- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz julius666 #53 üzenetére
Mi ez 10 bites dolog pontosan? Van erről valahol a neten egy magyar nyelvű leírás, hogy mik az előnyei és hátrányai? Ugye azt írtad, hogy nagyon erőforrás-igényes és hogy egy Intel Atom-nak beletörne a bicskája. Ha H.264-ről van szó, akkor hogyhogy nem tudja gyorsítani semmilyen GPU/IGP? Sokkal nagyobb a bitráta vagy miért?
Milyen gyakorlati haszna származik a usernek 10 bites videó esetén a 8 biteshez képest?
Elnézést a tudatlan kérdésért, de ez a 10 bites dolog most nagyon felkeltette az érdeklődésemet!Abu: A 6db Full HD stream egyidőben történő lejátszása az összes UVD 3-mal szerelt termékre jellemző vagy csak kizárólag a 28 nm-es verziók támogatják? Ja igen és lehet tudni, hogy pontosan hány Wattot eszik az UVD 3 és a SAMU?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
dezz
nagyúr
Valószínű, hogy ez a videólejátszásos 10 bites dolog jelenleg csak az YUV->RGB konverziótól él.
Abból 3x8 bites megjelenítőn is profitálhatunk, ha a videós +2 bitek a hw-es kimeneti ditherelővel ki tudnak menni.
"Ellenben az a +2 bitnyivel nagyobb pontosság igen komoly tömörítési boostot tud adni (kevesebb ditherzaj szükséges a banding elkerüléséhez a tömörített anyagba, illetve kisebb maga a kvantálási zaj is)"
Hmm, tekintve, hogy a +2 bit 25%-os kiinduló adat többlet, gondolom, a ditherelés hanyagolása többet hoz a konyhára, mint 25%. Érdekes. De mindezt a banding elkerülése érdekében? Mármint, ugye így is 0 az alsó két bit (mert ugye a forrás 8 bites, per csat.), de legalább a felső 8-at jobban "békén hagyja" az enkóder? Izé, akkor már jobb lenne erre egy opció ('cartoon switch'), tehát, hogy alsóbb bitek hiányában se "bántsa"... Nem?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem vagyok benne én sem biztos, de én is úgy tudom, hogy az UVD nem tudja a 10 bites anyagokat feldolgozni. Tudtommal ezt semelyik PC-s hardver sem tudja jelenleg. Idővel persze szerintem opció lesz a támogatás mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Processzor felvásárlás
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest