
G530 kb. E2-3200, A4-3300/3400 szint, utóbbi 4-5e Ft-tal drágább a G530-nál (előbbit nem tudom forgalmazzák-e nálunk).
Ha kezed ügyébe akadna egy kiegészülhet vele a táblázatod s hitvita se lenne. Egyébként ha megjelenik Ivy Bridge és Trinity, nem lenne rossz valami hasonló mini-összehasonlítás róluk, mert alapjában véve egész összeszedett.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem lehetne az AMD-Intel hitvitát felfüggeszteni? Olvasva a topikot egy szó nem esett a címszereplőről az utolsó oldalakon, csak a hitvita megy - ráadásul szakmailag sem mindig a legjobb érvekkel.
Az OFF-ot pedig OFF-ba kellene tenni, azért van.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyan áron adják. Két alaplap közel hasonló interfész extrákkal. ~28-29k
[link] AMD Brazos E-350
[link] Intel Atom D525Itt pedig a legjobban felszerelt alaplapok:
[link] AMD Brazos E-350
[link] Intel Atom D525 + Ion (utóbbi használható GPU-t jelent az NVIDIA-tól)[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
vinibali
őstag
a másik fele, hogy amint írtam is a G530 1155 lábbal míg a brazos 413 lábbal rendelkezik. a memóriavezérlő eltéréseiről(dual-single channel) és az architektúrális felépítésről nem is beszélve!!! Atomot hasonlíts Brazoshoz azzal van egy kategóriában. de ezt már millió 1 ember leírta neked
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
El Kebir
őstag
kb. a g530 szintjere
kb arra, vagy kb nem arra, inkább csak valamennyit lebutítottál rajta, de nem egy g530-at teszteltél, nem lehet egy az egyben megfeleltetni, hiába erőlteted, mert ezek szerint csak kb értékek szerepelnek a tesztedben, azt meg kb mindenki tudja, hogy kb hogyan teljesítenek a cpu-k...akkor meg minek kb tesztelni...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Taragas
aktív tag
Bocsánat az Offért (de már nem bírtam), de jó lenne ha felfognád, hogy bár kétdégeik is vannak azzal, amit állítasz, és oké, valamilyen szinten be is tudtad bizonyítani az igazad a fogyasztás terén, de azzal van mindenkinek a baja, hogy te egy alkalmi árat hasonlítasz össze egy rendes bolti áru brazzorsal, közben a valóság teljesen más takar, mert nagyon kevés ember tudná a te általad felvázolt inteles konfigot ilyen olcsón összerakni.
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
vinibali
őstag
ha én a nyáj tagja vagyok, akkor te vagy a farkas. amiket írsz már hozzá sem akarok szólni, mert hogy összehasonlítottál egy 1155-ös Intelt egy 413 lábbal rendelkező Brazossal maga az ABSZURDUM ha valaki elolvassa úgyis meglátja h baromságkat írsz és nálad csak azért összehasonlítás alapja ez a két - egy ár/arányaban teljesen eltérő - konfig mert a tiédet szereted olcsón. azmi?!
elnézést az offolásért. de Abu is tök szorgalmasan válaszolgat. nem értem honnan van ekkora türelme[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
figyelj. ezt az egész topikot szétoffoltad. ha írsz és nema témával kapcsolatos: legalább OFFosítsd át. az a másik fele, hogy olyan mérhetetlen baromságokat írsz hogy elképesztő...... KÉRLEK NE
-
dezz
nagyúr
Most már nekem is meg kellene néznem egy ilyet... (De a jelenlegi gépemre már nem akarok Win7-et telepítgetni.)
A 10 bit előnye ott tud megmutatkozni, mint pl. olyan nagyobb felületű színátmenetek vagy szürke-skálák, ahol a két végpont nem túl távol helyezkedik el egymástól világosságban, valahol közép és nem túl sötét tartományokban. Ilyenkor 8 biten csak annyi lépésköz lehetséges, hogy ujjnyi vagy több ujjnyi egyszínű sávok jönnek létre a képernyőn, így kirajzolódnak a határvonalak. A 10 bit színcsatornánként ill. szürkeárnyalatokban megnégyszerezi a lépésközök számát, így vékonyabbak lesznek a sávok és kellően kicsi lesz közöttük a különbség ahhoz, hogy már alig lehessen meglátni. Ha nincsenek ilyesféle gradiensek a tesztvideón, akkor nem sok értelme látvány tekintetében...
(Most persze dithermentes esetről beszélek.)
Próbáld meg egyébként a legújabb CoreAVC-vel, talán valamivel gyorsabb.
-
MZperX75
addikt
A teszted egy 15M/1M-es net segítségével készült,oda tök fölösleges 10k-s beállítás,ezért abszurd!(minek megadni 10.000-vagy 100.000 szálat nem életszeü,mondjuk a teszted sem,már összehasonlítás szempontjából is.
25/5 nettel 24/7-ben torrentezem ,hidd el sima alap gyári beállítás tökéletes ehhez,hogy jól működjön.
( Az én beállításommal egyik vezető magyar torrent oldal sem panaszkodott ,230.000 regisztrált versenyző közül a legjobb 1500-ba vagyok)Egyébként,ha úgy nézzük semmi gond sincs a teszteddel,ha egy sima brazos és egy sima inteles, szóló tesztnek tekintjük.A gond azzal van ,hogy ezt összehasonlítod,téves következtetéseket vonsz belőle,de még csak ez sem érdekelne,ha megtartanád magadnak.
A borzasztó,hogy látszik,hogy sokat dolgoztál a teszten,de még sem ért semmit,a koncepció hibádzott.
Hallgatsz bölcs maradsz,de magadból csinálsz vergődő bohócot ezzel.
Mintha már erről egy néhány hónapja beszélgettünk volna,nem hittem hogy ennyire átcsap nálad"turbó troll üzemmóddá"
Sőt.......Na szerintem "Enszuke" maradjunk abba,hogy itt ezt befejezzük,nem győzködünk semmit és senkit,azzal neked nem lesz jobb.
Nagyon kezdesz fárasztani!
Többet nem írok!I'm sorry kedves fórumtársak.
OFF
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Felbuzdulva a vitán. Nemrég megnéztem egy 10 bites H.264 anyagot. Core 2 Quad 3GHz-es procival akad 1080p-ben. Kell hozzá a kakaó nagyon. Valszeg itt már előtérbe kell helyezni nagyon a GPU-s gyorsítást. Különbséget amúgy nem láttam képminőségben. Mondjuk szerintem ez tartalomfüggő. MPC-HC-t használtam FFDShow-val, olyannal ami támogatja a 10 bitet.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
dezz
nagyúr
"Azt hiszem az a gond, hogy az 1.3-as hdmi keves a 3d-hez."
PS3-on is 1.3-as HDMI-vel megy a 3D. Csak nem minden 3D mód támogatt, amit az 1.4 tud. (Ez nem azt jelenti, hogy egyes 3D tévékkel nem megy, csak nem 2xFull-HD-ben, hanem pl. line-sequential módban, de a passzív szemüveges megoldások [LG, Philips, Panasonic, stb.] jelenleg amúgy is ilyenek.)
PC-n még jobb a helyzet, pl. a PowerDVD-ben lejátszva tudtommal a HDMI 1.3 sem feltétel.
(#136): Itt is kihúzhatod a 3D-t. (A 10 bitet meg az Intelnél is feltüntetheted. Bár nem tudom, milyen Intel, de szerintem a 10 bites anyagok dekódoláshoz kell a lóerő.)
(#130): Attól, hogy tudatosan nem látod, az agyad még érzékeli.
(#129) huskydog17: Nagyon szívesen! A CoreAVC codec azt hiszem, támogatja már. (Ezt több player is tudja használni.) Én még egy 10 bitessel sem találkoztam. Szerintem csak az említett anime-oknál kezdik használni (esetleg később majd a sima rajz és animációs filmekél is, bár amíg PC-n hw-ből nem megy a lejátszás, nem nagyon kellene erőltetni). Normál filmeknél szerintem jó ideig nem használják még, mert azok eleve zajosabbak, nem olyan "vegytiszták" az átmenetek, stb., így nem nagyon lehet ezzel javítani a tömörítési rátán. Arról nem beszélve, hogy még jó ideig nem lesz eleve 10 bites alapanyag. A szokásos film-zaj mellett értelme sem sok lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért nem X79-es platformot hasonlítottál hozzá, ha az ár nem számít?
Ügyesen ellensúlyoztad. Csináltál egy feltétel nélküli Intel istenítést. A föld lakossága nevében köszönjük.
Ha nem kell bele a több RAM miért raktad bele?
Fantasztikus. Most aztán hitelesebb lett. Rögtön esett 25k-t az Intel proci ára, és így már összehasonlítható.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már ne haragudj, de az kit érdekel. Szerinted, ha valaki rendel egy G530-at, akkor azt a 47k-s Core procit adják neki? Írják majd, hogy ez lett belőle, maradhat? Inkább írj árakat. Legyen full hiteles, hogy nem kell az egyik terméknek más egységek extra fogyasztásával és árával szenvedni.
Ne butíts, hanem mérj, mert az órajel nem minden. A Celeron még egy csomó dolgot nem kap meg, amit egy Core igen.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A valószínű nem elég.
És akkor megint jön a kérdés, hogy az AMD-s konfigot, miért kell feldrágítani a memóriával? Egyáltalán miért kell más memóriát használni? Ez is befolyásolja a fogyasztást.És a 10 bittel szerintem csak az AMD-nek lesz gondja? Minden ultramobil terméken, ami nem gyorsítja rossz lesz.
Nem szerencsés a 24p-t használni, mert a 24 Hz megy az Intelnek is. A 23,976 Hz nem megy. Az egy dolog, hogy erre van a legtöbb tartalom, de akkor sem szerencsés általánosítani.
Tényleg nem értem. A Brazos UVD 3.0-s motorja a piac magasan legokosabb egysége. Az AMD megoldhat dolgokat a shaderen, mert képes rá a rendszer, de ha jön egy új szabvány, akkor azt senkinek a fix-funkciós egysége nem tudja gyorsítani. Tök mindegy, hogy melyiken nem tudsz mondjuk lejátszani H.265-öt például. Erre majd a GCN architektúra beépítése lesz megoldás, mert az programozható annyira általánosan, hogy bármit meg tudnak rajta oldani, akár a jövő H.265-jét is. A procis megoldás szempontjából mindegyik elfog hasalni, mert a fogyasztási keret nem engedi, hogy gyorsan megoldja a proci ezt. Nálam több tartalom négymagos procival is meghall. Ezek erős tartalmak, de jelzi, hogy ezt procival nem pótolod. A fix-funkciós egység a legjobb.
Elmondom neked miért ismétled magad ... mert nincs válaszod arra, hogy egy 45k-s Brazos csomagot miért mérsz egy 47k-s proci (1000 darabos rendelési ár mellett számolva) + 25k-s alaplap párosához. Csakhogy ez másnak is világos legyen.
[ Módosította: Kalandor ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Belekötöttek már másba is, csak az árak annyira egyértelműen eltérőek, és nagyon konkrétan ellenőrizhetőek, hogy már ott hitelét veszti az egész. De élj nyugodtan abban a hitben, hogy az összemért két rendszerből az Intel olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
Nem nagyon akarok beleszolni, mert annyira nem ertek hozza, de "ezt kaptam kolcson" alapon en kaptam kolcson a 200 000-es Intel alaplapot, innentol kezdve az intel meregdraga (kitalaltam az osszeget persze).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem hasonlítok össze semmit. Te teszed.
Ez nem ment fel attól, hogy beszámolj arról, hogy az Intel oldalon csak a proci annyi, mint az AMD-nél az alaplap-proci csomagja.Speciel az alaplapi komponensekre gondoltam. A Deluxe alaplapokon tipikusan sok az extra, amik működnek, még ha nincsenek is bedugva. Ezért van a Brazos alaplapok között 10 watt eltérés is. A kevésbé felszerelt alaplapok esetében a fogyasztás jóval kisebb.
Miről beszélsz? A 10 bites H.264-et senki, még egyszer nyomatékosítva leírom, hogy SENKI sem gyorsítja. A WebM-et csak az AMD GPU-i gyorsítják a shadereken keresztül. A 24p is támogatott az Intelnél. A 23,976 Hz nem támogatott, meg a DXVA dekódolás hibás 5 körüli referencia frame-nél. Ha rám hivatkozol, akkor pontosan hivatkozz, mert olyat sosem mondtam, hogy az Intelen nincs 24 Hz.
Amit mondtam az az, hogy a Brazos az első két hónapban nem támogatta az 1080p-s Flash lejátszást, mert a stage videora készítették fel a rendszert. Azóta támogatja, amióta a Flash Stage Video alapú. Már a Stage 3D-t is támogatja, szemben a többi gyártóval.Korábban leírtam a Brazos E-450 és a G530 közötti különbségeket kérésre: [link] - a technikai doksikban utána lehet nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Ez most akkor átment Brazos topicba?
-
MZperX75
addikt
Pécsen van 100Ft-os Intel bolt,ott vette a prociját,és a Watt mérőt is!
Ez a srác "troll" szagú,de a legbüdösebb fajtából!
Felesleges erő és időpocsékolás győzködni.
Saját tapasztalat,mikor a Brazos fórumban próbálta igazolni ezt a Fake tesztet!
Intel szemüvegét még a szüleitől kapta,de azóta rágyógyult a kis fejecskéjére.
Nem fogja fel ,ha fogyasztást mér és nálam ugyanazt a tesztet 10%-on terheli a CPU-t p,nála meg 90%-on ,akkor mást mér,az az jóval többet.Így nem hiteles és félrevezető tesztje.
Az az említett tesztben szerepkő árakról nem is beszélve.Érdekes,hogy van egy AMD-s Hír és fórum,ő megjelenik,és osztja az észt.
OFF[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én pedig linkeltem az Intel alaplapjáét a 47k-s procival, ami listaáron annyi, vagyis 1000 darabot kell belőle venned, hogy 47-ért kapd meg darabját. Senkit sem fog érdekelni, hogy te beszerezted-ezt 15-20k-ért, ha más nem tudja.
A Brazosba nem kell gyorsabb ram. Használd a teszthez ugyanazokat az alkatrészeket. Felesleges a másik konfigot egyéb részegységekkel feldrágítani. Ez akkor elveszti a platformteszt mivoltát, mivel szinten mindegyik gépben más alkatrészt teszteltél. Csak azokat kell cserélni ami kötelező. Pl. alaplap-proci. Memória vinyó, táp, ésatöbbi mehet át, mivel ezek nem kötődnek a platformhoz.
Talán meg kellene próbálni ugyanazokkal a komponensekkel, illetve alaplap felszereltséggel! Te egyértelműen választottál egy nagyon jól felszerelt alaplapot a Brazos mellé, és ehhez egy nagyon rosszul felszereltet az Intel mellé. Az aktív, de nem használt extra egységek is árammal mennek.
És mi van akkor, ha a szoftverhiba specifikus? [link] - itt van például egy videó, ami azt mutatja, hogy Hyper-Treadinges Intel procin akadozik a BF3, míg ha inaktiválod a HT-t, akkor megy. Most ettől a teljes széria hibás? Nem, csak van a játékban egy specifikus hiba, ami a Hyper-Treadingre van negatív hatással valamiért. Ugyanez előfordulhat egy programon belül. Még egyetlen egy terméket is érinthet, egy-egy programhiba.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Köszönöm a kimerítő választ!
Amúgy nézegettem a Doom9 fórumot ez ügyben, de sajnos nem világos, hogy hogyan lehet 10 bites videókat lejátszani, mi szükséges hozzá. Ezen felül hogy lehet megállapítani egy adott videóról, hogy az 10 vagy 8 bites?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
MZperX75
addikt
"Deluxe-ok általában többet fogyasztanak a többinél, mivel több az extra is rajtuk."
Különböző lapok,különböző fogyasztással!Elég nagy a szórás!Ugyan azok a komponensek.
Sajna az én MSI E-350IS E45 lapon nem szerepel benne,de tesztjeim alapján legelsőhöz van a legközelebb,az az jó a fogyasztási mutatója...[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az egész teszt lényegtelen, mivel egy jóval olcsóbbat mérsz egy jóval drágábbhoz. Már ettől elvesztette az egész a lényegi értelmét. Innentől kezdve lényegtelen bármit is mérsz. Úgy meg főleg, hogy fogyasztásban a 2/3-át mérik a többiek. Ez mondjuk lehet, hogy a kiválasztott Brazos alaplap sajátja. A Deluxe-ok általában többet fogyasztanak a többinél, mivel több az extra is rajtuk.
A moderátor dolga a hsz-ek tisztítása. Én nemrég azt írtam, hogy a lényegtelen hsz-eket törlöm, vagyis, ha valaki véletlenül dupláz például. Tovább nem is fogok menni, mert nem az én feladatom.
Az gondolom véletlenül sem merült fel, hogy a szoftverben volt bug. Láttam már olyan szoftvert, ami Intelen el sem indult, míg AMD-n igen. Most akkor szar az Intel? Nem, mert megkérdeztem a fejlesztőket, akik azt mondták, hogy Intelen nem képes elindulni, mert nincs SSE4A támogatása, amit az ominózus szoftver igényel. Most azon lehet vitázni, hogy miért erőltették ezt az SSE4A-t, de valszeg azért mert az AMD szponzorálta. Ellenben meg lehet írni úgy a szoftvert, hogy az Intelen elinduljon. Nyilván, ha van egy bug a szoftverben, akkor az javítható.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
60 Hz-es frissítés mellett jejátsztva egy ~24 fps-es anyagot nem 1-1 ugrás van, hanem folytonos "ricegés", amit pl. az oldalazó mozgásokon elég könnyű észrevenni (bár darabos, de egyenletes mozgás helyett akadozás [ha máshol nem, legalább a film végi stáblista scrollon csak észreveszed te is]). De a lényeg talán az, hogy az agy folyamatosan érzékeli és egyszerűen kellemesebb élmény enélkül filmezni, azaz "24p" módban.
-
siriq
őstag
Igazabol nem neked csak ugy egyben megy. A 10 bit bizony igy van. Volt szerencsem nekem is hozza . A masik, hogy ekkora ba.. sagot mondani a 10 bitrol, hogy ez meg ez kell hozza...
Mondjuk ezt mar csak az amd nem stabil mukodes tudja uberelni. (alairom nalam nem volt egyszeru beallitani a 16 giga ram-t 1600mhz-n de mukodik, ha nem inditom ujra a rendszert mert eppen ezt meg azt csinalok rajta, akkor addig megy amig aramszunet nem lesz, a routerem hamarabb lesz ujra inditva pedig volt mar 100+ nap rajta konnyeden). A dxva-nal nekem egy a zavaro. Ha nem lep ki az ember a lejatszobol akkor is azon a mhz-n megy a gpu mintha menne a film. Ennem kb. semmi de semmi ertelme nincs szamomra. Regen meg kellett volna mar ezt valtoztatni(ati/nv)(atinal inkabb a youtube ami megoli a fekit). Folytathatnam de nincs kedvem. Ezek utan meg plane.
NF2-vel nekem sem volt gondom. Tette a dolgat ahogy kellett. En meg orultem.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
dezz
nagyúr
válasz huskydog17 #66 üzenetére
Úgy tűnik, juliusnak nem volt kedve, törelme vagy ideje ezt kifejteni, így hát nekiálltam (pár mondat után én is megbántam ).
Szal, feltételezem, "meg van" a bit fogalma. Ha esetleg nem, akkor egy kis gyorstalpaló: egy bit két értékkel bírhat, 0 és 1, más szóval két variációt jelent. Két bitnek már négy variációja lehet (00, 01, 10, 11), nyolcnak pedig 256. Így a 3x8=24 bites képeken színcsatornánként (vörös-zöld-kék) 256 világossági fokozat lehet, és tiszta szürkeárnyalatokból is. A szem ennyi fokozatot még könnyen meg tud különböztetni, ha egymás mellett helyezkednek el és egyenként néhány pixelnél nagyobb területet foglalnak el, látja a határokat közöttük. (Pedig milyen soknak hangzik az a 16,7 millió színárnyalat, amit ezek összesen kiadnak...) 10 bit 1024 variációt ad ki, ennyi fokozat között már ilyen körülmények között is nehezebb meglátni a határokat. (Ez már összesen több, mint 1 milliárd színárnyalat.) És ez még mindig nem a vége.
Megjegyzem, a videók általában nem RGB alakban tartalmazzák az árnyalatokat, hanem YUV, azaz világossági és színkülönbségi jelek alakjában (mégpedig az utóbbiakat általában kisebb geometriai és adott esetben szintfelbontással, mint az elsőt).
A szükséges szintek számát csökkenthetjük a dithering (színthatárok súlyozott megkeverése egy színátmenetben) bevezetésével, de ez némileg ront a minőségen és a tömöríthetőségen.
Ide tartozik még a képfeldolgozás is: 3x8 bites képet 3x8 biten feldolgozva az eredeti tartalom precizitása lecsökken 3x6-7 bitre. Ez a megjelenítésre ugyanúgy vonatkozik. Ezért a normálisabb megjelenítők belső feldolgozása és (effektív [ditherelt] vagy valós) megjelenítése minimum 3x10 bites.
Az eredetileg 3x8 bites anyagok 3x10 biten történő H.264 enkódolásának, mint elhangzott, az az értelme, hogy így a tömörítés folyamán jobban megmarad legalább az a 256 szint, plusz jó adag dithering nélkül is elkerülhető a(z árnyalatok számának lecsökkenésével megjelenő) banding ("árnyalatrétegződés"), ami a tömöríthetőségen is ront (mármint a jó adag dithering). Vélhetően többet, mint a plusz 2 bit(ek) jelentette többlet.
Hátránya, hogy valószínűleg egyátalán nem támogatja a videodekódolási hw, így azt prociból kell elvégezni.
Remélem, kielégítő és kellően érthető volt a válaszom.
(#109) huskydog17: Könnyen lehet, hogy igaz, az én nemrég eladott középkat. LCD tévém panelja is 3x10 bites volt például. Megjegyzem, tudomásom szeint csak IPS-ből létezik ilyen, vagy több bites, a VA-kból még csak 3x8 biteset láttam, de azok a tévék is több biten dolgozzák fel a képet és a plusz biteket ráditherelik a megjelenített képre.
"még egy belépőszintű konzumer VGA esetén is van lehetőség alkalmazni a 30 bites megjelenítési módot"
Csak az említett korlátokkal!
Így hirtelen nem tudok ilyet. Nálam az elméleti alapok a munkám része, a többi pedig személyes tapasztalat.
(#107) Armagedown: Nálam nem volt gond az NF2-vel, inkább egyes VIA chipsetekkel, de azzal is inkább csak ilyen szuperolcsó Acorp és más efféle lapokon. (Nálam konkrétan egyetlen lap okozott ilyen fagyásos problémát jópár év alatt, azt lecserélve megszűnt a dolog, ugyanazzal a procival.) A többi inkább propaganda...
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Nejemnek egy G620T+MSI H61-itx-et raktam össze, így ismerem a rendszert, bár az utóbbi időben elég nehéz olcsó T-s procihoz hozzájutni, nagyon vadászni kell hogy találj.Sok H61 alaplapon nincs HDMI, illetve észvesztően ciripelnek SATA műveleteknél valami okból kifolyólag. A miénknél külön szigetelést+ventilátort kellett tegyek a Chieftec miniITX házba hogy meg lehessen maradni a szobában. De többnél is észrevettem hogy hangja van a cégnél is.
Ki is próbáltam természetesen a videólejátszási képességeit. Egy Egreat S100 médialejátszóm is van (Dune szoftverrel amivel elég tág határok között állítható a frissítés), továbbá egy Onkyo SR609 ami szintén képes akár frekvenciakorrekcióra is, meg egy Samsung ps51d550 TV-m, így van lehetőségem összehasonlítani, de monitorról nem nyilatkozhatok mert érthető okokból nem azon filmezek. . A plazma elég jól kiadja a rántásokat, én és a gyerek is látjuk és zavaró is számunkra, de a nejem pl nem veszi észre vagy nem éri el az ingerküszöbét.
Én úgy gondolom, hogy a tömörítés miatt jópár nagyságrenddel nagyobb esélyem van hogy a színátmenetekben sávosodás jelenne meg mint a 10bites színmélység hiánya miatt, mert normális forrásból még soha nem láttam sávosodást pedig elég sok igényes anyagom van.
Ami miatt nekem nincs HTPC-m az az, hogy nekem pl az e350-re épülő lapoknál nincs 1.4 HDMI támogatás. ami a 3D TV mellé bizony elférne. Szóval nekem egyik se jó, mert mindkét rendszeren vagy még hiányosság. De ha emberi árba ereszkednek és beszerezhetőek lesznek az e450-re épülő alaplapok akkor kezdek neki a HTPC projectnek.
-
osztraksajt
őstag
A g440-nek eleve harmadannyi cache-e van (1 vs 3) mint amit te visszafojtottál elvileg olyan szintre, az komolyan megdobja a teljesítményt azért.
Nincs a 24p lejátszáson kívül semmi gond az intellel, ha neked az jön be egészségedre, használd ha azzal érzed azt hogy neked megfelel. De ne gyere azzal hogy videókonvertálásnál hogy fagyott neked az XP1800as proci, mert irreleváns és 99,99% hogy nem a proci volt. Nekem soha nem fagyott, pedig én is elég sokat konvertáltam egy XP2000-rel annak idején.
Egy HTPC-re alkalmas brazzors lap 28-30k körül van, egy intel h67 cucc a legalapabb g440 1 magos procival meg inkább 42k-45k ha ITX-ben gondolkozunk, ami valljuk be HTPC-nél jellemző szempont. De matx-ben is drágább párezer forinttal, amit 4-5w (tegyük fel hogy jók a méréseid, bár én kevesebbet mértem míg nálam volt egy lap, de más táppal így nem mérvadó, lehet az intel is kevesebbet fogyasztana) fogyasztáskülönbséggel számolva is évtizedek alatt térülne meg.
Most néztem meg, 214 HD film van a NAS-omon, és ebből 209 darab 23,976 Hz-es de egyik sem 10bites színmélységű, szóval nekem pl fontosabb a 24p hogy ne rántson egyet a kép minden negyvenedik másodpercben mint a 10 bit meg a minusz 10-30s bootidő.
-
pakriksz
őstag
válasz Armagedown #107 üzenetére
"Ilyenkor a chipset is lehet a bűnös" meg kb még 1000 dolog a gépben. Egy kondenzátor, egy tekercs, a táp, a memória, a videokártya. Processzornál kb hihetetlen hogy hibás legyen ha csak nem égetik szét tuninggal, mivel gyárban tesztelik, mozgó alkatrész nincs benne, sem elöregedő alkatrészt. Én jópár géppel találkoztam és hibával is, de gyakorlatilag olyat még nem láttam hogy hibás rendeltetésszerűen használt processzor.
Nekem nforce2-vel sem volt bajom, csak egyszer amikor a bugos integrált hangdrivertől kékhalálozott a frissítésig. Egyébként az az nf2-es alaplap a benne lévő 2500-as xp-vel immár 8 éve teljesíti a szolgálatot 24/7-ben persze egy ideje már nem nálam.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
"Azt gondoltam program hiba."
jól gondoltad/más hardverhiba volt... azért szűnt meg mert lecserélted az egész gépet és azt az alkatrészt/szoftvert is amitől fagyott, és azt tutira mondom hogy nem a proci volt.
De jó, nekem fagyott a p120-asom anno, (bár sejtem hogy a túlmelegedés miatt, de pszt) ezért az intel megbízhatatlan
Akkor kell ilyen következtetéseket levonni, ha értesz is ahhoz amit beskatulyázol...
Az a rendszergazda pedig biztos nem normális. Jópár nagygépbe futkorásznak amd-k, például én egy banknál dolgoztam ahol opteronos nagyszerverek voltak, ha nekik jó ennek a "rendszergazdának" a 2 gépes parkjába biztosan szintén jók Bár az is lehet hogy csak a főnökeit követi akik szintén szeretnek olyan dolgokat szabályozni amihez nem értenek.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És akkor mondok a másik konfigra árat: [link] az alaplapra kerestem, az 25070. A procit nem kapni Magyarországon, de 1000 darabos rendelés esetén egyért 195 dollárt kell fizetni az Intelnek darabjáért. A boltban tehát ennél drágább lesz, de váltsuk át így, ami mai árfolyamon 47000. Szerinted ez így hiteles összevetés?
Ráadásul megkerested a Brazos platformból a legdrágább alaplapot, míg az Intelnél a legolcsóbbat.
A G530 nagyon nem elég, mert nincs Clear Video HD támogatása. Abszolút alkalmatlan bármilyen mai multimédiás igényre. Illetve nincs QSV, vagyis, ha elkészül egy tényleges megoldás az IGP DXVA hibájára, akkor az így nem lesz alkalmazható. Ez csak Core procikon javítja ki a hibás képalkotást.
Az Intel procik közül egyébként a Core termékek és a Celeron G440 támogatja a Clear Video HD-t.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És akkor is megírtam, hogy kizárt dolog, hogy bárki megtudna venni egy 195 dolláros listaárú processzort 10000-15000 forintért. Az, hogy te ezt megtetted nem jelenti azt, hogy ez általánosan így van.
[link] - itt az ominózus hsz. Mindenki kikeresheti a termékek árát.Bármit összemérhetsz, mivel ehhez jogod van, csak oda kellene írni, hogy az egyik konfiguráció a boltban ~kétszer többe kerül.
Néztem a Brazos fórumot és a Brazos teszteket. Mindenhol a fogyasztási eredményed kétharmadát mérik.
Igen leírtad, hogy rossz tapasztalatait voltak vele. Ez nyilván ok arra, hogy utáld, és ezzel semmi baj nincs. Azzal van a baj, hogy szereztél egy bolti áron 70k-s konfigot 35-45k-ért, és ezzel már összemérhetővé tetted a 35-45k-s bolti árú konfiggal. Most nem néztem meg az árakat, akkor amikor megnéztem ennyi volt. A forint gyengülését bele lehet számítani persze.
Egyelőre te próbálod bizonyítani, hogy a teszted hiteles, én nem, mert nekem ezzel kapcsolatban nincs mit bizonyítani. Nem én csináltam a tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Legalább a papagáj kórt sikerült levetkőzni. Igen, az is egy undorító egy dolog.
Milyen botrány? Hiteles forrást légyszi, csak hogy legalább egyszer legyen valami kézzelfogható alapja is az állításodnak.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
huskydog17
addikt
Szóval akkor mégiscsak igaz lehet az a 28,9 milliárd szín, legalábbis többek között ezt szűrtem le az előző néhány hozzászólásodból a témát illetően. Sőt mi több ha jól értettelek, akkor még egy belépőszintű konzumer VGA esetén is van lehetőség alkalmazni a 30 bites megjelenítési módot, na persze ha az adott megjelenítő ezt támogatja.
Milyen oldalon érdemes a témát illetően tájékozódni, olvasgatni? Hol foglalkoznak részletesen ezekkel a kérdésekkel?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Oliverda
félisten
Mivel bevallottan utálod az AMD-t, ezért az ilyen jellegű történeteket szvsz nem lehet komolyan venni. Az a bizonyos tapasztalat (már ha nem csak fikció) simán lehetett user error is. Ha minden egyes XP 1800+ lefagyott volna konvertálás közben, akkor abból botrány és visszahívás lett volna. Ilyen tudtommal nem történt.
"A mostani ph-s 1 magos proci teszt forumaban egy rendszergazda irta, hogy bizonyos programok miatt nem is kerulhet szoba az amd."
Dolgoztam egy multinál (a világ egyik legnagyobb pénzintézete) ahol HP szerverek és kliensek voltak. A szerverekben Opteronok voltak, a kliensekben pedig Athlon 64 X2. Ez kb. 300-400 gépet jelentett csak ott ahol én voltam.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Armagedown
őstag
-
P.H.
senior tag
Nem szeretném megcáfolni az AMD-vel kapcsolatos megbízhatatlansági tévhiteket, nekem teljesen elég, hogy másfél éve megy bekapcsolva az a(z adataimnál szereplő) konfig a lábamnál, amiről válaszolok.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
pakriksz
őstag
Ezt az összeget kb kiröhögik, amd valószínűleg ennél nagyobb veszteséget szenvedett el miatta, szóval az intelnek még a lebukással is bőven megérte.
#101: "Az indokokat is leirtam, de azt furcsa mod nem irod: Regen tapasztalt megbizhattalan mukodes..."
Ilyen nincs és nem is volt, csak néhány intel fanboy terjesztette tudjuk miért. Már akkor is normális ember csak röhögni tudott ezeken az "amd fagy" marhaságokon.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
MZperX75
addikt
Sajnos 40-50aktív torrent között percenként változott.
Látható,hogy a uTorrent 10% körül használta a processzort!
Sok más egyéb program is futott,mellette BD lemez lejátszása vagy,játék futtatása sem okoz gondot.
Sőt általában 2 monitor megy (mint most is az egyik egy projektor)[ Módosította: Oliverda ]
-
attiLANte
tag
Itt most az elvről van szó (emellett IGP-ben is van/lesz izmosabb változat, úgyhogy akár ez a vonal is érintett lehet).
Az nagyon is rendben van, hogy pl. az UVD igen hatékonyan dolgozik, de ha ehhez fel kell pörgetni az egész GPU-t (vagy IGP-t), akkor oda lesz a takarékosság és megbukhat az általánosítás, miszerint egy GPU minden esetben kevesebb energiát igényel adott feladat elvégzéséhez, mint egy CPU.
Ennyi, off vége... -
dezz
nagyúr
Nem. Az első esetben csak a LUT-tól kezdve él a dolog (tehát a 3x256 elemű LUT-ban tárolt 16 bites értékekből megy ki adott számú bit). A video overlayes dolgot nem ismerem közelebbről, de azt hiszem, valamilyen oknál fogva nem egyenértékű azzal, mint ha 3x10 bites frame-buffered lenne, de mégis 3x10 bites.
-
attiLANte
tag
Persze, tudom én hogy ez a jövő, meg csúnya "dark silicon", stb., de attól még él a kérdésem és megfogalmazom kicsit pontosabban:
ha csak az UVD motorra van szükség a dekódolás miatt (utófeldolgozás vagy egyéb tevékenység nincs, csak egy film megy teljes képernyőn), akkor a GPU üresjáratban fog maradni, és csak az UDV egység fogyasztásával nő a felvett teljesítmény?(#93) dezz : abu 500- illetve 925MHz-et írt korábban (ha jól emlékszem), az pedig nem idle órajel. Egy komolyabb dGPU esetén ez néhány tíz wattal is megdobhatja a fogyasztást...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"Ok lehet, hogy van ilyen tévé, és csak én nem láttam."
Több éve láttál utóljára LCD TV-t?
"DeepColor támogatást csak pár drágább terméknél aktiválnak."
Negatív. Amit a kimeneti LUT-ról és a video overlayről írtam, az az átlag kártyákra vonatkozik! (Az LUT-osat első kézből mondom, meg tudom mutatni, a videooverlayesről kérdezd pl. janos666-ot a "videó részlegen".) Különben szinte használhatatlan lenne pl. a "sw-es" kalibráció is... Amit nem tudnak (le van tiltva), az a 3x10 bites frame-buffer támogatás, ahol tehát úgy alakítod a 30 bites képet, ahogy akarod.
(#91) attiLANte: A videódekódoláshoz elég igen alacsony órajelen működnie a GPU-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz attiLANte #91 üzenetére
Az UVD az egy külön rész a GPU-n belül a GPU csak a post-processt csinálja, ha akarsz.
Ha nem lenne hatékonyabb a GPU-s megvalósítás nem alkalmaznák a cégek. Ehhez képest, amit lehet mindenki gyorsít. Ez eléggé beszédes.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
attiLANte
tag
"Azt kötve hiszem, hogy egy GPU-s gyorsítás többet fogyaszt, mint a procis lejátszás."
Persze, önmagában egy fix funkciós egység kevesebb energiával is beéri, csak az a nem mindegy, hogy ezt hogyan teszi. Ha egy combos grafikus rendszer részeként, ahol az aktiváláshoz meg kell emelni a teljes GPU (+ dedikált memória) órajelét/feszültségét, akkor máris elveszett a fogyasztási előny - sőt, az is előfordulhat, hogy ugyanazt a feladatot egy hagyományos CPU kisebb fogyasztás mellett ellátja.
Tehát mégsem minden esetben hatékonyabb a GPU-s gyorsítás - vagy netán lemaradtam valamiről, és pl. az UVD 3-as motor végre már a GPU-tól függetlenül működik? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ok lehet, hogy van ilyen tévé, és csak én nem láttam.
Egy probléma van ezzel. A driver tilt olyan szolgáltatásokat, amit a hardver tud. A gyártóknak az a jó, hogy ha veszel FirePro és Quadro kártyát, az nem, ha töredékárért megkapod ugyanazt a szolgáltatást Radeonban egy GeForce-ban. DeepColor támogatást csak pár drágább terméknél aktiválnak. Ez nem fog megváltozni, amíg a potenciális vásárlók nagy része a TN és az IPS között nem értékeli a különbséget. Iszonyatosan sokat tudnak a mai VGA-k hardverből ezen a területen, de szoftverből alig engedélyeznek a többségnél valamit. A saját üzletüket rontanák a gyártók, ha az olcsó 10k-s termékeken menne mindent.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Vagy csak nem tudtál róla... A középkategóriás TV-s IPS panelok már 3x10 bitesek és a feldolgozás sem áll meg 8 bitnél szinte egyik tévénél sem, mert annak nagyon tré eredménye lenne.
A DeepColort is sok tévé támogatja ma már. Az mondjuk számomra sem teljesen tiszta, hogy a 8 bit/csat. színmélységű Blu-ray mellett hol van ennek jelentősége. Talán a dekódolásnál, esetleges kép-effekteknél (lejátszón belül értem).
Természetesen szerintem is nagyon fontos a 23,976 fps normális támogatása és valóban a Blu-ray lemezek többsége is ilyen, csak az nem felelt meg a valóságnak, hogy nincs is más.
Az utolsó is téves (pedig egy másik topokban a részvételeddel éppen tegnap volt erről is szó, gondoltam, valamilyen hatásra kiment a fejedből ), ugyanis egyrészt a normál videokártyák kimeneti LUT-jának csatornánkénti 16 bitjéből DP-n 10, HDMI-n 12+ bit mehet át, ha a megjelenítő támogatja. Másrészt szintén normál kártyákon is megjeleníthető a video overlayon 10 bites kép (csak asszem nem RGB-ben, hanem YUV). Ha nem vagy tisztában a dolog jelentőségével, szívesen elmagyarázom, megmutatom... Koránt sem bullshit, annyit mondhatok.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én még nem láttam tévét 10 bites csatornánkénti támogatással. De amúgy is mindegy, mert a gyártók ezt a funkciót főleg a profi VGA-kra korlátozzák.
A Blu-rayt szerintem főleg mozizni veszik. Alig van olyan film ami nem 23,976 fps-sel került fel. Ez már önmagában elég indok, hogy ha hiányzik ennek a támogatása, akkor az a gép nem lehet HTPC alap, mert a legfontosabb feladatát nem tudja ellátni.
Nem vagyok másnapos, csak megy a verseny a színekkel, amikor többezer dolláros FirePro vagy Quadro kell, hogy elméletben aktiváld a DeepColor szolgáltatást. Bullshit az egész. Még a 3D-nél is nagyobb. Abban pedig biztos vagyok, hogy nem fogod látni a különbséget. Még a 10 bit színcsatornánként elmegy, de a 12-16 már több mint sok. Inkább azon kellene dolgozni, hogy másodpercenként több képkockát rögzítsenek.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ne légy ennyire meggyőződve az igazadról. Amit szembe állítottál a Brazos platformmal az 70 000 forintnak megfelelő összegű konfiguráció, vagyis kétszer annyit kell fizetni érte, amit az általad használt ASUS alaplapért. Megírtam már, hogy annak is van ellenfele, csak nem a Brazos. A Brazost az Atom ellen készítették. Atomos alaplapot bőven tudsz szerezni 35k-ból. Ez már önmagában megválaszolta, hogy miképp nem lehet a két rendszer egymás ellenfele. Most arról ne beszéljünk, hogy Core i5-2390T procit be sem tudsz szerezni hazánkban.
[ Módosította: Kalandor ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #80 üzenetére
Attól függ, hogy mit ír a gyártó definíciója. Ha valamit állítanak például a 500 000 000:1-es kontrasztra, akkor annak van egy háttérdefiníciója, hogy milyen kisarkított körülmény alatt lehet reprodukálni.
-
dezz
nagyúr
Szerintem több tévé is támogatja a HDMI-s DeepColort, valamilyen szinten (10-12 bit/color). Több ilyen nem-profi monitor is van (DP-ről is).
(#74): "Minden egyes Blu-ray tartalom 23,976 fps-re van kódolva"
Nem egészen, csak a mozifilmek, de abból is van 24fps-es. Tévés/videós forrású anyagok az eredeti fps-sel kerülnek a lemezre.
(#76): Éppenséggel a DeepColor 16 bit/színcsatornája (amit a HDMI 1.3 1920×1200p60-ig támogat) már összesen 281 trillió árnyalat... A 28 milliárd még 12 bit/színcsatorna sincs (az 68 milliárd).
A normálisabb tévéknél a belső feldolgozás általában 12 bit/színcsatornás és legalább 10 bit/színcsatornás (jobb esetben natív, de legalább effektív) a megjelenítés! Mint ahogy a normálisabb monitorok is ilyenek.
(#79): Nem éppen, ez nagyon is fontos dolog!
Bocs, de legközelebb talán egy kicsit átgondoltabban, Abu... Csak nem másnapos vagy?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz huskydog17 #80 üzenetére
Lassan csak a samsung és az lg gyárt panelt, a többi gyártó már mind csak összeszerel, de lassan annak is vége, sony is kiszáll, panasonic is leépíti a gyátási kapacitását. Ásd bele magad jobban a TV témába, mielőtt felháborodsz valamin.
Philips pedig már rég csak egy összeszerelő, de szerintem az se sokáig. Marketing meg kell, különben ki venné meg a roszabb elektronikával szerelt samsung panelt, jóval drágábban, mint amennyiért a koreaiak adják
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Csak azt nem értem, hogy miért vagy biztos benne, hogy marketing hazugság ha nem lehet leellenőrizni? Valami alapja biztosan van, hogy ennyire biztos vagy abban, hogy a gyártó nem valós adatokat adott meg a hivatalos dokumentációban. Mi az vagy mik azok az információk ami alapján ki lehet következtetni vagy esetleg biztosra kijelenteni, hogy a gyári adatok nem valósak?
Ezt abszolút nem kötekedés végett kérdem, hanem valóban érdekel a dolog!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #77 üzenetére
Ez inkább marketingnek tűnik. Olyasmi lehet, mint a dinamikus kontraszt. Most a színen megy a hazudozás. Ahogy a kontrasztnál elértük a végtele aránylik 1-hez értékeke, úgy itt is elfogjuk érni majd a világ minden színét megjeleníti fogalmat. Most még csak tíz milliárdos értékeket hazudnak.
Ez egy olyan kérdés, hogy hogyan bizonyítod be, hogy a dinamikus kontrasztarány nem 500 000 000:1-hez?
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz huskydog17 #75 üzenetére
100.000:1 kontrasztarány. Érdemes ezeket a hivatalos specifikációkat azért fenntartásokkal kezelni, sokszor a "hogyan írjunk rá nagyobb számot, mit mivel szorozzunk" marketinges mentalitás uralkodik. (A zenei részt kivettem mert láttam közben a linket és szerkesztettem)
A 16,7 millió színnél is inkább az anyagok tömörítése ami sávosodást okozhat, nem maga színtér szűkössége nagyon speciális esetektől eltekintve. De azzal köznapi felhasználásnál nem fogsz találkozni.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Persze nem titok, remélem nem gond, ha belinkelem, tehát erről a TV-ről volna szó.
Azt nem tudom, hogy 1.3 vagy 1.4-es HDMi van-e rajta, de van rajta két darab az biztos. DisplayPort nincs.
Hogyan lehet bizonyítani, hogy a TV valóban képes-e több tíz milliárd szín leképezésére vagyis hogyan lehet ellenőrizni azt, amit a gyártó állít?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #75 üzenetére
Érdekelne, hogy melyik Philips TV az, mert az a 28,9 milliárd eléggé túlzásnak tűnik. Majd 5 év múlva lesz olyan csatlakozó, ami ennyit át bír vinni. Egyelőre a DisplayPort 1.2 HBR2 és a 3 GHz-es HDMI 1.4a ami a csúcs szabvány szintjén. Ma viszont egyetlen tévé sem alkalmazza ezeket. Pontosan ezért kell kettő, vagy négy csatira kötni az extrém felbontásra képes megjelenítőket. Ebből a szempontból a Philips állítása nagyon necces, mert még ha feltesszük, hogy a panel szintjén igaz is (amiben kételkedem), akkor is évekig várni kell arra az interfészre, ami elbírja majd ezt az információmennyiséget.
A GPU-k régóta támogatják a 10 bitet, de mivel eléggé professzionális igényről van szó, így ha ilyet akarsz, akkor ugorj FirePro és Quadro megoldásokra. Ezeknél nem korlátozzák a gyártók a megjelenítés minőségét. A Radeon és GeForce szintjén igen.
-
huskydog17
addikt
"A 3D és a 10 bit valóban nem tömeges igény. Előbbi azért, mert nem sok televízió képes 3D-re, míg utóbbi azért, mert konkrétan nincs olyan televízió forgalomban, ami képes megjeleníteni."
Ismét egy kis felvilágosítást kérnék, mert most megint nem tiszta valami. Egy kicsit utánanéztem ennek a 10 bit mizériának és elvileg a valódi 10 bites (30 bit) megjelenítő kerekítve 1 milliárd színt képes megjeleníteni. A sima 24 bites TrueColor mindössze 16,7 milliót. Nos, adott egy Philips TV, ami 28,9 milliárd színt képes megjeleníteni. Ezek szerint ez a TV bőven képes a 10 bites megjelenítésre, sőt még többre is. A 28,9 milliárd szín hivatalos információ, szóval ez biztos. Te azt találtad mondani, hogy nem létezik olyan TV a piacon, ami képes a 10 bites megjelenítésre. Most akkor mi van?
Azt már tudom, hogy AMD téren az Evergreen szériától felfelé a GPU-k támogatják a 10 bitet, legalábbis az 5470M egész biztos, így gondolom, hogy a drágább modellek is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 23,976 Hz támogatása a legfontosabb igény egy HTPC-nél. Minden egyes Blu-ray tartalom 23,976 fps-re van kódolva, vagyis csak ebben a módban lehet natívan lejátszani.
A 3D és a 10 bit valóban nem tömeges igény. Előbbi azért, mert nem sok televízió képes 3D-re, míg utóbbi azért, mert konkrétan nincs olyan televízió forgalomban, ami képes megjeleníteni.
A szinte mindennel nagyon kisarkított fogalom. A videók szempontjából ugyanis, ahol a Brazos megfekszik ott a 17 wattos Core procik is. Ahol viszont a Brazos megy, ott nem biztos, hogy a Core is menni fog. Ezért jobb a Brazos platform HTPC-re.
Már elmondták mások, hogy a méréseid tele vannak hibával, mert mindenki más kevesebbet mért a Brazos platformra.
Maradjunk annyiban, hogy az Intel grafikus drivere nem képes gyorsítani a VP8-at semmilyen formában. Azt kötve hiszem, hogy egy GPU-s gyorsítás többet fogyaszt, mint a procis lejátszás. Ilyen esetben miért alkalmaznánk ezt, ha rosszabbul járunk vele? Itt még ez Intel sem ért veled és a méréseiddel egyet, mivel számos formátumot gyorsítanak az IGP-vel, és ez a jövőben is kiegészül. Pontosan azért mert a GPU és a fix-funkciós motorok ebből a szempontból jobbnak számítanak a procis feldolgozásnál.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Már mondtam ,hogy a te mérésed a brazossal nem volt jó
Égető nagy butaságokat ne itt oszd......
Főleg szegény brazost szoftveresen képtelen voltál optimálisan beállítani,így hitelt nem érő tesztedre hivatkozni ...no komment.Ahogy egy AMD-s cikk közöl valami infót,és szóba kerül a brazos ,mint HTPC
te rögtön elkezded az off-ot!Igazold kérlek az állításod!
PH-s tesztek,mért mondanak mást?
A brazos(HTPC) ellenfele ár/teljesítmény/fogyasztás fronton az Intel atom és Via nano
ellenfele,és ott a pont![ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #69 üzenetére
Jól érted. Az 500 MHz, max két-három streamre elég.
Szerintem erről nincs doksi, de úgy 1-3 watt az érték, függően a terheléstől, és az órajeltől. Persze az UVD motor önmagában nem árul el sokat, mert a GPU többi része is működik filmlejátszás során, hiszen a post-processt nem az UVD csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Tehát ha jól értelmeztem a mondandódat, akkor kizárólag a Tahiti (Radeon HD 7900) esetében van garancia a 6 db Full HD stream-re. Mivel a Northern Islands (Radeon HD 6000 series) UVD 3 motorja 500 MHz-en üzemel, így ezek már nem bírnak el 6 db-ot.
Az UVD motorok fogyasztását illetően van valahol az interneten egy publikus dokumentum, ahol meg lehet nézni, hogy egy adott GPU-ban mennyit eszik az UVD motor? Például ha azt szeretném megtudni, hogy a Radeon HD 5470M VGA-ban a 2.2-es UVD egység mennyit eszik, akkor ezt hol tudom lecsekkolni?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #66 üzenetére
Megoldható, csak az UVD 3.0-nak is van egy tűréshatára. Temérdek tartalmat ráküldhetsz, de egy idő után köszöni szépen, nem fogja bírni szuflával. A fő szempont itt az órajel, mivel ez is így működik. Az új lapkákban új UVD 3.0 lesz. Azért hívják még mindig UVD 3.0-nak, mert a hardver technikai képességei nem változtak, de a módosított egység most már képes működni 500 MHz-es órajel felett is. A Tahiti cGPU esetében 925 MHz-en működik, és ettől válik alkalmassá arra, hogy egyszerre 6 Blu-ray filmet kitoljon. Az már egy másik fejlesztés, hogy a tahiti 48 hangcsatornát kezel, vagyis hat darab 7.1 csatornás hangfolyamot rendelhet a kijelzőkhöz. Ez nem az UVD 3.0 reszortja, hanem egy külön egységé. Nyilván itt az AMD messze nem a 6 Blu-ray film egyszerre történű kitolását célozza. Ez csak egy képesség, amire talán van egy maroknyi igény, de szerintem tömeges biztos, hogy nem. Amiért ilyen a rendszer, az az AMD érdeklődése az üzleti szféra irányába. Egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a telekonferenciák, és üzleti szinten a különböző technológiák, amiket pár cég kínál több ezer dollárért mennek az igények lefedésére. Az AMD ezt PC-s kereket között kínálja a közvetett konkurensek árazásának töredékéért. A hosszútávú cél, hogy egy ultravékony notebookban legyen ez, amit egy dokkolóval rácsatlakoztatsz vagy 6 kijelzőre, és a mobil termékben a lapka megoldja a kijelzők etetését, illetve a telekonferenciát úgy, hogy minden kijelzőn csak az adott tartalomhoz rendelt hang szólal meg. Ennek a szoftveres és hardveres alapja már megvan. A hardver ugye a Tahiti cGPU, ami egyelőre asztali termék, de nem nehéz kitalálni, hogy idővel mobil szinten is megoldható lesz mindez. Idén, ha nem is ultravékony keretek között, de a mobil HD 7700M dGPU relatíve olcsón tudni fogja. A szoftveres részen az AMD már régóta dolgozik a partnerekkel, azóta már támogatják a ViVu és a Nuvixa fejlesztéseit, illetve a programokat a Fusionhöz szabják OpenCL támogatással és OVD API támogatással.
Az UVD 3.0 és a SAMU fogyasztása az órajeltől függ, és a gyártástechnológiától. Pár watt amit erről lehet általánosan mondani. Az biztos, hogy annál amit kiváltanak kevesebbet fogyaszt mindkettő, hiszen fix-funkciós motorokról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az a tökéletes HTPC jelenleg. Az UVD 3.0 a piac legfejlettebb dekódoló motorja. Amit az nem támogat más sem, de emellett extra, hogy még a DivX és Xvid anyagokat is gyorsítja. Ezenkívül megoldott a HTPC egyik legfontosabb kritériuma, vagyis le tudja játszani a Blu-ray filmeket natív módban 23,976 Hz-en. Mindezt 18 watton belül, ami szintén fontos eleme a HTPC-nek. Persze valakinek nem számít, hogy a HTPC-hez aktív hűtés kell. Ilyenkor egy 65 wattos A szériás APU a megoldás, amire már van Mini-ITX-es alaplap, vagy ha már úgy sem számít a fogyasztás, akkor egy Intel proci egy tetszőleges dedikált VGA-val. Nyilván a PC-n erre ezernyi opció van az igényeket figyelembe véve. Ami biztos, hogy az Intel IGP-i jelenleg szerintem nem jelentenek alapot HTPC-re, mert képtelen natív módban Blu-ray filmet lejátszani, illetve (ilyen) képhibát generál a hardver H.264 alatt öt körüli referencia frame esetén. Tekintve a HTPC lényegi értelmét, azaz a filmezést, nem merem így ajánlani az Intel IGP-it.
A WebM PC-n dekódoló motorból most sincs támogatva. Ez a VP8-as kodek, amit csak egy-két kínai ARM-os SoC gyorsít fix-funkciós egységről, de egyetlen PC-s lapka sem. Az AMD a shaderek erejét használja a feldolgozásra, de ettől az UVD 3.0 nem támogatja. Hasonlóan oldották még az MVC-t a Juniperre épülő, azaz UVD 2.2-es motort használó HD 6770 esetében, hogy legyen rajta 3D-s Blu-ray. Természetesen, ha kellően erős és okos a grafikus alrendszer, akkor ez megoldható manapság, de nem lesz olyan energiatakarékos a megoldás, mintha egy fix-funkciós motor végezni. A procinál persze így is sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz julius666 #53 üzenetére
Mi ez 10 bites dolog pontosan? Van erről valahol a neten egy magyar nyelvű leírás, hogy mik az előnyei és hátrányai? Ugye azt írtad, hogy nagyon erőforrás-igényes és hogy egy Intel Atom-nak beletörne a bicskája. Ha H.264-ről van szó, akkor hogyhogy nem tudja gyorsítani semmilyen GPU/IGP? Sokkal nagyobb a bitráta vagy miért?
Milyen gyakorlati haszna származik a usernek 10 bites videó esetén a 8 biteshez képest?
Elnézést a tudatlan kérdésért, de ez a 10 bites dolog most nagyon felkeltette az érdeklődésemet!Abu: A 6db Full HD stream egyidőben történő lejátszása az összes UVD 3-mal szerelt termékre jellemző vagy csak kizárólag a 28 nm-es verziók támogatják? Ja igen és lehet tudni, hogy pontosan hány Wattot eszik az UVD 3 és a SAMU?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, semmi sem támogatja azt jelenleg. Konkrétan tévé sem lehet kapni, ami támogatja ezt a megjelenítési formát. A professzionális monitorok kitolják, de ez a konzumer piac, ide ilyen tévét nem gyártanak. Ezért nem látják ezt a gyártók fontosnak. Ami értelme lenne az az, amit az 53-as hsz-ben julius666 mond. Valszeg idővel úgyis fognak a gyártók fejleszteni, és így a szabványok támogatása fejlődik a dekódoló motorok esetében.
-
dezz
nagyúr
Valószínű, hogy ez a videólejátszásos 10 bites dolog jelenleg csak az YUV->RGB konverziótól él.
Abból 3x8 bites megjelenítőn is profitálhatunk, ha a videós +2 bitek a hw-es kimeneti ditherelővel ki tudnak menni.
"Ellenben az a +2 bitnyivel nagyobb pontosság igen komoly tömörítési boostot tud adni (kevesebb ditherzaj szükséges a banding elkerüléséhez a tömörített anyagba, illetve kisebb maga a kvantálási zaj is)"
Hmm, tekintve, hogy a +2 bit 25%-os kiinduló adat többlet, gondolom, a ditherelés hanyagolása többet hoz a konyhára, mint 25%. Érdekes. De mindezt a banding elkerülése érdekében? Mármint, ugye így is 0 az alsó két bit (mert ugye a forrás 8 bites, per csat.), de legalább a felső 8-at jobban "békén hagyja" az enkóder? Izé, akkor már jobb lenne erre egy opció ('cartoon switch'), tehát, hogy alsóbb bitek hiányában se "bántsa"... Nem?
-
Kansas
addikt
Nyugodtan mondogassa csak az Intel, legfeljebb majd megint kap az arcába az FTC-től.
A múltkori is 1.25 milliárd USD-ba fájt neki az AMD javára... lehet abból fejlesztették a Trinity-t
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kornel
veterán
Szerintem nagyon jónak ígérkezik, lehet be is nevezek egyre majd
Egyébként aki szidja a llano-t, az még nem használta.
A43300M alapfeszen megy 2,5 GHz-et, APU+HD6650 VGA max 75 fok full load-nál.
Gyári órajelek mellett nagyon sokkal alul lehet feszelni, és 100% stabil marad.
A rekordom netezés mellett, nem minimum fényerőn 5,5 óra aksiról! (asus k53ta)
Most lecseréltem az APU-t A83500M-re, eddig nem nagyon teszteltem, de 2,2 GHz benne van alapfeszen, majd megnézem a végét. És ami meglepő, még kevésbé melegszik, mint az A4, lehet, hogy a gyári paszta nagyon gagyi volt
Szerintem nem rossz a dirt3 high beállítással átlag 44 FPS.
Szóval szerintem az szidja llano-t, aki életébe nem látta. -
ronaldo
őstag
Az irány nagyon jó. Minél kevesebb mindent kell cpu erőből megoldani, annál gördülékenyebb a felhasználás. Márpedig manapság az átalakult felhasználói szokások (ugye az "internetezésre való" gép eddig kb. egy "lassú gép" szinonimája volt évekig, jelenleg meg igencsak bikásnak kell lenni, hiszen mindenhol flash reklámok, fullhd videók beágyazva, 50+ tabot böngész az ember...) ezt kívánják.
Komoly (tervezés, kódolás) feladatokra meg megvannak a megfelelő céleszközök. S talán végre nem kell erőgép sok +pénzért, ha az ember csak videózni, mérsékelt mennyiségben játszani, meg internetezni akar.
Van a családban egy e350 (asztali kiadásban), egy komoly lépésnek jó ebbe az irányba, de hogy sajátomként is tudjam használni "első gépként", talán még ez a trinity sem lesz elég ütős. De ha így fejlődnek, akkor a közeljövőben már igen!
-
pakriksz
őstag
nagy marhaság volt az x264 készítőknek a 10 bites változatot kiadni... de biztos nem tudták hogy ez lesz a vége, bár várható volt hiszen a sok droid a "több a szám, akkor jobb" egyszerű elve szerint "gondolkozik".
-
acsa77
tag
Ez lehet, hogy inkább magyar jelenség, mert pont most tervezem, hogy No.ban veszek egy E450-es, elfogadhatóan felszerelt 15-ös notebookot általános célra, mert W7-tel a gyenge forint mellett is csak 105e Ft. És 5 órát bír az akkuja, mert nem spóroltak vele, valamint cseppálló a bill. Sajnos csak egy év garanciás HP635, talán ezért ilyen kedvező. Mondjuk engem nem zavar a német W és bill., ez igaz
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem vagyok benne én sem biztos, de én is úgy tudom, hogy az UVD nem tudja a 10 bites anyagokat feldolgozni. Tudtommal ezt semelyik PC-s hardver sem tudja jelenleg. Idővel persze szerintem opció lesz a támogatás mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Én itt most az UVD motorról beszéltem, hogy a 10 bites H264 anyagokat fel tudja-e dolgozni. Ebben erősen biztos vagyok hogy nem, de nem először tévednék.
Azt hogy 10 bitet a videokártya a kimenetén ki tud-e tolni én őszintén szólva magasról leszarom, egyrészt mert nincs 10-bitet tudó megjelenítőm másrészt mert normális dither algoritmus esetén nem annyira zavaró a dekódolt anyagra utólag rápakolt ditherzaj. Ellenben az a +2 bitnyivel nagyobb pontosság igen komoly tömörítési boostot tud adni (kevesebb ditherzaj szükséges a banding elkerüléséhez a tömörített anyagba, illetve kisebb maga a kvantálási zaj is). Animék esetén a release groupoknál lassan kvázi szabvány a 10 bites H264, már TV ripek esetén is. PC-n simán kitolja a proci lejátszásnál ezeket, de ha netbookon akarok nézni valamit már most vadásznom kell a 8 bites anyagokat mert a 10 bites verzió a hardveres gyorsítás nélkül diavetítés jóformán.
-
Prof
addikt
A második legnagyobb baja szerintem meg az intel által pénzelt Notebook gyártók, akik a legelcseszettem llano konfigokat hozták össze.
Sokszor A4-es alap notikat drágábban adtak, mint egy i3 sandy+gt540 noti.
A8-al gyakorlatilag Mo-n nem lehetett kapni 1 db notit sem, most se sokat.Meg Brazost raktak 15 colos notikba és mindezt annyiért adták mint egy i3-as notit.
Hiába a profit az úr naná, hogy azt fogják dicsérni amin több a hasznuk.
Félek tőle megint nem hoznak ki jó ár/teljesítény arányú AMD notit (akármilyen meggyőző is a Trinity), mert akkor nem venné a drágább Intelest tőlük senki.
Továbbra is kiváncsi vagyok mit tudna egy maxos trintiy apu, dual graphics-al.
Ideje lenne leváltani a 100 fokos notikat a gamer kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
hidd el intelt fognak venni, mert:
-azt hiszik más nincs
-azt hiszik az amd egy kínai cég ami intel utánzatokat gyárt
-azt mondja az üzletláncoknak az intel, hogy ha amd-t is árulnak akkor kedvezmény STOPEgyébként én azt várom hogy pár év múlva, amd proci= cgpu, tehát a fejlesztők 1 platformon tutira tudnak openclezni directcomputeolni. Hátha így már lesznek ezeket használó programok.
[ Szerkesztve ]
-
Srodney
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #7 üzenetére
rohadt nagy igazság van ebbe a hsz-be!ha a polcon csak szar atom-mal teli netbook van ,hazánk átlagembere azt fogja venni.aki pedig megválogatja mit vesz,az pedig ritka mint a fehér holló,arra pedig piacot építeni nem lehet.
az egy dolog hogy az amd használható cuccokat kezd árulni,de azt teríteni is kell és kampányolni mellette.és ez nem csak kis hazánka igaz,cack-on-pack európára is igaz. -
Oliverda
félisten
válasz osztraksajt #43 üzenetére
A Llano legnagyobb baja valóban az elérhetőség (volt). Egyrészt sok lett a selejt amiben hibás volt a GPU rész, másrészt a gyártókapacitás is szűkös volt. Elvileg ez utóbbit már bővítették a kazzal, hogy a korábbi 45 nm-es gyártósorokat 32 nm-esekre cserélték. Legalábbis ennek mostanában meg kellett történni.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
válasz TESCO-Zsömle #46 üzenetére
mert értelmes GPU lesz mellette
-
vinibali
őstag
17W TPD CPU+NB+GPU-ból összegyúrva? hihetetlen
-
dezz
nagyúr
Az a 4., hogy az ilyen kis gépecskékbe eléggé kicsi kapacitású akkut tesznek...
Az, hogy viszonylag közel áll egymáshoz a két szám (Blu-ray és 3DMark), éppen azt jelzi, hogy a CPU és az IGP (stream procik) fogyasztása hasonló nagyságrend, mint az UVD+SAMU (+ x% proci). Mondjuk vélhetően az a SAMU benyel egy pár wattot... Vagy az is lehet, hogy most valójában prociból dekódolja a Blu-ray védelmet, mert "nem nagyon" ismerik még a playerek/codecek ezt a SAMU-t... MKV esetén mindenesetre jóval közelebb lesz szerintem a 7 órához (már DXVA [HW-gyors.] komp. anyagoknál, de ma már szinte mindegyik ilyen)...
(#12) FireKeeper: Tudod, összetartanak... Főleg, mióta az AMD-t és főleg a GF-et az arabok pénzelik. Ha érted, mire gondolok... (Ne mondd ki!) És nem, nem vagyok anti-akármi. Bár mi lennénk ennyire összetartóak...
(#16) julius666: Úgy tudom, ez a 3x10 bites dolog már most is megy videólejátszáskor, de csak trükkösen. Kérdezd erről janos666-ot! (Win7-en megy, én még bizonyos okokból WinXP-n vagyok, különben magam is utánajártam volna a dolognak.)
(Az már alap, hogy a videokártya LUT-jából kimegy a 3x10 bit DP-n, ill. 3x10+ bit HDMI-n, ha a megjelenítő is támogatja. Sőt, AMD-n [ill. lehet, hogy újabban NV-n is] 3x8 bites kapcsolaton is effektíve 3x10 bit megy ki, 8 bit natív + 2 bit din. dither alakjában. Bár ez azért nem teljesen ugyanaz, mint a natív 10 bit, de így is jobb, mint a sima 8. Nem (lenne) rossz, ha a 3x10 bitesen feldolgozott videó kép akár csak az utóbbi alakban átmehet...)
Persze azokon a ripeken ez nem segít, amik olyanok, mintha a 8 bit/csat. sem "lenne ki"...
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Remélem nem ismétlődik meg a story, de a gyártás továbbra is nagy kérdőjel, az intel gyártástechnológiai fronton nagyon meglépett.
Leginkább az elérhetőséggel van a baj, botrányos a gyártás volumene és elérhetősége. Sokkal nagyobbat durrant volna ha nem csak hébe-hóba lehetne kapni, és a webshopokban is pár darab került csak be az is erősen túlárazva a ritkaságuk okán, szinte csak a fanok vették, bár egykét korrekt noti épült rá amin már látszik a koncepció.
De ez más ligában focizik mint a Llano a megadott paraméterek alapján. Olyasmi feelingem van mint mikor a 3850 megjelent, a 2900XT már jó volt csak még túl sok volt a kompromisszum, de a technológia már adott volt és elkészült rá az első igazán ütős termék. A 4850 pedig már tarolt minden fronton a piacon.
-
DrJános
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #41 üzenetére
Köszi.
Hát tényleg nem emlékeztem rá. Mármint az 5-ös az derengett de 6-os az nem.De itt elvileg arról van szó, hogy minden kártya képes rá és ezen is lett volna a hangsúly, bár tény, hogy rosszul fogalmaztam. De megesik ez nagyobb emberekkel / cégekkel is
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
TESCO-Zsömle
félisten
Mert eddig nem emlékszem olyan kártyára amin 6 csati lett volna.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DrJános
aktív tag
Tudom itt Off, de szeretném megkérdezni.
Szóval a 7970 egyszerre 6db 1920x1080 videót tud lejátszani.
De ezt valahogy majd ki is lehet varázsolni 6 db kijelzőre?
Mert eddig nem emlékszem olyan kártyára amin 6 csati lett volna.
De gondolom, hogy kevesebb kijelzővel nagyobb felbontás is elérhető. Persze a megadott teljesítményhatáron belül.Nem mintha éppen egy 6 monitoros rendszert terveznék, csak érdekel
Igazából főleg azért érdekel, hogy [ezt] a tv-t vajon hogy "etették" az ok, hogy 16 db 1.3 as HDMI de az az érdekes, hogy azok mibe csatlakozhattakUI: Bocs a nagyon OFF miatt.
Ha mindenféle képen törölni kell akkor nem baj, de ha lehet akkor válasz után. Bár az jó privátba isGép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Z10N
veterán
A HD7700M-ek megkapjak a Cape Verde-t? Azt hittem HD7800M lesz ahogy eddig. Vagy ez egy megnyirbalt valtozat lesz? Fura lenne, hogy a mobil szegmensnel a termek szamozas erosodik, az asztalinal meg gyengul, lasd HD7800.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
blint63
tag
válasz osztraksajt #31 üzenetére
Ugyanezt mondta mindenki a Llano megjelenése előtt is, mégsincs sehol.
Fogadni merek rá, hogy megismétlődik a story.[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
Épp a napokban nézelődtem, az AMD és az intel procis gépek arányát úgy 1:10-re teszem. AMD procival 15,6"-nál nagyobb kijelzővel gyakorlatilag nincs gép.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Solten
őstag
-
Oliverda
félisten
Az i5-2467M is $250. Plusz mellé a chipset ~$50.
Ez már 30%. Szerintem nem kevés.
"Nincs olyan AMD processzor amivel egy Zenbook 500 dolláros áron forgalomba hozható volna, jelentős ráfizetés nélkül."
Van, csak az nem Ultrabookba való.
-
Raucher
tag
..Core i7-2677M CPU egységára $317. Ergo elég nagy részét csak a CPU teszi ki..
ASUS Zenbook UX31E-DH72, Amazon áron: $1,448.98 (You Save: $0.02 )
Ergo az eladási ár 22%-át sem teszi ki a processzor. (Nyilván az alacsony fogyasztást kell megfizetni. Egy i5-2430M izmosabb nála, viszont max TDP a duplája. Bár olcsóbb még a i3-2367M processzornál is.)Ebből két következtetés nyugodtan levonható.
Nincs olyan AMD processzor amivel egy Zenbook 500 dolláros áron forgalomba hozható volna, jelentős ráfizetés nélkül.
Az ultrabook ma még keményen luxus kategória.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
osztraksajt
őstag
Na most kezd igazán érdekes lenni a notebookok versenye. Akkora ugrás rajzolódik ki mint annak idején a Pentium M megjelenésekor, ami új szintre emelte a laptopok használhatósági fokát.
Nem gondoltam hogy ezt az AMD fogja meglépni az elmúlt évek core2/i3-7 dominanciájával a hátunk mögött, meg amit összebénázott évek óta az AMD mobil kategóriában az sem éppen egy diadalmenet. Bár anno az Athlon-Opteron párossal is meglepő módon előztek, senki nem vette komolyan egy ideig.
-
-
Ringman
nagyúr
nem feltétlenül kell i7 egy ultrabookba. ebbe a szegmensbe - szerintem - i3 is elegendő lenne, bár ez nem cáfolja meg azt az állítást, hogy a cpu drága.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Oliverda
félisten
"Az ultrabookok esetében amúgy sem a processzor tekinthető a költségek forrásának."
Az Asus ZENBOOK UX21E gépben lévő Core i7-2677M CPU egységára $317. Ergo elég nagy részét csak a CPU teszi ki az előállítási költségnek. Persze a chipset sincs mellé ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
válasz FireKeeper #23 üzenetére
Igen ez az építhetnek rá, nem azt jelenti, hogy fognak is építeni rá. Nem ez szokott a jellemző lenni.
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
Raucher
tag
Ha tényleg lesznek belőle 500$os ultrabookok
Nem ezt mondta az AMD.
"Az AMD elmondta, hogy a terméket úgy árazzák, hogy a gyártók már 500 dolláros árkategóriában építhessenek rá mobil terméket.."
Az ultrabookok esetében amúgy sem a processzor tekinthető a költségek forrásának. A burkolat, a merevítésre felhasznált anyagok, és a belül alkalmazott speciális megoldások összessége teszi ki az költségek nagy részért.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz julius666 #16 üzenetére
Azt nem tudom. Azt tudom, hogy az UVD 3.0 technikai tudása nem változik, csupán annyit fejlődött, hogy most már képes magas órajelen is működni, így több Full HD-s anyaggal is elboldogul. A HD 7970 925 Mhz-en hattal dolgozhat egyszerre. Innen az Ultra HD is mehet.
Amin az AMD dolgozott az a kiegészítés: SAMU, VCE. Ennyi infó van eddig.
Gondolom a következő generációnál már az UVD technikai tudását fejlesztik. De ez csak tipp. Szerintem az aktuális generációnál már nem akartak új egységet, mert így is nagy volt a kockázat. Minden új egység növeli az esélyt, hogy valami hiba lesz.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Armagedown #17 üzenetére
nyilván nem várhatom el tőlük, hogy akár csak megközelítség a PH színvonalát, de sajnos az a nagy igazság, hogy az "átlagjúzer" többet olvassa az origót, meg az indexet, mint a PH-t. meg ugye a boltban is csak azt hallja hogy az inteljobb és megveszi.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Ferling7
tag
Na ez már tetszik.
Szeretem az AMD-t, mindig kitalál valami okosságot.Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pedig -sztem- nagyon egyszerű a dolog.
Mikor videót játszól le, akkor az UVD megy, mikor a 3D mark, akkor meg a CPU és a GPU.
A maximális fogyasztáshoz mindennek maximumon kéne mennie.
A 3DMark még a CPU-t és a GPU-t se képes egyszerre 100%-ra leterhelni. Mikor a videókat mutogatja, akkor GPU-limit lesz, mikor a CPU-t terheli, akkor meg CPU-limit. A maximális fogyasztást nem lehet normál használat közben elérni... Még ha egyébként el is érnéd, a menedzsment biztos közbelép valamilyen módon, hogy ez ne következhessen be.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Armagedown
őstag
válasz FireKeeper #12 üzenetére
Az Index nem számtek oldal , tőlük ezen a téren nem kell sokat várni , igaz másban sem
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
julius666
addikt
Ez off, de kíváncsi vagyok.
UVD-ben valami frissítés várható-e a jövőben? Azt tudom hogy a köv. generációs chipekben (mint ami a hírben is van pl.) még marad a 3-as verzió, de arról van-e pletyka utána mi lesz?
Mert már baromira érne a magasabb színmélységű (mondjuk 10-bites, de én már akkor a helyükben nem állnék meg hanem mennék tovább egészen 14 bitig ami a H264 szabványban a max) illetve a VP8 anyagok hardveres gyorsítása, ilyenekbe nagyon könnyen bele lehet már futni manapság.Erről tudni-e valamit?
[ Szerkesztve ]
-
G A M E R
csendes tag
Ezek bőven optimális üzemidők, legalábbis nekem. A mostani 2008-as, Asus laptopom alig megy 2 órát DVD-vel, holott csak egy 1,6-os intel dual core és egy Ati X1100 van benne.
A 7 óra bőven elég lenne még akár három filmre is. Játékok alatt (mondjuk egy Deus Ex, amivel demózták) mire lehetne számítani üzemidőben? -
TESCO-Zsömle
félisten
-
.mf
veterán
Szerintem egy 4. egyéb lehetőség.
De előtte: a 3 óra 20p max. terhelés elég jó - a régi 5,5W-os Core Soloval szerelt 11,1"-es szubnotim 58Wh-s akkuval bírt 4 óra pár percet max terhelésen. Tehát egyáltalán nem mondanám rossznak a fogyasztását.
4. szerintem: a videózásnál a 4-7 óra jelentheti azt is, hogy általában mondjuk 6-7 óra, de hogyha olyan formátummal találkozik a dekódoló, amit nem tud hardveresen gyorsítani, tehát teljesen prociból megy, akkor magas terhelés mellett a 4 óra gondolom érthető.
Szerk: akkor mégse jött be a tippem
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
FireKeeper
nagyúr
nomeg azért a média is "besegít" ebbe. most futottam át az index CES-es cikkét, és egy büdös szó nincs benne a trinityről, bezzeg az ultrabookról áradoznak.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 7 óra az AMD mérése szerint a DVD, míg a 4 óra a 3D-s Blu-ray. Ezt én összevontam 4-7 órás adattá. A többi tartalom a két véglet között gondolom köztes eredményt ad. Illetve van még az Ultra HD, de arról nincs adat.
A procinak a Blu-ray-hez nem sok köze lesz, mert erre ott lesz egy SAMU egység. Ez dekódolja a védett tartalmat, a proci addig malmozik. A 3D, ami terhelő. Ezt nem nagyon láttuk notitól 1-2 órás üzemidő felett. Most már igen. Az persze kérdés, hogy hányan fognak 3D-s panelt rakni notiba. Most nyilván az AMD dizájnja csak egy tesztdizájn, amin mindent méregetnek.[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
reméljük, hogy a trinity tényleg megoldja a készlethiányt.
én is jártam anno olyan boltban, ahol kérdésemre elmondták készséggel, hogy ők nem foglalkoznak amd-vel, mert szar. okcsá
-
.mf
veterán
Várjuk ki a végét. Lenovo X120e is milyen jó lett volna E350-nel, de Amerikán kívül sose jutott, s ott is hiánycikk volt. Az X130e dec. 20.-ától kapható papír szerint, ennek ellenére még az amerikai oldalon is csak "coming soon".
-
Fecniii
tag
Ha asztali gépet kéne vennem melóhoz Ivy-t vennék de azt hiszem ez a Trinity verhetetlen lesz notik terén. 150k körüli ultabook már igen jó ár lenne idehaza.
-
JanR
addikt
2,5L-t fogyasztó Ford, most meg ez Átmegy a világ spórolósba! Teccik az irány.
Mondjuk ezek után tényleg nem sokan fogják megvenni a "méreg" drága intelt.
(#4) atti_2010: Igen, de nem is minket fognak meggyőzni, akik olvassák és nyomon követik az ilyen technológiákról szóló híreket. Az is már -1%
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ha tényleg lesznek belőle 500$os ultrabookok akkor a kutya nem fogja megvenni az 1000$os Intelt.
Na-na, majd Intel bácsi szépen elmagyarázza miért kell a nagykerek, plázák az ő termekéit részesítsék előnyben, kb úgy ahogy most az unió és az IMF Magyarországnak.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
FireKeeper
nagyúr
én a desktop APU-kat várom már egy ideje
-
bocsika
aktív tag
Ha tényleg lesznek belőle 500$os ultrabookok akkor a kutya nem fogja megvenni az 1000$os Intelt.
-
.mf
veterán
Eddig az Ivy megjelenésére vártam, most meg várhatok erre, kemény egy világ ez
"annyi már biztos, hogy a 17 wattos TDP osztályba szánt Trinity APU a nagyobb testvérek összes szolgáltatását megkapja, [...] Az AMD elmondta, hogy a terméket úgy árazzák, hogy a gyártók már 500 dolláros árkategóriában építhessenek rá mobil terméket"
Ámen. Nagyon várok már egy jó árú, strapabíró notit ULV procival, és hosszú akkus üzemidővel. Ivy is és ez is jól hangzik, csak jönnének már...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest