- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
amikor olvastam, azt hittem csak valami kamuhír
-
MIFtIli
aktív tag
..es mi lesz igy az adobe szoftverekkel? Cuda gyorsitas sehol?
-
kovgab
tag
parasztvakítás, de széles spektrumon ...
-
lenox
veterán
Nem tudom amugy mire megy a rinya, egyreszt nyilvan kevesebb fogy belole, mint a pc-sbol, tehat nagyobb a fajlagos koltseg, masreszt ha valaki nem akar pluszt fizetni, akkor megy a sima pc-s verzio is.
-
bteebi
veterán
Mac Edition... LOL. Sokáig azt hittem amúgy, hogy szimpla magas, és elég furán is néztem, hogy hogy fogja így bírni. De aztán kiderült, hogy dupla magas ez is, csak hülye szögből fényképezték. Nem csúnya, de nincs benne semmi egetrengető. Ha már Mac, és Mac Pro, akkor én műanyag helyett inkább (szálcsiszolt) aluval borítanám a NYÁKot, és valószínűleg fém színűnek hagynám, bár így se rossz.
#34:
A nap hsz-e szerintem
.
-
tajcsi
őstag
Orulok ha rohanni fognak erte. Dupla annyi mint a pcs verzio...en szegyenlenem a pfamat ilyen bearazashoz. Mindennek van hatara...csak az apple nagykepusegenek nincs. Micsoda arkepzes......
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kövezzetek meg, de én PC-s létemre vennék ilyet egy full fehér confighoz.
-
MZperX75
addikt
Szép félár egy fehér dukkózásért
na jó +bios OSX..
-
atok666
őstag
Annyit ker erte a gyarto amennyit akar. Ha draga, nem veszi meg senki. Senki sem kotelez senkit, hogy megvegye, vagy rosszul gondolom?
Atok
-
Formaster
addikt
Azért kíváncsi leszek annak a fejére aki az 5770 után egy 7950-et akar szerelni a MacPro gépébe. Csupán 85%-al fogyaszt többet a 7950, így egy tápcsere is javallott, amit biztos megint vastagon írott ceruzával mér az Apple. Valamint biztos ért is hozzá, hogyan cserélje ki a szegény Eppül tulaj.
-
tDr1v3r
veterán
A Mac Pro eddig is bővíthető volt...
Amúgy, nem nagy újdonság, de nem értem hogy minek külön változat, ha megy a sima referencianyákos is... meg hogy egyátalán miért jelentették be ilyen korán, a hozzá való kextet hozó 10.8.3 még mindig nem jött ki.
(#25) Tian66: És az árazáshoz mi köze az Apple-nek? A Sapphire a kártya készítője...
-
Tian66
senior tag
Szánalmas az alma. Jó drágán adni nem olyan jó cuccot. Az megy.
-
QwErTy42
addikt
Azért, mert azok profi kártyák, válogatott alkatrészekböl, 24/7-es terhelésre vannak kitalálva, olyan driveres támogatottsággal, amiröl ez a maces 7950 csak álmodhat. Másrészt mérnöki, fizikai, orvosi alkalmazásokban nagyságrendekkel gyorsabbak, mint bármi mád... Azért ne keverjük a szezont a fazonnal, mert ez csak egy bios moddolt mezei kártya. Véleményem szerint semmi keresni valója egy munkaállomásban. Azokat sem értem, aki munkaeszköznek ilyet vesz. A nagy filmstúdiók, autó- és repülögepgyárak, mind Lenovo, Fuji, HP és Dell munkaállomásokat használnak, nem véletlenül.
-
tntmax
aktív tag
$450 egy $300-as kártyáért, ahaha.
-
Robert07
aktív tag
Jól néz ki, de szerintem megérdemelt volna egy 7970-et is.
Aki mac-et vesz annak már nem számított volna a különbözet. -
MattM
tag
Lesz egy olyan ára is gondolom.
-
TiX
csendes tag
De jó nekik.... Pc-be már régóta tehető a kártya....
-
lenox
veterán
Eddig is volt mar nv k5000 for mac, meg amugy mukodik a sima pc-s nv kartyakkal is (gtx 580, 680, 690). AMD 6xxx es 7xxx-et nem probaltam, de 6xxx-et hasznaltak mar regen.
-
mghltm
addikt
a pc-s fronton konnyebb megkulonboztetni oket egymastol, megkapjak a fire/quadro nevet. nekem a Sapphire Radeon HD 7950 Mac Edition-bol egy "sima" 7950 jut az eszembe modositott bios-szal. nvidia-bol talaltam kifejezetten mac-ekbe szant professzionalis kartyat, amd-nel ez csak egy Mac Edition-ben merulne ki?
-
Általában a kártyába sütött megfelelő BIOS Mac-esíti a video kártyát.
G4-esekbe is számos PC-s AGP-s kártya moddolható volt. 5 perc alatt készíettem és is "mac-es" radeon 8500-at, 9700-at és 9800-at. 8500-hoz olyan BIOS is volt amit mindkét rendszer elfogadott.Attól még nem kell méreg drágán adni ugyan azt amiért DELL, HP vagy akár Apple logo van rajta.
De a prémium gyártók ,ár csak ilyenek.
Mac pro sem annyira jó, mint amennyiért adják. Főleg pofátlanság egy majd milliós gépet elavult grafikus kártyával árulni. -
raper
senior tag
Én azt hittem jóval előrébb járt mindenkinél. Mindezt persze az árai miatt gondolom.
-
"az arazasnal vastagon fogott a ceruza, majdnem 50%-kal dragabb a mac-es 7950, mint a pc-s 7950"
Azért ezt egy kis csúsztatás; a professzionális PC-s termékekbe is ennyi egy professzionális VGA. Lásd; HP, DELL, LENOVO
Az már más tészta, hogy PC szinten van okosság; a BIOS Whitelist megkerülése és bármilyen más brand beszerelése. Mondjuk ilyesmi megy az Apple cuccainál is; csupán ez esetben ugrik a gari -
Na végre! Lassan az Mac termékek is bővíthetők lesznek rendesen. Gyalázat amit az Apple művel, a desktop rendszereivel.
Egyik ügyfelem keresett erősebb-jobb gépet a meglévő munkaállomása helyett, az értekesítő fél órát győzködte, hogy vegyen MBP-t mert a desktopok ideje lejárt. Vicc...
-
Spancho
senior tag
Elég szép.
Én eddig azt hittem ,hogy ha kijön egy széria akkor ahogy megvettem az úgy is marad, majd a következőben gyorsabb jobb dolgok jönnek.
Erre már külön VGA-t is lehet cserélni
Hová fejlődik az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sapphire gondoskodik róla, hogy az Apple asztali munkaállomása ne legyen évekkel lemaradva a PC mögött.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest